Kastellgatan 13 A, Linnéstaden

Underbar sekelskiftestvåa som har det mesta man kan önska sig. Stora luftiga rum om 73 kvm, högt och fritt läge på vån 4 av 6 med hiss, två balkonger i öst & väst, renoverat stort kök & renoverat badrum. Många vackra sekelskiftesdetaljer i form av brädgolv, stuckatur, takrosett och pardörrar. Mkt stabil & välskött förening.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Kastellgatan 13 A
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 73 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021053)
Hiss: Hiss finns
Våning: 4 av 6

Sekelskiftestvåan som vi stolt presenterar är ett hem som bör tilltala dig med mycket högt ställda krav. Belägen på våning 4 av 6 i ett av Kastellgatans vackra sekelskifteshus med hela två drömlika smidesbalkonger i öster och väster samt hiss som tar dig hela vägen upp till dörren. Stora luftiga rum med höga fönster åt två väderstreck och vackra sekelskiftesdetaljer bevarade utgör tillsammans med snygg design och innovativa lösningar en finstämd mix mellan gammalt och nytt. Utan att göra avkall på funktionen, har detta hem i minsta detalj följt estetikens alla regler och det märks i vartenda hörn att de nuvarande ägarna inte lämnat något åt slumpen. Vackra vitpigmenterade brädgolv, välbevarade stuckaturer, takrosetter, höga fotlister och tidstypiska pardörrar ger tillsammans med dryga tre meter i takhöjd en känsla av att tidsandan lever. Köket är nyrenoverat och stort med alla bekvämligheter man kan önska sig. Balkongen av smide blir utan överdrift det extra rum man om våren och sommaren drömmer om. När solen gått ner är det skönt att tända ljuslyktorna och njuta av sommarkvällen.

Hela Kastellgatan har vaknat upp ordentligt, från Sveaplan till Skanstorget och känns numera som en stad i staden. Här trängs numera ett rikt utbud av små charmiga kvartersbutiker samt populära surdegsbageriet Alvar och Ivar som erbjuder nygräddat bröd sex dagar i veckan, amerikanska och femtiotalsinspirerade Egg & Milk som på helgerna erbjuder fantastisk brunch, intill Franska Bageriet, små mysiga kvartersbutiker men framförallt närheten till allt. För två tvärgator bort ligger Linnégatan med alla uteserveringar och några kvarter bort njuter många göteborgare av härliga Slottsskogen. Nästan på mitten av gatan, där ljuset från Majorsgatan strömmar till, ligger nummer 13. Ett hus uppfört 1908 med tydliga drag från sekelskiftets början. Bara en kort promenad från lägenheten ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med sina snirklande promenadstigar, avkopplande grönska och prisade botaniska trädgård. Så för dig som länge letat efter en lite större tvåa med högt och fritt läge, två soldränkta balkonger, rymligt renoverat kök och generös rymd kan lugnt konstatera att sökandet är över! Detta hör onekligen inte till vardagsutbudet!

Hall
Redan i trappuppgången på väg till hissen, slås man av hur välbehållen fastigheten är. Trapphuset är nyligen renoverat med tidstypiska färger från husets begynnelse. På väg upp till våning fyra i den nyinsatta hissen kan man se de vackert blyinfattade fönstren på varje plan som leder ut till de gemensamma balkongerna mot gården i väster. Att vara näst högst upp i huset ger en skön frihetskänsla. Nyinsatta spegeldörrar i tidstypisk stil öppnar upp till lägenhetens rymliga hall. Redan här förstår man att detta hem har mycket utöver det vanliga. Den tilltagna takhöjden ger tillsammans med de sobert ljusmålade väggarna och det vackra brädgolvet ett mycket positivt intryck. Den oregelbundna formen skapar plats för både en möbel och avhängningsmöjligheter. 1908 fanns en ingång till sovrummet här, denna är idag igensatt och fungerar utmärkt som nisch för ytterkläder.

