Övre Husargatan 27, Linnéstaden

Totalrenoverad & påkostad sekelskiftestrea om hela 100 kvm belägen på vån 3 med hiss. Två fantastiska balkonger - en i öst & en i väst med sol från morgon till sen kväll. Många höga fönster gör detta hem oerhört ljust. Stort sällskapskök genomtänkt & nytt. Vacker kakelugn, stuckaturer, brädgolv, pardörrar & takrosetter.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Övre Husargatan 27
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 100 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 3 av 6

På våning tre i denna vackra välskötta stenfastighet med anor från tidigt 1900-tal breder ett totalrenoverat och unikt hem ut sig. 100 kvm sekelskiftesdröm där hela lägenheten genomgått en totalrenovering i minsta detalj. Vid renoveringen har man låtit spackla och måla samtliga ytskikt, slipat stavparketterna och vitoljat originalbrädgolven, bytt plats på sovrum och kök samt helrenoverat badrummet och utrustat det med tvättmaskin. Flytten av köket är verkligen ett vinnande koncept. Tidigare låg det mot gården och var relativt litet för att inrymmas i en sådan stor sekelskifteslägenhet. Idag utgör det hjärtat av detta underbara hem med generösa ytor för middagsgästerna. Du som letat en sekelskiftesvåning med stort kök i fil med vardagsrum inser säkerligen vilket unikt tillfälle detta är.

Det höga och insynsskyddade läget ger ett behagligt lugn åt bostaden och när man blickar ut över grönskan utanför de höga fönstren, är det svårt att tro att läget är så centralt. Tre våningar ner blomstrar sommartid de rosa körsbärsträden som kantar allén i Seminarieparken och bara några meter bort ligger grönskande Slottsskogen. Härifrån är det även nära till Botaniska Trädgården som med sina 175 hektar är en av Europas största i sitt slag. Ytterligare några meter bort nås vackra naturreservatet i Änggårdsbergen med sina snirklande promenadstigar och avkopplande grönska inbjuder till långa avkopplande promenader. Via föreningens välskötta innergård nås Linnégatans alla caféer, välsmakande restauranger och charmiga kvartersbutiker på mindre än en minut. Hela området kring Övre Husargatan har fått sig ett rejält lyft med bredare trottoarer och välbesökta restauranger.

Lägenhetens öppna och luftiga planlösning inbjuder till trivsamt umgänge och gör detta till ett hem utöver det vanliga. Den stilfulla våningen präglas av en rogivande och tidlös stämning och stora, vackra fönsterpartier välkomnar ljuset att flöda in över den nyslipade stavparketten med fiskbensmönster. En oerhört vacker kakelugn förstärker sekelskifteskänslan och ger tyngd åt köket. Inte nog med att lägenheten är totalrenoverad, har rejäla fönsterpartier åt två väderstreck, dryga tre meter i takhöjd, vacker stuckatur och klassiska takrosetter, den som flyttar in här har även nöjet att njuta av två fantastiska balkonger. Här finns möjlighet att inta morgonkaffet i österläge, middagen i västerläge och däremellan ett underbart hem att förälska sig i!

Hall
Redan i trappuppgången på väg till hissen, slås man av hur välbehållen fastigheten är. Trapphuset är varsamt renoverat med tidstypiska färger från husets begynnelse. Hissen tar Dig bekvämt upp till våning tre och väl inne i lägenheten blir man positivt överraskad. Ljuset strömmar in från tre olika rum och solens strålar lyser fint upp de tapetserade väggarna i tidstypiskt mönster och det slipade och vitoljade brädgolvet. Känslan är mycket välkomnande och det känns genast som att man vill se mer. Avhängningsmöjligheter erbjuds på båda sidor om entrédörren men även längre in i den inre hallen som är möblerbar. Tidigare fanns en ingång till den gamla matsalen här. Den ingången är idag igensatt med en bevarad spegeldörr till förmån för det nybyggda köket. Rymdkänslan är påtaglig och ljusinsläppet är slående från de olika öppningarna in till lägenhetens övriga rum.

Sovrum 1
Båda sovrummen ligger i ett lugnt och tyst gårdsläge där man kan sova med fönstren öppna utan att störas. Detta sovrum är lite mindre, vilket gör att det lämpar sig väl för gäst-, arbete eller barnrum för den som önskar. Bakom en svartmålad dörr finns en stor och rymlig klädkammare som är målad och inredd med smarta hyllplan och stänger. Få är de sekelskifteslägenheter som kan skryta med en separat klädkammare. Rummets golv som består av massiva plank, har en ljuv ljus ton och är slipat och vitoljat även det. Alla ytskikt har genomgått en varsam renovering och gör att rummet som övriga lägenheten andas toppskick.

Badrum
I direkt anslutning till den inre hallen ligger det stora renoverade badrummet. Stort och mycket stilrent med tidlösa och genomtänkta lösningar i form av vikbara duschväggar, påkostad dusch, tvättmaskin från kvalitativa Bosch, inbyggda hyllor, wc-stol och handfat med vit kommod och översittande spegel. Väggarna är kaklade med vitt kakel från Höganäs och golvet pryds av mörkgrå klinker med (även detta från Höganäs). Även om föreningens nyrenoverade tvättstuga är oerhört lättbokad, så är det skönt att kunna tvätta i lägenheten.

