Teknologgatan 2, Nedre Johanneberg

Minituöst renoverad 3:a i Nedre Johanneberg. Perfekt planlösning med rikligt ljusinsläpp från öst och väst samt med stor balkong i rofyllt & grönlummigt gårdsläge. Sober 20-tals estetik med generös takhöjd, fina listverk och välbevarade snickeridetaljer. Välskött Brf med låg belåning. Låg avgift. Övernattningslägenhet & hiss finns.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Teknologgatan 2
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 73 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 3 av 7

Ett obeskrivligt lugn ramar in de magnifika röda tegelhusen uppe i anrika Nedre Johanneberg. Stadsdelen känns en smula undangömd, sitt centrala läge till trots, och att promenera omkring här inger en känsla av harmoni och avkoppling. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Även omgivningarna har allt du kan önska; några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, butiker och ett rikt kulturliv med stadsteatern, konserthuset samt konstmuseet. Grönskan vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen där du finner ett flertal olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Är ni sugna på en smakrik och fyllig kopp kaffe så hittar ni Mahogny längst ner på Gibraltargatan vilket starkt kan rekommenderas eller varför inte slå på stort och besöka välrenommerade gourmétkrogen Thörnströms Kök som ni finner tvärs över gatan.

I ett pampigt rött tegelhus anno 1928, beläget i ett lugnt läge i hörnet av Terrassgatan/Teknologgatan, har vi nu nöjet att presentera en omsorgsfull och minutiöst renoverad trerummare om cirka 73 kvadratmeter. Mycket av den ursprungliga 20-talscharmen finns bevarad i form av 2,90 meter i takhöjd, fina profilerade lister, gedigna gjutjärnselement, stora spröjsade fönster med djupa nischer med spegeltäckning i trä, vacker fiskbensparkett etc. Samtliga ytskikt har nyligen renoverats och målats i en ljus färgskala som passar väl in i detta 20-talshem. Även elen är till stora delar utbytt till trefas och med moderna kablar och strömbrytare. Det finns gott om förvaring i form av flera garderober. Här flyttar ni in i en attraktiv förening med en populär övernattningslägenhet med sängplatser för 6 personer, pentry, badrum samt bastu. Välskött fastighet och en förening med mycket låg belåning.

Vid entrén utanför huset möts ni av en välkomnande förträdgård med färgglada planteringar och buskar som ger en grönskande tillvaro. Vidare in i trapphuset nås ni av välbevarade originaldetaljer och en hiss som tar er till andra bostadsplanet.

Hall
Genom en tidstypisk entrédörr öppnar hallen upp sig med en direkt vy mot vardagsrummet vilket ger en luftig och välkomnande känsla. Hallen erbjuder goda möjligheter till förvaring och bra sittytor. Golvet är belagt med ekparkett med klassisk fiskbensläggning och väggarna har målats i en varm ljusgrå ton samt att en del av en tegelvägg är framtagen vilket ger extra karaktär till rummet. I taket sitter infällda spotlights.

Vardagsrum
Enastående vardagsrum med härligt öppet läge mot den park som möter er när ni tar er upp från Viktor Rydbergsgatan till Teknologgatan. Njut av solens strålar under eftermiddagen då de tar sig in genom den, för dessa kvarter, tidstypiska men sällsynta franska balkongen. Rummet överöser er med vackra originaldetaljer såsom höga fotlister, stuckatur, takrosett, pardörrar och vacker fiskbensparkett. Här möbleras det enkelt med en större soffa tillsammans med ett matbord för 6-8 gäster. I fil med vardagsrummet når ni, via ett par vackra spegeldörrar i original, lägenhetens master bedroom. Här ges det med hjälp av solen ett tilltalande och upplyftande ljusspel mellan rummen när dörrarna står fullt uppslagna. En fondvägg har tapetserats med en diskret och smakfull tapet från Cole & Son.

Master bedroom
Generöst tilltaget rum med gott om förvaringsmöjligheter i form av två stycken enmeters garderober (ingår i köpet) samt plats för ytterligare förvaring för er som önskar. Dessutom ryms det plats för en mindre arbetshörna invid fönstret och här blir det allt mer påtagligt med lägenhetens unika prägel vad gäller bevarandet av originaldetaljer. Den vackra inklädda fönsternischen vittnar om att snickeridetaljerna är på högsta nivå och de ramar in det tidstypiska och välbevarade spröjsade fönstret på ett smakfullt sätt. På golvet ligger en fiskbensparkett i original och väggarna är här, som i vardagsrummet, målade i en sober sandton som bryts av med en trendig tapet från Sandberg.

Serveringsgång
Gången tar er mellan hall, master bedroom, badrum och kök. Denna del av lägenheten stärker den positiva helhetskänsla som lägenheten ger och knyter ihop rummen på ett tilltalande sätt. Återigen gör sig 20-talet påmint och nu i form av ett tidsenligt serveringskåp vilket även kan använda som linneskåp eller komplement till köksinredningen.

