Nordhemsgatan 27 A, Linnéstaden

Väldisponerad sekelskiftestvåa, tyst belägen i hjärtat av Linné. Genomgående brädgolv, stuckaturer, takrosetter, vackra snickerier & ca 3 m till tak. Nyrenoverat stilrent badrum (2011) samt goda förvaringsmöjligheter i form av en klädkammare Mycket Brf med 3 hyresrätter kvar & grundförstärkt fastighet.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Nordhemsgatan 27 A
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 58 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 2 av 4

Som parallellgata till omtyckta Linnégatan bjuder Nordhemsgatan på ett avskilt och lugnt läge mitt i stadspulsen. Här huserar inredningsbutiker, restauranger och små kaffebarer alldeles utanför porten samtidigt som grönskan i Slottsskogen breder ut sig en kort promenad bort. I närliggande Saluhallen erbjuds säsongsbetonad mat och välsmakande luncher från världens alla hörn och längs med Långgatorna finns gott om originella pubar och personliga små butiker. Vid hörnet av Plantagegatan och Nordhemsgatan ligger ett välhållet hus från förra sekelskiftet. Föreningen har genomgått en omfattande grundförstärkning vilket resulterat i en stadig grund och en nyanlagd innergård med kullersten.

På andra våningen finns just nu en charmig och stilfull tvåa med fint bevarade sekelskiftesdetaljer och framtagna brädgolv. Inne på gården är läget lugnt och kravlöst. Lägenheten är belägen i gatuhuset och har tack vare sin genomgående planlösning fin kontakt med Linnépulsen nedanför på gatan samtidigt som kök, sovrum och balkong vetter in mot den tysta gården. Fågelsången gör att stadens brus känns väldigt fjärran, trots att Linnés puls finns alldeles runt hörnet.

Hall
Kliv in genom den stora porten och en trappa upp direkt till höger i portgången. Väl inne i hallen erbjuds plats för avhängning samt ytterligare förvaring tack vare två garderober. Golvet pryds av ekparkett och väggarna är målade i vitt. Tack vare den tilltagna takhöjden och ljuset som letar sig in från både kök och vardagsrum, känns hallen ljus och luftig.

Vardagsrum
Till höger ifrån hallen ligger vardagsrummet, med två höga fönster med överljus ut mot gatan. Rummets storlek ger plats åt både soffgrupp, läshörna och arbetsplats för den som så önskar. Bevarade sekelskiftesdetaljer såsom stuckatur, takrosett och fina listverk med höga fotlister ger en finstämd, nästan pampig inramning samtidigt som den generösa takhöjden om ca 3 m ger en härlig rymdkänsla. Golvet pryds av vitmålade furutiljor i original och väggarna är målade i en ljusgrå ton.

Kök
Trivsamt sällskapskök med gott om plats för både gäster och matlagning. Här ryms utan problem ett matbord för 6-10 personer och vännerna kan samlas kring köksön medan maten puttrar på spisen. Med Saluhallen Briggen endast ett stenkast bort blir middagsinköpen dessutom ett trivsamt nöje. En rundad framtagen tegelvägg ger värme och karaktär till köket och bryts fint av med i övrigt vitmålade väggar samt vitmålat brädgolv i original. Genom ett stort fönster ges en mysig vy ut över den egna balkongen och föreningens gemytliga gård. Bakom släta, ljusgrå luckor erbjuds gott om förvaring och ovan arbetsytor i vitt och rostfritt sitter vitt kakel samt downlights för bra arbetsbelysning. I taket sitter dimbara spotlights. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, spis med glaskeramikhäll och ovansittande köksfläkt samt en tvättmaskin.

Sovrum
Sovrummet, privat beläget längst in i lägenheten, känns lugnt och rofyllt. Den helglasade balkongdörren släpper in rikligt med ljus och tack vare det tysta gårdsläget går det bra att lämna dörren lite på glänt under varma sommarnätter. Ljust målade väggar och ekparkett ger en vilsam bas att inreda efter. Här ryms en ordentlig dubbelsäng med sängbord och två garderober ger förvaringsmöjligheter. Takhöjden om ca tre meter ger en luftig känsla till rummet.

Balkong
Öppna upp den stora, helglasade balkongdörren och kliv ut i friheten. Det skyddade hörnläget i rakt söder är oslagbart. Fågelsången gör att stadens brus känns väldigt fjärran tack vare det lugna läget in mot gården. Med gott om plats för både möblemang och växter blir detta ett skönt extrarum om sommarhalvåret. Det svarta smidesräcket ger en tidstypisk inramning åt balkongen.

Badrum
Fräscht, delvis kaklat badrum i vitt med en ljus våtrumsmatta på golvet. Här finns badkar, wc-stol, handfat med översittande spegel samt ett spegelskåp.

Vardagsrummet ger plats åt många gäster
Två stora fönster med överljus ut mot gatan
Vitmålade brädgolv i original och ljusgrå väggar
Här ryms även en arbetsplats för den som så önskar
Ca 3 m till tak, fina snickerier & höga fotlister
Bevarad stuckatur och takrosett
Vackert speglad passage leder vidare ut i hallen
En massiv spegeldörr vittnar om tidigt 1900-tal
Det stora sällskapsköket ligger in mot gården
En framtagen tegelvägg ger värme & karaktär
Det vitmålade brädgolvet, fin kontrast till väggen
Duka upp med långbord för alla vännerna
Fönsterparti med djup nisch och utsikt över...
...balkongen och föreningens gård
Bra med förvaring bakom släta ljusgrå luckor
Köksön ger både arbetsyta och extraförvaring
I köket finns även en tvättmaskin
Sovrummet, tyst beläget in mot gården
Här ges plats för både dubbelsäng och förvaring
Ljust målade väggar, ekparkett & ca 3 m till tak
Den stora smidesbalkongen i rakt söderläge
Gott om plats för både möblemang och planteringar
Hallen är lite av lägenhetens nav
Fräscht, halvkaklat badrum med badkar
Här ges plats för avhängning och hallmöbel
Planskiss
Vacker & grundförstärkt fastighet anno 1903
Föreningens gemtliga gård med fina uteplatser
Gatans bästa pasta finns nära till hands
Saluhallen ligger ett stenkast bort
Med de bästa råvarorna från jordens alla hörn
Bra kommunikationer alldeles i närheten
Nu är sommaren och alla uteserveringar här!
Ta kaffet på Prinsgatan ett par hundra meter bort
Anrika kvarter från förra & förrförra sekelskiftet
Accepterat pris
Välkommen in till oss på Olivedalsgatan 16