Rosengatan 1, Linnéstaden

Med ett eftertraktat läge på Rosengatan, bara ett stenkast från Slottsskogen, återfinns denna sällsynt vackra 20-talslägenhet. Unik planlösning i olika etage med loft. Härliga fönsterpartier i söder. Tre sovrum och stora sällskapsytor. Stort kök med egen utgång till gården. Stabil förening med god ekonomi.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Rosengatan 1
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 4 + kök
Boarea: 133 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Hiss: Hiss finns
Våning: 1 av 6

Välkommen till ett unikt boende med kvalitéer utöver det vanliga. Eller vad sägs om att bo på exklusiva Rosengatan med allt vad stadsdelen Linné har att erbjuda inpå knuten, men ändå insynsskyddat med hjälp av växtligheten i förträdgården och med grönskande Slottsskogen bara ett stenkast bort?

Lägenheten är belägen på våning 1 av 6 i en välhållen 20-talsfastighet i hörnet av Linnégatan/Rosengatan. Mycket är intakt sedan 1924 då huset byggdes, både invändigt och utvändigt. Planlösningen är okonventionell och väldigt charmig med många vinklar och vrår och i olika etager. De tre sovrummen samt det stora vardagsrummet ligger i fil ut mot Rosengatan med stora ljudisolerade vackert välvda fönster. Kök och matdel ligger i direkt anslutning till varandra och från köket nås även gården. Badrummet är fräscht med badkar och tvättmaskin och nås från den trevliga hallen i etage.

Mycket av den ursprungliga 20-talscharmen finns bevarad i form av 3,1 meter takhöjd, vackra tak, fina profilerade lister, gedigna gjutjärnselement, brädgolv, stora spröjsade välvda fönster med djupa nischer etc. Nästan samtliga ytskikt har nyligen renoverats och målats i en ljus färgskala som passar väl in i denna 20-talslägenhet. Det finns även gott om förvaring i form av flera charmiga garderober och en stor klädkammare, samt källarförrådet som enkelt nås direkt från lägenheten.

Utanför porten finns det mesta. Allt från ekologisk frukt och nybakat bröd till heminredning i senaste design. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Mitt emot lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger dessutom vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i Europa.

Hall
Välkommen till ett trevligt hem, som sig bör börjar med en trevlig hall. Hallen är rymlig och känns inbjudande. Gott om utrymme för hallmöbel och förvaring. På golvet ligger fyrkantiga klinkerplattor i marrakechdesign, vilket både är snyggt och praktiskt. En igensatt fd entré ger en trevlig nisch.

Sovrum
Direkt till höger i hallen, två trappsteg ner, nås det ena sovrummet. Golvet är klassiskt snyggt, mörkbetsat och oljat vilket skapar en gedigen känsla. De ljust målade väggarna bryter snyggt mot det mörka. Ett stort fönsterparti med hela tre fönster på rad släpper in söderljuset. En vältilltagen, fast garderob rymmer gott om förvaring. Ursprungligen var detta och det andra sovrummet bredvid ett stort gemensamt rum, vilket såklart går att återställa till ett stort rum för den som vill.

Inre hall
En inre hall med trappor i olika nivåer fungerar som hjärtat i denna bostad. Från den inre hallen, genom små etager nås övriga rum i lägenheten. Till höger i den inre hallen nås vardagsrummet.

Vardagsrum
Ett underbart rymligt och luftigt rum som inbjuder till samvaro med plats för både soffgrupp, tv-möbel, matsal, gott om förvaring och läshörna. Två stora fönsterpartier med välvd utformning och härlig bredd ligger i ett rakt söderläge vilket ger ett skönt ljusinsläpp. Fönstren är nyligen renoverade, pietetsfullt och håller effektivt stadens brus ute. De breda och djupa fönsterbänkarna fungerar perfekt som avställningsyta och sitthörna för den som önskar. Detta är lägenhetens hjärta där umgänget känns väldigt naturligt och otvunget. Väggarna är målade i en mild ljus nyans som bryter fint mot det mörkbetsade ekgolvet, de vackra listerna och det vitmålade taket.

Sovrum
Vägg i vägg med vardagsrummet återfinns det största sovrummet, även det med ett stort fönster mot Rosengatan. Ett väl tilltaget rum med gott om plats att rymma en dubbelsäng med tillhörande sängbord och exempelvis en byrå eller en fåtölj. Fint mörkbetsat ekgolv även i detta rum. I anslutning till sovrummet finns en praktisk, riktigt stor klädkammare som går att använda som arbetshörna.

