Prinsgatan 6 B, Linnéstaden

Renoverad & mycket ljus sekelskiftestvåa på populära Prinsgatan! En av Linnés största balkonger i soligt sydvästläge & vackra originaldetaljer i form av vitbehandlade brädgolv, stuckatur, spegeldörrar & oregelbundna vinklar. Renoverat badrum & kök. Oerhört välskött förening med mycket god ekonomi & låga avgifter!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Prinsgatan 6 B
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 67 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 2 av 5

Med Skansen Kronan som blickfång åt öster och vackra Oscar Fredriks kyrka i väster ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen på Prinsgatan så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, krogar och små udda butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Redan klockan halv åtta på morgonen slår genuina Bar Italia upp dörrarna och sedan strömmar gästerna till för att njuta av en italiensk frukost på stående fot innan de sedan tar spårvagnen till jobbet. Strax därefter ställer Lina i blomsteraffären ut sina blommor på trottoaren och när sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en stenugnsbakad pizza på den franska kvarterskrogen Cyrano. Sagotanten i leksaksaffären "Björnen och Boken" har alltid ett leende på läpparna och erbjuder oftast en frikostig rabatt när barnen ska handla leksaker.

På gatans mitt, i ett av Linnés äldsta men kanske mest välskötta hus, har vi nu nöjet att erbjuda en charmig tvåa om närmare 70 kvm. Detta är ett hem för dig som söker det lilla extra, ett hem för dig som värdesätter att bo på en av stans bästa adresser men ändå vill kunna njuta av tystnaden och lugnet. Med stor nybyggd smidesbalkong i bästa sydvästläge, renoverat badrum och kök, vackra brädgolv och mycket låg avgift inser nog du som letar en trygg investering att detta hem är lätt att förälska sig i. Huset stod färdigt 1909 och mycket av den ursprungliga jugendkaraktären har varsamt bevarats. Som om inte detta vore nog är Brf Prinsen 6 en av Linnés bästa föreningar med endast 2 800 kr i lån/kvm/bostadsyta (snittet i Göteborg ligger på ca 6000 kr/kvm/bostadsyta)och en årsavgift/kvm om 350 kr.

Hall
Efter att ha passerat föreningens nyrenoverade innergård inser man genast att detta är en förening som engagerar sig i sitt hus. Allt verkar nytt och fräscht. Innergården kommer att få sig ett slutligt lyft inom kort då det kommer att byggas en trädäck med sittgrupper. planteringar och grill. Trapphusen är nyligen renoverade i tidstypisk stil med nyinsatta entrédörrar i matchande färgskalor och enhetliga namnskyltar. En ljusmålad hall välkomnar dig i dörren. En takhöjd om tre meter och vitbehandlat brädgolv ger tillsammans med de ljusmålade väggarna i bruten vitt en känsla av välbefinnande. Häng av dig jackan innanför dörren och fortsätt in i den gamla serveringsgången som tar dig vidare in i lägenheten.

Badrum
Till vänster om entrén ligger det renoverade badrummet som efter en genomtänkt renovering optimerat sin yta. Här ryms perfekt en vit kommod med handfat, översittande spegel, wc-stol och dusch som avskärmas med en skjutbar glasdörr. Öppna hyllplan av glas erbjuder förvaring utöver kommoden. På så sätt kan man duscha utan att behöva oroa sig för att vattnet från duschen ska stänka ut över badrumsgolvet. Materialvalen är tidlösa och väggarna är kaklade med vitt kvadratiskt kakel som effektfullt ramats in med turkos mosaik i själva dusch-delen. Golvet pryds av crémefärgad klinker och i taket sitter infällda spotlights med dimmer för ett behagligt ljus. Badrummet renoverades 2010 av fackmän.

