Rosengatan 1, Linnéstaden

Underbar vindslägenhet av högsta internationella klass, byggd 2010 med ca 90 kvm totalyta. Stor takterrass med skjutdörrsparti. Social, öppen planlösning mellan kök & vardagsrum med braskamin. Påkostat kök, badrum & två bra sovrum. Utmärkt förening i vacker 20-talsfastighet med hiss. Låg månadsavgift.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Rosengatan 1
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 71 kvm (enl förvaltarens information)
Biarea: 19 kvm
Hiss: Hiss finns
Våning: 6 av 6

Med ett utmärkt läge på anrika Rosengatan kan Alvhem Mäkleri stolt presentera ett hem utöver det vanliga. Högst upp finns nu en spektakulär vindslägenhet om 3 rum och kök med en egen terrass om ca 9 kvm som ett fåtal fått bevista. Denna vackra vindslägenhet med en totalyta om ca 90 kvm (71 kvm boyta + 19 kvm biyta) byggdes så sent som 2010 och bjuder på den senaste designen inom både kök- och badrumsinredning. Spännande vinklar, exklusiva materialval och en fantastisk kreativitet skapar denna bostad som ger intryck av en egen värld. Vad sägs om 4,5 meter upp till taknock, rejäla synliga murstockar, vindsloft, ett vitt och elegant kök, modernt helkaklat badrum med tvättpelare, härlig braskamin och två bra sovrum samt genomgående ytskikt i ljusa kulörer. Behaglig vattenburen golvvärme löper genom lägenheten som bygger bort radiatorer och frigör väggyta.

Gedigna materialval blandat med de klassiska takvåningsattributen ger ett boende för dig med högt ställda krav. Med fönster i två väderstreck, tillsammans med takhöjden och läget höst upp i huset, gör lägenheten väldigt ljus och luftig. Flertalet takkupor mot söder skapar en härlig vy mot Slottsskogen och Änggårdsbergen. Det stora glasparti mot takterrass flyter samman med en öppen kökslösning, vilket gör att gränsen mellan ute och inne enkelt suddas ut.

Läget i Linné är utmärkt. För den som vill äta och dricka något gott finns alla valmöjligheter i närområdet. Tycker man om att röra på sig finns Göteborgs stora park- och rekreationsområde Slottsskogen bara ett stenkast bort. Perfekt inte minst för alla hundägare och barnfamiljer. Här kan man njuta av frisk luft, låta barnen leka på den stora lekplatsen Plikta, njuta av en god picknick eller motionera. Många väljer att ta sig över till det intilliggande Änggårdsreservatet för uppfriskande promenader eller för lite mer utmanande idrottsutövande. Botaniska Trädgårdens unika skönhet får man som extra bonus. Runt hörnet finns en större mataffär, Hemköp, med generösa öppettider.

Lägenheten är belägen i en ovanligt välbevarad 20-talsfastighet med hiss. Föreningen har en mycket stabil ekonomi med låga avgifter.

Entré/hall
Passera genom den bevarade förträdgården i hörnet av Linnégatan/Rosengatan och stig in genom porten på Rosengatan 1. Följ trappan, eller ta den snabba hissen, högst upp i det tidstypiska trapphuset och glänta på den robusta säkerhetsdörren. Här bor du avskiljt och ostört på översta våningsplanet. Väl inne i lägenhetens hall inser man att detta är ett hem utöver det vanliga. Hallen som möter dig bjuder på en luftig känsla med öppen planlösning mot vardagsrum och kök med generös takhöjd om ca 4,5 meter till taknock. Ett takfönster som släpper in ljus och till höger finns bra med avhängningsyta samt en garderob. Väggarna är släta och vitmålade och på golvet ligger praktisk mörk klinker med underliggande vattenburen golvvärme.

Vardagsrum
I entréns naturliga förlängning nås vardagsrummet. Här möts du av ljus och rymd. Rummet kan beskrivas som lägenhetens hjärta då det binder ihop samtliga lägenhetens rum med varandra. Det luftiga vardagsrummet med snedtak, värmande braskamin och charmerande murstockar är en given samlingspunkt. Rummet har öppna, generösa ytor och väl tilltagen takhöjd. Ett takfönster och en takkupa ger både utsikt och ljuset spelrum. Öppningen mot takterrassens skjutglaspartier ger även gott om ljus. Här finns gott om plats för soffa, soffbord, byrå och exempelvis en läshörna.

