Nordenskiöldsgatan 3 B, Linnéstaden

Unik & totalrenoverad etagevåning med drömlik solig terrass i sydvästläge. Granne med himlen ligger detta fantastiska hem med många egenskaper som är svåra att finna i Linné. Lyxigt badrum, tvättmöjligheter, platsbyggt kök, vitmålat brädgolv, KLK & perfekt läge! 24 år gammal förening som nyss sänkt avgifterna.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Nordenskiöldsgatan 3 B
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 91 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 3+4 av 4

Caféer och restauranger trängs på trottoarerna längs den mysiga gatan, sida vid sida med små fina butiker och bostadsportar. Mittemellan grönskande Slottsskogen och Botaniska Trädgården i söder och Haga och Göteborgs Hamninlopp i norr, kan Alvhem Mäkleri med nöje presentera ett alldeles unikt boende i två plan. Gammalt och nytt kombineras på ett föredömligt vis mellan de två våningsplanen som förbinds via en vit och nästan svävande vitmålad trappa. Tyst och skyddat belägen på de översta våningsplanen kan man här njuta av två världar. Utanför föreningens huvudport pulserar storstadslivet med sitt rika utbud och så snart man passerat den lummiga innergården där etagevåningen ligger, så känner man hur lugnet och fågelkvittret välkomnar istället. Detta hem har oerhört många egenskaper som är mycket svåra att finna. Antalet etagelägenheter med egen terrass i Linné kan man nog räkna på en hand. De nuvarande ägarna har skapat en citydröm som ger en svårslagen livskvalitet. Förutom att stoltsera med två våningar kan detta hem också skryta med en drömlik terrass om ca 6 kvm i bästa sydväst läge, ett totalrenoverat lyxigt badrum med både dusch och badkar, egen tvättavdelning, renoverat platsbyggt kök, goda förvaringsmöjligheter och en finstämd mix mellan sekelskiftesdetaljer och modern design. Ljusmålade väggar och vitmålade brädgolv löper som en röd tråd genom alla rum på det nedre planet - stilrent och mycket smakfullt. Våningens kök och trappa ligger som boendets hjärta och på plan två möter ett imponerande sällskapsrum med mörkt golv med golvvärme, elektroniskt öppningsbart takfönster med regnsensor, infällda spotlights, synliga bjälkar och ett glasat parti som går att öppna upp helt till den härliga terrassen med utsikt över den öppna innergården och grannens takåsar. Som om allt detta inte vore nog är detta hem beläget i en förening som är hela 24 år gammal och har låg belåning samt en nyligen gjord avgiftssänkning med 10 %. Med den älskvärda känslan av att befinna sig mitt i allt, och med grönskan bara ett stenkast bort, kliver vi in i en härlig vindsvåning i etage högst upp i det vackra sekelskifteshuset på Sveaplan (som nu håller på att rustas upp till piazza med träd och uteserveringar).

Hall
Ena stunden befinner man sig i hjärtat av storstadens kontinentala puls. Andra stunden när porten stängts om en och man är på väg in till lägenheten känns det som att allt detta är som bortblåst och istället slås man av lugnet som genomsyrar vägen in till detta hem. Utemöbler, grill, grönska, planteringar och fågelkvitter. Här har allt detta sin givna plats. Väggmålningarna i portgången ger intrycket av att detta är en välskött förening. Från innergården kan man skymta lägenhetens terrass i bästa sydvästläge. Så nära en dröm man kan komma ger den en "herren på täppan-känsla" som är svår att finna i Linné. Det är inte många lägenheter som kan skryta med en terrass. Väl inne i denna arkitektritade vindsvåning i två plan välkomnar en hall som gör en positivt överraskad. Vitmålade väggar, framtagen tegelvägg som följer trapphusets rundning och vitmålat brädgolv. Allt totalrenoverat i minsta detalj. Belysningen är väl ombesörjd genom olika inbyggda lösningar med dimbara ebergisnåla LED-spotlights och en specialbeställd vitmålad trappa med inbyggda garderober inunder erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Tittar man till höger skymtar man det öppna renoverade köket. Tar man istället vänster kan man se in till det totalrenoverade lyxiga badrummet. Detta är ett hem som slår det mesta. Häng av dig jackan och stig på!