Kök
Med en generös takhöjd och ett högt fönster mot gården i väster erbjuder köket både bekvämligheter i form av ny maskinell utrustning men också goda förvaringsmöjligheter och en trivsam matplats. Matplatsen erbjuder utrymme för ett bord med plats för ca 4-6 personer. Trapphuset som ligger i anslutning till köket har rundade väggar. Detta ger köket och framförallt matplatsen en charmig prägel. För att lyfta charmen ytterligare har man valt att tapetsera väggen med en fräck tapet i starka färger. Tapeten kommer från Osborne & Little. Denna kan man självklart byta ut eller varför inte knacka fram tegelväggen som döljer sig under? Intill den rundade väggen har ett praktiskt skåp byggts in som skapats i ett av hörnen. Köket renoverades 2010 och kommer från Ikea. Ljusa släta skåpsluckor i form av över- och underskåp erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Både ugnen som är varmluftsugn och micron har praktiskt byggts in i brösthöjd intill kylen/frysen. Utöver detta består kökets maskinella utrustning av en inbyggd diskmaskin och spishäll med översittande fläktkåpa. Det syns att inget är lämnat åt slumpen. Inbyggt bakom ett skåp finns också en tvättmaskin/torktumlare! Även om föreningens tvättstuga är lättbokad så är det skönt att kunna tvätta när man vill i lägenheten. Bänkskivan består av massiv snygg granit och ovanför den har man valt ett vitt kvadratiskt kakel med gråa fogar. Längs vänstra väggen innanför ingången till köket har man utökat köket med ytterligare förvaring (inte så djup) och en överliggande granitskiva för att på så sätt skapa lite mer avställningsyta. Lägenhetens läge gör att du alltid kan ha de bästa råvarorna hemma, Hemköp som ligger ett stenkast bort erbjuder generösa öppettider och ett brett sortiment. Även Saluhallen erbjuder mat och kryddor från världens alla kök. Väggarna är målade i en crémefärgad nyans och golvet pryds av nyinlagt askgolv som är ett extra tåligt träslag. De nuvarande ägarna har sett att det ligger originalbrädgolv under detta men det finns en bit flytspackel/cement som måste åtgärdas om man vill ha det helt intakt.

Vardagsrum
Från hallen leds man direkt in i vardagsrummet som erbjuder plats för både rejäl soffgrupp, tv-möbel, läshörna och bokhyllor. Med utgång från detta rum nås den nybyggda drömlika smidesbalkongen. Via glasade pardörrar leds man ut till det "extrarum" som balkongen är där både blommor, träd och sittgrupper ryms. Balkongerna byggdes 2011 och bekostades av varje lägenhetsinnehavare som ville ha en balkong. Måttet uppgår till dryga 6 kvm och det får anses höra till en av Linnés större balkonger. Det raka västerläget ger tillsammans med den lugna och öppna gården ett fenomenalt läge med sol från lunch till sen kväll. Förutom de glasade pardörrarna har vardagsrummet också ett högt fönster som släpper in rikligt med ljus. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och golvet pryds av snygga originalträgolv som vitbetsats.

Sovrum
I fil med vardagsrummet, bakom en bevarad vacker spegeldörr med glas, ligger det rymliga sovrummet. Trots att man befinner sig ett stenkast från Linnégatan, hörs inte ett ljud från gatan. Med andra ord kan fönstret stå öppet hela sommaren utan att man störs av storstadslivets brus. Rummets oregelbundna form skänker karaktär och det vitmålade brädgolvet ger tillsammans med stuckaturen och den tilltagna takhöjden den känsla man eftersträvar i ett hus från 1909. Utan att göra avkall på utrymmet, ryms här både dubbelsäng, nattduksbord, läshörna eller arbetsplats. Självklart kan man bygga goda förvaringslösningar också längs den vägg man tycker passar bäst. Tre av väggarna är nymålade i en bruten vit nyans och den fjärde är målad i en ljusgrå nyans som ger en fin kontrast till det vitmålade taket och stuckaturen.

Accepterat pris
Vackra vitbetsade golv & generös rymd
Gränsen mellan ute & inne är minimal...
Rymligt vardagsrum med gott om plats för det mesta
Balkongen blir verkligen ett extra rum om sommaren
Det lugna västerläget ger sol & välbehag
Hela 6 kvm erbjuder plats för växter & möbler
Balkongen tillhör en av de större & byggdes 2011
Glasade dörrar bjuder in eftermiddagssolen
Till vänster ser man upp mot "Kråkängen"
Få är de tvåor med så stora balkonger
Från vardagsrummet nås sovrummet
En bevarad spegeldörr med glas avskiljer fint
Rummet är lättmöblerat & har ca 3 meter takhöjd
Dörren är bara en av många detaljer bevarade
Tyst beläget sovrum med vitmålat golv & stuckatur
Här ryms även en arbetsplats om man vill...
Om sommaren kan man sova med fönstret öppet
Renoverat kök i vitt med matplats för 4-6 personer
Vita luckor med inbyggda maskiner bakom
Här finns faktiskt både diskmaskin & tvättmaskin!
Snygga bänkskivor av påkostad granit
Köket löper längs båda sidor för bästa förvaring
Väggen vid matplatsen är snyggt tapetserad
Renoverat badrum från 2010 med glasad dusch
Ljus klinker & vitt kakel skapar en neutral bas
Avhängningsmöjligheter direkt innanför dörren...
Välkomnande hall med ljusmålade väggar
Planskiss
Välkommen till en av Linnés charmigaste gator
Prinsgatan 6, nedanför blomsteraffären!
Nyrenoverade trapphus i tidsenlig stil
Daniello serverar utsökt italienskt kaffe året om.
Prinsgatan är utan tvekan mycket uppskattad
Intill ligger Linnégatan med alla uteserveringar
... och Skansen Kronan i öster
Välkommen på visning!