Sovrum
Även detta sovrum ligger i fil med vardagsrummet och nås genom två trappsteg. Rummen avskiljs genom tidstypiska spegeldörrar i par. Idag används detta som sovrum, vilket är perfekt för den stora familjen, men för de som önskar så är det perfekt som matsal alternativt arbetsrum eller bibliotek. En platsbyggd garderob tar väl hand om förvaringen.

Badrum
I anslutning till den inre hallen ligger ett välplanerat badrum i tidlösa färger och former. Ett vitt kakel pryder väggarna till höger och vänster och rakt fram på den rundade väggen (trapphuset) sitter ett ljust grönt kakel. På golvet ligger rektangulära klinkerplattor i grått som matchar väggarna. Vardagslyx ges i form av badkar och tvättmaskin med kombinerad torktumlare. Ett snyggt skåp tar hand om förvaringen. Ovan handfatet, längs hela väggen har det byggts en hylla och ovan sitter speglar i sektioner, allt väl anpassat till rummets rundade form.

Loftet
Tillbaka i den inre hallen, genom några trappsteg upp nås loftet och genom några trappsteg ner nås matplatsen och köket En perfekt plats som passar alla. De mindre får sitta ifred och spela tv-spel, svärmor och svärfar får en sängplats eller så passar det bra som arbets- eller tv-rum.

Kök med matplats
Ett stort kök i funkisstil. Stilrent kök i vitt, byggt i vinkel för att följa husets vinklar och vrår. Perfekt utformat för den som gillar att laga mat. Med ett klassiskt stort kallskafferi så förvaras alla matvaror på ett bra sätt - gott om skåp och lådor finns också. De oljade ekbänkarna ger fina arbetsytor och belysningen under skåpen ger ett fint arbetsljus. Ovanför köksbänken sitter vitt kakel. Vitvarorna går i vitt och rostfritt med en extra frys som bänkskåp. Diskmaskin finns praktiskt placerad bredvid diskhon. I direkt anslutning till köket ligger matplatsen som är lagom stor för familjen, för julmiddagen då hela släkten är på plats rekommenderas matsalen i vardagsrummet. Från köket finns en utgång som leder till både lägenhetens förråd (väldigt praktiskt att det ligger så nära) och till gården. Lägenhetens innehavare har en liten trädgårdsgrupp där de gärna sitter och dricker en kopp kaffe på gården, för påfyllning är det bara några steg in....nästan som att bo i villa mitt i stan.

och denna exceptionellt vackra lägenhet
med en unik planlösning i flera etage
Ett drömhem där det bara är att flytta in ...
En eftertraktad och ovanligt välhållen fastighet
Höga välvda fönster med ljudisolerat glas
Rymlig hall med praktiskt, rustikt klinkergolv
Nivåskillnaderna skapar spänning & karaktär
Direkt till höger återfinns ett av de 3 sovrummen
Väggen till höger går att ta bort, om så önskas
Vardagsrummet rymmer både soffgrupp och matplats
Massiva väggar & moderna isolerglas
tar effektivt bort bruset från staden utanför
Planskiss
Känslan av rymd är påtaglig
Mycket av tjugotalscharmen finns bevarad
Koppla av en stund med din favoritbok
Alla ytskikt är fint renoverade
En mindre trappa leder till det andra sovrummet
Ett mysigt rum som även kan disponeras som matrum
med praktisk platsbyggd förvaring på ena kortsidan
Här trivs idag 4-åriga, Holly som fisken i vattnet
Vägg i vägg med vardagsrummet återfinns
det rymliga, tredje sovrummet
även det med ekparkett i fiskbensläggning
Fina profilerade lister & spegeldörrar i original
Ljuset flödar in även här
Djupa fönsterbänkar erbjuder bra exponering
I anslutning finns en rymlig klädkammare
Från hallen leder en trappa upp till
ett mysigt loft som gjort för avkoppling/ TV hörna
Matplatsen ligger i anslutning till köket
Trevligt kök med gott om arbetsytor
Praktiskt med stadsgas indraget i fastigheten
Mormors kallskafferi rymmer alla matvaror
Lägenheten har egen utgång till gården
Med uteplats i direkt anslutning till lägenheten
Trevligt helkaklat badrum med rundad vägg
Bra förvaring på ena kortsidan och tvättmaskin
Omfattande renoveringar har gjorts på fastigheten
Utanför porten löper en grönskande förträdgård
Läget anses av många som optimalt
Vackra tidstypiska portar leder in i fastigheten
Njut av grönskan i Slottsskogen...
Med Linnés rika utbud utanför dörren...
...eller promenera till Botaniska trädgården
Accepterat pris
Du hittar oss & vår butik på Olivedalsgatan 16