Burgårdsgatan 12, Lorensberg

På bästa adress och högsta läge erbjuder Alvhem Mäkleri & Interiör en lägenhet i toppklass. Minutiöst renoverade 87 kvadrat med öppnad planlösning och stora sällskapsytor. Nyrenoverat kök och badrum. Brf med stark ekonomi, välskött fastighet, hiss - och liten balkong. En lägenhet utöver det vanliga utlovas.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Burgårdsgatan 12
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 2,5 + kök
Boarea: 87 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Hiss: Hiss finns
Våning: 5 av 6

Välkomna till Lorensberg och ett hem som genomgått en total förvandling det senaste halvåret. Vi talar om en lägenhet som gått från ordinär till något alldeles enastående. Det har varit extremt spännande att följa ägarnas noggranna renovering från start till mål. Här finns massor av roliga detaljer att berätta, men de spar vi till visningarna!

Vår lägenhet ligger på femte våningen i vacker tegelfastighet från 20-talet. Tankarna går till filmen om Gatsby och alla festerna där. Detta hem är som gjort för att bjuda på god mat och dryck, då planlösningen mellan kök och vardagsrum är öppnad. För att förstärka samhörigheten mellan rummen sitter fem spröjsade fönster där på rad - hämtade från en lantgård i Skåne.

Ägarparet har renoverat med finess och tagit i ordentligt. Inget krut är sparat. Se bara på de profilerade bröstpanelerna som löper genom lägenhetens alla rum, eller den nyuppsatta pärlsponten i hall och tvättavdelning. Det är snickeri på hög nivå och gör att hemmet andas kvalitet och personlighet.

Lägenhetens samtliga golv är vitlaserade, alla väggar och tak nymålade och badrum och kök renoverades 2013. Lägenheten bjuder också på exklusivt klinker, marmor och granit. Men mer om det senare. Häng med på en rundvandring rum för rum!

Entré
Efter att ha passerat det renoverade trapphuset med marmorgolv och tagit hissen upptill näst högsta våningsplanet är förväntningarna höga. Vi öppnar säkerhetsdörren och redan i hallen slås den exklusiva tonen an. Lampan tänds med strömbrytare i bakelit från Eljo Renova, på golvet ligger nylagd klinker från Victorian Floor Tiles i klassiskt mönster. Allt är genomtänkt och genomfört med fingertoppskänsla. Några praktikaliteter också: kläderna förvaras på elegant hängare alldeles vid dörren och hallen rymmer också en inbyggd klädkammare med plats för alla skor och jackor.

Kök
Man blir lycklig av sådant som är välbyggt och gjort med omsorg. Så välkommen in i köket, en dröm för både den som lagar maten och gänget runt middagsbordet. Köket har förstorats och fått en modern och mycket social planlösning efter renoveringen. Arbetsytorna är byggda i vinkel mot de stora fönstren, vilket frigör mycket golvyta, som i sin tur gör att det finns plats för stora bjudningar. Originalplankorna från 1929 är intakta och numera vitlaserade. Två vackra serveringsskåp är också kvar och ger både fin förvaring och en skön touch åt köket. Två av köksväggarna är kaklade à la bistro och arbetsbänken i svartaste granit. Smeg har levererat diskmaskin och gasspis, Thermexfläkt, vinkyl från Hoover och i ena hörnet en blå pjäs i form av kombinerad kyl och frys från Smeg. Alla vitvarorna är från 2011, utom fläkten som är från 2009.

Allrum
Med höga fönster och glasade pardörrar ut mot balkongen, blir detta ett svårslaget rum vad beträffar ljus och rymd. Takhöjd på tre meter, vitlaserad parkett, snickarglädje i form av bröstpaneler och en vacker öppen spis (ej i bruk) gör allrummet till en given plats för både party och prat. Slå dig ner i soffan och känn efter hur skönt det är här uppe bland takåsarna.

