Övre Djupedalsgatan 11 C, Linnéstaden

Oerhört charmig trea med stor smidesbalkong om ca 5 kvm, knäpptyst & unikt belägen mot en grönskande stor "äng" & fungerande kakelugn! Många charmiga sekelskiftesdetaljer bevarade så som brädgolv, stuckaturer, takrosetter & fina listverk. Renoverat kök & kvadratsmarta kvm. Stabil & gammal förening!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Övre Djupedalsgatan 11 C
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 71 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 2 av 4

Mot den grönskande innergården på Övre Djupedalsgatan nummer 11 C står balkongdörren på glänt ut mot något som får anses vara ett paradis mitt i stan. För det måste anses unikt att kunna njuta av stor smidesbalkong mot den stora gröna "äng" som breder ut sig utanför. Ängen bär namnet "Kråkängen" och med dess vackra grönska i bakgrunden och den obefintliga trafiken utanför, är detta en oas mitt i Linnés populära stadspuls. Här finns prunkande grönska, utemöbler och grill. Det är endast de som bor i intilliggande hus som har tillgång till denna park och det är många göteborgare som inte vet om att den ligger mitt i Linné. Det är en fascinerande känsla att kunna växla mellan stadsliv och avkoppling bara genom att stänga den massiva porten bakom sig. Den rogivande stämningen följer oss in i detta hem, som erbjuder det mesta som kan önskas av en sekelskiftestrea. Alvhem Mäkleri har äntligen nöjet att presentera ett renoverat hem för dig som söker det lilla extra. Belägen på våning tre ligger denna välplanerade trea med stor balkong där både morgon- och kvällssol kan avnjutas. Genomgående planlösning med ljusinsläpp och utsikt i två väderstreck, två kakelugnar varav en fungerande (!), smakfullt nyrenoverat kök och två bra sovrum samt goda förvaringsmöjligheter i form av klädkammare. Fina originaldetaljer från det förra seklet finns bevarade i form av generös takhöjd, stuckaturer, takrosetter, listverk och vackra brädgolv. Ljuset från fönstren i söder flödar in och den genomgående planlösningen gör att lägenheten känns större än vad den är. Hela lägenheten andas en charm utöver det vanliga och om det beror på att det bor en inredare här får vara osagt. Den okonventionella planlösningen ger många möjligheter till möbleringar. Att lägenheten är belägen i en gammal förening med oerhört stabil ekonomi och trevliga grannar är också en stor fördel. Man håller dessutom på att diskutera balkonger mot gården. Denna lägenhet skulle i sådant fall kunna bygga en balkong med utgång från det rum som idag används som arbetsrum.

I Linné finner du det mesta, allt från nybakat ekologiskt bröd till heminredning i senaste design. Och skulle du mot all förmodan sakna något så är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Om man skulle tröttna på sin egen park så nås vackra Slottsskogen och naturreservatet Änggårdsbergen på en kort promenad. Här finns även prisade Botaniska trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Packa picknickkorgen, bred ut en filt och njut av naturens vackra lugn.

Hall
Ett tydligt gångstråk över den väl omhändertagna gården visar vägen fram till husets port. När porten slår igen bakom ryggen tystnar storstadssorlet och man slås av hur oerhört välskött och mysigt allt verkar vara. Om sommaren står planteringarna i full blom och det finns en mängd utemöbler att nyttja. Efter att ha passerat trapphuset i originalutförande välkomnar en luftig, mycket stilrent renoverad hall med ljusmålade väggar, generös takhöjd och avhängningsmöjligheter till höger om entrén. Golvet består av vitmålade plank och detta ger tillsammans med de vitmålade väggarna ett välkomnande och ljust intryck. Hallen blir lite av lägenhetens nav då man når lägenhetens samtliga rum genom de olika öppningarna. Det känns redan här att detta är ett hem med charm utöver det vanliga och man vill genast se mer!

