Sveagatan 2 C, Linnéstaden

Osedvanligt välplanerad 4:a belägen i eftertraktade Brf Nyckelhålet, granne med Skansberget. Totalrenoverad med bevarade originaldetaljer som vitmålade brädgolv, högt i tak, fina lister, vackra pardörrar mm. Renoverat smakfullt badrum, egen tvättavdelning samt nyare kök. Våning 3 av 5. BRF med mycket god ekonomi.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Sveagatan 2 C
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 4 + kök
Boarea: 84 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021053)
Hiss: Hiss finns
Våning: 3 av 5

Välkommen till en ovanligt charmig och välhållen lägenhet med ett mycket eftertraktat läge i Linné - ett stenkast från Linnégatan med dess utbud av affärer, caféer, restauranger, kommunikationer mm. Dessutom är det inte långt att promenera till grönskande Slottsskogen.

Sekelskiftesfastigheten, med den karaktäristiska nyckelhålsentrén, är välkänd för det stora flertalet göteborgare. Huset, som ligger på hörnet av Sveagatan och Risåsgatan, är inte bara granne med Linnégatans puls, utan också med grönskande Skansberget med byggnadsminnet Skansen Kronan på toppen. Redan när man klivit innanför dörren, förstår man att nuvarande ägarna lagt ner stor möda på att skapa ett personligt och trivsamt hem. Man möts av en okonventionellt planerad bostad fylld med spännande vinklar och vrår. Ytan är oerhört effektivt utnyttjad och känns rymligare än sina 84 kvadratmeter. Lägenheten är belägen på våning 3 (två trappor upp - hiss finns inte i fastigheten), trevligt disponerad med sovrum och kök mot gården, medan vardagsrummet, allrum samt barnrum vetter mot Sveagatan. Samtliga väggar är målade i en ljus färgskala. Stora fönster åt två väderstreck gör att lägenheten upplevs som ljus. Det mesta av den ursprungliga sekelskiftescharmen finns bevarad i form av 3 meters takhöjd, skönt slipade och behandlade trägolv, profilerade lister, takrosetter, rustika gjutjärnselement etc. Resultatet är ovanligt lyckat. Stämningen är rofylld, opretentiös och avslappnad.

Med Skansen Kronan som blickfång i nordväst och grönskande Slottsskogen i sydost ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen på dessa gator så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av små udda butiker, surdegsbageriet Alvar & Ivar och de små gallerierna, som gör att det alltid är liv och rörelse på gatorna. Sedan en tid tillbaka finns här även Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel. Redan klockan sju på morgonen slår 50-talsinspirerade Egg & Milk upp dörrarna och sedan strömmar gästerna till för att njuta av en amerikansk frukost på stående fot innan de tar spårvagnen till jobbet. När sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en god middag på en av Linnégatans alla restauranger. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett mycket populärt tillhåll. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Packa picknickkorgen, bred ut en filt och njut av naturens vackra lugn. Skulle du mot alla odds tröttna på Linné så tar det inte många minuter att promenera till Haga, Vasastan eller Avenyn. Hela Övre Husargatan har renoverats och även Sveaplan runt hörnet har rustats upp till piazza med träd och uteserveringar.

Hall
Efter att ha passerat berömda Brf Nyckelhålets pampiga entré med tidstypiska målningar och tagit höger på gården, välkomnar lägenhetens hamn med generös rymd och stilrena färger. Hallen fungerar som lägenhetens nav och härifrån nås både kök, sovrum, badrum, vardagsrum/tv-rum och matsal. En svartmålad spegeldörr som entrédörr ger en fin kontrast till de vitmålade väggarna och det vitmålade brädgolvet. Plats för avhängning finns på två ställen och dessutom finns plats för förvaringsmöbel om så önskas. Ett platsbyggt städskåp i gammal stil med plats för dammsugare och städmoppar. På en av väggarna sitter konsolhyllor som påvisar den generösa takhöjden och ger känslan av bibliotek.

Kök
Till vänster om entrén ligger det renoverade köket som har vita släta luckor och öppna hyllplan med helkaklad vägg. Som en kontrast till det vita har man valt en svart bänkskiva av kompaktlaminat samt ett svartvitt schackrutigt golv från Amtico. Ett plastbyggt skafferi med plats för alla torrvaror kompenserar avsaknaden av överskåp och erbjuder rikligt med förvaring. En framtagen tegelvägg följer trapphusets rundning och ger värme åt det stilrena köket. Ett rejält fönster mot den lugna innergården släpper in rikligt med ljus. Den maskinella utrustningen består av en extra hög kyl med frys, spishäll, ugn med översittande fläkt samt diskmaskin. De helkaklade väggarna ger en skön bistrokänsla och de öppna hyllorna ger plats åt vardagsporslinet. Intill tegelväggen finns en matplats för fyra personer. Möjlighet att tillföra ännu mer förvaring.

