Kungsgatan 7B, Kungshöjd

En funkisdröm med underbart hörnläge i rustik tegelfastighet. Yteffektiv och funktionell planlösning med stora fönsterpartier i original mot Kungsgatan och Luntantugatans grönska. Tidstypiska 30-talsattribut smyckar hemmet och ger en genuin karaktär. Smakfullt renoverad och balkong med kvällssol! Vån 2/4, hiss.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Kungsgatan 7B
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 71 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 3 av 5

Välkommen till en ytterst välplanerad funkistrea om cirka 71 kvm, belägen med ett ypperligt läge långt upp på Kungsgatan. Att strosa omkring här på Kungshöjd inger en speciell känsla. Kvartersbutikerna skyltar om och erbjuder sådant som inte står att finna i de större butikskedjorna några gator längre bort. Småskalighet är nyckelordet i dessa kvarter, som trots sitt centrala läge präglas av små charmiga butiker med unika utbud. Cigarrer, sushi och annorlunda inredning har alla sina trivsamma krypin och det är lätt att skaffa sig nya favoritställen. Från caféerna sipprar dofter av nymalda kaffebönor ut och färgar vardagen, en atmosfär som är svår att sätta fingret på men som gör intryck på alla. Det centrala läget är fenomenalt. I kvarteren finns ett myller av restauranger och två solklara favoriter är Barabicu och Dubbel Dubbel. Snedda ner över Esperantoplatsen så når du Järntorget och Linné på bara några minuter. Går du åt andra hållet når du Vasastan och Avenyn inom kort.

Lägenheten har ett trivsamt hörnläge i välhållen funkisfastighet hörnet Kungsgatan/Luntantugatan. Fastigheten uppfördes 1935 och har många vackra funkisattribut bevarade. Ni möts av en nymålad entré och den tidsenliga hissen tar er upp till andra bostadsplanet (butikslokaler är belägna i entréplanet) och detta eftertraktade hem. Trettiotalet och funktionalismen är känt för sin sparsmakade och stilrena byggnadsstil och denna stil och känsla har bevarats i lägenheten. Stora fönsterpartier i original, höga fotlister och dekorativa listverk är i fint skick och smakfullt bevarat. Lägenheten har en mycket yteffektiv och funktionell planlösning med generösa fönsterytor som ger ljuset spelrum.

Hall
När väl ytterdörren stängts så känns stadspulsen och Kungsgatans rika utbud avlägset. Här välkomnas ni till ett luftigt hem där varje kvadratmeter är exemplariskt nyttjad. I hallen så finns plats för avhängning, hallspegel samt gott om förvaring för skrymmande ytterkläder och lite därtill i två integrerade garderober. Hallens väggar är klädda i en vacker tapet från Cole & Son som framhäver de höga fotlisterna och listverken. Från hallen nås kök, badrum, sovrum samt vardagsrum.

Vardagsrum
När man kliver in på genuina ekparketter i original så knarrar det ofta lite. Detta betyder hemma. Välkommen in till ett vardagsrum med hemtrevlig atmosfär. Perfekt avskilt, lagom stort. Vardagsrummet präglas av rymd och ljus och de väl tilltagna ytorna rymmer både större soffa och matsalsbord. Mot Luntantugatan med dess härliga grönska vetter det stora fönsterpartiet i original. En diskret fondtapet från Scandinavian designers - Arne Jacobsen utgör en sober kontrast mot de vitmålade väggarna och de höga fotlisterna. I fil med vardagsrummet ligger huvudsovrummet och öppenheten och de stora fönsterpartierna ger planlösningen härlig rymd och liv.

Huvudsovrum och balkong
I huvudsovrummet slås ni av det härliga hörnläget med fönster mot öster och stora glasade balkongdörrar i glas mot Kungsgatan och norr. Generösa ytor, stort, nästan spatiöst med plats för dubbelsäng, arbetsplats eller läshörna och med gott om förvaring i 4 garderober. Även här möts ni av massiv ekparkett från 1935 och elementet av gjutjärn är ett smycke i sig. Sängen ramas fint in av en tapet från Ferm Living och övriga väggar är vitmålade. Från sovrummet nås balkongen som har ett ypperligt läge mot Kungsgatan. På eftermiddagen, i precis lagom tid tills när arbetsdagen slutat, värmer västersolen gott och det är en kontinental atmosfär som lockar utanför! Balkongen omges av ett stilrent räcke av smide och här avnjuts många härliga kvällar vår och sommartid!

Kök
Köket nås från hallen och vetter mot Kungsgatan. Ett funktionellt arbetskök med vit köksinredning i lantlig stil med vit mosaik ovan arbetsytorna som är i ek. Köket är utrustat med rostfri spis (Gorenje 2009), kyl/frys, fläkt samt diskmaskin (Gram 2011). I köket ryms ett mindre frukostbord för den som önskar och det gamla brädgolvet i original ger en genuin atmosfär.

Sovrum
Vägg i vägg med köket finns ett mycket mysigt rum som idag används som barnrum. Det finns en gammal öppning mellan detta rum och huvudsovrummet som går att öppna upp om man önskar direktaccess mellan de två rummen. Vitmålade väggar och ekparkett på golv.

Badrum
Badrummet renoverades 2006 i samband med att föreningen gjorde stambyte. Perfekt disponerat med plats för wc, tvättmaskin, dusch med infällbara duschväggar, kommod med ovanliggande handfat och spegelskåp. Golvvärme för maximal komfort. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med ett melerat klinkergolv.

Balkong med kvällssol mot kontinentala Kungsgatan
Rum i fil och generösa fönsterytor
Yteffektiv planlösning i sann 30-talsanda
Klassiskt och funktionellt arbetskök
Belägen med ett hörnläge i välskött fastighet
Hissen tar er två trappor upp, välkommen in!
Förvaring i två integrerade garderober
En tapet från Cole & Son framhäver höga lister
Rymligt vardagsrum, nästan spatiöst
Hörnläget i fastigheten ger ett härligt ljus
Här ryms både matsalsbord och soffa
Generösa fönsterytor mot grönskande Luntantugatan
Sober tapet från Scandinavian designers
Vackra funkisattribut som fina listverk...
.. gjutjärnselement och skjutdörrar ger karaktär
Härligt sovrum med utgång till balkong
Gott om förvaring i fyra garderober
Ett fritt och rofyllt läge mot Luntantugatan
Tapet i svart och vitt från Firm Living
Balkongdörrar i original med stora glaspartier
Solen tittar fram lagom tills arbetsdagen är slut
Balkongen omges av ett vackert smidesräcke
Härlig utsikt ned mot Esperantoplatsen...
.. och in mot staden
Funktionellt arbetskök i vitt och bänkskiva i ek
I en mindre hall utanför nås kyl/frys
Här har frukostbordet sin givna plats
Klassiska materialval ger en varm känsla
Brädgolv i original och profilierade lister
Mellan kök & huvudsovrum ligger ett mysig barnrum
Vitmålade väggar, ekparkett & integrerad garderob
Ett hem med hög trivselfaktor!
Badrummet renoverades -06 i samband med stambyte
Helkaklade väggar, klinker på golv och TM
Planskiss
Hiss eller trappor, du väljer
Välkommen åter till Kungsgatan 7B
En välskött fastighet vid Luntatutrappans grönska
Perfekt läge invid kommande Södra Älvstranden
Esperantoplatsen knyter samman Kungshöjd & Linné
Lika smidigt tar du dig till Vasastaden..
.. och gemytliga Haga
Kika gärna in hos oss vid frågor, Olivedalsg 16!
Accepterat pris