Kastellgatan 14, Linnéstaden

Stor & minutiöst totalrenoverad sekelskiftestrea om ca 101,5 kvm belägen i en av Kastellgatans vackraste fastigheter. Renoverade luftiga rum med originalgolv, stuckaturer, pardörrar & takrosetter. Påkostat kök & exklusivt badrum. Rymlig walk in closet. Mkt välskött och stabil förening med låga avgifter. Stor härlig balkong.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Kastellgatan 14
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 101.5 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 5 av 5

I en mycket vacker sekelskiftesfastighet med nymålad fasad på hörnet av Kastellgatan/Risåsgatan har Alvhem Mäkleri nu nöjet att presentera en drömlik genomgångstrea om ca 101.5 kvm. Högst upp i huset på våning 5 av 5 ligger denna trea som har minutiöst totalrenoverats med mycket känsla. Allt är oerhört välgjort och inga detaljer har lämnats åt slumpen, materialval av högsta klass.
Nytt kök, stort och lyxigt badrum som har allt och lite till, klädkammare som rymmer det mesta även för dig med den riktigt stora garderoben. Samtliga väggar är bredspacklade släta och går i behagliga kulörer. Vackra originalgolv, stuckatur, höga fotlister, takrosetter, spegeldörrar och tidstypiska brytare från Eljo Renova återfinns i de två pamliga rummen i fil liksom en underbar stor balkong med utsikt upp mot Skansen Kronan.
Föreningen är gammal och mycket stabil med låga avgifter och en äger ett mycket fint renoverad fastighet från 1907 i toppskick.
Ett underbart hem utöver det vanliga, där det är lätt att trivas. Här är det bara att flytta in.

Med Skansen Kronan som blickfång i nordväst och grönskande Slottsskogen i sydost ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Frågan är om du kan få bättre grannar? Färskt bröd på morgnarna från surdegsbageriet Alvar och Ivar och när kvällen kommer kan du handla underbara dumplings på Dubbel Dubbel. Eller varför inte gå ner och se någon VM match på sportbaren Plain Kitchen?
Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett mycket populärt tillhåll. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Packa picknickkorgen, bred ut en filt och njut av naturens vackra lugn.

Hall
Efter att ha stigit in genom porten och beskådat det fint renoverade trapphuset med väggmålningar som visar hur kvarteret såg ut för 100 år sedan, passerar man föreningens postfack och kan sedan skymta dörren som leder ut på föreningens fina stenlagda innergården. Tag hissen upp till våning 5 av 5, gå över loftgången och där bakom en gedigen säkerhetsdörr i ek med en namnskylt i mässing välkomnar lägenhetens nyrenoverade hall med perfekt släta vitmålade väggar. Redan här gör sig den generösa takhöjden påmind.
På golvet ligger fin enstavig vitpigmenterad parkett som tröskellöst går vidare in till köket. Direkt till höger har du en stor skjutdörrsgarderob som går från golv till tak och ger riktigt med förvaring. I taket sitter dimmerstyrda infällda spotlights som ger bra med belysning. Alla eluttag och brytare är utbytta till exklusiva brytare från Sneider Electric Exxakt serie. Från hallen når du köket, badrummet och det stora vardagsrummet.

Vardagsrum
Med fönster ut mot lugna Risåsgatan ligger det pampiga vardagsrummet med generös takhöjd på över 3 meter, vacker stuckatur, takrosett, höga fotlister och fina listverk. Rummet erbjuder gott om plats för socialt umgänge i form av soffgrupp, tv-möbel och matplats. Väggarna är målade i en ljus ton och taket ramas in av bevarad stuckatur med takrosett. Golvet pryds av ett underbart fiskbensmönstrad parkett i björk. Genom två höga glasdörrar når man lägenhets balkong.

Balkong
Här befinner du dig högt upp med utsikt åt både Skansen Kronan och upp mot Guldheden. Vet inte om det är storleken eller det höga läget som gör det men man får lite samma känsla som en terrass ger. Balkongen ligger som sagt högst upp och här har du tillåtelse att grilla (gasolgrill). Här finns gott om plats för alla vänner. Morgonsol fram till 11 sedan kommer den runt huset och når balkongen igen vid 20 tiden.

Sovrum
I fil med vardagsrummet ligger det harmoniska och stora sovrummet som erbjuder gott om plats för många funktioner. Välbevarade detaljer från förra sekelskiftet skapar stämning. Högt till tak med stuckatur och takrosett, spegeldörrar, gjutjärnselement och djupa fönsternischer påminner en om en svunnen tid. Sovrummet är så rymligt att det utan problem går att skapa en arbetsplats och läshörna. Väggarna är målade ljusgrå vilket lyfter fram både stuckaturen och de vackra originalsnickerierna. Golvet pryds av original ekparkett i fiskbensläggning. Härifrån når ni klädkammaren

Klädkammare
Från det stora sovrummet når man lägenhetens lyxiga klädkammare.
Från sovrummet bakom en profilerad dörr döljer sig den stora och lyxiga klädkammare med generös takhöjd och gott om plats för avhängningsmöjligheter. Inred enligt önskemål med stänger, hyllor och trådbackar, så du kan ha allt lättöverskådligt. Klädkammaren är L-formad och rymmer allt ifrån kläder och skor till golfklubbor och verktyg. Väggarna är målade i en behaglig ljusgrå färg och på golvet ligger en mjuk heltäckningsmatta, i taket sitter det infällda spotlights. Som jag nämnt innan är allt genomtänkt, en frånluftsfläkt ser till att luften alltid är fräsch härinne.