Kök
Högklassiga material gör köket mycket tåligt och erbjuder matlagning på hög nivå genom stilren och påkostad köksinredning i vitt från Ballingslöv -2010. Köket är fullutrustat med vitvaror av god kvalitet med keramikhäll, inbyggnadsugn och micro i bekväm arbetshöjd, kyl/frys och en integrerad diskmaskin, allt från Electrolux -2010. Arbetsytor i rostfritt och massiv oljad ek med vitt modern kakel och dimbara spotlight ovan. Köksfläkt i rostfritt från Thermex. Hela köket får ett fantastiskt ljusinsläpp från Hajompartiet i glas som vetter mot takterrassen samt ett fönster in mot gården. Terrassen fungerar som en naturlig förlängning av köket. Välj mellan att äta inne eller ute när vädret tillåter. En naturlig matplats för minst 6 personer finns vid köket som ramas in av en imponerande murstock och 4,5 meter till tak. Uppe i taket sitter infällda spotlights. Väggarna är krispigt vita och på golvet ligger vitoljad ekparkett.

Takterrass
Den insynsskyddade takterrassen inbjuder till umgänge med gott om plats för blommor. Hela ca 9 kvadratmeter stor gör möjligheterna i stort sett obegränsade. Njut av lugnet och duka upp med matbord, solstolar och grill. Terrassen är inramad av trall på golvet och väggar som klätts i cederträ. Förläng sommarhalvåret genom markis och infravärme. Eluttag och belysning finns redan här.

Badrum
I anslutning till hallen ligger det stilrena badrummet som ger gott om plats för den vardagslyx man idag eftersträvar. Vad sägs om en duschhörna med vikbara glasväggar, skön golvvärme, handdukstork, kommod för förvaring och en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux -2010. Badrummet byggdes under 2010 i stilren och tidlös design. Golvet och duschhörnan pryds av smakfull mosaik i mörkbrun ton. Murstocken är putsad och vitmålad och i taket sitter spotlights.

Loft
Ovanför badrummet finns ett praktiskt öppet vindsloft som nås via trappsteg från vardagsrummet. Perfekt för extraförvaring, läshörna eller gästsäng. Om loftet skall brukas rekommenderas att ett räcke sätts upp.

Sovrum 1
Från vardagsrummet nås ett av de större sovrummen. Harmoniskt och välisolerat med himlen som närmsta granne. Här får en dubbelsäng och sängbord enkelt plats. Annorlunda vinklar, snedtak och en fräck murstock ger den rätta vindskaraktären. Härligt ljus från söder genom en takkupa med utsikt mot Slottsskogen och Änggårdsbergen. Förvaringsmöjligheter genom en skjutdörrsgarderob och längs sidovind löper ett förråd. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger vitoljad parkett i ek.

Sovrum 2
Via vardagsrummet nås även det andra sovrummet. Rummet är perfekt som sovrum, barnrum, arbetsrum eller gästrum. Väggarna är målade i en rofylld bruten vit nyans och harmoniserar med den vackra vitoljade ekparketten. Snedtak, takkupa och en synlig murstock ger den rätta känslan. Fönstret bjuder på ljus från söder och en vy mot Linnéplatsen och Slottsskogen. En rejäl skjutdörrsgarderob samt sidovind löser förvaringen.

Nybyggd vind från 2010 med 4,5 meter till taknock
Värmande braskamin & synliga murstockar
Luftigt vardagsrum med vitoljad ekparkett
Spännande vinklar och exklusiva materialval
Takkupor mot söder ger en härlig vy
Här finns alla de klassiska takvåningsattributen
En naturlig matplats har skapats mellan murstockar
Välj mellan att äta inne eller ute
Takterrassen fungerar som en förlängning av köket
En egen underbar takterrass om ca 9 kvm
Socialt svängrum för fyrbenta eller en oas för två
Terrassen ramas in av trätrall och cederpanel
Kan användas flitigt dag som kväll
I höjd med takåsarna stannar ljuset lite längre
Köket ligger öppet mot terrassen
Vitt och påkostat kök från Ballingslöv -2010
Fullutrustat med vitvaror från Electrolux -2010
Planskiss
Vardagsrummet har 4,5 meter till taknock
Ovanför badrummet finns ett loft med takfönster
Vy över vardagsrummet från det mysiga loftet
I anslutning till hallen finner du badrummet
Stilrent med mosaik, dusch & tvättmaskin/-tumlare
Rofyllt & rymligt sovrum, väl avskiljt
Harmoniskt med murstock som ett konstverk
Takkupor med bra ståhöjd & fönster i åt tre håll
Skön vy upp längs Rosengatan mot Slottsskogen
Det andra sovrummet är ljust med stor garderob
Snedtak, takkupa & murstock skapar vindskaraktär
Välkomnande öppen hall med generösa ytor & takhöjd
I trapphuset finns en nyrenoverad hiss
Utanför porten löper en grönskande förträdgård
Bo fritt på hörnet Rosengatan/Linnégatan
Högst upp i ett välbevarat 20-tals hus
Längst upp på attraktiva Linnégatan
Med Linnés rika utbud utanför dörren...
Njuta av grönskan i Slottsskogen...
...eller promenera till Botaniska trädgården
Accepterat pris
Besök oss gärna vid frågor! Olivedalsgatan 16