Hvitfeldtsgatan 7B, Kungshöjd

Unik sekelskiftesetta med specialbyggt loft som ger känslan av en 1,5:a. Bevarade originaldetaljer som vackert fönsterparti, vitmålade brädgolv, fina listverk och en takhöjd om ca 3,3 m. Extremt yteffektiv med plats för dubbelsäng, matbord, soffa, arbetsplats och stor klk. Belägen mot rofylld gård. Välskött fastighet & stabil Brf.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Hvitfeldtsgatan 7B
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 1 + kök
Boarea: 38 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Hiss: Hiss finns
Våning: 1 av 5

På anrika höjder har vi nu nöjet att presentera denna unika sekelskiftesetta med specialbyggt loft som ger känslan av en betydligt större lägenhet. Öppenheten mellan loftet och allrummet tillsammans med udda och charmiga lösningar gör detta till ett hem som bör tilltala dig som söker det lilla extra. Gamla sekelskiftesdetaljer har smakfullt blandats med nutidens krav på estetik. Alvhem Mäkleri bjuder nu in till ett hem som är som gjort för både en och två personer! Att strosa omkring på Kungshöjd inger en speciell känsla. Kvartersbutikerna skyltar om och erbjuder sådant som inte står att finna i de större butikskedjorna några gator längre bort. Småskalighet är nyckelordet i dessa kvarter, som trots sitt centrala läge präglas av små unika kvartersbutiker. Cigarrer, sushi och udda inredning har alla sina krypin, från caféerna sipprar dofter av nymalda kaffebönor ut och färgar vardagen, en atmosfär som är svår att sätta fingret på men som alla älskar. Det centrala läget är fenomenalt. Gott att bo i lugn och ro på kungliga höjder, kolla om det är ok shoppingväder och sedan bege sig ut i folkvimlet. Restauranger, caféer, biografer och affärer, allt inom ett par minuters promenadavstånd.

Hall
Efter att ha passerat föreningens precis vårstädade innergård får man känslan av att detta är en välskött förening. Portgången är sopad och längre in kan man skymta den soliga innergården, utrustad med utemöbler och blomster. På första våningen i mittenporten på gården, uppgång B, välkomnas ni till denna pärla där detaljer från tidigt 1910-tal effektfullt blandas med en modern och samtidigt kontinental atmosfär. Ytterdörren är målad i en tidstypisk grön nyans som samstämmer med Jugendidealet. Denna lägenhet var vid fastighetens uppförande en verkstad och lite av den råa verkstadskänslan sitter fortfarande i väggarna. I hallen slås ni av en hemtrevlig atmosfär, här känner man sig genast "hemma". Hallen ger plats för både avhängning, skoställ och hallspegel. Den väl tilltagna takhöjden gör det även möjligt att inreda med ytterliggare förvaring på en hylla placerad ovan dörrlisterna. Från hallen nås badrum, allrum och klädkammaren. Väggarna är målade i vitt och även brädgolvet i original som löper vidare in i hela lägenheten är vitmålat.

Vardagsrum
Rymd och ljus är ledorden för detta rum. Kanske var det just rymden som gjorde det möjligt att bygga ett sovloft "ovanpå" vardagsrummet? Resultatet är iallafall mycket lyckat med en ektrappa som leder upp till ett sovloft med plats för dubbelsäng (1,6 m). Detta ger nästan känslan av ett extra rum. Det är både mysigt och praktiskt att få bort sängen från vardagsrummet. I vardagsrummet finns numera plats för både soffa, TV-möbel, bokhylla och matbord. Rummets absolut främsta smycke är ett stort fönsterparti i original mot väster. Genom handblåsta fönster flödar ljuset in över det vitmålade brädgolven. Den djupa fönsterbrädan erbjuder plats att sitta och titta ut över gården. Höga fotlister och massiv spegeldörr är ytterligare tidstypiska attribut som ger en varm atmosfär. Rymden, ljuset och öppenheten är slående och det känns att ägarna till detta hem lagt ner stor möda på att få det i det skick det är idag.

Kök
Kök och allrum avskiljs med ett stort glasparti som ger en industriell känsla. Köket renoverades 2009 och är idag ett funktionellt arbetskök som präglas av varma toner med vit köksinredning och bänkskiva i vitbetsad furu med jordfärgat kakel ovan. Mot ett hiss-schakt vetter ett mindre fönster och dess fönsterbräda är som gjorda för kryddväxter! Den maskinella utrustningen består av spishäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Samtliga vitvaror förutom kyl/frys är inköpta 2009 i samband med renoveringen. Istället för att ha ett litet matbord som faktiskt ryms i köket har de nuvarande ägarna istället låtit satsa på ytterliggare förvaring- och avlastningsmöjligheter. Det vitmålade brädgolvet bryts av mot en lackad betongplatta i ett av kökets hörn.

Badrum
I anslutning till hallen ligger badrummet som totalrenoverades under 2004 i samband med att föreningen gjorde stambyte. Lagom stort och smart planerat. Badrummet är utrustat med wc-stol, handfat, badrumsskåp och dusch. Det är även förberett för egen tvättmaskin med vattenledningar och avrinning. Badrummet har helkaklade väggar i vitt och blågrönt klinker på golv.

Klädkammare
Klädkammaren nås från hallen och är något som verkligen uppskattas oavsett hur man bor. Att det finns en rymlig sådan i ett hus som är över 100 år gammalt är extra uppskattat. Klädkammaren i detta hem känns verkligen som ett litet rum med mycket goda förvaringsmöjligheter. Här ryms allt från kläder, skor, väskor, stege, dammsugare och golfklubbor.

Takhöjd om ca 3,3 m och kontinental atmosfär
Väldisponerat sekelskifte med rofyllt gårdsläge
Planskiss
Utanför; rofylld och ostörd gård mot väster
Köket renoverades år 2009
De två gårdarna vetter mot öst respektive väst
De båda gårdarna är utrustade med utemöbler...
.. och smyckas av mysiga planteringar
Pampig fastighet anno 1913 i mysiga kvarter
Kungshöjd är en tyst och rofylld oas
Nedanför backen lockar Kungsgatans rika utbud
En välskött fastighet med gamla anor
Här finns ett rikt utbud av caféer & restauranger
Kungsparkens grönska nås endast 5 minuter bort!
Vid frågor, välkommen in till oss & vår butik!
Accepterat pris
Genomgående nymålade väggar och vitmålat brädgolv
Underbart fönsterparti i original
Höga fotlister, dekorativa listverk...
.. & djup fönsterbräda ger karaktär
Lättmöblerat rum med många möjligheter
Ett hem för dig som söker något extra
Ett vackert fönsterparti avskiljer rum och kök
Öppet och luftigt med fönster mot ljusschakt
Funktionellt arbetskök med genomtänkta lösningar
Varma toner och hemtrevlig atmosfär
Ta trappan upp till sovloftet
Sovloft med plats för dubbelsäng om 160 cm
Skön öppenhet mot allrummet
Här sover både en & två gott om natten
Den rymliga klädkammaren nås från hallen
Framtagen tegelvägg och heltäckningsmatta på golv
Helkaklat badrum
Redan i hallen slås ni av den generösa takhöjden
Varmt välkommen åter till denna sekelskiftesdröm
Belägen i omtyckt förening med mysig gård utanför