Sveagatan 1, Linnéstaden

Läcker & unik sekelskiftestvåa stillsamt belägen på attraktiva Sveagatan. Trivsam planlösning med renoverat kök i etage, luftigt vardagsrum med kakelugn, sovrum med vitmålat plankgolv, kakelugn & stort fönsterparti mot Skansen Kronan. Stabil BRF med vackert välskött hus & goda intäkter från hela 7 lokaler.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Sveagatan 1
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 60 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 1 av 5

Linné är en stadsdel som berör och få är de som inte blir förälskade i dess gemytliga miljö. Här avlöser barnvagnsrullare och hundrastare varandra samtidigt som stamgästernas klirrande glas hörs från de välsmakande restaurangerna och en doft av nyrostat kaffe letar sig ut från områdets mysiga caféer. Med Skansen Kronan som blickfång i nordväst och grönskande Slottsskogen i sydost ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen på dessa gator så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av små udda butiker, surdegsbageriet Alvar & Ivar och de små gallerierna, som gör att det alltid är liv och rörelse på gatorna. Sedan en tid tillbaka finns här även Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel. Redan klockan sju på morgonen slår 50-talsinspirerade Egg & Milk upp dörrarna och sedan strömmar gästerna till för att njuta av en amerikansk frukost på stående fot innan de tar spårvagnen till jobbet. När sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en god middag på en av Linnégatans alla restauranger. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett mycket populärt tillhåll. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Packa picknickkorgen, bred ut en filt och njut av naturens vackra lugn.

I denna omtyckta miljö, i en vackert renoverad hörnfastighet med stora höga fönster mot Sveagatan, har Alvhem Mäkleri nu nöjet att erbjuda en tilltalande och annorlunda sekelskiftestvåa i halvetage. Spännande och annorlunda lösningar med öppen planlösning mellan det renoverade köket och vardagsrummet och inte mindre än två kakelugnar som kan tas i bruk. Stuckaturer, vitmålat brädgolv och härlig rymd gör detta hem till något utöver det vanliga. Som om inte detta vore nog är detta hem beläget i en mycket välskött förening med låga avgifter och god ekonomi tack vare många hyresintäkter. Att bo så centralt och samtidigt så ostört är en oslagbar kombination.

Hall
Innanför den nya rustika träporten ekar tystnaden mellan huskropparna. Låt dörren smyga igen bakom dig och följ det tydliga gångstråket fram till det renoverade trapphuset som leder dig upp till lägenhetens hall. Det märks på vägen upp att detta är en välskött förening. Om det är det städade trapphuset som målats i tidstypiska färger eller säkerhetsdörrarna i gammal stil får vara osagt. Här känner man sig hemma så snart man passerat ytterdörren. Hallen utgör lägenhetens bas och härifrån nås samtliga rum i lägenheten. Väggarna är målade i en vit nyans och på golvet ligger en massiv parkett av ek. Till vänster finns plats för avhängning och en halvtrappa upp till höger finns två integrerade garderober som ger gott om extra förvaring. På ena väggen sitter en snygg bokhylla som både är praktisk och snygg. Den tilltagna takhöjden ger ett luftigt intryck som genomsyrar hela bostaden. Häng av dig och stig på - detta är verkligen ett hem att förälska sig i!

Kök
En halvtrappa upp från resten av lägenheten breder köket ut sig. Genom att öppna upp väggen mellan kök och vardagsrum har man lyckats skapa en läcker planlösning med en tilltalande vy över lägenheten. Tre av väggarna är vitmålade och den fjärde har målats i grafitgrå för att skapa en snygg kontrast till den övriga ljusa inredningen. På golvet ligger samma ekparkett som i hallen. Köksdelen renoverades under 2007 och utgörs av ett vitt matt kök från IKEA med vitvaror i rostfritt (spishäll, fläktkåpa, integrerad ugn, micro och diskmaskin samt kyl och frys) och utdragbara lådor med dämpare för bästa komfort. Bänkskivan av ek ger ett enhetligt intryck och fin kontrast mot de matta vita kakelplattorna som klär in väggen ända upp till taket. Ett fönster vetter ut mot Sveagatan och välkomnar ljuset in. Köket erbjuder en matplats för fyra personer. Bjud hem vännerna på middag och låt dem umgås i vardagsrummet medan maten lagas. Direktkontakten mellan de två rummen ger en trivsel utöver det vanliga som brukar vara svår att finna i en sekelskiftestvåa.