Badrum
Lyxigt nyrenoverat badrum (2012) som byggts ut och utrustats med både dusch bakom en snygg glasvägg, lyxig duschblandare samt ett fristående badkar av hög kvalitet från Westerbergs. Färgerna är tidlösa och materialen påkostade. Väggarna är kaklade med vita, liggande rektangulära kakelplattor och golvet pryds av brungråa klinkerplattor med trästruktur och underliggande värmeslingor. Renoveringen utfördes av fackmän och intyg finns. I taket sitter infällda LED-spotlights med dimmer som ger ett behagligt ljus och mittemot badkaret längs ena väggen sitter en stor inkaklad spegel med en liten avlastningsyta nedanför samt en inbyggd hylla till höger. I den inbyggda hyllan finns möjligheter till förvaring, vilket gör att kommoden under det runda handfatet av porslin inte behöver ta så mycket av ytan. Handdukstork från Svedbergs och vägghängd wc-stol från Villeroy & Boch lyfter känslan ytterligare och alla rör samt blandare (Hans Grohe) är infällda i väggen, vilket ger en vardagslyx utöver det vanliga. Ena väggen består av välv glasbetong som inte bara är snygg att titta på, den släpper också in en del av ljuset från fönstren utanför. Vissa dagar kanske man känner för en snabb dusch, men visst är det en härlig känsla att krypa ner i ett varmt bad efter en lång arbetsdag? I samband med renoveringen byggdes badrummet ut för att också skapa en dold tvättavdelning intill med en tvättmaskin från Siemens.

Sovrum
Med hela tre höga fönster belägna mot söder och föreningens tysta innergård är ett av lägenhetens sovrum beläget. Om sommaren är det alldeles grönt och lummigt från trädet som sträcker sig upp från innergården. Detta ger en skyddad och rofylld känsla åt detta avkopplande sovrum. Rymligt och svalt med vitmålade väggar med stilren stuckatur och till det ett mörkbrunt parkettgolv som skapar en fin kontrast. Sovrummet erbjuder gott om plats för både dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt en läshörna och en byrå. Intill sovrummet finns en inbyggd garderob med skjutdörrar där ytterligare förvaring erbjuds. Närheten till badrummet gör det bekvämt och mycket praktiskt men också att det är väl avskiljt från det andra sovrummet. Det ligger nämligen i lägenhetens andra ände. Detta är perfekt om man har gäster eller barn och man vill ha lite avskildhet mellan rummen. Fönstren mot den lugna gården gör att man om sommaren kan ha dem öppna utan att störas av livet på gatorna utanför.

Kök
Ett delvis öppet och mycket trivsamt kök med platsbyggda vikbara köksluckor i vitt som går hela vägen upp till tak och inbyggd belysning. Luckorna är specialtillverkade och kommer från Nolvik kök. Köket renoverades under 2010. Själva arbetsdelen går i vinkel och köket är delvis öppet mot hallen och trappen som leder upp till andra våningen. Detta gör att köket blir en given social plats att inta fördrinken på innan festen fortsätter på terrassen och middagsbordet uppe. Den maskinella utrustningen består av en inbyggd diskmaskin (Cylinda), en keramikhäll med varmluftsugn i borstat stål (Siemens) samt en översittande nätt fläkt. En kvadratisk ho med en snygg blandare intill diskmaskinen samt en massiv bänkskiva av oljad ek är snyggt upplyst av downlights och spotlights med dimmer. Ovanför arbetsbänken sitter en glasmosaik som snyggt kontrasterar mot de vita luckorna samt det vitmålade brädgolvet. I ena hörnet finns en inbyggd hylla som förvarar både kokböcker och vinflaskor på bästa sätt. På motsatt sida av arbetsdelen finns en trivsam matplats intill ett härligt fönster mot innergården. Dags- och eftermiddagssolen strålar in över det ljusa golvet och de vitmålade väggarna. I ena hörnet står en fristående kyl/frys i borstat stål (Siemens) och den rundade väggen med det framtagna teglet skänker en fin värme åt köket.

Sovrum
Intill köket och väl avskiljt från lägenhetens andra sovrum ligger det rum som idag används som kombinerat barnrum och arbetsrum. Även detta rum är tyst beläget mot föreningens innergård med ett extra brett treluftsfönster i söder som släpper in ljuset. Väggarna är målade i vitt och taket ramas in av en bevarad stuckatur. Till denna ljusa bas ger det vitmålade brädgolvet den känsla man eftersträvar i ett hus från 1900-talets början. Den ljusa färgskalan ger en neutral bas att inreda efter. Längs ena väggen erbjuder inbyggda garderober med spegelskjutdörrar och inbyggd belysning mycket goda förvaringsmöjligheter från golv till tak. I denna förvaring har de nuvarande ägarna valt att skapa en liten charmig arbetshörna. Detta rum avskiljs på ett snyggt sätt från köket via en vit skjutdörr.

