Viktoriagatan 8, Vasastaden

På bästa adress erbjuder Alvhem Mäkleri & Interiör en trea i toppklass. Snyggt renoverade 102 kvadrat med öppnad planlösning, enorm takhöjd, stavparkett, kakelugn, exklusivt kök helkaklat badrum och stora sällskapsytor. Möjlighet att disponera som en fyra. Stabil brf i grundförstärkt fastighet.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Viktoriagatan 8
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 102 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 1 av 4

Vasastaden är en pulserande och färgstark stadsdel som vaknar tidigt och somnar sent. På morgonen sprider sig en doft av nymalet kaffe från områdets alla caféer och människor skyndar till skola och jobb. När kvällen kommer fylls restaurangerna med hungriga gäster och trivsamt sorl sprider sig längs med gatorna.

För den som vill finns sedan gott om uteställen att fortsätta vidare till. I hjärtat av denna attraktiva stadsdel har nu Alvhem Mäkleri nöjet att bjuda in till ett hem med kvalitéer utöver det vanliga. Ett boende där umgänge och bekvämlighet står i fokus och god smak genomsyrar utformningen. Alltsammans vackert inbäddat i ett ståtligt stenhus med anor från förra sekelskiftet.
Här i Vasa finns något för alla smaker, allt i från den lilla personliga blomsterbutiken på Vasaplatsen till trendiga konstgallerier och välfyllda klädbutiker. Nybakat bröd köper du på And the Bakery, ett stenkast bort på Viktoriagatan och nydanade finkrogen Koka ligger strax utanför porten.

Området är optimalt beläget nära så väl Kungshöjd som Linné och Haga. Avenyn med sitt rika utbud av affärer och butiker nås inom kort, likaså det varierande butik- och restaurangutbudet innanför vallgraven. Kollektivtrafiken nås med lätthet och tar dig smidigt runt i staden. Läroverk som Handelshögskolan, KTB och Göteborgs Universitet finns i området. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera grönskande parker att tillgå, bland annat Vasaparken, Hagaparken och Kungsparken. När du väl satt din fot i Vasa är det svårt att släppa taget!

Lägenheten på fina adressen Viktoriagatan 8 är något utöver det vanliga. Extrem omsorg har lagts om detaljer och renoveringen som gjordes för några år sedan präglas av noggrannhet och känsla för material. Lägenheten disponeras i dag som en trea, men kan bli en fyra om det stora vardagsrummet delas av. Möjlighet finns också att sätta in pardörrar mellan vardagsrum och nuvarande sovrum. Se alternativ planskiss. Hela fastigheten genomgår nu en rejäl ansiktslyftning och lagom till jul (med reservation för eventuella förseningar) försvinner byggnadsställningarna. Fram träder då ett hus med nyinstallerade fönster, omputsad fasad och nymålat tak.

Entré
Innanför den röda entréporten som skärmar av dig från stadsmyllret möts du av en stenlagd innergård med trivsamma planteringar. Det märks att detta är en förening där de boende trivs och är måna om sitt hus. Tag den första porten till höger och följ de rustika trappstegen en våning upp. Här inne döljer sig ett hem att förälska sig i.

Hall
Blicken som möter dig när du stiger in i hallen är slående. Om det beror på tre fönster i fil ut mot Viktoriagatan, en väl tilltagen takhöjd eller inbjudande planlösning får vara osagt. Tydligt är dock att detta är ett hem du vill se mer av! För några år sedan gjordes det omfattande jobbet att ta fram samtliga originalgolv i lägenheten. Ett oerhört tidskrävande arbete men med ett resultat som är inget annat än fantastiskt. Under lager av plastmattor hittades nämligen en välbevarad fiskbensparkett från 1920-talet där varje stav lagts för hand. Parketten löper utan trösklar genom hall, vardagsrum och kök och skapar en enhetlig känsla åt lägenheten. Numera är den även slipad och lackad så att den skall hålla många, många år till. För att bibehålla ett snyggt och enhetligt intryck har även lägenhetens samtliga lister och dörrfoder bytts ut. De släta väggarna är genomgående vitmålade. Till höger i hallen finns gott om utrymme för avhängning. Den tilltagna takhöjden gör det även möjligt att stapla korgar högt och lågt.

