Arsenalsgatan 4B, Kungshöjd

På översta originalplan mot rofylld innergård finner ni denna sekelskiftesetta. Här välkomnas ni av en varm karaktär och kontrastfyllda möten och det nyrenoverade köket är den självklara samlingsplatsen. Härlig öppenhet mellan kök och rum, rymligt sovloft samt gott om förvaring. Balkongplaner finns! Hiss.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Arsenalsgatan 4B
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 1 + kök
Boarea: 44 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Hiss: Hiss finns
Våning: 5 av 6

Uppe på krönet av Kungshöjd blåser höstluften friska tag i trädkronornas rödgula blad. Solstrålarna skiner mot de vackra stenfastigheterna som majestätiskt tornar upp sig mot skyn och vittnar om svunna tider och imponerande historik. De branta och tvära gatorna, kantade av caféer och restauranger, leder dig tryggt runt i stadsdelen som utgjort en del av Göteborgs historia ända sedan grundläggningen. Att promenera omkring här inger en speciell känsla. Så rofyllt och samtidigt så centralt. Kombinationen är oslagbar. Lägg därtill en fantastisk vy över staden som breder ut sig nedanför och begreppet "Herre på täppan" får en helt ny innebörd. Småskalighet är nyckelordet i dessa kvarter, som trots sitt centrala läge präglas av små trivsamma kvartersbutiker med unika utbud. Låt dig imponeras av områdets utmärkande karaktär och fortsätt gatan upp mot fastigheten med de välkända krenelerade hörntornen och den svårslagna utsikten. En tung gallergrind i svart smide leder de boende in till Arsenalsgatan 4 B. Här behövs inga tjocka entréportar som stänger ute ljud, området är redan inbäddat i tystnad. Gården som möter dig när du stiger in genom porten genomsyras även den av ett välkommet lugn. Här inne skapar de rustika huskropparna en skyddande atmosfär åt de boende och bredden mellan fastigheterna tillåter solen att finna sin väg in. Sommartid grönskar gården med blomstrande planteringar och ett ståtligt kastanjeträd som skänker skugga under soliga dagar.

Högst upp, in mot gården, finns nu en ytterst välplanerad sekelskiftesetta till salu. Detaljer som takrosett, mörkbetsade brädgolv i original, djupa fönsternischer, höga fotlister och slående takhöjd gör detta hem till en välbevarad pärla. Två stora fönsterpartier i rakt österläge välkomnar ljuset och skapar en trivsam rymd. Det platsbyggda sovloftet gör detta till ett perfekt hem för såväl en som två personer.

Hall
Ta hissen upp till översta originalplanet och en vacker säkerhetsdörr med påkostade snickerier leder dig in i denna trivsamma bostad. Redan i hallen möts du av det mörkbetsade brädgolvet i original som löper genomgående i hela lägenheten. Väggarna är ljusa vilket ger en djärv kontrast åt den mörka basen och harmoniserar fint med de vita snickerierna. En igensatt dörröppning är den perfekta platsen för avhängning av ytterkläderna och här finns även plats för mindre hallmöbel samt spegel. Hallen leder dig vidare till både kök och rum.

Kök
Lägenhetens givna samlingspunkt måste anses vara köket som är nyrenoverat 2013. Högt i tak och väl tilltagna ytor ger ett kök att umgås och trivas i. Köksinredningen i vitt sträcker sig ända upp till tak och erbjuder gott om förvaring. Bänkskivorna är i Wenge och harmonierar med de mörkbetsade golven. Ovan arbetsytorna är det kaklat i vitt med kakel från välrenommerade Höganäs och belysning under köksskåpen ger ett behagligt arbetsljus. Maskinparken är i senaste utförande och köket är utrustat med; induktionshäll, integrerad fläkt, diskmaskin och kyl/frys samt varmluftsugn och mikro i arbetshöjd. Middagsgästerna får en naturlig plats i anslutning till det stora fönster som vetter ut mot gården. Mellan kök och vardagsrum ger den framtagna tegelväggen en varm och rustik karaktär. Väggen öppnades upp 2012 och bärs av med en stålbalk.

Rum
Öppenheten mellan kök och rum ger lägenheten en luftig och social atmosfär. Det rymliga rummet fungerar som både vardagsrum och sovrum och här finns plats för soffa samt fåtölj och det platsbyggda loftet separerar sovdelen. Under loftet ryms gott om förvaring i två djupa garderober och här ges även utrymme för en arbetsplats. Det generösa fönsterpartiet vetter mot öster och låter solens strålar finna sin väg in över det mörka golvet. Runt fönstret har nuvarande ägare låtit platsbygga en hylla som ger fönstret en fin inramning och samtidigt gott om plats för förvaring. I den djupa fönsternischen kan man krypa upp och blicka ut över innergården som står i full blom sommartid och Kungshöjds takåsar. Ni slås än en gång av tystnaden och Kungsgatans myller av restauranger och caféer känns avlägset. Rummets storlek i kombination med loftet gör detta till ett perfekt hem för såväl en som två personer.

Badrum
I anslutning till sovloftet ligger badrummet. De helklaklade väggarna i vitt bryts av mot en fondvägg som är klädd med grafitgrått kakel. Golvet är belagt med klinker som matchar fondväggen. Här ryms handfat med underliggande kommod, spegel, wc-stol samt en dusch. En handdukstork ser till att du omfamnas av varma badlakan efter duschen. Badrummets ytskikt renoverades 2010 och allt porslin och möbler (förutom handdukstorken) från 2013.

All el är i lägenheten är omdragen.

På översta originalplanet med rofyllt gårdläge
Matbordet har en given plats och här ryms 4 gäster
Nyrenoverat kök med stilrena materialval
Massiv bänkskiva och vitvaror i senaste utförande
Mycket gott om förvaring med skåp upp till tak
En varm och trivsam atmosfär genomsyrar lägenheten
Mörkbetsade golv och klinker från Marrakech Design
Väggen mellan kök och rum bärs av med en stålbalk
Slående takhöjd och effektfulla kontraster
Generöst ljusinsläpp från fönsterpartier mot öster
Kryp upp, läs en god bok...
.. och blicka ut över Kungshöjds takåsar
Rummet har väl tilltagna ytor och loftet..
... för två djupa garderober samt arbetsplats
Här sover man gott!
Badrummet renoverades 2010 med klassiska material
Hallen är öppen och välkomnande
En igensatt dörröppning ger plats för ytterkläder
Planskiss
Trapphuset är målat i tidstypiska kulörer
Välkommen åter till Brf Vapendragaren
Sommartid står innergården i full blom
Den vackra tegelbyggnaden är ett välkänt riktmärke
Här erbjuds ett kvalitativt boende på höga höjder
Tyst & rofyllt med Kungsgatan ett stenkast bort
I kvarteren finns mysiga caféer..
... och trendiga kaffebarer
Restaurangerna erbjuder mat från jordens alla hörn
.. och nyöppnade Barabicu är mångas favorit
Välkommen till oss på Olivedalsgatan 16 vid frågor