Nordhemsgatan 27 B, Linnéstaden

Sekelskiftestvåa högt upp i huset med stor smidesbalkong i soligt söderläge. Två stora rum i fil med brädgolv, stuckaturer, takrosetter, vackra snickerier och ca 3 m till tak. Smakfullt sällskapskök och badrum med tvättpelare. Stor klädkammare med golvvärme. Brf med 3 hyresrätter och grundförstärkt fastighet. Ej hiss.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Nordhemsgatan 27 B
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 63 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 3 av 4

Som parallellgata till omtyckta Linnégatan bjuder Nordhemsgatan på ett avskilt och lugnt läge mitt i stadspulsen. Här huserar inredningsbutiker, restauranger och små kaffebarer alldeles utanför porten samtidigt som grönskan i Slottsskogen breder ut sig en kort promenad bort. I närliggande Saluhallen erbjuds säsongsbetonad mat och välsmakande luncher från världens alla hörn och längs med Långgatorna finns gott om originella pubar och personliga små butiker. Vid hörnet av Plantagegatan och Nordhemsgatan ligger ett välhållet hus från förra sekelskiftet. Föreningen har genomgått en omfattande grundförstärkning vilket resulterat i en stadig grund och en nyanlagd innergård med kullersten.

Högt upp i gårdshuset, på våning 3 av 4, har vi nu nöjet att presentera en charmig och stilfull tvåa med fint bevarade sekelskiftesdetaljer och framtagna brädgolv. Inne på gården är läget lugnt och kravlöst. Fågelsången gör att stadens brus känns väldigt fjärran, trots att Linnés puls finns alldeles runt hörnet när man kommer ut på gatan. Hela lägenheten är i mycket fint skick och alldeles nyligen byggdes en stor smidesbalkong i rakt söderläge in mot föreningens gård.

Hall
Kliv in genom den stora porten, över den stenlagda innergården och två trappor upp. Redan i hallen ges en trevlig inblick i köket och vidare in i lägenheten och man upptäcker ganska snabbt att man tänkt till. Här finns gott om smarta förvaringslösningar, fint upplysta av dimbara downlights. Även trösklarna har inbyggd och dimbar belysning. Golvet pryds av ekparkett och väggarna är målade i en ljus kulör. Avhängning för ytterkläder döljs bakom praktiska skjutdörrar.

Kök
Trivsamt sällskapskök med gott om plats för både gäster och matlagning. Själva köket kommer från italienska Arrital och går i ljusa färger. Samtliga vitvaror är av högsta tyska kvalité från Siemens i rostfritt utförande (2003). Alla bekvämligheter finns i form av diskmaskin, varmluftsugn, spishäll med grillfunktion, fläkt och kyl/frys. Värmeslingor i golvet känns skönt mot bara fötter. Stor plats har disponerats för matbord, vilket gör det trevligt att bjuda hem släkt och vänner. Ett stort fönster med överljus åt söder ger möjlighet för dig som vill odla din egen kryddträdgård. Förvaringen är utmärkt med utdragbara skåp och rymliga över- och underskåp. Ett inbyggt litet skafferi, dolt bakom en läcker fondtapet, är en av alla genomtänkta lösningar för att maximalt utnyttja lägenhetens yta. Med Saluhallen Briggen endast ett stenkast bort blir middagshandlingen ett trivsamt nöje.

Vardagsrum
Vardagsrummet är utan tvekan detta hems hjärta. Med en stor helglasad balkongdörr och ytterligare ett stort fönster med överljus strömmar ljuset in i rummet. Det höga läget i rakt söder hjälper också till. Rummets storlek ger plats åt både soffgrupp, läshörna och matbord för den som så önskar. Bevarade sekelskiftesdetaljer såsom stuckatur, takrosett och fina listverk med höga fotlister ger en finstämd nästan pampig inramning samtidigt som den generösa takhöjden om ca 3 m ger en härlig rymdkänsla. Golvet pryds av vitmålade furutiljor i original.

