Majorsgatan 3, Linnéstaden

Helrenoverad 2,5:a om ca 66 kvm med stor balkong i bästa västerläge! Genomgående ljusa väggar & enhetligt ekgolv ger en fin inramning. Högt i tak, stuckatur, takrosett. Nytt kök från Kvik, renoverat badrum med TM. Rymligt sovrum, stor walk-in closet, litet arbetsrum & vardagsrum med plats för matgrupp. Vån 3/5.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Majorsgatan 3
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2,5 + kök
Boarea: 66 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 3 av 5

På våning tre i mycket välbevarad och välskött sekelskiftesfastighet ligger denna totalrenoverade 2,5:a om 66 kvm. Alvhem Mäkleri är stolta att presentera ett hem som kan erbjuda det lilla extra. Ett hem som bör tilltala dig med högt ställda krav på ditt boende. För det måste anses som lyxigt att få flytta in i ett hem som genomgått en smakfull renovering och dessutom kan skryta med en drömlik smidesbalkong som badar i sol hela dagen och kvällen. Lägenheten har pampiga rum i fil med hela fyra höga fönster i väster och glasade balkongdörrar och social planlösning mellan det renoverade köket och vardagsrummet. Detaljer som högt i tak, höga fotlister, stuckatur och takrosett samspelar fint med ett modernt högblankt kök från Kvik i svart och ek, genomgående ektiljor, helkaklat badrum och en stor lyxig walk-in closet. Att det dessutom är en 2,5:a gör att man kan bo både en och två och tre personer här.

Själva fastigheten stod färdig 1903. På den tiden fanns nästan bara betesmark i omgivningarna. Även om det idag, 111 år senare finns mer bebyggelse än då, så slås man av lugnet på denna gata. Med Skansbergets grönska i bakgrunden och kulturminnet Skansen Kronan som högsta topp, är det svårt att tro att man är mitt i en storstad. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen på dessa gator så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av små udda butiker, surdegsbageriet Alvar & Ivar och de små gallerierna, som gör att det alltid är liv och rörelse på gatorna. Sedan en tid tillbaka finns här även Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel. Redan klockan sju på morgonen slår 50-talsinspirerade Egg & Milk upp dörrarna och sedan strömmar gästerna till för att njuta av en amerikansk frukost på stående fot innan de tar spårvagnen till jobbet. Strax därefter ställer fruktbutiksinnehavaren på Sveaplan ut sina blommor på trottoaren och när sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en god middag på en av Linnégatans alla restauranger. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett mycket populärt tillhåll. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Packa picknickkorgen, bred ut en filt och njut av naturens vackra lugn.

Hall
Efter att du stängt den nya portdörren bakom dig och passerat in på föreningens innergård slås du av hur tyst det är här inne. Rustika huskroppar från förra seklet ger en trygg inramning och stänger ute stadens brus. Blickar du upp mot fasaden på tredje våningen ser du lägenhetens fem fönster upplysta av eftermiddagssolen och en rejäl balkong i rätta västerläget. Trapphuset är målat i tidsenliga färger och innanför dörren tre trappor upp välkomnar en vitmålad hall med högt i tak och plats för avhängning åt både höger och vänster. Golvet utgörs av massiva ekplank som löper genomgående i hela lägenheten. Hallens ena vägg följer mjukt trapphusets rundning och ger karaktär.

Sovrum
Till höger om hallen ligger ett rymligt sovrum med vitmålade väggar. Det tysta läget mot innergården gör det svårt att tro att du befinner dig mitt i pulserande Linné. Två höga fönster med överljus vetter åt väster och låter solen finna sin väg in över ekgolvet. Rummet är luftigt med högt i tak och gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och läs-/arbetshörna.

Walk-in closet
Till vänster om sovrummet finns en förvaringsdröm i form av en rymlig walk-in closet med riktigt goda förvaringsmöjligheter. Längs med ena väggen finns ett garderobsystem i svart installerat, perfekt för alla kläder, skor och linnen. Motstående vägg är klädd med svarta hyllplan. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en mjuk cremefärgad heltäckningsmatta. I taket sitter infällda spotlights med dimmer för rätta belysningen.