Sovrum / Arbetsrum
Direkt in till höger i hallen ligger det första av lägenhetens sovrum. Rummet är oerhört ljust och tyst tack vare det höga fönstret som vetter mot innergården i söder. Väggarna är målade i vitt och ger tillsammans med det såpade brädgolvet en neutral bas att inreda efter. En av väggarna följer trapphusets rundning och ger en charmig oregelbunden form åt detta rum som känns genomtänkt in i minsta detalj. Vid den stora renovering som gjordes av de nuvarande ägarna valde man att prioritera förvaringsmöjligheter i form av att bygga en inbyggd klädkammare. Dörren är gammal med fönster & spröjs och förstärker den känsla man förväntar sig i ett hus från 1900-talets början. Idag används detta rum som ett arbetsrum men tidigare fungerade rummet som sovrum. En dubbelsäng ryms och vill man kan man göra det större sovrummet till vardagsrum och det som idag är vardagsrum till matsal. Valmöjligheterna är många! När man är i sovrummet inser man snabbt hur ovanligt det är att bo mellan två tysta innergårdar men ändå bara ett stenkast från Linnégatans rika utbud. I föreningen diskuteras det balkonger i en balkonggrupp som skapats. I det fall bygglovet går igenom kan ägaren till denna lägenhet bygga en balkong med utgång från detta rum. Söderläget gör dagssolen och eftermiddagssolen närvarande.

Sovrum
Väl avskilt från lägenhetens sociala delar ligger det större sovrummet som är tilltaget och luftigt. Två höga fönster mot söder och en av föreningens gårdar släpper in rikligt med ljus som lyser upp det massiva brädgolvet från när huset byggdes. Färgtonerna är genomtänkta och ger en harmonisk och rogivande känsla. Väggarna är målade i en grågrön ton som framhäver den vackra stuckaturen och de profilerade golvlisterna. Längs ena väggen står tre garderober med vita profilerade dörrar. Dessa kan byggas på om man önskar. En bevarad kakelugn fylld med blockljus är en rejäl stämningshöjare när lamporna släkts och man ligger i sängen. Vill man kan denna kakelugn med största sannolikhet öppnas upp. I ett sådant fall skulle denna lägenhet kunna skryta med två fungerande kakelugnar. I en av väggarna har det tidigare funnits en dörröppning som satts igen. Idag fungerar den igensatta dörröppningen som en inbyggd bokhylla som är både praktisk och snygg. Sovrummet användes tidigare som vardagsrum. Idag finns här plats för både dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, en fåtölj och byrå. Det tysta läget gör att man somnar tyst om natten.

Kök
Vägg i vägg med vardagsrummet ligger det charmiga köket som verkligen erbjuder en finstämd mix mellan gammalt och nytt. Att vistas här känns nästan som att resa i tiden. De nuvarande ägarna har låtit renovera köket som löper i vinkel så sent som 2014. Fokus lagts på att bevara den gamla originalkänslan och de profilerade luckorna har handmålats med grå linoljefärg och ovanför den svarta bänkskivan sitter ett vitt kvadratiskt kakel med svarta fogar som tillsammans med ett hyllplan ger en öppen och luftig känsla. Den maskinella utrustningen består av en fristående kyl/frys från Italienska Smeg samt en spishäll med inbyggd ugn, även den från Smeg. Ovanför keramikhällen sitter en stram fläkt i borstat stål. Sommartid står fönstret mot föreningens egna "äng" alltid öppet och den lummiga grönskan utanför gör att man har svårt att tro att man bor i en storstad. Här kvittrar fåglarna och utanför kan man se en och annan granne sola med en bok eller fika kring föreningens gemensamma uteplats. Köket erbjuder plats för ett mindre köksbord. Idag har man valt att ha matsal i vardagsrummet som ligger i fil med detta rum. Närheten mellan rummen gör att man valt denna lösning men för den som föredrar en öppen planlösning finns möjligheten att öppna upp väggen mellan dessa rum. Idag nås köket från både vardagsrummet och den inre hallen. Väggarna är målade i en vit nyans och golvet pryds av svartmålade plank som fint harmoniserar med den övriga färgskalan.

