Stora Badhusgatan 30, Kungshöjd

Spektakulär vindsvåning, nyproducerad 2009, där ni möts av öppna sociala ytor och ett fantastiskt ljusinläpp. Alla rätta vindsattribut som takbalkar och synliga murstockar. Fungerande braskamin och terrass mot gård. Påkostat kök från Kvänum och bänkskivor i kalksten. Rymligt badrum med alla bekvämligheter. Vån 5/5, hiss.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Stora Badhusgatan 30
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 82 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 5 av 5

På Kungshöjd bor du med omedelbar närhet till allt Göteborgs innerstad har att erbjuda; snedda över Esperantoplatsen bort till Linné, följ Kungsgatan ner till citykärnan, ta Älvsnabben över till Hisingen eller passera över kanalen bort mot Vasa. Kort sagt, här bor du mitt i navet av alla stadsdelar! Att strosa omkring på Kungshöjd inger en speciell känsla. Kvartersbutikerna skyltar om och erbjuder sådant som inte står att finna i de större butikskedjorna några gator längre bort. Småskalighet är nyckelordet i dessa kvarter, som trots sitt centrala läge präglas av små charmiga kvartersbutiker med unika utbud. Cigarrer, sushi och annorlunda inredning har alla sina trivsamma krypin och det är lätt att skaffa sig nya favoritställen. Från caféerna sipprar dofter av nymalda kaffebönor ut och färgar vardagen, en atmosfär som är svår att sätta fingret på men som gör intryck på alla. Det centrala läget är fenomenalt. Välsmakande restauranger, mysiga caféer, biografer och trevliga affärer med varierande utbud, allt inom ett par minuters promenadavstånd. Skulle ni mot alla odds tröttna på denna del av stan så tar det inte många minuter att promenera över till Haga och Linné genom Esperantoplatsen.

På Stora Badhusgatan har vi nu nöjet att presentera en vindsvåning, uppförd år 2009. Gedigna materialval blandat med de klassiska takvåningsattributen ger ett boende för dig med högt ställda krav och ni möts av spännande vinklar, synliga murstockar och takbalkar. Öppna sociala ytor skapar rymd och en fungerande braskamin värmer gott kalla vinterkvällar. På sommaren lockar istället terrassen mot gård där ni slås av ett påtagligt lugn. Lägenheten bjuder på genomgående ljusa väggar och påkostad ekparkett. Lägg därtill ett modernt Kvänumkök i tidlös stil, ett stort badrum med både tvättmaskin och torktumlare och du har allt du kan tänkas önska.

Entré
Redan i trapphuset blir du uppmärksam på att detta är en stilfullt renoverad fastighet där den vackra estetiken från förr varsamt har komponerats med dagens finess. Ta hissen upp till våning fem och gå därefter en halv trappa upp eller ta den vackra stentrappan hela vägen för dig med pigga ben. Stig in genom säkerhetsdörren i gammal stil.

Hall
Här bor du avskilt och ostört på översta våningsplanet. När du kommer in i hallen hänförs du genast av den sociala atmosfär som välkomnar. Från hallen har ni omedelbar vy över vardagsrum och kök som samsas på inte mindre än cirka 50 kvm. På golvet ligger en påkostad mattlackad ekparkett som tröskelfritt går vidare in genom hela lägenheten. Direkt till vänster ges plats för avhängning. Häng av dig jackan och kliv på!

Kök
Direkt till höger är det exklusiva köket från Kvänum beläget. Detta är ett riktigt drömkök för dig som gillar att ha stora middagar och den stora köksön blir gärna den självklara samlingspunkten under matlagningen. Tidslösa och vackra skåpsluckor av ask och gedigen bänkskiva i grå kalksten från Kinnekulle. Ovan arbetsytorna är det kaklat med ett långsmalt vitt kakel. Köket har allt vad man kan önska sig i form av högklassiga vitvaror från Siemens, de består av induktionshäll, integrerad diskmaskin, rostfri ugn och mikrovågsugn i arbetshöjd samt rostfri kyl och frys. Hällen är socialt placerad i köksön och köksfläkten är från Trepol. Intill köket finns tre högskåp i samma utförande från Kvänum, två som inrymmer förvaring för ytterkläder samt ett städskåp. I direkt anslutning till köket får man enkelt plats med ett matbord för minst åtta personer.