Badrum
I direkt anslutning till hallen ligger det totalrenoverade badrummet som har stilrena och påkostade materialval. I taket sitter infällda spotlights som lyser upp det grafitgrå klinkergolvet och det helkaklade väggarna med vitt laserskurna kakelplattor. Direkt till vänster finns en lyxig takdusch med vikbara glasväggar runt om. Rakt fram har ni en vägghängd toalett med självstängande lock. Ovan toaletten finns en inkaklad hylla som ger bra med avställningsyta. I ett badrum där varenda detalj är väl genomtänk finns givetvis tvättmaskin med inbyggd torktummlare, den står inbyggd i en nisch och det finns möjlighet att att bygga en tvättpelare om man önskar. Vill man inte se "tvättavdelningen" kan man sätta dit en frostad glasdörr. En extra bred kommod med en stor spegel ovan ger plats för hela familjen att spegla sig.
Två handukstorkar ger varma handdukar och givetvis är det värmegolv installerat.

Kök
Köket är rymligt, vitt, stilrent och väl genomtänkt. Maskinell utrustning från kvalitativa Siemens.
Vita handtagslösa skåp och lådor skapar en stilren känsla. Ett kök som döljer alla funktioner och smälter snyggt in i hemmet. Högklassiga material gör det mycket tåligt och erbjuder matlagning på hög nivå. Tålig bänkskiva av stenkomposit med halvnedsänkt diskho och planlimmad 80 cm bred induktionshäll, ovan sitter en effektiv rostfri fläkt. Blandare från Tapwell med utdragbar slang.
Dolt bakom en av luckorna finns diskmakinen och på den motsatta väggen finns separat kyl och frys bakom stilrena luckor.
Längst in i köket mot fönstret finns två ugnar i "rätt" arbetshöjd, den ena ugnen har inbyggd microvågsugn.
Här finns plats för ett mindre matbord med 4 st sittplatser. Väggarna är vitmålade och den enstaviga parketten ligger på golvet.
När parketten lades in riktade golvet upp och värmeslinger installerades där under, gott för kalla fötter.

Sovrum/barnrum
Bra rum med lugnt läge in mot den lugna innergården. Vill man ha detta som sovrum får det med lätthet plats en fullskalig dubbelsäng med tillhörande nattduksbord.
Idag används det som barnrum, väggarna är vitmålade och den genomgående enstaviga parketten pryder golvet. Här finns två garderober.

...och ett underbart hem
Välbevarade sekelskiftesdetaljer
Pampig & välhållen fastighet
Soffa på balkongen är inte helt fel
Pampiga rum i fil
Vacker stuckatur & takrosett
Från vardagsrummet når du den rymliga balkongen
Utsikten & storleken gör den svårslagen
Högt & fritt läge...
...mot grönskan
Planskiss
Ta med morgonkaffet & njut av solen
Ljuset kommer in från två väderstreck
De svagt brutna väggarna framhäver stuckaturen
Originaldetaljer finns det gott om
Massiva spegeldörrar i par mellan rummen i fil
Stort & ...
...lyxigt sovrum
Här finns plats både för arbete &...
...skön läsning
Alla rätta sekelskiftesdetaljerna på plats
Enstaviga parketten går tröskellöst mellan rummen
Allas dröm?
En egen walk in closet
Här finns plats för att ha ordningen du drömt om
Det lyxiga badrummet har allt du kan önska
Smakfullt, exklusivt & genomtänkta lösningar
Vägghängd toalett, med smart avställningsyta
Laserskurna plattor ger minimal fog
Varma handdukar åt hela familjen
Smakfullt kök med massor av överraskningar
Dubbla ugnar varav en med inbyggd micro
Integrerad fullhöjds kyl & frys
Planlimmad induktionshäll & nedsänkt diskho
Gedigen kalkstensskiva & extra bred induktionshäll
Tapwellblandare med utdragbar pip
Mycket förvaring bakom stilrena luckor
Värmeslingor under köksgolvet för frusna fötter
Andra sovrummet med...
...flera möjligheter
Middagsbjudning för de yngsta gästerna?
Skjutdörrsgarderober ger mycket förvaring
Entrén imponerar med målningar och stuckatur
Fin & välskött innergård
Trapphus i exemplariskt skick med hiss
På samma gata finns nybakat bröd
... & populära Egg & Milk med god brunch
Linnégatans uteserveringar - ett stenkast bort!
... & grönskande Skansberget
Accepterat pris
Välkommen in om du har frågor om lägenheten!