Vardagsrum
Vägg i vägg med köket ligger det kvadratiska vardagsrummet som tack vare sina raka väggar ger flera möjligheter till möblering. Här finns plats för både soffgrupp, tv-bord, bokhylla, fåtölj eller som idag en matplats för 6-8 personer. Ett högt fönster med överljus och djupa tidstypiska fönsterbrädor mot grönskande Kråkängen ger en fantastisk inramning och ett härligt ljusinsläpp. Kråkängen är verkligen en skyddad oas mitt i storstan med prunkande grönska, utemöbler och grill. Det är endast de som bor i intilliggande hus som har tillgång till denna park och det är många göteborgare som inte vet om att den ligger mitt i Linné. En dörröppning med glasade balkongdörrar leder ut till en näst intill magisk balkong i smide. Om den skulle kunna skrivas en hel bok. Ovanligt stor - inte mindre än fem kvadratmeter och enormt användbar. Här ryms utan problem möbler, planteringar och vänner. Balkongerna gör att gränsen mellan ute och inne minimeras och kontakten med Kråkängen ger nästan en kontinental känsla. Det tidstypiska smidesräcket ger balkongen en fin inramning och utsikten ner mot de stora gräsytorna, syrenerna, Oscar Fredriks kyrka och toppen av Masthugget ger en enorm frihetskänsla. Njut av detta extra rum, fåglarnas kvitter och avsaknaden av insyn. Härifrån erbjuds en fri vy ner mot Göteborgs hamninlopp och oavsett årstid är själva ängen en fröjd att ha som närmsta granne. Vardagsrummets väggar är målade i vitt och i taket sitter en bevarad stuckatur med takrosett. I ena hörnet finns en fungerande kakelugn. Framför den tillbringas gärna kvällarna om vintern och eldens lågor skänker då både värme och ro.

Badrum
Intill köket och vardagsrummet ligger badrummet som delvis är kaklat med vita kakelplattor och målat med våtrumsfärg. Golvet pryds av ljusgrå mosaik och utrustningen består av en wc-stol, handfat med översittande spegel, väggskåp samt handdukshängare. I ena hörnet finns en duschkabin. Trots några år på nacken känns badrummet fräscht och av den anledningen har de nuvarande ägarna inte renoverat det ännu. Vill man renovera så finns här möjlighet att sätta in en egen tvättmaskin till exempel. Badrummet kan också göras större genom att ta en del av den inre hallen som finns utanför i anspråk och öppna upp in till vardagsrummet från den andra hallen som leder in till sovrummen.

Charmig planlösning som kan öppnas upp om man vill
Stor balkong mot en äng & fri utsikt mot hamnen
Själva "ängen" som balkongen vetter åt är unik
Balkongerna ramas fint in av grönska om sommaren
Njut av en god frukost & följ båtarnas inlopp
Vyn är rogivande & läget tyst & lummigt
Vardagsrummet ligger i vil med köket
Ena hörnet pryds av en fungerande kakelugn
Vackra brädgolv & fin stuckatur
Kakelugnen eldas det flitigt i om vintern
Stuckaturen ramar fint in det vitmålade taket
Vissa i huset har tagit bort väggen mellan rummen
Köket är renoverat med maskiner från Smeg
Handmålade luckor i gammal stil
... & kylskåp i cremevitt från italienska Smeg
Spishällen är från 2104, även den från Smeg
Genom köksfönstret ser man balkongen
Här odlas egna kryddor till matlagningen
Köket har direktkontakt med vardagsrummet intill
Plankgolv i samtliga rum i olika grafiska toner
Vardagsrummet erbjuder plats för stort matbord
Planskiss
Stort & vackert sovrum med stuckatur & rymd
Även här finns en kakelugn samt stucktur
En inbyggd bokhylla skänker charm
Denna kan troligtvis öppnas upp för den som vill
Längs ena väggen finns fyra stående garderober
Väggarna är målade i en fin grågrön nyans
Lägenhetens andra rum används idag som arbetsrum
Här ryms en dubbelsäng för den som önskar
Vackra spegeldörrar & bevarat brädgolv
En inbyggd klädkammare med vackra detaljer
Klädkammaren erbjuder gott om förvaring
Kaklat badrum i vitt & ljusgrå mosaik på golvet
Fräscht trots några år på nacken
Vid eventuell renovering kan tvättmaskin sättas in
Välkomnande hall med vitmålat brädgolv
Plats för avhängning finns till höger om entrén
Gammalt insatt fönster med spröjs & högt till tak
Välkommen till Övre Djupedalsgatan!
Brf Kråkängen, nummer 11-9!
Föreningen är unik på många vis
Ta med dig en filt & en god bok!
Här finns många sittgrupper för fika, lek & grill
Kråkängen kan stoltsera med en mängd olika växter
För dig med barn eller utan - detta är unikt!
Detta hem vetter åt två fina gårdar
Den grönska man ser i Linné hör till Kråkängen...
Närhet till Slottsskogen & Botaniska Trädgården
Charmiga Linné med små butiker
Accepterat pris