Nordenskiöldsgatan 19, Linnéstaden

Ypperligt planerad funkistrea om ca 95 kvm på våning 8 av 9 (hiss) med två bra sovrum och stora sociala ytor. Västerbalkong med sol stora delar av dagen. Öppen spis i funktion. Badrum och gäst-wc samt en rymlig klädkammare. Förening med utmärkt ekonomi och låga avgifter där även 100 mbit bredband ingår.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Nordenskiöldsgatan 19
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 95 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 8 av 9

Välkomna till ett unikt funkishus i hjärtat av Linnéstaden. Arkitekten bakom detta hem förstod verkligen vikten av naturligt ljus samt uppdelning av en social och en privat sfär i lägenheten. Lägenheten har en genomgående planlösning i väst till öst på våning åtta (med hiss) vilket ger ljuset fritt spelrum. Detta är ett hem med alla förutsättningar såsom stora sociala ytor, två bra sovrum, badrum och gäst-wc samt en rymlig klädkammare. Med öppen spis i funktion och balkong i högt, fritt västerläge så är detta ett hem att falla för. Förutom detta så ligger lägenheten i ett superbt läge i Linné och i en förening med låga avgifter och mycket god ekonomi. Med sina raka och rena ytor, så typiskt för funkiseran, är detta ett hem att förälska sig i!

Denna lägenhet har ett utmärkt läge på Nordenskiöldsgatan, en gata känd för alla sina restauranger. Enbart på Nordenskiöldsgatan ligger fem (!) italienska restauranger. Granne med fastigheten ligger Hemköp - en stor matbutik med generösa öppettider och bra utbud. Runt hörnet återfinns Slottsskogens alla promenadstråk och Änggårdsbergens - rekreation perfekt för den som uppskattar att röra på sig och andas frisk luft. Åtta våningar ner och ca hundra meter österut ligger Linnégatan med alla sina små butiker, cafeér, pubar och folkvimmel.

Hall med gästtoalett
Hissen tar dig bekämt upp till åttonde våningen. Här uppe känns gatans brus mycket avlägset. Den stora, öppna hallen ger en trevlig inblick in i det stora vardagsrummet och redan härifrån skådas den öppna spisen och balkongen utanför. Plats för avhängning finns i en inre hall till höger, men även entréhallen ger bra med plats för förvaringsmöbler. Genom den inre hallen nås gästtoaletten som som går i ljusa toner. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av ljusgrå stenklinker. Här finns wc-stol och ett handfat med översittande spegel.

Vardagsrum med utgång till balkong
Ett härligt socialt rum, stort nog att fylla alla önskemål och behov. En ekparkett i original pryder golvet och väggarna är målade i ljusa färger. Rummets storlek ger många möbleringsmöjligheter och gott om plats ges åt både soffgrupp, läshörnor och en rejäl matplats. Den centralt placerade öppna spisen sprider värme och skapar en underbar känsla åt rummet. De tidstypiska djupa fönsternischerna med massiva stenskivor skapar en naturlig sittplats/läshörna där man gärna slår sig ner med ett glas rött, bläddrar i en tidning och njuter av utsikten över Linnés röda takåsar och bort mot Slottsskogen. Från vardagsrummet nås balkongen, belägen högst upp utan någon ovansittande balkong. Med det höga fria läget i sydväst ges en härlig vy över Linné och solen strålar från mitt på dagen till sen kväll. Koppla av efter en dag på jobbet på balkongen och känn Linnéstadens puls nedanför.

Kök
Innanför vardagsrummet, även detta med fönster ut mot Nordhemsgatan, ligger köket. Här har tiden nästan stått stilla och originalinredningen finns kvar med alla sina tidstypiska attribut. Däremot har vitvarorna förnyats på senare år. Längs ena väggen erbjuds bra med förvaring bakom släta luckor och längs med den andra finns plats för ett mindre matbord. Väggarna är målade i vitt och på golvet kligger en ljus linoleummatta. Ovan arbetsytor i rostfritt sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis och köksfläkt. Utöver vanliga köksskåp finns här även ett rymligt skafferi samt ett städskåp - båda med träinredning i original.

Sovrum/arbetsrum
Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Detta rum kan naturligtvis även användas som arbetsrum, barn- eller gästrum. Väggarna är målade i en smakfull grågrön ton och golvet pryds av ekparkett. Ett stort fönster välkomnar kvällssolen in i rummet och härifrån ges en fin vy ner över Nordhemsbacken och kvarterets röda takåsar. En inre hall binder samman detta sovrum med badrummet, klädkammaren och ytterligare ett sovrum.

Sovrum
Det större sovrummet ligger tyst beläget in mot gården i öster. Genom det stora fönstret ges en härlig vy bort mot Skansen Kronan och över Guldhedens grönska. En dubbelsäng med tillhörande sängbord ryms utan problem. Tre inbyggda garderober, i original från -56, med fint bevarade detaljer och bra med förvaringsutrymme. Längs ena väggen ryms ytterligare garderober eller en byrå för den som så önskar. Väggarna är målade i en bruten vit ton och på golvet ligger samma ekparkett som i det andra sovrummet.

Badrum
Helkaklat badrum i vitt med en mörkblå bård och en ljusblå våtrumsmatta på golvet. Här finns utrymme för en tvättpelare intill duschhörnan. För övrigt är badrummet utrustat med wc-stol, handfat med ovansittande spegelskåp, samt en vattenburen handdukstork.

Klädkammare
I den inre hallen finns även en rymlig klädkammare. I vissa lägenheter har man gjort om detta utrymme till en separat tvättstuga.

Ypperligt planerad med stora sociala ytor
Släta vita väggar och massiv ekparkett i original
Stora glaspartier ger solen fritt spelrum
Det höga, fria västerläget ger många soltimmar
Blicka ut över Linnés röda takåsar
Här ryms både möblemang och blomster
Som högsta balkong ges en fantastisk frihetskänsla
Planskiss
Vardagsrummet badar i ljus
Fönsternisch med stenskiva djup nog att sitta i
Stora, öppna ytor ger flexibilitet
Ett tidstypiskt smycke som värmer till hösten
Lättmöblerade ytor med plats för många gäster
Ett oerhört socialt rum som gjort för mingel
Utmärkt för skrivbord, matbord eller läshörna
Köket från -56 känns härligt retro idag
Funktionellt med plats för ett mindre matbord
Ett stort fönster gör rummet oerhört ljust
Härifrån ges en fin utsikt över takåsarna
Bra med förvaring bakom vita släta luckor
Köket bjuder på fint bevarade funkisdetaljer
Ett av lägenhetens två bra sovrum
Även utmärkt som arbetsrum eller gästrum
Här ryms både dubbelsäng och förvaringsmöbler
Det större sovrummet ligger in mot gården
Fin utsikt bort mot Skansen Kronan och grönskan
Tre inbyggda garderober i original
Alldeles intill finns en rymlig klädkammare
Mellan sovrummen ligger även badrummet
Redan i hallen ges en trevlig inblick i lägenheten
Den inre hallen ger plats för avhängning
Gästtoaletten i anslutning till hallen
Här ryms flera förvaringsmöbler för den som önskar
Hissen tar dig bekvämt till åttonde våningen
Även trapphusen går i funkisstil
Korsningen Nordenskiöldsgatan/Nordhemsgatan
Oerhört stark Brf med stora lokalintäkter
Nära till Slottsskogens grönska
Kvarteret bjuder på mänder av uteserveringar
Bästa schnitzeln serveras längre upp på gatan
Accepterat pris
Du hittar oss och vår butik på Olivedalsgatan 16