Hedåsgatan 14B, Lorensberg

Charmig och minutiöst renoverad 1910-talspärla med balkong mot sydost. Hela lägenheten är tyst belägen mot grönskande gård och smyckas av vitsåpade brädgolv, fina listverk och nätt stuckatur. Kök från välrenommerade Marbodal och exklusivt badrum. Brf med god ekonomi och välskött fastighet. Bredband ingår i avgiften.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Hedåsgatan 14B
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 59 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 1 av 5

Mitt i anrika Lorensberg finns nu denna charmiga 1910-talspärla till salu. Läget mot en prunkande gård kan knappast bli mer rofyllt, samtidigt som stadens puls finns alldeles utanför porten. Lägenheten är minutiöst renoverad och varje detalj är noga utvald. Vitsåpade brädgolv, dekorativa listverk och vackert bevarade spegeldörrar ger en känsla av svunna tider. Lägenheten kan även stoltsera med en rymlig balkong mot sydost där ljuset flödar in, perfekt plats att avnjuta både frukosten och lunchen på.

Att strosa omkring i Lorensberg inger en speciell känsla. De vackra husfasaderna med spännande arkitektur från tidigt 1900-tal slutar aldrig att imponera. På de soliga uteserveringarna är varje stol upptagen, butikernas dörrar öppnas och stängs och möten mellan människor avlöser varandra. Det är en härlig känsla att befinna sig mitt i stan och känna denna trivsamma stadspuls. Grönskande alléer, rustika stenhus och charmerande små nivåskillnader löper som en sammanhållande länk genom området. Utanför dörren finns allt man kan tänkas önska sig. Små charmiga kvartersbutiker med bl. a blommor, kläder och mysiga caféer. Mahogny Coffebar serverar utsökt kaffe och den italienska frukosten på Fratelli Gridelli är oslagbar. Trevliga restauranger med uteserveringar och ett rikt utbud av kultur, allt finns inom någon minuts promenadväg. Inom fem minuters promenad nås evenemangsstråket med Liseberg, Universeum, Scandinavium Världskulturmuseet och goda kommunikationer. Likaså Göteborgs paradgata Avenyn och avkoppling vid grönskande Näckrosparken.

En tung träport med spröjsade fönsterpartier leder de boende in till Brf Bergkristallen. Stanna upp en stund och insup den tystnad som råder här. Det är svårt att tro att du befinner dig ett stenkast från stadspulsen. Gården som möter dig när du stiger in genom porten genomsyras av ett välkommet lugn. Här inne skapar de rustika huskropparna en skyddande atmosfär åt de boende och bredden mellan fastigheterna tillåter solen att finna sin väg in. Gården grönskar och smyckas av blommande planeringar. En trappa upp i gårdstrapphuset ligger en välplanerad sekelskiftestvåa. Lägenheten är omsorgsfullt renoverad där stor vikt har lagts vid kvalitativa och tidlösa materialval. Detaljer som höga fotlister, ett genuint brädgolv och en balkong mot sydost gör detta till ett hem att längta till.

Hall
Väl innanför dörren finns det gott om plats för avhängning längs med väggen till vänster och hallens generösa ytor erbjuder även plats för hallmöbler och hallspegel. Ett platsbyggt skåp i tidstypisk stil är uppfört längst bort i hallen. År 2006 uppdaterades elcentralen med automatsäkringar och samtidigt installerades skön belysning i form av reglerbara spotlights. Väggarna är här, liksom i hela lägenheten, målade i vitt och på golvet ligger ett massivt brädgolv som är vitsåpat och vitlutat. Från hallen nås kök och vardagsrum in till höger och badrummet är beläget rakt fram.

Kök
Köket renoverades år 2006 och är inrett med en vit köksinredning från välrenommerade Marbodal - Arkitekt plus vit. Vita strama luckor erbjuder gott om förvaring och bänkskivan i valnötslaminat ger utrymme för två som hjälps åt med matlagningen. Ovanför bänkskivan sitter ett vitt kakel från Porcelanosa och under överskåpen finns spotlights. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin (Siemens 2006), ugn (Bosch 2005), glaskeramikhäll (Siemens 2006), köksfläkt (Siemens 2006), kyl/frys (Bosch 2005) samt mikrovågsugn. Invid fönstret finns en naturlig matplats för fyra till sex gäster och ljuset flödar in. Den ena väggen pryds av en tapet från danska Ferm Living och det massiva brädgolvet från hallen löper vidare in i köket.