Vardagsrum med terrass
En vit specialbyggd trappa leder upp till det övre planet som erbjuder kvaliteter som är svåra att finna. Här strålar solen in från det glasade partiet som öppnar upp till terrassen i sydväst och det öppningsbara takfönstret. Gränsen mellan ute och inne suddas effektivt ut då de glasade dörrarna kan skjutas åt sidan och öppnas upp helt. Om våren och sommaren blir terrassen verkligen som en förlängning av vardagsrummet och bjuder in till många aktiviteter. Kvällshäng med vännerna i sommarnatten, lunch eller den perfekta platsen för en solstol, solglasögonen och en bra bok. Det höga optimala sydvästläget ger sol från 10 till 18-tiden och när solen gått ner är det skönt att tända belysningen och njuta av tystnaden på denna egna storstadsidyll. Terrassen är verkligen en lyx som är näst intill omöjlig att finna i Linnés gamla sekelskifteshus. Att väderstrecket är perfekt gör det hela bara bättre. Läget mot den tysta innergården ger en skyddad och rofylld känsla. Det övre planet används idag som kombinerat vardagsrum och matsal med läshörna. Här ryms en stor soffa med soffbord och tv-hörna. Under tv:n finns dessutom en inbyggd elektronikhylla för dvd och stereo med kabelkanaler och uttag. Valmöjligheterna är många och ytan god att disponera som man vill. För den som har behovet kan det övre planet delas av och lägenheten blir på så vis en fyra. Infällda spotlights med dimmer ger ett behagligt ljus och i taket sitter ett elektroniskt takfönster med regnsensor som släpper in gott om dagsljus. Synliga mörka bjälkar, framtagen tegelvägg, putsade och vitmålade väggar ramar snyggt in detta plan. Golvet pryds av en mörk parkett av hög kvalitet med underliggande golvvärme som ger en behaglig känsla vintertid. Med ingång från vardagsrummet nås en mycket uppskattad klädkammare som erbjuder goda förvaringsmöjligheter i form av stänger, hyllor och lådor. Intill klädkammaren finns också en dörr som leder direkt ut till lägenhetens förråd beläget på samma våningsplan. Detta är oerhört praktiskt och lättillgängligt. Ett glasat räcke avskärmar snyggt trappan samtidigt som det visar på snygg design och hög kvalitet. Detta märks genomgående i detta hem. Det syns att inget är lämnat åt slumpen. Det övre planet arkitektritades och byggdes 2011, innan utgjorde denna vindsyta föreningens förråd.

Accepterat pris
Etage med terrass i bästa soliga läge
Terrassen blir utan tvekan ett extra rum!
... glasade dörrar som kan öppnas helt
Inbyggda hyllor & massiv bänkskiva av ek
Mycket god förvaring i form av skåp från Nolvik
Speciallösningar ger maximal funktion & design
Trevlig matplats för 2-4 personer intill fönstret
Inbyggd diskmaskin & snygg glasmosaik
En rundad vägg ger karaktär
Vitmålat brädgolv & vitmålade väggar även här
Intill köket ligger det andra sovrummet
Ett stort treluftsfönster släpper in en massa ljus
Här finns plats för en dubbelsäng om man önskar
Längs ena väggen finns goda förvaringsmöjligheter
Stort sovrum med tre höga fönster mot grönskan
Mörkbrunt parkettgolv & stilren stuckatur
Sovrummet inrymmer förvaring & en läshörna
En framtagen tegelvägg skänker charm även här
Lyxigt & mycket påkostat badrum med dusch
...infällda spotlights, golvvärme & lyxigt badkar
En snygg glasbetongvägg leder in till sovrummet
Inbyggd garderob med tvättmaskin finns
Planskiss - Nedre plan
Vitmålad arkitektritad trappa med förvaring under
Smarta lösningar ger goda förvaringsmöjligheter
Framtagen vägg ger den rätta känslan
Den stilrena trappan leder upp till övervåningen
Övre planet är verkligen ett paradis med terrass!
De glasade dörrarna kan öppnas upp helt
Grilla med vännerna & njut av solen hela dagen
Bo tyst & högt under himlen
Terrassen har belysning & gott om plats för växter
Själva terassräcket är av snyggt glas
Förläng vardagsrummet ut på terrassen
Öppningsbart takfönster & synliga bjälkar
Mörkt golv & infälld energisnål belysning
Med ingång från vardagsrummet nås en klädkammare
Planskiss - Övre Plan
Välkommen till Brf Sjöfararen!
Vacker välskött fastighet i en gammal förening...
Föreningen ligger mitt på Sveaplan
Här byggs det nu om till piazza & uteserveringar
Entrén är välkomnande & fint målad
Lägenheten vetter mot en lummig innergård
Högst upp, granne med himlen!
Detta blir verkligen en skyddad oas
Runt hörnet ligger populära Egg & Milk
Med focus på det som var byggs nu gatorna om...
På Kastellgatan finns populära Alvar & Ivar
Linnégatans puls med alla uteserveringar
Här myllrar det av folk i en härlig storstadsmiljö
Skansbergets grönska en liten promenad bort