Kastellgatan 7, Linnéstaden

Underbar sekelskiftestrea med egen terrass/uteplats om ca 20 kvm i västerläge mot nyrenoverad gård. Stora luftiga rum i fil mot Kastellgatan och möjlighet att sätta sin egen prägel på kök och badrum. Belägen två trappor upp i mkt välskött fastighet. Stabil förening med lokalintäkter om ca 20 %. Unikt boende mitt i Linné!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Kastellgatan 7
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 3 + Kök
Boarea: 90 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 1,5 av 5

Unik möjlighet att bli ägare till en sekelskiftestrea med en stor terrass om närmare 20 kvm belägen mot en lummig innergård i bästa västerläge! Alvhem Mäkleri har nu nöjet att presentera ett hem med en mängd möjligheter och känslan av ett litet radhus mitt i stan tack vare en unik terrass som är skyddad, stor, lummig och tilltagen. Det känns oerhört lyxigt att kunna sitta ute och inta måltiderna medan eftermiddagens och kvällens solstrålar värmer. Innergården tillhör en av Linnés finaste och hela fastigheten har genomgått en totalrenovering. Det som återstår en byte av fönster, vilket kommer ske efter semestrarna. Detta hem är en dröm för den som vill sätta sin egen prägel på både kök och badrum. Kanske ta fram brädgolven som grannen och bygga ut köket? Läget är perfekt och föreningen är trivsam.

Själva fastigheten stod färdig 1907. På den tiden fanns nästan bara betesmark i omgivningarna. Även om det idag, 106 år senare finns mer bebyggelse än då, så slås man av lugnet på denna gata. Med Skansbergets grönska i bakgrunden och kulturminnet Skansen Kronan som högsta topp, är det svårt att tro att man är mitt i en storstad. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen på dessa gator så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av små udda butiker, surdegsbageriet Alvar & Ivar och de små gallerierna, som gör att det alltid är liv och rörelse på gatorna. Sedan en tid tillbaka finns här även Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel. Redan klockan sju på morgonen slår 50-talsinspirerade Egg & Milk upp dörrarna och sedan strömmar gästerna till för att njuta av en amerikansk frukost på stående fot innan jobbet. Strax därefter ställer restauranginnehavaren på Sveaplan ut sina blommor på trottoaren och när sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en god middag på en av Linnégatans alla restauranger. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett mycket populärt tillhåll. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen.

Hall
Efter att ha passerat föreningens nymålade trapphus och tagit de två trapporna upp välkomnar en stor och luftig hall med gott om plats för både jackor, skor, byrå och garderober. Hallen leder vidare till samtliga rum och blir lite av lägenhetens mittpunkt. Från de olika öppningarna till de övriga rummen kan man se solen strila in. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av ekparkett. Grannen har tagit fram brädgolven, möjligheten finns troligtvis här med för den som vill.

Kök
Med glasade dörrar mot innergården och terrassen erbjuder köket plats för båda matlagning och middagsbord. Här är det bara fantasin som sätter gränser. Många i huset har tagit fram trapphusets rundning längs ena väggen intill matplatsen för att på så sätt få mer karaktär och andra har breddat köket genom att knacka bort ett onödigt schakt som löper längs de nuvarande skåpluckorna. Köket kan också breddas genom att ta en del av badrummet i anspråk. Anslutningen och närheten till uteplatsen gör verkligen att köket känns större och sommartid intas både frukost, lunch och middag utomhus. Eftermiddagssolen är påtaglig och lyser in över det vitmålade brädgolvet. I övrigt består köksutrustningen idag av gråmålade luckor, och vinrött kakel. En nyare kyl/frys i borstat stål och en spis med översittande fläkt. Väggarna är målade i vitt.

Terrass
Med utgång från köket nås den sagolika terrassen som får anses vara unik i ett sekelskifteshus mitt i Linnéstaden. Nästan 20 kvm stor och belägen i bästa solläge mot föreningens renoverade innegård. Här kan man verkligen njuta av storstadslivet då terrassen ger en underbar "huskänsla" och är lite upphöjd. Ett fint tidstypiskt smidesräcke med väv ramar in och på golvet ligger en smakfull trall. Terrassen byggdes i samband med att de övriga lägenheterna byggde balkonger och bekostades av de nuvarande ägarna. Här ryms allt från rejäla sittgrupper, tomatplantor, kryddodlingar, parasoll och torkställning för tvätten. Om sommaren är det härligt att bjuda hem vänner och bekanta och avnjuta en god middag utomhus.

