Olivedalsgatan 18, Linnéstaden

Bo som bäst på en av Linnés mest attraktiva adresser. Här erbjuds en öppen & social 1,5:a om ca 36 kvm med en mängd bevarad charm i form av vitmålat brädgolv, originalsnickerier och vackra bevarade fönster. Förening med exceptionellt god ekonomi. Endast 1450 kr i avgift inkl. bredband. Vån 4/5 med hiss.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Olivedalsgatan 18
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 1,5 + kök
Boarea: 35.5 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 4 av 5

Tjugotalet är känt för sin sparsmakade stil vilket verkligen har bevarats i detta hem. Med fokus och känsla för det estetiska, fint hantverk & stort engagemang har lägenhetsinnehavarna låtit skapa ett boende som är slår det mesta. Samtliga ytskikt, badrum & kök är i väldigt gott skick efter smakfulla, nyligen genomförda, renoveringar. Blandningen mellan det nya och ursprungliga gör lägenheten mycket tilltalande. Spegeldörrar, vitmålade brädgolv och stavparkett är i utsökt skick och fint bevarade. Högt upp i huset ligger denna 1,5:a med smart sovalkov och öppen planlösning. Den tilltagna takhöjden ger ljuset spelrum och öppenheten mellan köket och vardagsrummet ger en social planlösning som gjort för långa middagar i goda vänners lag. Att man får bort sängen från sällskapsytorna är ett stort plus.

Föreningen är en historia i sig. Med sin långa bakgrund och exceptionellt goda ekonomi utgör den en av de stabilaste och starkaste föreningarna i Göteborg. Och dess siffror talar verkligen sitt tydliga språk. En extremt låg belåningsgrad kombinerat med goda intäkter från lokaler är ett vinnande koncept. Avgifterna har sänkts - i flera omgångar och bredband ingår i avgiften. Trots fastighetens utmärkta läge mitt i Linné bjuds de boende på en avkopplande gårdsmiljö. Hur många innergårdar kan skryta med vinbärsbuskar, plommon- och äppelträd? Dessutom finns Slottsskogens alla promenadstråk, Botaniska trädgården och det vackra naturreservatet i Änggårdsbergen alldeles i närheten.

Redan i trapphuset slås du av hur välhållen denna 20-talsfastighet är. Trappräcke, dörrar, hiss och färgskala är alla varsamt renoverade och skänker den strama känsla som man eftersträvar i ett hus från den här tidsepoken. På varje våningsplan finns de karaktäristiska små vädringsbalkongerna, perfekt för en klaffstol och en kopp kaffe. Läget mot söder är optimalt under årets ljusa månader.

På fjärde våningen (med hiss) ligger en ovanligt trivsam etta där gammalt och nytt har kombinerats i en samstämd dans. Genom att öppna upp mellan kök och vardagsrum har den nuvarande ägaren skapat en ljus och luftig lägenhet där samvaro är ledordet. Lägg därtill klassiska 20-talsdetaljer så som höga fönster, platsbyggda skåp, vitmålade originalgolv och du inser att detta är ett hem att trivas i.

Hall
Hallen som möter dig bjuder på vita väggar, en väl tilltagen takhöjd och klassisk ekparkett som man låtit vitmålas. Avhängning för alla jackor, skor och väskor finns till vänster om entrédörren. Till höger har man en smart lösning med skjutdörrsgarderober med platsbyggda originalöverskåp, vilket är både estetiskt snyggt men framför allt ger enormt mycket förvaring. En bit in i lägenheten breddas hallen och ger utrymme för en arbetsplats, här finner du även tre inbyggda hyllor vilket ger karaktär

Kök och Vardagsrum
Rakt fram från hallen öppnar köket upp sig. Här har den nuvarande ägaren valt att behålla den charmiga 20-talsstommen med rejäla luckor och höga överskåp. Dessa har sedan komponerats med ett vitt liggande kakel och en bänkskiva i ek. Köksmaskinerna består av gasspis med ugn, fläkt samt kyl och frys. Väggarna är vita, likaså det bevarade plankgolvet som löper här inne. I kökets bortre ände finns ett högt fönster med tidsenliga beslag och en rustik fönsterbräda i mörk sten. Tack vare att köket har integrerats med vardagsrummet samspelar lägenhetens två fönster med varandra och skapar en luftig känsla. Läget på fjärde våningen gör att lägenheten upplevs ljus och du får en uppskattad kontakt med himlen utanför. Här inne löper de vitmålade golven vidare från hallen och tillsammans med de vita väggarna och den framtagna tegelväggen skapas den rätta karaktären.

Sovalkov
Sovalkoven kompletterar lägenheten och gör den funktionsmässigt som en 1,5:a, det är skönt att få sängen avskilt från de sociala ytorna. Alkoven ramas in av ett fint listverk och ger plats åt en 1,20 säng. Harmonisk och tapetserad i en tapet från Cole & Son.

Badrum
I anslutning till hallen ligger lägenhetens badrum. Här ryms en duschhörna, snyggt avskärmad med glasbetong, wc-stol, ett kommod med ovansittande spegel. En djup nisch med hyllplan ger gott om plats. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger sandstensfärgad klinker. Allt belyses av infällda spotlights.

Social planlösning där alla vänner får plats...
...dessutom med sovalkov
Härligt kök med mycket känsla...
1920-talet gör sig påmint i många detaljer
Urstark Brf & fastighet i exemplariskt skick
Planskiss
Välkomnande hall med...
...en nisch för avhängning
90 år gamla handtag i full funktion
Högt läge & stora fönster ger rikligt med ljus
I vilken etta kan du duka upp för långbord?
Gasspis, ett givet val för kocken!
Både bra med arbetsytor & förvaring
Även grönsakslådan har sina givna plats
Öppen planlösning för dig med många vänner
En framtagen tegelvägg skänker värme
Vitbehandlade golv & praktisk sovalkov
Avskild sovalkov med drömsk...
...tapet från Cole & Son
Perfekta arbetsplatsen med inbyggda hyllor
Garderobsvägg med både charm...
...& mycket förvaring
Helkaklat badrum
Som gjort för...
...långa varma duschar
Här finns mycket...
...förvaringsmöjligheter
En halv trappa ner har ni en "egen" balkong
Bo högt upp i huset på vån 4 av 5
Välhållen 20-talsfastighet...
...med grönskande innergård
Ta med en kopp kaffe ner och njut av gården
Runt hörnet ligger Linnégatans rika utbud...
... av butiker & restauranger
Accepterat pris
Besök oss gärna på Olivedalsgatan 16 vid frågor!