Balkong
Föreningens enda balkong mot gatan tronar fem trappor upp och härifrån är vyn över stan inget annat än underbar. I öster syns evenemansstråket och mot väst är utsikten fri mot Södra vägen. Balkongen är liten men naggande nog och har plats för ett mindre bord och två stolar. En Herre-på-täppan-känsla infinner sig. Det är få förunnat att njuta av en balkong på denna höjd och med det här extremt centrala läget.

Arbetsrum / matsal
Lägenhetens "halva" kan vara både arbetsrum, kreativ vrå, läshörna eller kanske matsal? Medaljongtapet från Boråstapeter ger en underbar kontrast till allt det vita, laserade golvplank, bröstpanel och spegeldörrar både ut till hallen och mot vardagsrummet.

Sovrum
Dubbeldörrar leder in i sovrummet som ligger lite avskilt i lägenhetens privata del. Snickarglädjen fortsätter även här och på väggen Sandbergs liljekonvanljtapet. En infälld bokhylla skapar en effektfull kontrast och förvaring. Rummet är stort nog för dubbelsäng och tillhörande bord.

Walk in closet
Var ska man göra av alla kläder och skor? Svaret finns i den nybyggda klädkammaren i direkt anslutning till sovrummet. I dag används denna som ren klädförvaring, men endast fantasin sätter gränserna för vad detta praktiska utrymme kan användas till.

Badrum
Nyrenoverat 2013 med stor omsorg och gedigna material. Elegant duschvägg, marmorgolv med underliggande värme och stor spegel gör badrummet bekvämt och komplett. En liten nisch direkt utanför badrummet har skapat en tvättavdelning med tvättmaskin och tumlare.

Duka för fest i det stora lantköket
Vitt och välmålat i hela hemmet
Klassiskt klinker och spegeldörrar
Arbetsrum eller kanske matsal - du bestämmer!
Mycket högre går inte att komma
Planskiss
Bröstpanelerna löper genom hela lägenheten
Ljuset strålar in från söderbalkongen
Balkongen - ett skönt litet extrarum
Kök, allrum och sovrum i majestätisk fil
Liljekonvaljtapet från Sandbergs
Här sover man gott om natten
De gamla elementen finns kvar, tack för det
Fjädrar anamma vilken lägenhet!
Sovrummet ligger avskilt längst in i lägenheten
Klädkammaren till vänster - bonusförvaring!
I klädkammaren finns plats för en rejäl byrå
Här ryms ALLA kläderna och skorna
Inbyggd hylla i sovrummet för böckerna
Höstmys på balkongen
Glaspartiet mellan kök och allrum skapar rymd
Varje hem borde ha en riktig vinkyl!
Plats för många runt köksbordet
Här finns förutsättningar att laga god mat
Färgglad kyl bryter fint mot allt det vita
Delikatesserna kommer från Fratelli Gradelli
Serveringsskåpen är intakta och nymålade
Marmor på golvet och underliggande värme
Lägenhetens "halva" med effektfull tapet
Öppna spisen ökar mysfaktorn
Slå dig ner och lyssna på tystnaden
Nyrenoverat badrum i neutrala färger
Tvättavdelning bredvid badrummet
Gillar du gedigna material? Då har du kommit rätt!
Sten och trä i skön förening
Här uppe på femman är utsikten fri mot Södra vägen
Vid entrén finns ytterligare en klädkammare
Så är vi tillbaka i hallen - välkommen igen!
Trapphus med originaldetaljer och säkerhetsdörrar
Entrén är renoverad med känsla
Tre tvättstationer i tvättstugan
Nybyggda balkonger mot innergården
Huset är från 1929 - läget centralt och lugnt
Nyöppnade Fratelli Gridelli på hörnet
I Lorensberg står stenhuen på rad
Södra vägen runt hörnet
Accepterat pris
Välkommen till vår butik å Olivedalsgatan 16