Sveagatan 2 A, Linnéstaden

Välkommen till en osedvanligt väldisponerad och personlig 3:a i eftertraktade Brf Nyckelhålet. En riktig topplägenhet med många charmiga vinklar och vrår, högt i tak, plankgolv, vackra pardörrar mm. Rymligt, påkostat kök. Stilfullt renoverat badrum. Våning 5 av 5 (ej hiss idag). En av få lägenheter i huset med balkong! Bra BRF.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Sveagatan 2 A
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 88 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Hiss: Hiss finns
Våning: 5 av 5

Välkommen till en av Brf Nyckelhålets mest populära lägenheter, en av de största och mest välplanerade lägenheterna i fastigheten, som dessutom har balkong! En exceptionellt charmig och välhållen bostad som har det mesta en kräsen köpare kan önska.

Sekelskiftesfastigheten, med den karaktäristiska nyckelhålsentrén, är välkänd för det stora flertalet göteborgare. Huset, som ligger på hörnet av Sveagatan och Risåsgatan, är inte bara granne med Linnégatans puls, utan också med grönskande Skansberget med byggnadsminnet Skansen Kronan som kröner toppen.

Redan när man klivit innanför dörren, förstår man att nuvarande ägare lagt ner stor möda på att skapa ett personligt och trivsamt hem. Man möts av en totalrenoverad och okonventionellt planerad bostad fylld med spännande vinklar och vrår. Ytan är oerhört effektivt utnyttjad och upplevs rymligare än sina 88 kvadratmeter. Lägenheten är belägen högst upp i huset på våning 5 (ingen hiss idag, men planer finns att låta installera), med bara en råvind ovanför.

Bostaden är ovanligt trevligt disponerad med rymligt kök mot gården, medan sovrum, vardagsrum samt allrum ligger i fil mot Sveagatan. I mitten två mindre hallar samt ett nytt helkaklat badrum. Stora fönster åt två väderstreck, varav inte mindre än 6 stycken åt sydväst, gör att lägenheten upplevs som extremt ljus. Det mesta av den ursprungliga sekelskiftescharmen finns bevarad i form av 3 meters takhöjd, höga pardörrar, 2 kakelugnar, inbyggda garderober, skönt slipade och behandlade trägolv, profilerade lister, takrosetter, rustika gjutjärnselement etc.

Ägarna lät ca 2006 utföra en mycket omfattande renovering av lägenheten. Då totalrenoverades samtliga ytskikt, väggöppningar sattes igen & väggar togs ner. Ett helt nytt, utbyggt och påkostad badrum sattes in, samma sak med köket. Sedan dess har ytterligare förbättringar gjorts; under exempelvis 2014 målades samtliga väggar i en ljus färgskala. Även plankgolven målades i en bruten vit nyans. En av de två kakelugnarna gjordes eldningsbar. Resultatet är ovanligt lyckat, en underbar bostad att komma hem och landa i efter en lång arbetsdag.

Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen på gatorna i närområdet så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av små udda butiker, surdegsbageriet Alvar & Ivar och de små gallerierna, som gör att det alltid är liv och rörelse på gatorna. Sedan en tid tillbaka finns här även Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel. Redan klockan sju på morgonen slår 50-talsinspirerade Egg & Milk upp dörrarna och sedan strömmar gästerna till för att njuta av en amerikansk frukost på stående fot innan de tar spårvagnen till jobbet. När sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en god middag på en av Linnégatans alla restauranger. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett mycket populärt tillhåll. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Packa picknickkorgen, bred ut en filt och njut av naturens vackra lugn. Skulle du mot alla odds tröttna på Linné så tar det inte många minuter att promenera till Haga, Vasastan eller Avenyn. Hela Övre Husargatan har renoverats och även Sveaplan runt hörnet har rustats upp till piazza med träd och uteserveringar.

Efter att ha passerat Brf Nyckelhålets pampiga entré med dess tidstypiska jugendmålningar, och uppför trapporna i A-trapphuset, det mest tidstypiska och påkostade av de tre som finns i fastigheten, välkomnas man av en lägenhet i toppskick. De två små hallarna fungerar som lägenhetens nav och härifrån nås både kök, badrum, och vardagsrum. På golvet i entrédelen ligger det ett klinkergolv av natursten, som försetts med skön golvvärme. I den inre hallen är de ursprungliga plankgolven framtagna och målade i en bruten vit nyans. I ena hörnet finns plats att hänga av sig ytterkläder, och i en nisch i den inre hallen finns en praktisk fullhöjdsgarderob, som rymmer det mesta. Dessutom finns här en inbyggd originalgarderob, alldeles i anslutning till badrummet. En bred öppning leder in till det härliga köket.

Rakt fram från entrén ligger det rymliga köket som har en charmig oregelbunden form. Här finns gott om plats för både matlagning och samvaro kring matbordet. Totalrenoverat och delvis utbyggt 2006, med påkostade, genomtänkta materialval och fina vitvaror. Vita luckor profilerade luckor och vitt kakel som bryter fint mot den svarta bänkskivan av massiv granit. Här har ägarna valt att måla plankgolvet svart-vitt, schackrutigt, en väldigt snygg lösning som fungerar väl med resten av köket. Många dimbara ljuskällor ger ett bra arbetsljus. Utvalda kvalitetsvitvaror exempelvis extra bred induktionshäll och ugn från Miele, fläkt från Fjäråskupan, fullhöjdskyl & frys & diskmaskin från Electro - Helios, inbyggd micro & kaffemaskin från Miele. Stilren diskho tillverkad av tyska Blanco med väggmonterad blandare från Vola. Som sagt, mycket väl genomtänkt in i minsta detalj. Ett rejält fönster mot den lugna innergården släpper in rikligt med ljus.

