Kristinehöjdsgatan 5, Johanneberg

Totalrenoverad ljus funkistvåa med attraktivt läge intill Carlanderska parken. Nymålade ytskikt, fiskbensparkett & stora fönster i två väderstreck. Nytt kök (oanvänt) med vita luckor & snygg bänkskiva av påkostad carraramarmor. Renoverat tidlöst badrum. Härlig balkong i väster med eftermiddagssol. Våning 5 av 6, hiss!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Kristinehöjdsgatan 5
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 60 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 5 av 6

När våren kommer till Göteborg byter staden så sakteliga skepnad, från mörkaste grått till klaraste grönt. I den välkända parken vid Carlanderska sjukhuset i Johanneberg blommar träden och växtligheten för fullt. Även på hösten känns parken som en oas. De rödskiftande träden som kantar områdets gator ramar fint in de enkelriktade gatorna och den rogivande stämningen gör det svårt att tro att du befinner dig i en storstad. Efter en promenad i området märker du att omgivningarna har allt du kan önska. Närservicen är god med flertalet butiker och restauranger alldeles utanför dörren. Några minuters promenad bort erbjuder både Södra Vägen och Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av affärer, träningsanläggning och en välsorterad livsmedelsbutik. Korsvägen, som är en knutpunkt för kollektivtrafiken, nås efter en kort promenad och tar dig smidigt vidare till gränsande stadsdelar.

Här, inbäddad mitt i all grönska och med stadens utbud runt hörnet, har Alvhem Mäkleri nu nöjet att presentera en totalrenoverad klassisk funkistvåa som känns betydligt större än vad kvadratmetrarna indikerar. Precis som arkitektstilens namn skvallrar om så präglas bostaden av ett funktionalistiskt tänkande. Raka linjer, stora fönster med rikligt ljusinsläpp, klassiskt parkettgolv i fiskbensläggning, rejäl takhöjd, öppen spis (f n ej i bruk men kan troligtvis öppnas upp) och god förvaring är några av detaljerna som utmärker detta boende. Lägg därtill ett högt läge på våning fem av sex med hiss, ett nytt mycket stilmedvetet renoverat kök med vita släta luckor, bänkskiva av carraramarmor, ett rymligt sovrum och en härlig soldränkt balkong mot den lugna gården, så inser du att detta är en lägenhet du vill se mer av. Den genomgående planlösningen med fönster åt öster och väster samt ett "inre rum" som lämpar sig perfekt som arbetsplats eller middagsplats, gör att detta hem är perfekt lämpat för två personer. Samtliga ytskikt har bredspacklats, slipats och målats och elen är omdragen med ny elcentral. Badrummet renoverades av föreningen i samband med stambytet 2011 och det höga läget med hiss hela vägen ger en härlig frihetskänsla.

Hall
Efter att ha passerat föreningens portgång, skymtat innergården med utemöbler och cykelparkering, så tar hissen Dig fem våningar upp till lägenhetens hall. Välkomnande och ljus med ny säkerhetsdörr och avhängningsmöjligheter till både höger och vänster. Redan här känner man att lägenheten är medvetet renoverad med smakfulla och påkostade material. Den generösa takhöjden om 2,7 meter ger en härlig rymd och bjuder in till 60 kvm som känns betydligt större tack vare funkisens raka och genomtänkta linjer. Rakt fram kan man skymta en bevarad öppen spis som är smyckad med ljus och blir en fin stämningshöjare. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av slipad och mattlackad fiskbensparkett. Häng av dig jackan och stig på - detta är ett hem att förälska sig i!

Badrum
Direkt till höger i hallen ligger det totalrenoverade badrummet. Renoveringen skedde i samband med föreningens stambyte 2011 och är utförd enligt konstens alla regler. Materialvalen är tidlösa och klassiska med helkaklade väggar i vitt och gråa klinkerplattor på golvet. Badrummet är utrustat med handfat som vilar på en rektangulär kommod i vitt, översittande spegel, wc-stol, handdukstork och en vikbar rak duschvägg.

Inre hall
Mellan morgonsolen i öster och eftermiddagssolen i väster finns en inre hall som ger känslan av ett extra rum. Denna yta används idag som en arbetsplats men kan även kombineras med extra garderober för ytterligare förvaring. Detta "extra rum" kan med fördel också användas som en middagsplats eller bibliotek med väggfasta bokhyllor. I ena hörnet finns en vacker öppen spis bevarad. En massiv marmorbräda ger en bra avställningsyta för favoritprylarna. Den öppna spisen är för närvarande inte i bruk men kan med största sannolikhet tas i bruk för den som vill. Idag är den ett smycke i sig och en mysig stämningshöjare för ljus. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av en vacker stavparkett med fiskbensläggning som löper vidare in i vardagsrummet.

Vardagsrum
Ett stort fönsterparti med djupa fönsternischer av marmor och originalvred ramar vackert in vardagsrummet och ger lägenheten ett härligt ljusflöde. Det höga läget gör att solen ständigt letar sig in. Bakom grannens takåsar kan man se himlen och till vänster ser man grönskan och Carlanderska parken med Gothia Towers och Lisebergshjulet. Samtidigt som man slås av lugnet som råder i området. Öppenheten mellan husen släpper in ljuset som letar sig in i detta rum som är som gjort för socialt umgänge. Vardagsrummet erbjuder plats för både soffgrupp, soffbord, fåtölj, tv-möbel samt ett matbord för 4-6 personer. "Funkisandan" är påtaglig och arkitekten bakom detta hus förstod verkligen hur man utnyttjar ytorna på bästa sätt. Väggarna är målade i vitt och även här pryds golvet av massiv stavparkett lagd i ett fint fiskbensmönster.