Badrum
Klassiskt renoverat av fackmän med tidlösa val i form av ljugrå golvklinker med underliggande golvvärme och stora vita rektangulära väggplattor. Vikbara duschväggar från Svedbergs, duschblandare och takdusch från FM Matsson. Tvättställ och kommod från Villeroy & Boch. Effektiv förvaring i form av ett svart skåp med glasdörr. Infällda spotlights i taket ger en behaglig belysning tillsammans med en stallampa ovanför spegeln.

Sovrum
Lugnt och tyst sovrum beläget mot den lugna innergården. Man kan med lätthet sova med fönstren vidöppna under varma månader. En platsbyggd garderobsförvaring med fyra stycken skjutdörrar, från golv till tak, tillverkade av en finsnickare erbjuder mycket goda förvaringsmöjligheter. I samband med att man byggde förvaringen gjorde man även en tvättavdelning med kombinerad tvättmaskin och torktumlare (Siemens 2010). Dessa är installerade av fackman. Sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbel. Väggarna är tapetserade med en tidstypisk tapet från Engelska Sanderson och golvet består av vitmålat brädgolv. Taket pryds av en bevarad takrosett.

Vardagsrum
Socialt och ljust vardagsrum med två stora fönster mot lugna Sveagatan i väster. Vardagsrummet nås från både matsalen och hallen och avskiljs med rustika pardörrar mot matsalen. Vitmålade brädgolv i original och plats för stor soffa, bord, fåtöljer o.s.v. Rummet har ljusmålade väggar och vitmålat brädgolv. Vackra sekelskiftesdetaljer så som gjutjärnselement, takrosett, och fina listverk. Detta rum kan även fungera som sovrum för den som har behovet av tre sovrum.

Matsal
För de stora kalasen! I fil med vardagsrummet och med direkt närhet till köket erbjuder detta rum som idag används som matsal, plats för stora middagar i goda vänners lag. Två höga fönster i väster mot lugna Sveagatan släpper in rikligt med ljus. Vackra trärena pardörrar mot vardagsrummet/tv-rummet avgränsar fint de båda rummen men blir också en snygg inredningsdetalj. Golvet pryds av massiva brädor som vitmålats. Man slås verkligen av hur ljust rummet är! Vackra sekelskiftesdetaljer finns bevarade i form av gjutjärnselement, takrosett och vackra listverk. Detta rum kan också användas som vardagsrum/tv-rum. Matsalen erbjuder plats för stort matsalsbord och förvaringsmöbel.

Barnrum
Intill matsalen och avskilt från sovrummet mot gården ligger ett charmigt rum med många funktioner. Rundad vägg/burspråk mot Sveagatan skänker charm och ett högt fönster mot Sveagatan släpper in rikligt med eftermiddagssol. Rummet inrymmer både säng och byrå men kan med fördel också användas som kontor eller gästrum. För den som önskar mer förvaring kan detta rum göras om till en lyxig walk in closet. En vitmålad spegeldörr i original avskiljer fint matsalen. Golven består av vitmålade brädor och ett bevarat gjutjärnselement ger den känsla man eftersträvar i ett hus från 1900-talets början

i eftertraktade "Nyckelhålshuset"
Höga fönster i västerläge & generös takhöjd
Tre vackra rum i fil & massiva spegeldörrar
Socialt vardagsrum med plats för många gäster
Vardagsrummet nås också från hallen...
Vitmålat brädgolv, ljusa väggar & stuckatur
Närheten till matsalen är som gjort för middagar
I matsalen ryms många vänner runt bordet
Här ryms både soffa, fåtölj & sideboard
Trärena pardörrar bryter fint av det vita
Rummen är lätta att möblera & fint renoverade
Snygga vitmålade brädgolv i nästan alla rum
Renoverat smakfullt kök med öppenhet mot hallen
Planskiss
Mysig matplats intill en rundad tegelvägg
Vita utdragbara lådor & kaklat upp till tak
Den maskinella utrustningen är rostfri & tidlös
Öppet & luftigt med bänkskiva av svart laminat
Köket erbjuder också ett charmigt kallskafferi
Schackrutigt golv även i skafferiet
Gamla detaljer har fint blandats med modern design
Ett högt fönster mot gården släpper in solen
Vinka till kocken!
Lugnt beläget sovrum mot gården
Strömbrytare från Eljo Renova & fin tapet
Egen tvättavdelning i sovrummet
Renoverat smakfullt badrum från 2011
Ljusgrå klinker & vitkaklade väggar
Härlig takdusch & vikbara glasväggar
Välkomnande möblerbar hall med rymd
Avhängningsmöjligheter & platsbyggt städskåp
I ett av rummen huserar lilla Kalle
Här finns ett fönster för eftermiddagssol
101 år gamla spegeldörrar
Avec efter maten?
Djupa fönsternischer & gjutjärnselement
Tre rum i fil
I trapphuset finns en gemensam balkong i öster
Toppenläge alldeles intill Skansberget
Här finns kolonilotter för den som gillar att odla
Accepterat pris
Välkommen in till oss om du har frågor!