Nordhemsgatan 68 B, Linnéstaden

Renoverad och ljus tvåa från förra sekeskiftet på toppen av Nordhemsbacken. Balkong i soligt söderläge ut mot grönskande innergård. Nylagda vitoljade plankgolv, stuckatur och oregelbundna vinklar. Renoverat badrum och kök. Välskött förening med stabil ekonomi i vacker fastighet.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Nordhemsgatan 68 B
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 49 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Hiss: Hiss finns
Våning: 1 av 3

Vilken gata i Linnéstaden har en obruten rad av stenfastigheter från förra sekelskiftet? Svar: Nordhemsgatan! Här står välbevarade hus i långa led från hamnen ända upp till Slottsskogen. I korsningen med Övre Majorsgatan har vi nu nöjet att visa en mysig minitvåa på 49 kvadratmeter.

Välkommen in till en av stadsdelens vackraste och grönaste innergårdar och ett soligt hem som är vänt mot ljuset. Med lägenhetens samtliga fönster i spikrakt söderläge blir detta en solig och tyst plats på jorden.

Läget är centralt i Linné och godbitarna finns inom promenadavstånd: saluhallen Briggen med delikatesser från jordens alla hörn, Linnégatan med dess enorma utbud av krog- och kaféliv, och Slottsskogen med möjligheter till rekreation. Behöver man fylla på matförrådet finns en välutrustad Hemköpbutik med generösa öppettider och bemannad delidisk bara några steg nerför backen

En försommarbris sveper in genom de öppna balkongdörrarna, eftermiddagsljuset släpar med sig solkatter som speglar sig i de vitoljade plankorna i köket. En besökares första intryck av lägenheten är ofta: Vilket ljus! Vilken skön känsla! Den lilla tvåan är välplanerad och planlösningen i kombination med takhöjden på 3 meter gör att lägenheten känns större än 49 kvadratmeter. Vardagsrummet och köksdelen präglas av ett rejält fönsterparti som ger ljuset fritt spelrum. Känner man för att ta sitta ute en stund är balkongen stor nog att rymma alla middagsgästerna.

För ännu större fester rekommenderas föreningens innergård, där medlemmarna har omvittnat trevligt tillsammans.

Mycket av sekelskiftescharmen finns kvar i form av enhetliga och vackra trägolv, profilerade lister, djupa fönsternischer och tak med stuckatur. Nuvarande ägare har bott här sedan 2008 och lät i samband med inflyttningen renovera samtliga ytskikt. Badrum och kök är också utbytt.

Hall
I dag används hallen som ett arbetsrum med ett stort skrivbord, men för den som hellre vill sätta in en hel garderobsvägg går det utmärkt. Från hallen kan man välja att gå rakt in i den öppna köks- och vardagsrumsdelen eller ta till vänster mot det mysiga sovrummet.

Sovrum
Även här finns plats att bygga in förvaringslösningar. Hela lägenheten präglas av det enhetliga plankgolvet, snyggt oljat och vitpigmentera och även i sovrummet landar fötterna på ett slätt och skönt trägolv.

Badrum
Elegant renoverat när den nuvarande ägaren tog över lägenheten för fem år sedan. Badkar på stadiga tassar, handdukshängare med värme och snyggt infälld hylla ger badrummet en lysig känsla. På väggen vitt kakel och turkos mosaik på golvet.

Allrum / kök
Lägenhetens hjärta! Rummets oregelbundna form och stora fönsterpartier bidrar till hög mysfaktor och fint ljus. Vardagsrumsdelen domineras av en färgglad hörnsoffa och mysig tv-hörna. Det stora fönstret ger fin kontakt med livet på innergården, som är värd ett eget kapitel, så bra är den!

I köksdelen är den 110 år gamla stuckaturen och kakelugnen bevarad. Den sistnämnda är för närvarande ej i bruk, men skapar en skön atmosfär och blir ett smycke i det lantliga köket. Även här vackert plankgolv och vita väggar. Köksinrednigen kommer från Ikea och en fristående kyl och frys i retrostil från Gorenje. Köksbordet har sin naturliga plats mitt på golvet framför de glasade dubbeldörrarnba som leder ut till balkongen.

Balkong
Drygt fyra kvadratmeter stor i söderläge ger balkongen en extra dimension åt lägenheten. Gränsen mellan ute och inne minimeras och här är solchanserna stora från morgon till kväll. Ett svart smidesräcke ramar in balkongen som verkligen kommer till sin rätt nu på försommaren. Härifrån blir kontakten med färgexplosionen bland blommorna på gården magisk.

Nu tillämpas Accepterat pris
Balkong ut mot grön och kuperad innergård
Kanske den vackraste innergården i Linné
En ljus och annorlunda lägenhet med enorma fönster
Läget är knäpptyst - förutom fågelsången
I sovrummet finns plats att bygga förvaring
Oljade plankor, vita väggar och tre meter till tak
Hallen används idag som arbetsrum
Balkongen i söderläge blir ett fint extrarum
Solchans hela dagen
Öppen planlösning mellan kök och allrum
Enhetliga golv i hela lägenheten
Renoverat kök med utgång till balkongen
Kakelugnen påminner om förra sekelskiftet
Grönskan följer med ända in i lägenheten
Prydligt renoverat badrum med golvvärme
Snyggt inbyggd hylla med plats för handdukar
Blå mosaik kontrasterar det vita kaklet
Välkommen till visningarna 2 eller 4 juni
Planskiss
Nummer 68 - ingång på husets kortsida
Entrén är varsamt renoverad
Fastigheten är i mycket bra skick
Sommaren är kort - och skön på innergården
Plats för både stora och små
BRF Höjdpunkten har trevligt på gården
Läget? Toppen, bokstavligt talat!
Rymlig tvättstuga med fräscha maskiner
God mat finns på närliggnde Nordenskiöldsgatan
Nerför backen runt hörnet ligger Hemköp
Sekelskiftesfastigheter på rad i Nordhemsbacken
Promenera i Slottsskogen & Botaniska Trädgården
Linnégatan - stadsdelens pulsåder
Besök gärna vår butik på Olivedalsgatan 16