Burgårdsgatan 12, Lorensberg

Välkommen till drömlyan närmast himlen. Ljuset strömmar in i den vita vindsettan från två takkupor och stora fönster med utsikt bort mot Liseberg. En trappa upp finns ett loft med plats för säng och skrivbord. Renoverat kök och badrum, vackra klinker och massor av smart förvaring. Brf med bra ekonomi. Hiss finns.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Burgårdsgatan 12
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 1,5 + kök
Boarea: 36 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Biarea: 12 kvm
Hiss: Hiss finns
Våning: 6 av 6

Välkommen till Burgårdsgatan och en lägenhet som är absolut unik i sitt slag. Vi talar om ett hundraprocentigt centralt läge, högst upp i klassicistisk fastighet från 1929. Söker du ett personligt och spektakulärt boende kommer du att älska 1,5:an mitt i stan. De läckra detaljerna är många: nylagd orientalisk klinker, öppen planlösning, uppbyggt loft som ger känsla av två våningar, stora takfönster och massor med bra förvaringsmöjligheter. Att bostadsrättförenigen är solid efter flera försäljningar av hyresrätter gör boendet tryggt och stabilt.

Vi befinner oss mitt i Lorensberg, en myllrande stadsdel med all tänkbar service runt hörnet. Det är lätt att gilla charmen i kvarteren och alldeles utanför porten finns det mesta. Allt från italiensk mat till mode och små hantverksbutiker. Läget är centralt och hundra meter bort ligger hållplats Korsvägen, där spårvagnarna avgår till city - eller ut till havet. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns Vasaparken inom räckhåll.

Entré
Efter att ha passerat det renoverade trapphuset med marmorgolv och tagit hissen upp är förväntningarna höga. Vi öppnar säkerhetsdörren och redan i hallen slås den exklusiva tonen an. På golvet ligger nylagd klinker, allt är genomtänkt och snyggt genomfört. Några praktikaliteter också: kläderna förvaras på elegant hängare alldeles vid dörren och hallen rymmer också en inbyggd klädkammare med plats för alla skor och jackor.

Allrum
Lägenheten känns större än sina 36 kvadratmeter (plus 12 i biyta) mycket tack vare den extremt goda planlösningen, den oväntade takhöjden och ljuset från både takkupor och stora fönster i rakt söderläge. Läget här uppe bland takåsarna är lugnt och tyst. Med röda hustak i blickfånget och Liseberg i fonden blir utsikten härifrån inget annat än magisk. Vita väggar och golv bildar en snygg kontrast mot det svarta smidesräcket på "övervåningen". Soffa, fåtölj, läshörna och förvaring får plats - sängen den har ju sin givna plats där uppe. Vid förvaringen i ena hörnet sitter en grå tapet från Cole & Son.

Kök
Modernt och byggt i snygg vinkel. Nyligen renoverat med vitaluckor, bänk i Carraramarmor, inbyggd varmlufts- och mikrovågsugn i rostfritt utförande. Matplatsen vid murstocken rymmer minst fyra personer.

Badrum
Helkaklat och inrett med vikbara duschväggar, kommod och wc-stol.

Förvaring
Förutom ett källarförråd finns även väl tilltagna förvaringsmöjligheter inne i lägenheten. Byggaren har utnyttjat takhöjden på ett finurligt sätt och skapat ett utrymme snett ovanför entrédörren på cirka två-tre kubikmeter där det mesta får plats.

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
Trappan leder upp till sovavdelningen
...som ligger mysigt med öppningsbara takfönster
Härligt läge allra högst upp i huset
Vid takkuporna är det full ståhöjd, annars ca 1,50
Smart att utnyttja loftet för skrivplats
Här sover man gott närmast himlen
Specielbyggt smidesräcke ramar in "övervåningen"
En lägenhet som överraskar!
Stora öppningsbara fönster - och så utsikten...
En minst sagt annorlunda lägenhet
Matplats vid murstocken
Bruna bjälkar och vita golv i snygg kontrast
Köket snyggt byggt i vinkel
Vitt, rostfritt och marmor i köket
Köksbäck i Carraramarmor
Fint detaljarbete med de infällda spottarna
Molntapet från Cole & Son
Söderläge och utsikt mot Liseberg
Hantverksskicklighet på hög nivå
Rejäla fönster som är helt öppningsbara
Vi är i nivå med Gothiatornet
Uppe till vänster finns smart förvaring
Klinker med fiskbensläggning - avancerat!
Rymligt, helkaklat badrum
Vägghängd toa och Marakechklinker på golvet
Planskiss
Trapphus med originaldetaljer och säkerhetsdörrar
Entrén är renoverad med känsla
Tre tvättstationer i tvättstugan
Nybyggda balkonger mot innergården
Huset är från 1929 - läget centralt och lugnt
Gott kaffe på Fiatelli Gradelli på hörnet
I Lorensberg står stenhusen på rad
Södra vägen runt hörnet
Accepterat pris
Välkommen till vår butik på Olivedalsgatan 16