Vegagatan 52, Linnéstaden

Välplanerad vindsvåning om 78 kvm fördelade på 3 rum och kök med en hänförande utsikt över Linnés takåsar. Med ca 3,30 m till nock ges en maffig rymd. Två bra sovrum lugnt belägna mot innergården. Kök och vardagsrum i öppen, social planlösning. Mycket bra brf med låga avgifter. Hiss ända upp till lägenheten.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Vegagatan 52
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 78 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 6 av 6

Högst upp i denna vackra välskötta fastighet i Jugendstil, med anor från tidigt 1900-tal, återfinns denna vindsvåning med en hänförande utsikt över Linnés takåsar. 78 välplanerade kvadratmeter fördelade på 3 rum och kök med en öppen social planlösning, gör detta till ett hem att trivas i. Med ca 3,30 m till nock ges en maffig rymdkänsla. Flexibiliteten och möjligheterna är oändliga då lägenheten helt saknar bärande väggar. Endast fantasin sätter gränserna.

Här bor man med ett lugnt läge högt över storstadens puls men ändå med direkt närhet till naturen. Frukostmaten inhandlas i den lilla kvartersbutiken "Oliven" som hyrt in sig i huset sedan urminnes tider. Behöver man handla lite mer finns annars en välsorterad Hemköpsbutik bara ett kvarter bort.

Tycker man om att röra på sig finns Göteborgs stora park- och rekreationsområde, Slottsskogen, bara ett kvarter bort, perfekt inte minst för alla hundägare och barnfamiljer som bor i området. Här kan man njuta av frisk luft, låta barnen leka på Plikta - den stora lekplatsen, njuta av en god picknick eller motionera. Många väljer att ta sig över till det intilliggande Änggårdsreservatet för lite mer utmanande idrott, ett underbart friluftsområde med Botaniska Trädgårdens unika skönhet som en extra bonus.

Hall
Hissen tar dig bekvämt upp till 6:e våningen. Väl inne i hallen finns gott om förvaring i form av tre stora garderober längs med väggen till vänster. Till höger finns även plats för en mindre hallmöbel. Väggarna är släta och vita, på golvet ligger ekparkett.

Kök
Hallen leder vidare in i köket som är ljust och luftigt med öppen planlösning mot vardagsrummet. Här kan familj och vänner umgås och laga mat tillsammans. Det platsbyggda köket erbjuder gott om förvaring bakom vita släta luckor. Generöst med arbetsyta i massiv ek gör det lätt att samsas vid matlagningen. Den naturliga matplatsen ger möjligheter till större middagssällskap. Den maskinella utrustningen består av en fullhöjdskyl samt en kombinerad kyl/frys (Husqvarna -10), varmluftsugn med keramikhäll (-14) och översittande köksfläkt (-14), samt en integrerad diskmaskin (Siemens -06).

Vardagsrum
I andra delen av rummet huserar vardagsrummet. Med plats för en rejäl soffgrupp blir detta den naturliga samlingsplatsen. Tack vare den öppna planlösningen och den generösa takhöjden om hela 3,30 m till nock ges en skön rymdkänsla. Ett väl tilltaget välvt fönster välkomnar kvällssolen in i rummet. Ett platsbyggt hyllsystem pryder ena väggen och ger rummet karaktär och värme. En smakfull fondtapet bryter fint mot de i övrigt vita släta väggarna och ekparketten.

Badrum
Lägenhetens badrum är rymligt och erbjuder både badkar och tvättmöjligheter. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger klinker - även det i vitt. Utöver badkar och tvättmaskin finns här en wc-stol, handfat med översittande spegel, en vattenburen handdukstork samt ett par förvaringsskåp.

Sovrum 1 / Arbetsrum
Lägenhetens största sovrum, lugnt beläget mot föreningens innergård och med en hänförande utsikt över Linnés takåsar, har plats för både dubbelsäng, förvaring och en mindre arbetsplats. Släta vitmålade väggar ger tillsammans med ekparketten en vilsam neutral bas.

Sovrum 2
Även detta sovrum vetter mot innergården, med samma vackra utsikt. Här ryms dubbelsäng och förvaringsmöbel. En smakfull fondtapet från Designers Guild ger ett ombonat intryck och framhäver den synliga murstocken som ger karaktär till rummet.

Öppna luftiga ytor - socialt & praktiskt
Platsbyggt kök med utrymme för många gäster
Läckert välvt fönster ger rikligt med ljus
Med hela 3,30 m till nock ges en skön rymd
Planskiss
Vardagsrumsdelen ger plats åt rejäl soffgrupp
Platsbyggt hyllsystem ger karaktär åt rummet
En smakfull tapet ger ett ombonat intryck
Spännande vinklar att inreda efter
Ett hem att trivas i
I öppen planlösning ligger köket
Med himlen som granne och utsikt mot Masthugget
Platsbyggt för att matcha de charmiga vinklarna
Ett kök för stora middagar och social matlagning
Generösa arbetsytor i massiv ek
Vackra välvda fönster med spröjs
En bred passage leder vidare till sovrummen
De två sovrummen, lugnt belägna mot innergården
Här ryms en ordentlig dubbelsäng samt skrivbord
Mysigt, ombonat med tapet & synlig murstock
Charmigt välvt fönster med fri utsikt
Här sover man gott, högt över stadens brus
Nästa sovrum är även det stort nog för dubbelsäng
Här ges en hänförande utsikt över Linnés takåsar
Här ryms även förvaringsmöbler längs med väggarna
Hallen fungerar som navet i detta hem
Rymligt helkaklat badrum med badkar
Tvättmaskinen underlättar vardagsbestyren
Vita släta väggar och ekparkett
Hallen erbjuder bra med förvaring
Föreningens innergård erbjuder både grönska & lek
Hissen tar dig bekvämt upp till våning 6
Föreningens entréer i tidstypisk anda
Trapphuset har precis genomgått en renovering
Välkommen till Vegagatan 52
Föreningens välskötta fastighet anno 1909
Husets närlivsbutik - en klassiker på gatan
Inta morgonkaffet på andra sidan gatan
Ett kvarter bort lockar Slottsskogen
Accepterat pris
Vid frågor hittar du oss på Olivedalsgatan 16