Vardagsrum
Rakt fram breder det luftiga vardagsrummet ut sig. Detta är en vy som imponerar! Vacker stavparkett, vita väggar och ca tre meter i tak. Längs med hela väggen löper en snyggt platsbyggd bokhylla, både praktiskt och elegant och frigör plats åt rummets övriga möblemang. Ett inbyggt, fjärrstyrt ljudsystem från JBL-Pro är installerat i hela lägenheten, vilket ger en lyxig touch. Hela rummet speglar en social känsla och det märks att umgänge är ledordet. Enligt en sägen från 1920-talet fungerade denna våning som en spelklubb där överklassens herrar rökte cigariller och spelade bridge. Redan då präglades lägenheten av en social stämning, något som lever sig kvar i väggarna även hundra år senare. Tre stora fönster vetter ut mot Viktoriagatan och ger en uppskattad kontakt med stadslivet nedanför. Rummet är stort och för den som är i behov av ytterligare ett sovrum går det utmärkt att dela av med en vägg och på så vis skapa en fyra. I dag används dock rummet som kombinerad matsal och vardagsrum. I ena delen av rummet ryms ett stort matbord med plats för 10-15 personer. I andra änden finns gott om utrymme för soffa och tv-möbel.

Kök
I anslutning till vardagsrummet ligger köket. Direktkontakten mellan dessa rum bäddar för samvaro och fönster åt två väderstreck ger ett uppskattat ljusflöde. Umgänge, matglädje och tillgänglighet var ledorden när köket ritades och totalrenoverades under 2009. Resultatet är lyckat! Ett ebenholtssvart kök löper längs med ena kortsidan och binds samman med en bred köksö med matplats i mitten av rummet. De mörka luckorna ger en industriell look, vilket förstärks ytterligare av detaljer i rostfritt och gott om förvaring. Den maskinella utrustningen bjuder på allt man kan tänkas önska! Ovanför köksön hänger en rostfri fläkt från AEG/Elektrolux. Nedanför finns en induktionshäll, grillhäll samt wokhäll med gas. Köket innehåller även ugn samt separat ångugn, högkvalitativ blandare med duschfunktion från Blanco, integrerad diskmaskin, integrerad kyl i fullhöjd, vinkyl med inbyggd belysning samt en rymlig frysbox. Boxen är praktiskt belägen i ett vackert platsbyggt skafferi i massiv råspont. För att skapa riktigt bra förutsättningar för matlagningen är bänkskivan extra djup (75 cm istället för 60 cm) och det finns infällda elstavar från Evoline både vid köksön och vid arbetsbänken. Belysningen är även den genomtänkt och återfås i form av punktbelysning ovanför arbetsbänken samt allmänljus i form av spotlights i taket. Två stora fönster vetter ut mot innergården och den trivsamma balkongen. Här kan du med fördel öppna upp och förstärka kontakten mellan dessa två delar av lägenheten. De nuvarande ägarna använder ofta ett av fönstren som passage direkt ut till balkongen.

Sovrum
För den som letar riktig sekelskifteskaraktär är det stora sovrummet en dröm! Vitlaserat furugolv i original, takrosett och en pampig kakelugn är bara några av detaljerna som formar rummet. I ena hörnet finns ett platsbyggt hörnskåp i massiv pärlspont för att ge plats åt uppskattad förvaring. Storleken på rummet är väl tilltagen och rymmer med lätthet en dubbelsäng, arbetshörna/sminkbord, tv-möbel och favoritfåtöljen. Väggarna går i en behaglig vit ton och en fondtapet i guldtoner. Ett fönster vetter ut mot Viktoriagatan och bjuder på fri sikt ända bort mot grönskan i Hagaparken.

Badrum
Renoverat 2006. Ytan är välplanerad och här ryms alla bekvämligheter familjen behöver så som dusch med både hand- och huvuddusch, glasade duschdörrar, handfat med vit kommod, spegel med översittande halogenbelysning, wc-stol och tvättmaskin. Stilen är tidlös med mörkt klinkergolv med underliggande värme och vita kaklade väggar. I taket sitter spotlights för rätta belysningen.

