Erik Dahlbergsgatan 22, Vasastaden

Extremt ljus och läcker tvåa om ca 58 kvm, lugnt belägen högst upp i välbevarad sekelskiftesfastighet. 3,3 meter till tak, ljusa väggar, vitvaxat plankgolv och öppnad planlösning mellan kök och vardagsrum. Stabil brf med låg belåning. Ej hiss.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Erik Dahlbergsgatan 22 B
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 58 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 4 av 4

Supercentralt, knäpptyst och ljust - en omöjlig ekvation om man vill bo i Göteborgs innerstad? Inte alls! På Erik Dahlbergsgatan erbjuder vi nu en riktigt charmig sekelskiftestvåa. Med 330 centimeter i takhöjd och höga fönster ges en känsla av svunna tider. Läget på fjärde våningen är lugnt, samtidigt som stadens puls finns alldeles runt hörnet när man kommer ut på gatan.

Många kvartersbutiker och krogar med mat från jordens alla hörn gör att gatan lever sitt eget liv. Det är småskaligt och mysigt i kvarteret, och all service i form av livsmedelsaffärer, kommunikationer och biografer nås med ett par minuters promenad.

Erik Dahlbergsgatan sträcker sig från Allén i norr till Landala torg i söder och här kan vi presentera en riktigt tilltalande lägenhet om 58 snyggt renoverade kvadratmeter.

Kliv in genom den 130 år gamla träporten och det blir knäpptyst. Portiken är målad enligt förra sekelskiftets alla regler och ytterligare en dörr leder upp i ett trapphus där tiden har stannat. Vi tar trapporna upp och på fjärde våningen är det ljuset som regerar. Innergården är luftigt och kontakten med himlen är påtaglig. Häng med in, men en varning är på sin plats: när du väl satt din fot i lägenheten är det svårt att släppa taget. Det här är ett hem att bli kär i!

De nuvarande ägarna har lagt stor energi på att höja lägenheten ett par snäpp både i standard och känsla. Planlösningen är öppnad, vilket skapat stora sociala ytor och samtidigt gjort plats för bättre förvaring. Sammantaget blir detta ett hem med mycket av de gamla detaljerna bevarade - men med dagens krav på komfort uppfyllda.

Hall
Lägenhetens hall är erbjuder mer förvaring än vad den ger sken av vid första anblick. Efter renoveringen har en rymlig klädkammare skapats med plats för både kläder, städsaker och annat som man inte vet var man ska göra av. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och på golvet ligger originalplankorna

Kök
Här infinner sig wowkänslan! Kök, vardagsrum och sovrum i fil med oväntat öppen planlösning. Stora fönster i rakt söderläge garanterar ljuset och här får man god kontakt med himlen. Köket, som renoverades 2010, har rostfria vitvaror från Siemens. Det är stramt, snyggt ihopsatt och löper längs hela kortväggen. En skiva av svart kompaktlaminat bildar mycket bra arbetsytor. Induktionshäll, och rostfri fläktkåpa bryter snyggt mot det vitvaxade golvet, som är otroligt skönt att gå på. Dessutom: arbetsbänken är extra djup (70 cm) och ger ytterligare yta. Kyl och frys i fullhöjd med inbyggd ismaskin - lyxigt!

Vardagsrum
Lägenhets hjärta och givna samlingsplats. Slå dig ner i soffan och känn efter: visst sjutton är detta en tämligen underbar lägenhet? Den moderna planlösningen ger överblick, men alla rum har en tydlig funktion och egen karaktär. Det vita golvet löper tröskellöst i hela lägenheten, vilket ger en sammahållet och enhetligt intryck. Även här finns en inbyggd klädkammare.

Sovrum
Absolut rofyllt och tyst ligger lägenhetens sovrum. Skjutdörrar skapar avskildhet mot vardagsrummet och i ena hörnet står en kakelsugn från när huset byggdes på 1870-talet. Den är för närvarande inte i bruk, men är ändå ett smycke som skapar trivsel och mys. Förvaringen består av fyra snyggt infällda garderober. För den som har riktigt mycket kläder finns ju vinden bara en trappa upp!

Badrum
Föreningen lät renovera samtliga badrum år 2005. Här finns duschhörna, handfat med översittande spegel och kommod samt wc-stol. Kaklade väggar och klinker på golvet.

Stort sovrum - högt och tyst mot gården
Detta hem är välrenoverat - kom och titta!
Vita väggar och vaxade golv i hela lägenheten
Välhållen fastighet anno 1885
Höga fönster på rad garanterar ljuset
Ett hem att bli förälskad i
Golven är sköna att gå på och vackra att beskåda
Rum i fil - och så den enorma takhöjden
Smart förvaringslösning i vardagsrummet
Läget är sydligt och därmed soligt och ljust
Middagen blir en ljus upplevelse vid fönstret
Dags att flytta ihop?
Här finns förutsättningar för en god natt
En gräddvit och säkert inredd tvåa på bästa adress
Infällda garderober vid kakelugnen
Sovrummet har plats flr ett skrivbord
Vi befinner oss högt upp, nära himlen
Skjutdörr mellan sovrum och vardagsrum
Kakelugn höjer mysfaktorn
Planskiss
De sociala ytorna är stora
Planlösningen är öppnad och modern
Nyrenoverat kök med öppna hyllor
Raka, svepande linjer i det moderna köket
Kyl och frys i fullhöjd med inbyggd ismaskin
Extra djup (70 cm) arbetsbänk i kompositmaterial
Hall med plats för byrå och klädkammare rakt fram
Klädkammaren i hallen rymmer massor
Välkommen tillbaka till Erik Dahlberg 22!
Helkaklat badrum med dushhörna
Rektangulärt handfat med praktisk kommod
Huset från förra sekelskiftet
Läget är högt och extremt ljust
Entrén är av det pampigare slaget
Mysiga kvarter mitt i Vasastaden
Vasagatans allé är ett popoulärt promenadstråk
Vid Vasaparken knyts kollektivtrafiken samman
En kort promenad bort nås nöjeslivet kring Avenyn
Grönskan i Kungsparken likaså
Accepterat pris
Välkommen till vår butik på Olivedalsgatan 16