Badrum
Nyrenoverat badrum från 2014 med genomgående eleganta materialval. Väggarna är klädda med klassiskt vitt fasat kakel som på ett smakfullt vis smälter ihop med ljusgrå klinkers på golvet. Bänkskivorna i carraramarmor på tvättstället och ovan den kombinerade tvätt- och torkmaskinen ger tillsammans med de påkostade duschdörrarna i glas ett exklusivt intryck. Här inryms även en wc, takdusch, infällda spotlights i tak, spegel ovan handfat samt värmande golvvärme. Takdusch samt tvättställsblandare är från Tapwell. Våtrumsintyg finns.

Kök
Praktiskt kök som renoverades 2014 och där man har kombinerat moderna materialval med 20-talets ursprungliga delar på ett mycket tilltalande och smakfullt sätt. Genom helglasade och spröjsade pardörrar når ni lägenhetens balkong som mäter hela 4,5 kvadrat och som med sitt fria läge mot en fantastiskt grönskande innergård fungerar som ett extra rum under sommarhalvåret. Njut av en kopp kaffe i morgonsolen medan fåglarna lugnande kvittrar utanför. Köket genomsyras av genomtänkta detaljer vilket gör det lilla extra. Här erbjuds gott om förvaring i både nya skåp och ett bevarat kallskafferi. Golvet är här belagt med ekparkett och i taket sitter det infällda spotlights. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys från Miele, integrerad diskmaskin, mikro från Whirpool, induktionshäll och ugn samt fläkt från Smeg. Köksblandare från Tapwell. Bänkskiva i svart granit och ovan sitter vitt handgjort kakel lagt i förband.

Gästrum
Smart planerat rum med en bredd om cirka 1,74 meter och längd om cirka 4,47 meter vilket ger utrymme för att möblera med 120 säng eller som i detta fall, med en något smalare säng samt en mindre byrå. I andra änden av rummet så finner ni en rejäl garderobslösning med skjutdörrar. Genom det vackra fönsterpartiet skymtar ni gården grönska. Golvet är här belagt med samma typ av ekparkett som i serveringsgång och kök.

Sammanfattningsvis har lägenheten allt att önska; otroligt fin finish, påkostade materialval, välmående föreningen med låg avgift, populär gästlägenhet, stor balkong mot grönska samt fantastisk läge i vår stad. Välkomna!

Sol från tidig morgon till strax efter lunch
Njut av det rofyllda & tysta gårdsläget
Smakfullt renoverat kök från 2014
Vardagsrum med vackra originaldetaljer
Planskiss
Från den franska balkongen ges ett härligt ljus
Vardagsrummet rymmer plats för stort matbord
Tidstypiska spröjsade pardörrar
Teknologgatan omges av vackra tegelfastigheter
Allt renoverat i minsta detalj!
Två rum i fil ger ett tilltalande ljusspel
Här överöses ni av vackra snickerier
Lägg märke till det välbevarade fönsterpartiet
Sovrummet erbjuder två en meters garderober..
Härlig genomgående känsla!
Fönsternischer inklädda i träspeglar
Rejäla gjutjärnselement
Sober sandton framhäver de vackra snickerierna
Här återfinns påkostande materialval...
...såsom bänskiva i granit och handgjort kakel
Från köket nås balkong och gästrum
Bevarat kallskafferi med vädringsfönster
Påkostade vitvaror
Väl tilltagen balkong om hela 4,5 kvm
Här omges ni av vackra 20-talsfastigheter
Njuta av vårt härliga väder!
Gästrum med gott om förvaring
Som sagt, ni överöses av tidsenliga detaljer!
Ni kan även enkelt möblera med en 1,20 säng
Smakfullt renoverat badrum...
... med praktisk kombinerad tvätt-och torkmaskin
Carraramarmor
Serveringsskåp fungerar perfekt som linneförvaring
Original från 20-talet
Välkomnande hall med gott om utrymme
Direktvy mot vardagsrum ger en luftig känsla
Föreningens lummiga trädgård
Här finns grill och flertalet olika sittgrupper
Välkommen till kvarteret Näktergalen
Robust granitsockel klär delar av fastigheten
Här möts ni av en grönskade förträdgård
Välkommen in!
En av de mest populära föreningarna i Göteborg!
Gourmékrogen Thörnströms tvärs över gatan
Promenera bland all grönska ner till Näckrosdammen
Gästlägenhet med 6 sängplatser
Pentry, dusch samt bastu
Nyttjas kostnadsfritt av medlemmarna
Ta en god kopp kaffe på Mahogny
Smultronstället invid Vera Sandbergs Allé
Ett stenkast bort hittar ni näckrosdammen
Välkommen in till vår butik på Olivedalsgatan 16!
Accepterat pris