Vardagsrum
Nästa rum är det luftig och rymliga vardagsrummet. Golvet pryds här av fint brädgolv i original, vitlutat och vitsåpat, och det tillsammans med vita väggar en neutral bas att inreda till. Under mattan i vardagsrummet finns en lagning av det gamla brädgolvet. Takhöjden om ca 2,80 meter ger en härlig rymd och vardagsrummet erbjuder flertalet goda möbleringsmöjligheter. Två fönsterpartier vetter mot gården och sydost och rummet smyckas av nätt stuckatur, takrosett, höga golvlister och dekorativa listverk.

Sovrum
Innanför vardagsrummet ligger sovrummet, med plats för dubbelsäng, förvaring och även en arbetsplats för den som önskar. Ljuset från sydost flödar in genom ett fönster samt helglasade balkongdörrar och tack vare det tysta gårdsläget fönstret med fördel lämnas lite på glänt för den som tycker om att sova svalt om natten. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger samma brädgolv som i vardagsrummet, vitlutat och vitsåpat.

Balkong
Balkongen nås via helglasade pardörrar från sovrummet. Balkongen uppfördes år 2009 och kan stoltsera med dryga 4,5 kvm med ett härligt sydostläge. Balkongen omges av ett svart smidesräcke och golvet är belagt med ädelträ. Här ges plats för både sittmöbler och blomster och balkongen omges av gårdens härliga grönska och är den perfekta platsen för både frukost och lunch!

Badrum
Badrummet är renoverat år 2010 (våtrumsintyg finns) och inrett med exklusiva och påkostade materialval. Golv och väggar pryds av vitt klinker och kakel från Porcelanosa och badrummet är utrustat med tvättställ från Vedum i svartbetsad ek och handfat i vit TopSolid. Blandarna är från Tapwell och duschväggarna i glas från Duscholux. Golvvärmen känns skön mot bara fötter och handdukstorken levererar varma handdukar efter duschen. I övrigt finns här wc-stol och rikligt med spegelskåp.

En grönskande oas mot rofylld gård
Ljuset flödar in genom totalt fem fönsterpartier
Ett tyst och ostört läge med väl tilltagna ytor
Här ryms dubbelsäng, förvaringsenhet & arbetsplats
Helglasade balkongdörrar bjuder in sol & grönska
Balkongen uppfördes år 2009...
.. och stoltserar med dryga 4,5 kvm mot sydost
Stilrent räcke i smide & ädelträ på golv
Vardagsrum & sovrum avskiljs med massiv spegeldörr
Höga fotlister & dekorativa listverk
Brädgolvet är vitlutat & vitsåpat så sent som 2014
Ljus, rymd och lättmöblerade ytor
Takhöjden om ca 2,8 meter ger en luftig atmosfär
Väggarna är genomgående målade i vitt
Stuckatur & takrosett smyckar vardagsrum & sovrum
Dekorativa element och fina listverk
Stilrent kök i vitt från välrenommerade Marbodal
Kvalitativa vitvaror från Siemens & Bosch
Gott om förvaring och arbetsytor i valnötsfaner
Väldisponerat och med yteffektiv layout
Runt matbordet ryms ett sällskap om 4-6 gäster
Rogivande tapet från danska Ferm Living
Lyxigt badrum, renoverat år 2010
Exklusivt kakel & klinker från Porcelanosa
Tvättställ från Vedum i svartbetsad Ask...
.. handfat i vit TopSolid & blandare från Tapwell
Välkomnande hall med gott om plats för förvaring
Planskiss
Föreningen har en lummig och mysig innergård
Möbler & grill bjuder in till sköna sommarkvällar
En förening med god ekonomi och välskött fastighet
I Lorensberg står stenhusen på rad
Ett stenkast bort nås Södra Vägens rika utbud
Fratelli Gridelli serverar fantastisk frukost
Avkoppling vid Näckrosdammen, bara 5 min bort...
.. och på samma avstånd nås Göteborgs Paradgata
Accepterat pris
Välkommen in till oss & vår butik, Olivedalsg. 16!