Badrummet totalrenoverades av fackmän 2006, utbyggt till nästan dubbel storlek och med 50 cm högre takhöjd, jämfört med innan. Klassiskt med tidlösa val i form av ljusgrå golvklinker med underliggande golvvärme och vita rektangulära väggplattor. På kortsidan en takdusch med glasdörr, samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare av märket Bosch, även de från 2006. Handfat med blandare från Vola och extra bred platsbyggd kommod med bänkskiva av granit. Praktisk förvaring i form av en infälld garderob i originalutförande. Dimbara infällda spotlights i taket ger en behaglig belysning tillsammans med lamporna ovanför spegeln. Kort sagt, ett härligt badrum där man gärna tillbringar mycket tid.

Vardagsrummet, är lägenhetens hjärta, ett synnerligen luftigt och rymligt rum som inbjuder till samvaro med många gäster. Ett av få rum i Brf Nyckelhålet som är så stort och med plats för inte mindre än tre höga fönster, som gör att rummet badar i ljus en stor del av dagen. På kortsidan av rummet finns en platsbyggd bokhylla som följer med i köpet, och i hörnet på motsatta sidan återfinns en av de två kakelugnarna (fn ej i bruk, men går troligen att öppna upp) som blir ett blickfång i detta vackra rum.

Sovrummet ligger i fil med vardagsrummet. Det höga läget i huset och en gata med ringa trafik utanför, gör att sovrummet upplevs som lugnt och tyst. Rummet erbjuder plats för en större dubbelsäng med tillhörande sängbord samt en rejäl garderobsförvaring med skjutdörrar. Två rejäla fönster mot bidrar med ljusinsläpp. Ägarna lät öppna upp väggen mellan rummen och montera vackra, höga pardörrar, ett ingrepp som verkligen bidrog till att lyfta intrycket av lägenheten.

I fil med vardagsrummet och avdelat med höga tidstypiska pardörrar, återfinns tornrummet. Ett väldigt charmigt och trivsamt rum, med mjukt rundad vägg och roliga vinklar och vrår. Fungerar idag som kombinerat läsrum och arbetsrum men kan utan vidare fungera som matrum eller sovrum. Ett rejält fönsterparti mot balkongen i sydväst erbjuder bra ljusinsläpp. I den rundade väggen finns dessutom ett långsmalt fönster varifrån man har viss utsikt över Skansberget i norr. I ena hörnet finns tre moderna fristående garderober. Kakelugnen är i bruk och används flitigt av ägarna sedan de lät öppna upp den i slutet på förra året. Balkongen är rejäl ca 1,2 x 3 meter med ett sydvästläge och försedd med ursprungligt smidesräcke. Väldigt användbar med dess höga läge och med sol från lunchtid och fram till solnedgång. Infravärme och även en markis, båda monterade 2009, följer med lägenheten.

i eftertraktade "Nyckelhålshuset"
Ett drömhem med högt ljust läge i huset
Tre vackra rum i fil & massiva spegeldörrar
Rymligt, fint renoverat kök
Toppenläge alldeles intill Skansberget
Planskiss
Två välkomnande hallar med bra förvaring
Ena hallen har en bred öppning in mot köket
Köket totalrenoverades 2006
med tidlösa materialval
Trevlig oregelbunden form
De flesta ytskikt målades om så sent som 2014
Ägarna valde att måla plankgolvet schackrutigt
Genomtänkt med extra bred induktionshäll & ugn
Socialt vardagsrum med plats för många gäster
Vitmålade brädgolv, ljusa väggar & fina listverk
Här finns en av lägenhetens två kakelugnar
Bara att flytta in i detta vackra hem!
Väl utnyttjade kvadratmeter!
Utomordentligt trevligt tornrum
Ett rejält fönsterparti bjuder in balkongen
Högt fritt läge & sol från lunch till kväll!
Brasan i kakelugnen värmer skönt kalla kvällar
Lugnt beläget sovrum, lite trafikljud når hit upp
Ljuset flödar in från 6 fönster i sydvästläge
En rymlig skjutdörrsgarderob följer med lägenheten
Badrummet byggdes ut & totalrenoverades 2006
ett påkostat och ovanligt lyckat projekt
allt fungerar bra & upplevs nytt & fräscht
Pampig, stilfullt renoverad entré i Jugendstil
Mindre innergård med sittgrupp, grill och växter
Fasad & förträdgård har totalrenoverats
... med den karaktäristiska nyckelhålsporten
och populära Haga
Kolonilotter på Skansberget, för gröna fingrar
Praktiskt med cykelverkstad som hyresgäst i huset
Fint putsad gårdsfasad med vädringsbalkonger
Bara ett stenkast till Linnégatan
En kort promenad bara till Vasastan
Accepterat Pris
Välkommen in till oss om du har frågor!