Kök
Till vänster om entrén och med utgång till en drömlik nybyggd västerbalkong, badar bokstavligen köket i ljus. Utanför de glasade balkongdörrarna spricker molnen upp och låter solen lysa in från väster. Det höga och fria läget gör solen närvarande från lunch till sen kväll. Balkongen blir utan tvekan det rum man om sommaren drömmer om. Lummigt och skyddat där man kan avnjuta både frukost, lunch och middag. Få är de lägenheter i Linné som har en sådan användbar balkong. Om kvällen är det bara att tända lampan och njuta av ett glas med vännerna. Själva köket är också något utöver det vanliga med materialval valda med omsorg och där funktionalitet och estetik stått i centrum. Profilerade skåp och luckor i vitt med beslag av valnöt. Den maskinella utrustningen i form av diskmaskin, induktionshäll, fläktkåpa, inbyggnads ugn, inbyggnadsmicro samt kylskåp kommer från kvalitativa Bosch. Utanför de spröjsade glasdörrarna spricker molnen upp och låter solen lysa in i hela köket från väster. Som en kontrast till den i övrigt vita köksinredningen, bryter den tidlösa bänkskivan av valnöt. Snyggt upplyst av dimbara downlights. Ovan bänkskivan sitter ett gräddvitt kakel och det slipade brädgolvet lyses snyggt upp av infällda, dimbara spotlights. Intill fönstret i rakt västerläge finns plats för ett rejält matbord med tillhörande stolar. En av väggarna är tapetserade med en klassiskt mönstrad tapet av Josef Frank. En igensatt gammal köksingång skapar genom sin nisch en utmärkt plats för kokböcker och prydnadssaker.

Badrum
I direkt anslutning till hallen ligger badrummet som är renoverat enligt konstens alla regler i samband med att föreningen bytte stammar 2005. Tidlösa färgval i form av vitt kakel och grå klinker gör att det alltid känns modernt. Dusch-hörna, wc-stol och handfat med översittande spegel. Ett vitt väggfast skåp ger extra förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum
Vardagsrummet är ljust och lättmöblerat med mycket rymd och generöst ljusinsläpp från ett vackert fönster med överljus och de glasade pardörrarna ut till balkongen. De nyslipade, vitpigmenterade brädgolvet harmonierar fint med de antikvita väggarna, den bevarade stuckaturen och takrosetten. Här ryms både soffa, tv-möbel, fåtölj och förslagsvis en bokhylla. Från detta rum nås den härliga balkongen med nytt tidstypiskt smidesräcke och utsikt mot Skansen Kronan och grannens takåsar.

Sovrum
I fil med vardagsrummet ligger sovrummet som även det är rymligt och ljust. Ett stort fönster med djupa fönsterbrädor av marmor och överljus släpper in förmiddagssolen och framhäver naturligt de antikvita väggarna, den välbevarade stuckaturen och takrosetten. Längs ena väggen står sju garderober som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. För den som önskar kan skjutbara garderobsväggar sättas in. Sovrummet rymmer en dubbelsäng, nattduksbord och en arbetsplats. Bevarade spegeldörrar i par ger den känsla man eftersträvar i ett hus från 1908. Golvet pryds av oljad ekparkett. För den som önskar kan brädgolvet tas fram även i detta rum.

Läckert vardagsrum med utgång till balkong
Högt fritt västerläge mot öppen & lummig innergård
Gränsen mellan ute & inne suddas effektivt ut
Det höga läget ger sol på eftermiddagen & kvällen
Hur många 2:or kan skryta med två balkonger?
Här trivs både blommor & kryddväxter
Glasade pardörrar öppnar fint upp mot himlen
Köket är rymligt & renoverat med fint brädgolv
Vitbetsade brädor & generös rymd
Inbyggda maskiner & goda förvaringsmöjligheter
Vita profilerade luckor & maskiner från Bosch
Charmiga nischer & induktionshäll
Inbyggd micro & varmluftsugn i brösthöjd
En igensatt gammal ingång är idag en fin hylla
Ljusmålade väggar ger en fin bas att inreda efter
Pampigt vardagsrum i anslutning till balkong nr 2
Vackra pardörrar, stuckatur & vitbetsat brädgolv
Tidstypiska beslag & fina profileringar
Från vardagsrummet ser man in till köksbalkongen
Vackra originalfönster ger karaktär
Fin stuckatur & generös takhöjd
Lägenhetens andra balkong ligger i öster
Det höga läget erbjuder härlig utsikt
Vackert smidesräcke ramar fint in
Sovrummet ligger i fil med vardagsrummet
Här ryms gott & väl en dubbelsäng om man vill
Längs ena väggen finns gott om garderober
Pampiga pardörrar & bevarad stuckatur
Fräscht renoverat badrum i vitt & grått
Handfat, wc-stol & dusch-hörna
Badrummet renoverades 2005
Välkomnande hall med plats för avhängning
Bevarade originalgolv & tilltagen takhöjd
Hissen går hela vägen till dörren
Vackra originaldörrar med fina fönster
Planskiss
Välkommen till Kastellgatan 13!
Gatan är en av de mest attraktiva i Linné...
Föreningens mysiga innergård
Här finns grillmöjligheter för den som vill
Blyinfattade fönster från husets begynnelse
Trapphuset är nymålat
Surdegsbageriet Alvar & Ivar fyra våningar ner
Runt hörnet nås Linnégatan...
... med alla uteserveringar
En kort promenad bort nås Botaniska Trädgården
Accepterat pris