Vardagsrum
Från hallen känns det naturligt att fortsätta in i det voluminösa vardagsrummet som tack vare sina tre öppningar och två höga fönster badar i ljus. Här finns plats för båda soffgrupp, tv-möbel, bokhylla och fåtölj. Väggarna är nymålade i en bruten vit nyans som fint framhäver stuckaturen, takrosetten, pardörrarna och de höga fotlisterna. Golvet pryds av en vacker nyslipad stavparkett av massiv ek som är lagd i ett tidstypiskt fiskbensmönster. Utsikten över grönskande Seminarieparken och det fria, insynsskyddade läget ger en känsla av frihet som är svår att finna mitt i stan. Vackra bevarade pardörrar ramar in dörröppningarna mot köket och sovrummet.

Kök med balkong
Allt är nytt, allt är fräscht. Det gamla vardagsrummet har fått ge plats åt dagens kök. Lägenhetens innehavare ville skapa ett stort sällskapskök där många gäster kunde rymmas och en tillsammans med vardagsrummet social plats i lägenheten. Därför lät man dra om stammar, el mm och skapa sitt drömkök. Mycket arbete och slit men resultatet är utmärkt. Köket som byggdes (under 2011) har vita släta luckor i modern stil för skapa en kontrast åt den övriga sekelskifteskänslan. Köket löper på båda sidor av den vackra kakelugnen som har sin självklara plats i ena hörnet. Denna kan med relativt enkla medel tas i bruk igen. (Offert finns från en sotare som tittat på den). Ovan de oljade bänkskivorna av ek sitter ett vitt kakel, allt fint upplyst av downlights. Diskmaskinen, kylen och frysen är inbyggd. Induktionshällen och varmluftsugnen med översittande fläktkåpa från Franke, har sin självklara plats. Rikligt med skåp och utdragslådor och gott om arbetsyta. Eftersom det är lägenhetens gamla sovrum/matsal så är utrymmet mer än gott, matplats finns för över tio personer. På golvet ligger en oljad ekparkett och väggarna är nymålade i en pastellblå nyans som snyggt framhäver snickerier, tak, stuckaturer och takrosetten som är vitmålat. Vid renoveringen togs hänsyn till stuckaturen vilket innebär att den är utmärkt bevarad i originalkaraktär. Med utgång från köket nås en av lägenhetens två balkonger. Mittemot bereder Seminarieparkens grönska ut sig och den vackra universitetsbyggnaden är vacker att se på. Läget i öster gör att frukosten med fördel intas på denna balkong.

Sovrum 2 med balkong
Med stort fönster i väst och gott om plats för både garderober och dubbelsäng, ligger det större sovrummet. Det tysta läget mot föreningens innergård stänger ute stadens brus och gör att man alltid somnar tyst om natten. Tre av väggarna är nymålade i en bruten vit nyans och den tredje är tapetserad med en svart/vit tapet som fint framhäver stuckatur och takrosett. Golvet pryds även här av nyslipad stavparkett med fiskbensläggning. Tidstypiska spegeldörrar avskiljer sovrummet från både vardagsrummet och hallen. Med utgång från detta rum nås lägenhetens andra balkong. Om den skulle man kunna skriva en bok. Balkongen är väl tilltagen (5,5 kvm) med räcke av smide och trallbelagt golv. Här finns plats för både bord, stolar, grill och växter. Det raka västerläget är optimalt och ger goda förutsättningar för sol och mysiga middagar.

Stora rum i fil med fri vy utanför höga fönster
Underbar balkong i soligt österläge
Utsikten är fri & vacker med himlen i horisonten
Köket är renoverat & ovanligt stort
Det gamla sovrummet har nu blivit kök
Arbetsdelen löper i vinkel längs båda sidor
I ena hörnet finns en bevarad kakelugn
Massiva pardörrar avgränsar in till vardagsrummet
...som ger den rätta känslan i ett hus från 1905
Omdragen el med strömbrytare från Eljo Renova
Balkongen blir en förlänging av köket
Njut av morgonkaffet här & flytta runt på kvällen
Massiv bänkskiva av ek med vitt klassiskt kakel
Induktionshäll & varmluftsugn ger komfort
Sociala luftiga ytor för stora middagar
Solen lyser upp den slipade stavparketten av ek
Mattlackat & lagt i klassiskt fiskbensmönster
Bevarad fin stuckatur ramar fint in taken
Vardagsrummet är ovanligt ljust & trivsamt
Från soffan har man en fin vy in till övriga rum
Från soffan ser man in till sovrummet & balkongen
Även sovrummet avskiljs med spegeldörrar i par
Lägenhetens andra balkong ligger i rakt västerläge
Njut av kvällsmaten mot den lugna innergården
Även här är det rikligt med grönska
Balkongen nås från det tysta sovrummet
Här ryms gott & väl en dubbelsäng med byråer
Längs ena väggen finns stående garderober
Vacker tapet ramar fint in sängramen
Sovrummet ligger intill vardagsrummet
Renoverat rymligt badrum med duschväggar
Här finns också en inbyggd tvättmaskin
Rymligt & tidlöst med genomtänkta lösningar
Grå klinker & inbyggda hyllor...
Rymligt sovrum, även detta tyst beläget
Vitbehandlat brädgolv & ljusmålade väggar
Från detta rum nås en inbyggd klädkammare
Praktiskt inredd klädkammare med brädgolv
Välkomnande rymlig hall med vitbehandlat brädgolv
Vackert tapetserad med plats för en byrå
Till höger om entrén finns plats för avhängning
Fina slipade golv & tidstypisk tapet
Planskiss
Välkommen till våning tre av fem
Högt och fritt läge i fin sekelskiftesfastighet
Seminarieparken som närmsta granne
Här finns möjlighet till avkoppling...
... och Linnégatans uteserveringar en minut bort
Populära Egg & Milk på samma gata
Grönskande Skansberget en promenad bort
Här finns möjlighet att odla om man vill