Vardagsrum
Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum inger en riktigt lyxig känsla, öppna generösa ytor med många olika möbleringsmöjligheter. Här finns gott om plats för soffgrupp, läsfåtölj och tv-möbel. För dig som behöver ett litet extra rum är det fullt möjligt att skapa genom att sätta upp en vägg. En vacker braskamin värmer kalla vinterkvällar och höjer mysfaktorn till skyarna. Ljuset flödar in genom totalt fyra fönsterkupor mot väster samt tre takfönster och det generösa ljusinsläppet tillsammans med den härliga takhöjden (cirka 3,5 m till nock) ger en rymlig känsla och lugnet faller på. Trärena balkar, både horisontella och lodräta, tillsammans med vackra murstockar ger den rätta vindskänslan. En mindre hall sammanbinder vardagsrum med sovrum, klädkammare samt badrum.

Sovrum
Längst in i lägenheten finner du det rofyllda sovrummet. Läget in mot gården bäddar för stillsamma nätter. Rustik atmosfär med vitmålad stenvägg och även här trärena takbalkar. Plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och väggen som angränsar mot klädkammaren ger plats för 4 garderober om man så önskar. Ett stort fönsterparti med helglasad balkongdörr vetter ut mot terrassen och här vaknar ni upp och välkomnar morgonsolen in.

Terrass
Den givna platsen tidiga vårdagar när solen värmer gott. Läget åt lugn innergård och öster ger härlig förmiddagssol. Här finns plats för cafémöbler, växter och kryddodlingar. De helglasade balkongdörrarna binder fint samman rummet med balkongen.

Badrum
Badrummet är rymligt och inger en lyxig känsla. Stilen som valts är smakfull med grått klinkers på golvet och stora vita kakelplattor på väggarna. Längs ena väggen fortsätter det mörka kaklet och ramar in duschdelen. Längs långsidan finns en vägghängd wc-stol samt handfat och ovan är det en infälld nisch med en stor planspegel. Ett massivt hyllplan av grå kalksten förstärker den lyxiga känslan och blir en perfekt avställningsyta för tvålpump och parfymflaskor. Handdukstork i rostfritt ser till att varma badlakan väntar efter bad och golvvärmen ger klinkerplattorna en behaglig temperatur. I badrummet finns en separat tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Siemens och med tre vita väggfasta skåp ovanför. Infällda spottar med dimmer ser till att rätta ljuset skapas.

Förråd/klädkammare
Lägenhetens förråd/klädkammare ligger i passagen som leder vidare till sovrummen. Klädkammaren är riktigt rymlig och på golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade. Det nyttjas i dag som en walk- in closet, takhöjden har man nytjat fullt ut vilket gett extra bra med förvaring.

Ett hem för dig med högt ställda krav
Massivt kök från välrenommerade Kvänum
Perfekt planerat & ett härligt kök att laga mat i
Maskinpark från Siemens och fläkt från Trepol
Bänkskivor i massiv kalksten från Kinnekulle
I högskåpen ryms både förvaring och städskåp
Den öppna planlösningen ger en social atmosfär
En planlösning som inbjuder till middag och mingel
Ljus och rymd är ledord för detta hem
Genom 7 fönsterpartier mot väster flödar ljuset in
Vitmålade väggar och ekparkett på golv
Genomgående disposition mot öster och väster
Här kan man avdela till ett litet rum om så önskas
Kaminen är mycket uppskattad kalla vinterkvällar!
Trärena balkar och vacker murstock ger karaktär
Generös takhöjd med cirka 3,5 meter till nock
Vardagsrummets ytor rymmer många funktioner
Rofyllt sovrum mot lugn innergård
Plats för dubbelsäng och garderobsenhet
Morgonljuset strålar in genom stort fönsterparti
Rappad stenvägg ger rustik karaktär
Helglasade dörrar sammanbinder rummet & terrassen
Terrassen är en underbar plats vår och sommar
Lyxigt badrum med väl tilltagna ytor som har allt
Påkostade materialval och skön hotellkänsla
Stilrent, klassiskt och väl genomtänkt
Separat tvättavdelning med TM, TT och förvaring
Walk in closet som pricken över i:et
En säkerhetsdörr i tidstypisk stil välkomnar
Planskiss
Bekvämt med hiss och vackra golv i fin harmoni
Stora Badhusgatan 30 - ett totalrenoverat hus
Ett verkligt framtida läge vid kommande Skeppsbron
Kungshöjd är ett område med närhet till allt!
Kungsgatan leder er vidare till innerstadens puls
Esperantoplatsen knyter samman Linné & Kungshöjd
Endast ett par minuter till omtyckta Linnégatan
Lika smidigt tar du dig till Vasastan..
... och gemytliga Haga med sina charmiga butiker
Kika gärna in till oss vid frågor, Olivedalsg 16!
Accepterat pris