Vardagsrum
En halvtrappa ner från köket ligger vardagsrummet. Även här är väggarna målade i en vit nyans och golvet utgörs av klassisk ekparkett. Ena hörnet pryds av en vacker kakelugn (ej i bruk idag men kan tas i bruk för den som vill) som för tankarna till husets ursprung. Även stuckatur och takrosett finns bevarade. Rummets yta ger plats åt en stor soffgrupp, tv-möbel och läshörna. Ett högt fönster släpper in förmiddagssolen ger en fin kontakt med grönskan kring Skansen Kronan. Från soffan ser man faktiskt Skansen Kronans topp väl upplyst och just närkontakten med denna grönska gör att man glömmer att man bor en tvärgata från Linnégatan med dess rika utbud.

Sovrum
Längst in i lägenheten öppnar det stora sovrummet upp sig. Här inne är sekelskifteskaraktären som bäst bevarad med detaljer som vitmålat brädgolv, takrosett och höga fotlister. De vita väggarna skapar en harmonisk känsla och det avskiljda läget längst in i lägenheten ger ett ostört sovrum. En dekorativ kakelugn skänker extra charm. Idag är den fylld med ljus som är en stor stämningshöjare när höstens mörker skymmer utanför. För den som vill finns dock möjligheten att öppna upp den. Längs med ena kortsidan av rummet löper en vit garderobsvägg bestående av fyra rymliga garderober som kan byggas på för den som önskar ännu mer förvaring. Ett stort fönsterparti upptar ena långsidan och ger en fin vy över området och grönskan vid Skansen Kronan.

Badrum
I hallens vänstra del ligger badrummet som renoverades 2006/2007. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger ljusa klinkerplattor med underliggande golvvärme. Badrummet är utrustat med en extra bred kommod i vitt med ett handfat av porslin, en översittande spegel, wc-stol samt en vattenburen handdukstork som ger varma handdukar. I ena hörnet finns en dusch som avskiljs via en fast glasvägg och i ena hörnet finns ett väggskåp som erbjuder plats för alla badrumsartiklarna.

Läckert renoverat kök med öppen planlösning
Kakelugnar & annorlunda lösningar skänker charm
Detta hem är som gjort för socialt umgänge
Köket är renoverat med tidlösa material
Vita släta luckor & bänkskiva av oljad ek
Väggen mot vardagsrummet är målad i grafitgrå
Från matbordet har man fri vy mot vardagsrummet
Vardagsrummet erbjuder plats för många vänner
Stuckatur & tilltagen takhöjd som sig bör
En charmig trapp leder upp till köket
Ena hörnet pryds av en vacker kakelugn
Idag ej i bruk men kan tas i bruk för den som vill
Vackert sovrum med brett trelugtsfönster
... & en bevarad kakelugn i erna hörnet
Utanför skymtar grönska och vackra byggnader
Även denna kakelugn kan tas i bruk
Längs ena väggen finns goda förvaringsmöjligheter
Det vitmålade brädgolvet är original
Fräscht helkaklat badrum med dusch & klinker
Golvvärme & vit kommod med högskåp
Välkomnande hall med inbygga garderober
En platsbyggd bokhylla är både snygg & praktisk
Avhängningsmöjligheter finns till vänster om entré
Planskiss
Nyputsad fasad och nya balkongräcken
Välskött renoverad entré
Innergården är idyllisk med grönska & möbler
Lägenheten är belägen en trappa upp
Sveagatan 1 skymtar nere till höger i bild
Alvar & Ivar är ett givet frukostställe
... eller varför inte en brunch på Egg & Milk?
Omtyckta Linnégatan kantas av uteserveringar
Accepterat Pris
Ytterligare frågor? Välkommen på en kaffe!