Övre Djupedalsgatan 11 B, Linnéstaden

Underbar sekelskiftesetta med stora fönster åt två olika väderstreck. Knäpptyst belägen högst upp på en lugn återvändsgata. Många charmiga sekelskiftesdetaljer bevarade - högt till tak, brädgolv, kakelugn, stuckatur & takrosett. Nyrenoverat kök och en oerhört stabil & stark förening!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Övre Djupedalsgatan 11 B
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 1 + kök
Boarea: 36 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 2 av 5

Mot den välskötta innergården på Övre Djupedalsgatan 9 B står några fönster på glänt. Fågelkvitter blandas med stadens makliga puls som sakta letar sig in med vinden till denna undangömda idyll. Tvärs över gården finns en dörr som leder ut till paradiset. För det måste anses unikt att ha tillgång till den stora gröna "äng" som bereder ut sig utanför. Ängen bär namnet "Kråkängen" och med dess vackra grönska i bakgrunden och den näst intill obefintliga trafiken på gatan utanför är detta en oas mitt i storstandens brus. Här finns prunkande grönska, utemöbler och grill. Det är endast de som bor i intilliggande hus som har tillgång till denna park och det är många göteborgare som inte vet om att den ligger mitt i Linné. Det är en fascinerande känsla att kunna växla mellan stadsliv och avkoppling bara genom att stänga den massiva porten bakom sig. Den rogivande stämningen följer oss in i detta charmiga hem med vackra brädgolv, stilrena ljusa väggar, stuckaturer, takrosetter höga fotlister och stora fönster med djupa nischer. Ljuset från de generösa fönstren flödar in över brädgolvet och lyfter fram de vackra originaldetaljerna. Att lägenheten är belägen i en gammal förening med oerhört stabil ekonomi och trevliga grannar är också en stor fördel.

Så snart du lämnar huset och beger dig ut genom porten igen befinner du dig mitt i Linnés omtyckta puls. Här erbjuds västra Sveriges största utbud av bra restauranger, mysiga caféer och färgsprakande uteställen. För dig som gillar att botanisera bland djur och natur finns grönskan i Slottsskogen och natursköna reservatet Änggårdsbergen med sin prisade botaniska trädgård ett stenkast bort.

Hall
Ett tydligt gångstråk visar vägen fram till husets port. När porten slår igen bakom ryggen tystnar storstadssorlet och man slås av hur oerhört välskött och mysigt allt verkar vara. Efter att ha passerat trapphuset i originalutförande välkomnar hallen får du känslan av trivsel. Tack vare den genomgående planlösningen med fönster åt två olika väderstreck ges en ljus och luftig känsla. Här erbjuds plats för avhängning. Väggarna går i vitt som bryter fint mot det trägolven som går vidare in i köket. Från hallen når du vardagsrummet till höger, badrummet rakt fram och köket till vänster.

Allrum
Här finns plats för både soffgrupp, säng och tv-möbel. De två fönstren med överljus gör inte bara rummet ljust, de ger också en genuin känsla om att tidsandan lever och att huset är varsamt restaurerat med stor respekt och kunskap. Öppnar man fönstren så kan man höra fåglarnas kvitter i träden utanför. Ena hörnet pryds av en vacker bevarad kakelugn (fn ej i bruk) och taket pryds av bevarad stuckatur och takrosett. På golvet ligger det det nyslipade originalbrädgolvet och väggarna är vitmålade.

Kök
Mot innergården är det trivsamma köket beläget. Detta renoverades så sent som under 2011. Höga fotlister och djupa fönsternischer är några av de bevarade detaljer som förstärker sekelskifteskänslan. Kökets ljusa materialval skapar en harmonisk känsla vilket förstärks av rummets rogivande läge. Profilerade vita köksluckorna i gammaldags stil bryter fint mot bänkskivan i massiv ek. Man har nyttjat takhöjden och satt dubbla överskåp vilket gett plats för mycket förvaring. Ovanför arbetsbänken sitter ljusgrått handgjort kakel från Fired Earth. Spotlights ger bra arbetsljus. Köket rymmer induktionshäll, ugn, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin alla vitvarorna kommer från Whirlpool. Ett stort fönster med djupa nischer vetter mot gården. Väggarna är vitmålade och bryter fint mot brädgolvet.

Badrum
I direkt anslutning till hallen ligger badrummet som förutom en rymlig duschhörna är utrustat med wc-stol, handfat och översittande spegel. Vill du utveckla, är det bara att spänna fantasins båge.

... Med nyslipade brädgolv & vacker stuckatur
Härligt ljusinsläpp från söder
Nya fönster i gammal stil
Renoverat kök från 2011 med både...
...estetik och funktion
Massiv ekbänkskiva
Bakom stilfulla luckor döljer sig kyl/frys
Trapphusets rundning ger karaktär åt köket
Med mysig matplats åt lugna innergården
Planskiss
Härligt ljusinsläpp från fönstren i söder
Nyslipade brädgolv ger rätta känslan
Perfekt lugnt läge med grönskan utanför fönstret
Ståtlig kakelugn...
...Pryder ena hörnet
Nyslipade brädgolv
Två stora fönster skänker ljus
Vackrert bevarad takrosett
Från hallen nås det funktionella badrummet
Inbyggd nisch ger plats för handdukar
Välkomnande hall med plats för avhängning
Gedigen entrédörr tar dig ut till trapphuset
Högst upp på Nordhemsberget
Gemytlig innergård
Ta med fikan till "egna" parken...
...som ligger skyddat & ostört
Kråkängen nås bara av några få föreningar
Omtyckta Linné i nattskrud...
Linnégatan bjuder på många trevliga caféer
Kino vid Hagabion är ett populärt tillhåll
Lunchstället Briggen ett par kvarter bort
Accepterat pris
Besök oss gärna på Olivedalsgatan 16 vid frågor!