Balkong
Öppna upp den stora, helglasade balkongdörren och kliv ut i friheten. Läget, så högt upp och dessutom i rakt söder, är oslagbart. Fågelsången gör att stadens brus känns väldigt fjärran tack vare det lugna läget in mot gården. Med gott om plats för både möblemang och växter blir detta ett skönt extrarum om sommarhalvåret. Det svarta smidesräcket ger en tidstypisk inramning åt balkongen.

Sovrum med klädkammare
Sovrummet, privat beläget längst in i lägenheten, känns lugnt och rofyllt. Ett stort fönster med överljus ger solen spelrum över det vitmålade brädgolvet och tillsammans med ljust målade väggar skapas en vilsam bas att inreda efter. Lämna gärna fönstret lite på glänt under varma sommarnätter, då gårdsläget gör det oerhört tyst här inne. Här ryms en ordentlig dubbelsäng med sängbord och förvaringen är en historia för sig. Här finns en stor skjutdörrsgarderob (med specialbyggd arbetsplats) och till mångas förtjusning även en klädkammare med hyllsystem som ger utmärkta förvaringsmöjligheter. Klädkammaren har även värmeslingor i golvet.

Badrum
Ett badrum i tidlösa färger och material. Tumlad sten i mörkgrått pryder det uppvärmda golvet, medan väggarna är klädda i ljus mosaik - allt ifrån Höganäs. Duschhörnan, fint avskärmad av en glasvägg, har en liten inbyggd nisch - perfekt för schampoflaskorna. Handdukstorken är placerad nära duschen för leverans av en varm handduk. Vägghängd wc-stol och handfat med stor inkaklad spegel och blandare från Tapwell. Här finns både tvättmaskin och torktumlare (2003), snyggt inbyggda i väggen. Dimbara downlights ger bra belysning till alla tillfällen.

Stort & luftigt med utgång till balkongen
Underbar balkong om ca 5 kvm i rakt söderläge
Gott om plats för möblemang och växter
En alldeles egen oas mitt i stan
Spatiöst med ca 3 m till tak
Här ryms både soffgrupp & matbord för den som vill
Lättmöblerade ytor med plats för många gäster
Vacker stuckatur och höga fotlister
Fint bevarat brädgolv i original
I fil med vardagsrummet ligger sovrummet
Rofyllt beläget in mot den tysta gården
Gott om plats för dubbelsäng med sängbord
Här finns fantastiska förvaringsmöjligheter
Smart, specialbyggd arbetsplats i garderoben
I anslutning finns även en rymlig klädkammare
Värmeslingor värmer gott mot bara fötter
Den inre hallen sammanbinder vardagsrum & kök
Trivsamt sällskapskök i tidlösa färger & material
Här ryms lätt ett bord för 4-6 personer
Gott om förvaring bakom vita, släta luckor
Ett stort fönster bjuder in södersolen
Rostfria vitvaror från kvalitativa Siemens -03
Ett litet skafferi väl dolt bakom tapeten
Infälld belysning i trappstegen & golvvärme
Smakfullt renoverat badrum från 2003
Stilfullt avskärmad duschhörna & vägghängd wc
Tvättpelaren är diskret inbyggd i väggen
Inkaklad hylla ger fin avställningsyta
Hallen ger plats för avhängning bakom skjutdörrar
Planskiss
Vacker & grundförstärkt fastighet anno 1903
Föreningens gemtliga gård med fina uteplatser
Gatans bästa pasta finns nära till hands
Saluhallen ligger ett stenkast bort
Med de bästa råvarorna från jordens alla hörn
Bra kommunikationer alldeles i närheten
Snart är sommaren och alla uteserveringar här!
Ta kaffet på Prinsgatan ett par hundra meter bort
Anrika kvarter från förra & förrförra sekelskiftet
Accepterat pris
Välkommen in till oss på Olivedalsgatan 16