Badrum
I direkt anslutning till hall och sovrum ligger det helkaklade badrummet. Väggarna är kaklade med matta vita liggande plattor och på golvet ligger mörkgrå klinker. Utrustat med dusch med vikbara dörrar, handdukstork, wc-stol samt handfat med kommod och översittande spegelskåp. Längs med ena väggen vid duschen fortsätter de mörka klinkerplattorna upp från golvet vilket ger en snygg kontrast med det matta vita kaklet. En vit dörr med frostat glas skärmar av rummet. Även om föreningens gemensamma tvättstuga är lättbokad och är belägen i samma trappuppgång så är det skönt att ha en egen tvättmaskin i lägenheten med tvättmöjligheter 24 timmar om dygnet alla dagar i veckan.

Kök
Köket finner du i mitten av lägenheten. Renoverat ca 2007 (Kvik) bjuder rummet på allt du kan önska; extra bred induktionshäll (80 cm), fläktkåpa, kombinerad varmluftsugn och mikro, espressomaskin med mjölkskummare, integrerad kyl och frys samt integrerad diskmaskin. Samtliga i rostfritt utförande från Siemens. Köket löper längs med alla fyra sidor i rummet, vilket ger gott om bänkyta och förvaring. Massiva hyllplan i ek sträcker sig upp mot den tilltagna takhöjden och ger bra plats åt allt porslin. Köksluckorna är maskulint svarta med svarta handtag som smälter in snyggt. Från bänkskivan av oljad ek och ända upp mot taket löper ett vitt stänkskydd av plexiglas. Taket pryds sedan av en ekinramning med infällda spottar för rätta belysningen.

Vardagsrum
Ett ljust och rofyllt rum med fantastiskt ljusinsläpp och vikt på social samvaro i goda vänners lag. Väggarna är målade i en vit ton och harmoniserar fint med rummets karaktär. Höga fotlister ramar in och ger tillsammans med stuckatur och takrosett den känsla man eftersträvar i en lägenhet från denna tid. Med utgång härifrån nås dessutom en relativt nybyggd smidesbalkong, väl tilltagen i sin storlek och med plats för både möbler och växter. Läget åt väster mot den tysta öppna innergården är det rätta och ger sol från tidig eftermiddag till sen kväll. Ett stort fönster med överljus gör tillsammans med den helglasade balkongdörren att rummet upplevs ljust och luftigt. Här finns gott om plats för soffgruppen och även läshörna för den som önskar. Här finns gott om plats för soffgruppen, matbordet och även läshörna för den som önskar.

Arbetsrum
Tack vare kökets utformning har ett "extra rum" skapats intill ett av fönstren i vardagsrummet. Denna plats lämpar sig utmärkt som arbetsrum eller läshörna. Vill man kan man också göra denna avdelning till ett litet barnrum med en spjälsäng.

Välkommen till denna ljusa & renoverade 2,5:a!
Härlig vy över grannens takåsar
Belägen på våning tre med fin vy ner mot grönskan
Tilltagen rymd, stuckatur & plats för många vänner
Njut av det tysta läget mot den renoverade gården
Här ryms både soffgrupp, läshörna & middagsbord
Intill balkongen finns ett "halvt rum" med fönster
Här har man valt att ha en arbetsplats idag
Ljusa väggar med fin stuckatur & massiva ekgolv
En platsbyggd bokhylla skänker charm & ramar in
Renoverat stilrent kök från danska Kvik
Köket löper i vinkel & har inbyggda maskiner
Smarta lösningar med inbyggd kaffemaskin
Den maskinella utrustningen kommer från Siemens
Öppna hyllplan i ek med infällda spotlights
Extra bred spishäll & överdsittande stilren fläkt
Luftigt sovrum med två höga fönster i väster
Här ryms gott & väl en dubbelsäng med nattduksbord
Med ingång från sovrummet nås en walk-in closet
Detta är en dröm för många!
Mjuk heltäckningsmatta och spottar i taket
Öppna hyllplan ger känslan av ett extra rum
Vitmålade väggar & massivt ekparkettgolv
Stilrent badrum med tvättmaskin & dusch
Vit kommod med översittande spegelskåp
Välkomnande hall med avhängning till höger
Hallen leder vidare in till köket & vardagsrummet
Avhängningsmöjligheter till höger innanför dörren
Välkommen på visning!
Bo med himlen som granne!
Planskiss
Välkommen till välrenoverade Majorsgatan 3!
Mellan populära Kastellgatan..
...& Linnégatan med alla uteserveringar
Gården har nyligen färdigställts...
Sittgrupper, belysning & lummiga planteringar
Nygräddat bröd finns runt hörnet hos Alvar & Ivar
Njut i Botaniska trädgården...
Skansberget ligger en kort promenad bort
Accepterat pris
Välkommen in om du har frågor om bostaden!