Fjärde Långgatan 4 B, Linnéstaden

På bästa adress och lugnt läge erbjuder Alvhem Mäkleri & Interiör en lägenhet i toppklass. Snyggt renoverade 67 kvadrat med fräck färgsättning och badrum med hotellkänsla. Stort kök och genomgående valnötsparkett Välskött fastighet, nybyggd balkong. En lägenhet utöver det vanliga utlovas.
67 kvm
2 rok

Bostadsfakta

Adress: Fjärde Långgatan 4 B
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 67 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 2 av 4

Välkommen till det goda livet i Linnéstaden. Öppna dörren och kliv in i den ljuvliga tvåan på Fjärde Långgatan och du förstår vad vi menar: detta hem har en atmosfär som för tankarna till de stora världsmetropolerna. Det är så långt från Landet Lagom man kan komma. Här har istället nuvarande ägare tagit i ordentligt och skapat ett hem med starka färger, elegant inredning och med en utsökt känsla för detaljer.

Den luftiga sekelskiftestvåan har alla ingredienser för det bekväma boendet. På våning två av fyra finns denna välbevarade bostad med generös takhöjd, stuckaturer, takrosett, djupa fönsternischer, höga fotlister och mörkt valnötsgolv. Fast förankrad i 1800-talets självklara elegans blir detta hem till en fristad för dig som söker det lilla extra. Rymlig och tyst med alla rum i fil och hela 67 kvadratmeter. Det renoverade köket i vitt inbjuder till matlagning och med väl tilltagen matplats finns plats för både släkt och vänner. Det blir också bock i rutan för balkong!

Föreningen är välskött och har precis avslutat en omfattande fasadrenovering. Intäkter från både hyreslokaler och hyreslägenheter. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv - och bredband och telefoni

Omgivningarna har allt du kan önska, Saluhallen ligger tvärs över gatan och några stega österut ligger Linnégatan med sitt enorma utbud av restauranger och kaféer. Närhet till Järntorget med all kommunikationer. Lite längre upp finner du grönskande Slottsskogen.
.
Hall
Efter att ha passerat föreningens vackra portgång, skymtat den renoverade innergården och tagit trappan upp till första våningen, slås man av hur välskött allt verkar vara. Trapporna är välstädade och vem kan tro att här har folk trampat i över 100 år? Väl inne i lägenheten välkomnar en luftig hall med generös takhöjd, valnötsparkett och gröna väggar. Till höger om entrén finns en nisch som lämpar sig perfekt för ytterkläder. Går man till vänster i hallen kommer man in i köket.

Kök
Ett rejält rum och som gjort för matlagning i glada vänners lag. Matplatsen vid köket är väl tilltagen och kommer ALLA vännerna finns det plats för ett mycket större bord. Köket är renoverat med stor omsorg och känsla för detaljer. Inbyggnadsugn i rostfritt utförande, spishäll, extra tjock mörkbrun arbetsbänk och soft belysning med infällda spotlights i taket. De öppna kökshyllorna skapar luft och ger plats för allt porslin. Den lilla nischen till vänster vid diskbänken är snyggt belyst och blir både blickfång och plats för extra förvaring. Köket sätter tonen för resten av lägenheten: valnötsparkett och olivgröna väggar!

Allrum
Lägenhetens mittpunkt och självklara plats för både lugna tv-kvällar och mingel i soffan. Färgfesten fortsätter även här, men nu går väggarna i beige och på en fondvägg tronar en rutig strukturtapet. Lyft blicken tre meter upp och spana på skickligt hantverk från slutet av 1800-talet. Stuckaturen är intakt och påminner om tiden då Oscar II var kung över Sverige och Norge. Han hade förresten en lägenhet i grannhuset!

Balkong
Uppförd så sent som 2012 och skapar ett stort mervärde för lägenheten. Måtten är imponerande 3,5 x 1,3 meter. Läget är östligt och på sommaren kan solen värma. Helglasade dubbeldörrar som öppnas inåt gör att balkongen kan utnyttjas effektivt.

Sovrum
Vi har nu kommit till lägenhetens mer privata del, praktiskt med sovrum längst in! Valnötsparketten sveper in även här och skapar en härligt sammanhållen helhet. Det är välmålat blått och kontrastrikt, grafiskt starkt men ändå så rogivande. Längs ena långväggen löper en snyggt monterad skjutdörrsgarderob som rymmer alla kläder, dammsugaren och allt annat som man inte vet var man ska göra av. Dubbla höga fönster med överljus garanterar dagsljuset.

Badrum
Lyxigt och hundra procent praktiskt på samma gång. Svart mosaik både på golv - golvvärme förstås! - och väggar, elegant dusch med taksil och snygg infälld hylla. Den stora spegeln är planlimmad i nivå med kaklet, under handfatet sitter en snygg kommod och spottarna i taket ger en mjuk belysning.

...med stort kök och plats för alla runt bordet
Rum i fil och fönster på rad
Hela lägenheten ligger mot lugn innergård
Planskiss
Valnötsparketten löper genom hela lägenheten
En lägenhet med många plus!
Ljust och fräsch - utan för mycket vitt!
Sovrummet är stort nog för en arbetsplats också
Skjutdörrsgarderober med plats för alla kläder
Djupa fönsternischer och praktisk förvaring
Frukostkaffet kan intas utomhus!
Stor balkong med smidesräcke
Stuckatörerna gjorde ett bra jobb på 1890-talet
Modernt kök i vitt och rostfritt
Extra tjock köksbänk och öppna hyllor
Här finns förutsättningar att laga god mat!
Matplatsen rymmer hela gänget
En nisch ger plats för extra förvaring
Köket är byggt i vinkel för maximal förvaring
Hela hemmet är färgstarkt
Valnöt, vitt och blått - en stark kombination
Hotell? Nej, hemma på Fjärde Lång!
Svart mosaik på både golv och väggar
Vardagslyxigt badrum med nivålimmad spegel
Entrén med köket till vänster och plats för kläder
Kläderna har sin givna plats i smutten i hallen
Fasaden är nyrenoverad - nu målas grått längst ner
Fjärde Långgatan korsar Linnégatan
Rönt hörnet hittar du de bästa råvarorna
Bo bland mysiga butiker och bra restauranger
Linnégatan by night
Järntorget - här går bussar och spårvagnar
Accepterat pris
Välkommen till vår butik på Olivedalsgatan 16