Ingenjörsgatan 7A, Kungshöjd

Charmig sekelskiftestvåa med ljuvliga originaldetaljer bevarade. Genomgående vitsåpade originalgolv, stuckaturer, spegeldörrar och dekorativa listverk. Kök med rustik karaktär och luftigt vardagsrum. Oerhört välplanerad & mycket trivsamt belägen på en lugn tvärgata till Kungsgatan. Mysig innergård. Brf med god ekonomi.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Ingenjörsgatan 7A
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 52 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Hiss: Hiss finns
Våning: 1 av 5

På Kungshöjd bor du med omedelbar närhet till allt Göteborgs innerstad har att erbjuda; snedda över Esperantoplatsen bort till Linné, följ Kungsgatan ner till citykärnan, ta Älvsnabben över till Hisingen eller passera över kanalen bort mot Vasa. Kort sagt, här bor du mitt i navet av alla stadsdelar! Att strosa omkring på Kungshöjd inger en speciell känsla. Kvartersbutikerna skyltar om och erbjuder sådant som inte står att finna i de större butikskedjorna några gator längre bort. Småskalighet är nyckelordet i dessa kvarter, som trots sitt centrala läge präglas av små charmiga kvartersbutiker med unika utbud. Cigarrer, sushi och annorlunda inredning har alla sina trivsamma krypin och det är lätt att skaffa sig nya favoritställen. Från caféerna sipprar dofter av nymalda kaffebönor ut och färgar vardagen, en atmosfär som är svår att sätta fingret på men som gör intryck på alla. Det centrala läget är fenomenalt. Välsmakande restauranger, mysiga caféer, biografer och trevliga affärer med varierande utbud, allt inom ett par minuters promenadavstånd. Skulle ni mot alla odds tröttna på denna del av stan så tar det inte många minuter att promenera över till Haga och Linné genom Esperantoplatsen. Ingenjörsgatan är en tyst och otrafikerad tvärgata till mysiga Kungsgatan.

När ni stänger den massiva porten på Ingenjörsgatan 7 slås ni av ett rofyllt lugn. Stanna upp en stund och insup den tystnad som råder här. Det är svårt att tro att du befinner dig mitt i kärnan mellan innerstadens mest attraktiva stadsdelar. Gården som möter dig genomsyras av ett välkommet lugn. Här inne skapar de rustika huskropparna en skyddande atmosfär åt de boende och bredden mellan fastigheterna tillåter solen att finna sin väg in. Föreningens innergård är en uppskattad samlingsplats, fylld med utemöbler, blomster och grill. En trappa upp i första trapphuset inne på gården ligger en mycket välplanerad sekelskiftestvåa. Detaljer som höga fotlister, ett genuint brädgolv och vackra pardörrar gör detta till ett hem att längta till.

Hall:
Redan i hallen möts ni av lägenhetens varma och unika atmosfär. Spännande vinklar, genomtänkta lösningar och en planlösning som överraskar. Direkt till höger finns plats för avhängning och ytterligare förvaring erbjuds i två vita garderober. I hallen finns även plats för större hallspegel och hallmöbel och härifrån nås samtliga rum. Väggarna är målade i en ljusgrå ton och på golvet ligger ett lutat och vitsåpat brädgolv löper vidare in i sovrum, kök och vardagsrum.

Kök:
Ett härligt arbetskök som inbjuder till matlagning! Den vita köksinredningen har en lantlig atmosfär med profilerade luckor och arbetsytorna är i oljad ek. Den framtagna framtagen tegelväggen ger en varm och rustik atmosfär och trivselfaktorn är hög! Köket är utrustat med integrerad diskmaskin samt kyl/frys, rostfri ugn, häll och fläkt (samtliga från 2012).

Vardagsrum:
I anslutning till köket nås det rymliga vardagsrummet. Takhöjden om cirka tre meter tillsammans med de generösa ytorna ger en rymlig och luftig atmosfär. Här finns gott om plats för både soffa, läshörna och matsalsbord och matsalsbordet passar perfekt att placera precis invid köket. Väggarna är målade i vitt och det förra sekelskiftet gör sin påminnt genom djupa fönsternischer, höga fönster, dekorativa listverk, stuckaturer och takrosett. En sann sekelskiftespärla med andra ord!

Sovrum:
Mot rofylld gård ligger det ombonade och rofyllda sovrum, precis lagom stort, med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord, arbetsplats och gott om förvaring i sex vita garderober. Även här påminns ni om förra sekelskiftet och de helglasade dörrarna ut till den franska balkongen som uppfördes 2013 bjuder in eftermiddagsljuset. Underbart att öppna upp varma vår och sommarkvällar.

Badrum:
Från hallen nås badrummet som är mycket yteffektivt. På golvet ligger en vitmålad våtrumsmatta och väggarna är kaklade i en bruten vit ton. Badrummet är utrustat med badkar, vit kommod med ovanliggande handfat, badrumsspegel, WC och handdukstork. I badrummet är det förberett för tvättmaskin och säljaren har möjlighet att lämna en tvättmaskin för den som önskar.

Smyckad av tidstypiska detaljer från sent 1890-tal
Lantlig köksinredning och framtagen tegelvägg
Sovrummet har ett tyst och ostört läge mot gård
Belägen med ett suveränt läge i pampig fastighet
I hallen möts ni av en varm & genuin atmosfär
Hallen sammanbinder samtliga rum
Kakel från Marrakech Design & vitsåpat brädgolv
Dekorativa spegelpardörrar avskiljer hall & sovrum
Eftermiddagsljuset flödar in via helglasade dörrar
Här erbjuds gott om förvaring i 6 vita garderober
Här sover man gott om natten!
Balkom glasade balkongdörrar nås en fransk balkong
Vakna upp till ett rofyllt lugn och fågelkvitter
Brädgolvet i original är lutat och vitsåpat
Vardagsrummets ca 20 kvm rymmer både soffa & bord
Slående takhöjd om cirka 3 meter & en härlig rymd
Ett hem med hög trivselfaktor
Sekelskiftesdetaljer som takrosett, stuckatur...
.. höga fotlister..
.. och dekorativa beslag ger karaktär
Matbordet passar perfekt i anslutning till köket
Yteffektivt arbetskök som inbjuder till matlagning
Lantlig köksinredning med integrerade vitvaror
Bänkskiva i ek och framtagen tegelvägg
Funktionellt arbetskök med gott om arbetsytor
En sann sekelskiftesdröm om 52 kvm
Köket nås från både vardagsrum och hall
Väldisponerad badrum i vitt
Förberett för tvättmaskin
Planskiss
Mysig innergård med utemöbler och planteringar
Ett suveränt läge på lugn tvärgata till Kungsgatan
Eftertraktade kvarter med kontinental atmosfär
Här finns finns populära kaffebarer...
... mysiga caféer...
... och många goda restauranger!
Accepterat pris
Välkommen in till oss & vår butik, Olivedalsg 16!