Nordhemsgatan 74 B, Linnéstaden

Vit sekelskiftesdröm med högsta läge där ljuset flödar in från stora fönster i syd och väst. Balkong med utsikt och solchanser i stort sett hela dagen. Brädgolv, genomgående planlösning och nyrenoverat badrum. Sovrum mot den tysta innergården. Stor brf med välskött fastighet från 1905. Ej hiss.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Nordhemsgatan 74 B
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 59 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 4 av 5

Vilken gata i Linnéstaden har en obruten rad av stenfastigheter från förra sekelskiftet? Svar: Nordhemsgatan! Här står välbevarade hus i långa led från hamnen ända upp till Slottsskogen. Mitt i branten har vi nu nöjet att visa en personligt inredd tvåa på 59 kvadratmeter.

Välkommen in till en av stadsdelens allra bästa lägen och ett vackert hem som öppnar sig mot en mysig innergård. Med lägenhetens samtliga fönster i i gårdsläge blir detta en lugn och rofylld plats på jorden.

Läget är centralt i Linné och godbitarna finns inom promenadavstånd: saluhallen Briggen med delikatesser från jordens alla hörn, Linnégatan med dess enorma utbud av krog- och kaféliv, och Slottsskogen med möjligheter till rekreation. Behöver man fylla på matförrådet finns en välutrustad Hemköpbutik med generösa öppettider och bemannad delidisk bara några steg nerför backen

En vårbris sveper in genom de öppna balkongdörrarna, förmiddagsljuset släpar med sig solkatter som speglar sig i de vitmålade plankorna i köket och vardagsrummet. En besökares första intryck av lägenheten är ofta: Vilken rymd! Vilken skön känsla! Tvåan är välplanerad och planlösningen i kombination med de vita väggarna gör att lägenheten känns större än 59kvadratmeter. Vardagsrummet och köksdelen präglas av ett rejäla fönster som ger ljuset fritt spelrum. Känner man för att ta sitta ute en stund är balkongen stor nog att rymma alla middagsgästerna.

Mycket av sekelskiftescharmen finns kvar i form av enhetliga och vackra trägolv, profilerade lister och fina fönsternischer. Nuvarande ägare har renoverat badrummet under 2012. Golvvärme och handdukstork? Självklart!

Hall
Välkommen upp till ljuset på våning 4. Vi öppnar dörren och möts av Marrakechklinker och hundraåriga vita plankor. Det här börjar bra! Alldeles tillvänster i entrén sitter ett praktiskt vägghängt skåp som rymmer mer än man tror. Häng av dig jackan och följ med vidare in i lägenheten. Hallen utnyttjas smart genom en kreativ hörna, ett skrivbord med plats för det lilla kontoret.

Sovrum
Även här är väggarna släta och målade i vitt och på golvet löper rustika plank i original. Stort fönster med överljus vetter ut mot gården. I sovrumet finns också två garderober med gott om plats för både hennes och hans kläder. Sovrummets läge in mot gården är alldeles tyst, inte ett ljud från staden därutanför.

Badrum
Renoverat så sent som för ett och ett halv år sedan och nykänslan finns där fortfarande. Elegant Marrakechklinker med underliggande värme, rektangulärt vitt kakel på väggarna och infällda spotligths i taket ger lite hotellkänsla. Duschvägg av glas, elegant handfat med kommod med plats för bardrumspryttlarna. Läckert!

Kök
Modernt inrett med vita profilerade skåpsluckor med rostfria handtag, grått kakel och grå arbetsbänk. Integrerad diskmaskin och kyl/frys och rostfria inbyggda ugnar. Även här ligger vita plankor som är sköna för fötterna. Matplatsen vid fönstret - med utsikt! - är perfekt för det mindre sällskapet. Blir ni fler rekommenderas vardagsrummet där ni kan bjuda alla vännerna på fest runt det stora matsalsbordet.

Vardagsrum
En vit dröm, väl utnyttjat med plats för både soffgrupp och matsalsdel. Vardagsrummet ligger i fil med köket, men nås även från hallen, vilket gör lägenheten runtgående. Vi sparar det bästa till sist, men nu är det dags att gå ut på balkongen.

Balkong
Fem kvadratmeter frihet med högsta och bästa läge. Svart smidesräcke ramar in extrarummet som ligger i spikrakt söderläge med sol från tid morgon till en bit in på förkvällen. Trätrall på golvet och en given samlingsplats nu när balkongsäsongen börjar på allvar. Välkommen, du kommer att gilla detta!

...med högsta och bästa balkongläge!
Här ryms både soffbord & matbord för den som vill
Balkongen blir ett ljuvligt uterum nu på våren
Köket i fil med vardagsrummet
Balkongen är stor - hela fem kvadratmeter
Fri utsikt upp mot Guldheden
Ett spatiöst rum som leder ut till söderbalkongen
Plats för alla runt matbordet
En vit dröm på fjärde våningen
Lättmöblerade ytor med plats för många gäster
Originalplankor och vita väggar - så typiskt Linné
Marrrakech mot plankgolv - snyggt!
Vägghängt skåp med plats för förvaring i hallen
Häng av dig jackan och följ med in!
Hallen mot vardagsrummet
Praktisk arbetshörna i hallen
Vita luckor och rostfria handtag - en snygg kombo
Stor öppning mellan kök och vardagsrum
Matplatsen vid köksfönstret
Välkommen, frukosten är serverad
Köket har bra kontakt med vardagsrummet
Sovrummet ligger lugnt och tyst mot gården
Med infälld förvaring och vita väggar
Plats för alla kläderna i två stora garederober
Badrummet renoverat 2012 med lyxiga material
Marrakechklinker med golvvärme
Rekatangulärt handfat och praktisk kommod
Planskiss
Läget mitt i Nordhemsbacken är optimalt
Nerför backen runt hörnet ligger Hemköp
Stolta sekelskiftesfastigheter på rad
Linnégatan - stadsadelens pulsåder
Promenera i Slottsskogen & Botaniska trädgården
Accepterat pris
Välkommen till vår butik på Olivedalsgatan 16