Vardagsrum
Till vänster om hallen återfinns det rum som idag används som vardagsrum. Två breda fönster med överljus mot Kastellgatan i öster släpper in rikligt med förmiddagssol. Läget på gatan kan inte bli bättre. Från detta rum kan man blicka ut mot Kastellgatan och dess vackra fasader och det känns som att gatan är som bredast just här, vilket ger ljuset ett fint spelrum. I fil med detta rum ligger det rum som idag används som matsal. Dryga tre meter i takhöjd, stuckatur, takrosett, höga profilerade lister och djupa dörrnischer med väggspeglar. Golvet pryds av en ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Matsal/Sovrum
I fil med vardagsrummet och med stort treluftsfönster mot öppningen Kastellgatan/Majorsgatan, ligger ett luftigt rum som idag används som matsal. Vill man kan detta rum också användas som sovrum. Det går att sätta igen mellan rummen alternativt sätta in pardörrar i den befintliga öppningen. Taket är vitmålat och ramas in av stuckatur och takrosett och golvet som pryds av ekparkett ramas in av höga profilerade fotlister. Ljuset är påtagligt och det känns mycket hemtrevligt tack vare den genomgående planlösningen med öppningar åt både hallen och vardagsrummet.

Badrum
Mellan ett av sovrummen och köket ligger badrummet som är långsmalt till formen och har ett fönster mot innergården för naturligt ljusinsläpp. Här finns många möjligheter att skapa ett badrum efter smak och tycke. Grannen har satt in en jacuzzi framför fönstret (se bild i bildslingan), någon annan har tagit ut badkaret och byggt in en dusch innanför dörren istället med tvättpelare längst in. Ett annat alternativ är att placera duschen vid fönstret. Idag är badrummet kaklat delvis kaklat i vitt med ljus plastmatta på golvet. I övrigt är badrummet utrustat med badkar, wc-stol, handfat och översittande spegel.

Sovrum
Med fönster mot den lugna innergården vetter det rum som säljarna valt att ha som sovrum. Här är det ovanligt tyst och fridfullt och det är svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Detta rum rymmer väl en dubbelsäng och förslagsvis en byrå eller fåtölj. Tre stående garderober erbjuder förvaringsmöjligheter. Här pryds golvet idag av en plastmatta och väggarna målade i vitt.

Drömlik terrass om ca 20 kvm i bästa västerläge
Här skiner solen hela eftermiddagarna
Detta är unikt mitt i Linnéstaden!
Mycket fin hörnfastighet med perfekt läge
Njut av middagarna ute i kvällssolen
Föreningens innergård ger en trevlig vy
Odla tomater, kryddor & blommor
Planskiss
Pampig matsal i fil med vardagsrummet
Ljuset flödar in från ett brett fönster i öster
Utsikten genom fönstret ger en trevlig vy
Fönstren ska renoveras efter sommaren i äldre stil
Detta rum kan med fördel också användas som sovrum
Stuckatur, höga fotlister & fin parkett av ek
Gammal bevarad spegeldörr ger karaktär
Trivsamt vardagsrum med två höga fönster
Här ryms gott & väl en stor soffgrupp & läshörna
Generös takhöjd, stuckatur...
... höga lister & djupa väggspeglar
Från vardagsrummet mot köket sett
Kök med potential & utgång till underbar terrass
Bild på grannens renoverade kök
Trivsam matplats intill utgången til terrassen
Köket kan breddas ytterligare vid en renovering
Glasade pardörrar släpper in kvällssolen
Tyst beläget sovrum mot innergården
Spegeldörr & plats för garderober
Ljus möblerbar hall med vy in mot vardagsrummet
Plats för avhängning innanför entrédörren
Badrum med högt fönster för naturligt ljusinsläpp
Idag finns här ett badkar
Bild på grannens renoverade badrum
Bild på grannens renoverade badrum
Välkommen till Kastellgatan 7!
Fint belägen fastighet intill Skansen Kronan
Föreningen är mycket välskött med grönskande gård
Här finns sittgrupp & sandlåda för de små
Här trivs både växter, träd & grannarna
Bo granne med Skansen Kronan
Runt hörnet ligger bageriet Alvar & Ivar
Närhet till Botaniska Trädgården & Slottsskogen
En kort promenad bort ligger idylliska Haga
Accepterat pris
Välkommen in om du har frågor om bostaden!