Arsenalsgatan 8 C, Kungshöjd

Välkommen till en otroligt ljus & inbjudande sekelskiftestvåa om ca 70 kvm. Belägen med ett högt läge där du bjuds på en skön rymd och fint hantverk. Lägenheten är totalrenoverad med kök & vardags rum i öppen planlösning, helkaklat badrum, stort sovrum med kakelugn samt en walkincloset. Vackra detaljer. Låg avgift! Ej hiss.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Arsenalsgatan 8 C
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 70 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 3 av 5

Uppe på krönet av Kungshöjd skiner solens strålar mot de vackra stenfastigheterna som majestätiskt tornar upp sig mot skyn. Stanna upp en stund och insup den svårslagna utsikten och den tystnad som råder i dessa anrika kvarter. Tyst och lugnt, men ändå så centralt. Utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd. Lika majestätiskt som namnet antyder breder anrika Kungshöjd ut sig högt ovanför staden. Dess vackra stenfastigheter tornar ståtligt upp sig mot den klara skyn och vittnar om svunna tider och imponerande historik. När kvällsluften och mörkret omfamnar stadsdelen lyser området upp och utgör ett naturligt blickfång för förbipasserande nedanför. Att strosa omkring här inger en speciell känsla. Kvartersbutikerna skyltar om och erbjuder sådant som inte går att finna i de större butikskedjorna några gator längre bort. Småskalighet är nyckelordet i dessa kvarter, som trots sitt centrala läge präglas av små udda kvartersbutiker. Cigarrer, sushi och inredning har alla sina krypin och från caféerna sipprar dofter av nymalda kaffebönor ut. Här råder en gemytlig atmosfär som är svår att finna någon annanstans. Det centrala läget är fenomenalt! Tänk att bo i lugn och ostörd miljö på kungliga höjder, kolla om det är ok shoppingväder och sedan bege sig ut i folkvimlet en gata bort. Restauranger, caféer, biografer och affärer, allt finns lättillgängligt inom ett par minuters promenadavstånd.

Högt upp i gårdshuset på Arsenalsgatan 8 finns nu en otroligt ljus sekelskiftestvåa till salu. Hela hemmet har varsamt renoverats under 2013/2014 och bjuder bl a på ett stort kök, två rum i fil, badrum med lyxig hotellatmosfär och rymlig walk-in-closet. Detaljer som takrosetter, höga fotlister, nätt stuckatur och brädgolv i original gör detta hem till en ytterst välbevarad pärla. Samtliga väggar har spacklats och målats och bjuder på en fantastisk finish. Brädgolven har slipats och vitpigmenterats. Fyra höga fönster i fil välkomnar ljuset och skapar en tilltalande rymd och atmosfär, här är det lätt att trivas och bo!

Hall
Efter tre stentrappor upp väntar belöningen. I samma stund som du gläntar på dörren till detta hem välkomnas du av ett härligt ljus och en välkomnande känsla. Hallen som möter dig har vitmålade väggar och ett och klassiskt och samtidigt stilrent schackrutigt golv. I hallen finns plats för avhängning av kappor och skor och i en nisch erbjuds ytterligare förvaring.

Kök
Till vänster om hallen öppnar det trivsamma köket upp sig. Renoverat 2013 bjuder rummet på allt du kan tänkas behöva. Stilen som valdes utgör en modern och effektfull kontrast mot lägenhetens sekelskifteskaraktär. Den vita köksinredningen har ett modernt och stramt snitt. Ovan arbetsytorna i ek är det kaklat i vitt och köket har en praktisk layout i vinkel vilket ger gott om både förvaring och arbetsyta. Köket är utrustat med rostfri fläkt (Whirlpool), rostfri varmluftsugn (Bosch), induktionshäll (Whirlpool), integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys med ismaskin (Liebherr) i rostfritt. Väggarna i rummet är vitmålade och på golvet ligger brädgolvet i original som löper vidare in i vardagsrummet och sovrum. Ett matbord för fyra får med fördel plats i anslutning till köket och väntas ett större sällskap så är det bara att fortsätta duka upp inåt vardagsrummet, då ryms med lätthet ett tiotal gäster.