Sovrum
Lägenhetens sovrum är ljust och ombonat med gott om plats för både dubbelsäng, nattduksbord och förslagsvis en byrå. Väggarna är nymålade i en vit nyans som ger en neutral bas att inreda efter. Två inbyggda garderober erbjuder goda förvaringsmöjligheter med smarta stänger och hyllplan. För den som vill kan den byggas om med skjutdörrar och inbygggt Elfa-system. Golvet pryds av en ljus ekparkett. Med utgång från sovrummet, via glasade pardörrar, nås en härlig balkong. Öppningen mot föreningens innergård i väster gör att solen är närvarande i näst intill hela dagen och det känns som att balkongen det extra rum man om sommaren alltid drömmer om- Det rofyllda läget gör att man gärna intar både frukost, lunch och middag här.

Kök
Köket är verkligen en dröm i sig som inte lämnar något att önska. Genomtänkt och smakfullt har man vid renoveringen lyckats byta plats på köket som tidigare löpte längs motsatt vägg. Genom att flytta det har man skapat en bättre matplats för ett bord där 2-4 personer ryms. Köket är så pass nytt att det är helt oanvänt. Vita släta köksluckor från Ikea i form av underskåp med beslag av mässing ramas fint in av en massiv bänkskiva av ljusgrå carraramarmor. Ovanför bänkskivan har man valt att kakla hela vägen upp med vita kvardatiska kakelplattor och mörk fog. Detta ger ett mycket öppet och stilrent intryck. För att plocka upp beslagen i mässing har man även valt en blandare från Tapwell i mässing. Den maskinella utrustningen består av en underlimmad ho, inbyggd diskmaskin, induktionshäll med varmluftsugn i borstat stål, översittande fläkt (80 cm bred) samt inbyggd kyl/frys. För den som vill finns möjlighet att bygga vidare med öppna hyllplan beroende på smak. Väggarna är målade i vitt och i taket sitter infällda spotlights med touchdimmer. Intill matplatsen erbjuder ett högt fönster rikligt med ljusinsläpp från eftermiddags- och kvällssolen som letar sig in över ekparketten. Köket renoverades under 2013/2014 och är helt oanvänt. Den som flyttar in här blir den lycklige att få inviga det. På motsatt sida av köket har man utnyttjat den oregelbundna väggen och byggt in elcentralen i ett likadant skåp som övriga köksluckor.

Välkommen till detta totalrenoverade funkishem!
Nyrenoverad i minsta detalj med påkostade material
Läcker blandare av mässing & bänkskiva av marmor
Väldisponerade ytor ger känslan av en 2:5a
Högt belägen balkong i bästa västerläge
Tyst & harmoniskt sovrum med glasade pardörrar
Ligg i sängen & spana på stjärnorna...
Djupa fönsterbrädor av marmor & gjutjärnselement
Bo högt upp bland takåsarna
Balkongen bäddas om sommaren in av grönska
Sovrummet har vitmålade släta väggar
Här ryms både dubbelsäng, nattduksbord & byrå
En inbyggd garderob erbjuder förvaringsmöjligheter
Detta är verkligen ett hem att förälska sig i
Gamla originaldetaljer har varsamt bevarats
Den inre hallen förbinder sovrum & vardagsrum
Ena hörnet pryds av en vacker öppen spis
Slipad & mattlackad stavparkett & vitmålade väggar
Här kan man bygga vidare med förvaring om man vill
Underbart rum & underbart ljusinsläpp
Extra brett fönster med gamla vred
Det höga läget erbjuder en fin utsikt
Massiv bred fönsterbräda av marmor
Vardagsrummet erbjuder plats för en stor soffa
... även en rejäl middagsplats för social samvaro
Bjud hem vännerna & njut av att allt är renoverat
Efter middagen känns soffan som en naturlig plats
Vacker slipad stavparkett i fiskbensläggning
Smakfullt kök med öppen industriell känsla
Vitt kakel med mörk fog & detaljer av mässing
Underlimmad ho & massiv bänkskiva av carraramarmor
Mysig matplats intill fönstret mot gården
Renoverat badrum från 2011- renoverat av fackmän
Vit kommod med rektangulärt handfat & spegel
Välkomnande hall med öppen spis
Avhängningsmöjligheter till höger innanför dörren
Välkommen till Kristinehöjdsgatan!
Planskiss
Kristinehöjdsgatan ligger intill Eklandagatan
Några meter bort ligger Carlanderska parken
Vackra byggnader kantar denna sköna park
Bred ut en filt & njut av en picknick mitt i stan
Götaplatsen ligger bara några minuter bort
Nära till Chalmers och Humanisten
...liksom till Näckrosdammens grönska
Södra vägen & Korsvägen på promenadavstånd
Accepterat pris
Har du fler frågor, välkommen in till oss!