Nordhemsgatan 45 A, Linnéstaden

Med bra läge på Nordhemsgatan ligger denna väldisponerade tvåa om ca 64 kvm i en välbevarad sekelskiftesfastighet. Lägenheten är välrenoverad med både nyare kök, badrum och ytskikt. Här är det bara att flytta in! Genomgående brädgolv, stuckatur, högt till tak. Stark förening med tillgång till Kråkängen!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Nordhemsgatan 45 A
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 64 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 1 av 4

Linné är en stadsdel som berör och få är de som inte blir förälskade i dess gemytliga miljö. Här avlöser barnvagnsrullare och hundrastare varandra samtidigt som en doft av nyrostat kaffe letar sig ut från områdets mysiga caféer. Hela stadsdelen genomsyras av en trygg och avkopplande atmosfär och det är lätt att fatta tycke för dess genuina charm. Här finner du det mesta, allt i från nybakat ekologiskt bröd till heminredning i senaste design. Skulle du mot all förmodan sakna något så är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Några kvarter från lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har används till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla dess åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt vindlar sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg.

Här, mitt i Linnéstadens alldeles egna San Fransisco, har vi nu en charmig och välplanerad sekelskiftestvåa om ca 64 kvm, där både badrum och kök har nyligen renoverats. Vackra vitmålade brädgolv, högt till tak, stuckatur, spegeldörrar mycket att förälska sig i!

Hall
Nordhemsgatan 45 välkomnar med en valvformad rödmålad entréport. Redan när du kliver in genom den tunga träporten och vidare in i den stenlagda passagen märks det att detta är en välskött fastighet. Trapphuset är vackert restaurerade med schackrutigtgolv och fina snickerier. Bakom en rödmålad spegeldörr välkomnar dig in till detta charmiga hem. Hallen är stor och praktisk, härifrån har du en god överblick över lägenheten. Golvet pryds av ett tidstypiskt klinkergolv i schackrutigtmönster med en kantinramning. I samma nivå och utan list övergår det till det vitmålade brädgolven som går vidare in i lägenheten. Väggarna är vitmålade och i taget sitter riktbara spotlights.
Tre garderober ger bra med förvaring men det finns även en större klädkammare.

Kök
Direkt till vänster från hallen så når du det smakfulla köket. Stilrent vitt Kvikkök från 2011, utrustat med spis med häll från Electo Helios, kolfilterfläkt och den inbyggd diskmaskin kommer från kvalitativa Siemens. Den rostfria kyl/frysen kommer från Husqvarna.
En bänkskiva i massiv oljad ek med nedfräs diskho ger en snygg kontrast mot det vita köket. Ovanför sitter turkosglasmosaik, som lyses upp fint av de inbyggda downlightsen samtidigt som det ger en bra arbetsbelysning. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger det ett både praktiskt och stilrent mörkt klinkers. Ett fönster mot den lugna gården släpper in ljuset.
Tack vare den kvadratiska formen på köket får ett matbord plats för minst 4 personer

Badrum:
I anslutning till hallen ligger badrummet som totalrenoverades runt årsskiftet 2010/2011. (Våtrumsintyg finns) Du kommer märka att allt är välplanerat, genomtänkt och man har varit noga med detaljval så som påkostade blandare från Tapwell, en designad handdukstork. Badrummet är stilrent och modernt med tidlösa materialval och helkaklade väggar i vitt och grå skifferliknande klinker på golvet. Duschhörna med glasvägg. Badrumsinredningen kommer från Ballingslöv, bestående av kommod och väggskåp i valnötsfinish. Givetvis golvvärme som ger behaglig temperatur åt bara fötter.

Vardagsrum
Vardagsrummet ligger i fil med sovrummet. Tack vare två stora fönstren strömmar ljuset in från öster. Rummets storlek ger plats åt både soffgrupp, läshörna och matbord för den som önskar. Golvet pryds av originalbrädgolv som vitmålats och har den genuina känslan som man vill ha i ett hus från 1903. Väggarna är vitmålade.

Sovrum:
Längst in i bostaden, lite avskilt från de sociala ytorna, når du det stora harmoniska sovrummet genom vackra spegeldörrar i par. Här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Längs ena väggen finns det två garderober, här finns plats om man skulle vilja ha fler garderober. Originaldetaljer så som högt till tak, takrosett, höga fotlister, vitmålade brädgolv och djupa fönsternischer finns även i detta rum.
Två stora fönster mot lugna Nordhemsgatan ger morgon sol. Väggarna är vitmålade.

Lättmöblerat vardagsrum med...
...plats för det mesta
Stora spegeldörrar i par...
...mellan rummen i fil
Rymligt sovrum...
...med fönster åt lugna Nordhemsgatan
Vitmålade originalbrädgolv
Stora fönster åt öster...
...släpper in morgonsolen
Planskiss
Välkomnande möblerbar hall
Tidstypiskt klinkers går tröskellöst över till...
...de vitmålade brädgolven
Från hallen når du den...
...rymliga klädkammaren
Mysigt kvadratiskt kök...
...mot den lugna innergården
Stilrent från Kvik
Integrerad diskmaskin ger vardagslyx
Djupa fönsternischer och...
...bröstpanel ger rätta känslan
Nedsänkt diskho
Badrummet renoverades...
...stilfullt 2010/2011
Både golvvärme och handukstork
Nordhemsgatan 45 - Brf Ridaren!
Vacker rustik port leder in på...
...den stenlagda innergården
Välkommen till Mallorca!
Kråkängen nås bara av några få föreningar
Ta med fikan till "egna" parken
Skyddat och ostört läge
Lunchstället Briggen ett par kvarter bort
Kino vid Hagabion är ett populärt tillhåll
Omtyckta Linné i nattskrud...
Accepterat pris
Besök gärna oss vid frågor, Olivedalsgatan 16!