Sovrum
Längst in i lägenheten, avskilt från de andra sällskapsytorna, finns ytterligare ett sovrum. Rummets placering i kombination med brutna vita väggar och en mjuk grå heltäckningsmatta skapar en lugn atmosfär. Ytan står dig fritt att disponera. I dag bor lilla Penny här, någon annan ser kanske möjligheten att skapa ett ytterligare sovrum eller kasta om och göra detta rum till "huvudsovrum". Längs med två av väggarna sträcker sig garderober med ordentliga hängsystem, snyggt dolt bakom diskreta spegeldörrar från Mirro. Ovanför dessa har takhöjden utnyttjas och platsbyggd förvaring installerats. I rummets ena ände finns dörren som leder ut till balkongen.

Balkong
Balkong är ett krav för många och givetvis kan denna lägenhet stoltsera med en sådan. Rofyllt placerad mellan de rustika huskropparna skapas ett undangömt och privat ställe och balkongen blir lätt en given plats för eftermiddagskaffet. Eller varför inte öppna upp fönstret in till köket och umgås med kocken medan middagen tillagas? Under 2012 byggdes balkongen ut och förstorades rejält och rymmer nu lätt hela middagssällskapet. Balkongen ramas in av ett svart, tidsenligt smidesräcke.

Välkommen till ett vackert hem i Vasastaden
Öppnad planlösning mellan kök och vardagsrum
Stort och luftigt sovrum med plats för dubbelsäng
Läckert kök med industriell känsla
Vardagsrummet är ca 35 kvm stort med 3 meter i tak
Stort nog att dela av till ytterligare ett sovrum
Elegant platsbyggd hylla sväljer alla böckerna
Solkatterna smeker stavparketten
En hem att trivas i - länge...
Tre fönster på rad gör att rummet badar i ljus
Plats för alla vännerna runt middagsbordet
En lägenhet inredd med känsla och omsorg
Rena, raka ytor och högt i tak
Här finns fina förutsättningar att laga god mat
Vid köksön finns bra arbetsytor
Ebenholzkök med både gas- och elspis
Infällda elstavar från Evoline
Påkostade maskiner gör matlagningen till ett nöje
Umgänge, matglädje och tillgänglighet är ledorden
Vinkyl och blandare från Blanco
Viktoriagatan 8 - en adress med respekt
Utbyggd balkong mot den fina innergården
Paris? Rom? Barcelona? Göteborg!
Från balkongen har du fri sikt över innergården
Det platsbyggda hörnskåpet ger gott om förvaring
Den 137 år gamla kakelugnen står kvar
...och höjer mysfaktorn i sovrummet
Välbevarade snickerier och romantisk fondtapet
Genomgående vy från sovrum till sovrum
Sovrum, arbetsrum, walk in. Du bestämmer.
Utgång till den stora balkongen
Penny har ett "eget kök" i sitt rum
Snyggt inbyggda garderober i det mindre sovrummet
Bakom skjutdörrar får alla kläderna plats
Planskiss
Alternativ planskiss
Vy från sovrummet ända bort till Hagaparken
Badrummet rakt fram, sovrummet till höger
Vita, välspacklade väggar i hela lägenheten
Golv från 70-talet. 1870-talet alltså.
Integrerat, fjärrstyrt ljudsystem i alla rum
De kunde snickra fint i slutet av 1800-talet
Säg hej till sekelskiftet
Vitt, grått och underliggande golvvärme
Bekvämt med egen tvättmaskin
Rejäl taksil med mjukt stril
Vi ses på visning!
Alldeles utanför porten finns flera restauranger
Fin tegelfastighet från 1877
Välkommen till numero åtta
Portiken är nyligen renoverad
Innergården bjuder på trivsamma sittplatser
Nyöppnade Koka ligger bara några steg från porten
Vasagatans allé ligger alldeles runt hörnet
Viktoriagatan - så centralt det kan bli i Göteborg
Sugen på något att dricka? Inga problem.
Accepterat pris
Välkommen till vår butik på Olivedalsgatan 16