Vardagsrum
I öppenhet med köket ligger det ljusa och trivsamma vardagsrummet. Två höga fönster med överljus vetter ut mot innergården och det höga läget i huset ger en fin kontakt med himlen. Väggarna är i en bruten vit ton och på golvet löper underbara brädor i original. Dessa har slipats och vitpigmenterats för att uppnå den rätta ljusa karaktären. Väggen som vetter mot trapphuset har en läcker rundad form och framtaget tegel. Perfekt liten vrå för favoritfåtöljen. Ett bevarat vädringsfönster släpper in ljuset och blir också till en dekorativ detalj i rummet. Det vackra golvet ramas in av höga fotlister och i taket löper stram stuckatur och en fin rosett. Här finns gott om plats för soffa, tv-möbel och förvaring.

Sovrum
En bevarad vit spegeldörr skärmar av mot sovrummet som ligger i fil. Även här inne är takhöjden tilltagen och alla rätta detaljer finns bevarat; stuckatur, fotlister, takrosett och inte minst en kakelugn! kakelugnen är i dagsläget ej i bruk men väl så vacker. Säljaren har ej besiktigat kakelugnen men det finns fungerande eldstäder fastigheten. Två höga fönster med överljus gör att detta rum badar i ljus precis som vardagsrummet. Längs med vänstra sidan löper fyra vita garderober vilket ger bra förvaring åt alla kläder och sänglinnen. Rummet är stort nog att rymma en dubbelsäng, arbetsplats och förvaringsmöbler. Det vackra brädgolvet löper vidare även i detta rum och väggarna är målade i samma sobra kulör som i vardagsrum och kök.

Badrum
Badrummet andas en skön och lyxig hotellatmosfär och är renoverat med stilrena materialval. Väggarna pryds av vitt kakel och golvet är belagt med klinker i en varmgrå nyans. Badrummet är utrustat med vit kommod med ovanliggande runt handfat i modern design, inkaklad spegel med läcker belysning, dusch som avskiljs med reglerbar duschvägg i glas, blandare från HansGrohe, WC samt tvättmaskin (Samsung) och torktumlare (Bosch). Spottar i taket ger rätta belysningen och golvvärme ser till att bara fötter möts av en behaglig temperatur. Bakom en skjutdörr med helkroppsspegel nås en walk-in-closet.

Walk-in-closet
Ett utrymme som är ovärderligt! Här ryms allt från kläder till golfklubbor, surfbrädor och sällskapsspel. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger en mjuk och inbjudande heltäckningsmatta. Fritt att inreda precis som det passar just dig!

Fyra fönster i fil ger vackert ljusinsläpp
Ett rofyllt gårdsläge på krönet av Kungshöjd
Rustika brädor löper i vardagsrum, sovrum & kök
Koppla av och njut av det ostörda läget och lugnet
Ett hem med många bevarade sekelskiftesdetaljer
Rummen smyckas av takrosett, listverk & stuckatur
Brädgolvet i original är vitpigmenterat och lackat
Den öppna planlösningen ger en skön rymd
Köket uppfördes 2013 i modernt utförande
Gott om både förvaring och arbetsytor
Klassiskt & stilrent med bänkskiva i ek
En vacker spegeldörr skärmar av in till sovrummet
Ett ljust och inbjudande sovrum
Generösa ytor och förvaring i fyra garderober
Kakelugnen är ej i bruk men ett väl så fint smycke
De höga fönstren ger fin kontakt med himlen
Gamla element och fönsterbänkar i sten
Underbart badrum med lyxig hotellatmosfär
Renoverat 2013 med sobra materialval
Genomtänkt in i minsta detalj
Bakom en skjutdörr döljs en walkincloset
Här ryms alla kläder och lite därtill
Lyx med golvvärme & heltäckningsmatta
Välkomnande hall med plats för avhängning
Klassiskt med schackrutigt golv och vita väggar
Säkerhetsdörr i tidsenlig stil & nymålat trapphus
Planskiss
En gallergrind leder in till gårdstrapphuset
Välkommen upp till höjden!
Brf Arsenalsgatan är en mycket solid förening!
Anrika, rofyllda och historiska kvarter
Området präglas av en kontinental atmosfär
Här erbjuds ett rikt utbud av caféer...
.. restauranger, kommunikationer & mataffärer
Accepterat pris
Välkommen in till oss & vår butik vid frågor!