Nordenskiöldsgatan 21 B, Linnéstaden

Vindslägenhet av hög internationell klass. Terrass med glasade skjutdörrar i rakt söderläge. Enorm utsikt, helt fritt från insyn, två badrum och avancerat ljus- och ljudsystem gör detta till ett hem för dig med höga krav på komfort och design. 82 kvadratmeter på sjätte våningen mitt i Linnéstaden. Hiss finns!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Nordenskiöldsgatan 21 B
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 82 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 6 av 6

Med ett utmärkt läge på lugna Nordenskiöldsgatan presenterar Alvhem Mäkleri & Interiör ett hem utöver det vanliga. Högst upp i huset förmedlar vi nu en spektakulär vindslägenhet om tre rum och kök med en inbyggd terrass i rakt söderläge. Här uppe är ljuset närvarande från tidig morgon till sen kväll. Här bor man högst upp och strax nedanför ligger taken röda och fortfarande sensommarvarma. Denna vackra lägenhet, med en boarea om ca 82 kvadratmeter, byggdes om totalt år 2005 och och bjuder på komfort och design i toppklass både vad gäller kök, badrum, ljud och ljus.

Vindskaraktären är bevarad med synliga takbjälkar. I hela lägenheten ligger ett vackert parkettgolv av valnöt och alla väggar är vita.

Visuellt finns många godbitar att lyfta fram:
* Rundad tegelvägg skapar avgränsning för en läcker klädkammare.
* Synliga takbjälkar förstärkar karaktären av att bo allra högst upp närmast himlen.
* Två fullutrustade badrum.
* Terrass med glasade skjutdörrar förlänger köket ut i friska luften.

All belysning (Gira) är fjärrstyrd, dimbar och snyggt infälld i väggar och tak. Lägenheten har ett behagligt ljus tack vare de inbyggda spottarna, men det naturliga ljuset är mer spektakulärt.

Hela lägenheten andas hög kvalitet i detaljerna: valnötsparketten löper genom alla rum, samtliga dörrar är av massivt trä, varav flertalet skjuts in och försvinner effektivt, golvvärme där man vill ha den: i båda badrummen och under klinkergolvet i köksdelen.

Alldeles utanför porten finns det mesta. Allt från nybakat ekologiskt bröd till senaste blomsterdesign och stans äldsta parfymeri. Läget är centralt med bara ett kvarter till pulsen på Linnégatan. Vill man varva ner och få en naturupplevelse ligger Slottsskogen några minuters promenad bort. Eller varför inte ta cykeln till Änggårdsbergen, ett underbart naturreservat med vidunderlig utsikt över Göteborg. Till shoppingen i city är det ett par hållplatser med spårvagnen.

Nordenskiöldsgatan sträcker sig från Sveaplan i öster till Vegastaden i väster. I korsningen med Nordhemsgatan säger vi välkommen till översta vånngen.

Entré
Hissen går till plan 5, därifrån är det några snabba steg upp till vinden och vår vackra lägenhet. För dig med raska ben rekommenderas trapporna. Trapphuset är snyggt renoverat och massor av karaktär från förra sekelskiftet finns kvar. Väl inne i lägenheten inser man att detta är ett hem utöver det vanliga. Hallen har en luftig känsla med öppen planlösning mot vardagsrum och kök. Kläderna hängs in i en snygg skjutdörrsgarderob.

Sovrum 1
Alldeles till vänster om entrén ligger lägenhetens mindre sovrum - perfekt för familjens minsting eller som arbetsrum. Knäpptyst och insynsskyddat. Härifrån har man fri utsikt mot norr.

Sovrum 2
Läget högst upp ger en skön frihetskänsla och att ha himlen som närmsta granne är inte dumt. I anslutning till sovrummet ligger en bra klädkammare. Kliv in och ljuset tänds automatiskt. Här finns också snygga skjutdörrsgarderober som slukar mycket. En suite med sovrummet ligger lägenhetens stora badrum - lyxigt!

Badrum 1
Stort bubbelbadkar, värmslingor i golvet, tvättmaskin och torktumlare, infälld belysning, fönster mot himlen. Listan kan göras ännu längre, men välkommen på visning och upplev detta på plats!

Badrum 2
Samma höga standard även här, en här finns både dusch och toalett. Helkaklat i vitt på väggarna och grått på golvet.

Allrum
Den öppna planlösningen gör att lägenheten är som gjord för att träffas, äta, mingla med något gott i glaset. Det stora vardagsrummet har fönster mot söder och utsikten är fri ända ner mot Annedalskyrkan. Här finns gott om plats för stor soffa och fåtöljer. Rummets storlek gör att det går att använda både som vardagsrum, men man kan även inreda en del som bibliotek eller arbetsplats. Lägenheten ger en känsla av örnnäste. Valnöt på golv, väggar och tak i vitt.

Terrass
Det går nog inte att få ett bättre läge på terrassen, i alla fall inte om du gillar sol. Det rakt sydliga läget ger solchans från ca tidig morgon till fram på kvällen. Utsikten är inte dum, mot väster ser du upp mot Guldheden och i söder är Naturhistoriska museet ett blickfång. Soligt? Fäll ner markisen! Kallt? Tryck på knappen för infravärme!

Kök
Högklassig inredning från Tibrokök. Massivt trä i alla luckor, arbetsbänk i granit, rostfria, integrerade vitvaror från Miele och exklusivt belyst fläktkåpa. Rektangulärt kakel på väggarna och värmeslingor under klinkergolvet. Öppna skjutdörrarna ut mot terrasen och förläng köket ut mot terrassen.

Härifrån är utsikten magisk
Takbjälkar och soligt söderläge mitt i Linnéstaden
Glasade dörrar ut mot terrassen
Öppen planlösning mellan kök och allrum
Planskiss
Öppna ytor, vindskänsla - och så ljuset!
Valnötsparketten löper genom hela lägenheten
Hela lägenheten andas ljus och rymd
Massivt trä i köksinredningen från Tibrokök
Rostfria vitvaror från Miele och värme i golvet
Här är gott om plats för kocken och gästerna
Terrassen ligger i rakt söderläge
Med himlen som granne
Vy från terrassen ner mot Nordenskiöldsgatan
Här sover man gott om natten
Ett skönt sovrum, avskilt från övriga lägenheten
Synliga takbjälkar anno 1902
Stora sovrummet har eget badrum...
...med bubbelkar och utsikt
Komplett med tvättmaskin och torktumlare
Vem har bättre utsikt från badrumsfönstret?
Väl genomtänkt belysning, snygga snickerier
Badrum nummer 2 med duschhörna
Stilrent i grått och vitt
Lägenheten bjuder på oväntade vinklar
Infällda downlights ger stämningsfullt ljus
Rymlig klädkammare i stora sovrummet
Stort vardagsrum som gjort för umgänge
Sovrum eller arbetsrum - det är bara att välja
Högt och fritt läge mot norr
Blicka ut över fasaderna från förra sekeslskiftet
Här bor man kungligt bra!
Praktisk och snygg garderob vid entrén
Nyfiken? Välkommen på visning!
Vacker fastighet med centralt läge i Linnéstaden
Innergården är grön ljus och grön
Den gamla hissen är kvar!
Trapphuset är fint renoverat
Njut av grönskan i Slottsskogen...
...eller ta en promenad i Änggårdsbergen
Accepterat pris
Titta gärna in till vår butik på Olivedalsgatan 16