Övre Djupedalsgatan 9 B, Linnéstaden

Oerhört charmig 3:a med stor smidesbalkong. Lugnt & unikt belägen i Brf Kråkängen med tillgång till parken Kråkängen. Underbar öppen planlösning & välutnyttjade kvadratmeter. Många fint bevarade sekelskiftesdetaljer så som brädgolv, stuckaturer, takrosetter & fungerande kakelugn. Stabil & gammal förening!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Övre Djupedalsgatan 9 B
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 74 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 3 av 4

Med lugnt läge på återvändsgata ligger Brf Kråkängen och Övre Djupedalsgatan 9B. Den rogivande stämningen följer oss in i detta hem som erbjuder det mesta som kan önskas av en sekelskiftestrea. Alvhem Mäkleri har nöjet att presentera denna härliga, kvadratsmarta trea som är lite av en oslipad diamant. Belägen på våning tre med stor balkong där kvällssol kan avnjutas. Genomgående planlösning med ljusinsläpp och utsikt i två väderstreck, Fungerande kakelugn och två bra sovrum samt goda förvaringsmöjligheter i form av skjutdörrsgarderob. Fina originaldetaljer från förra seklet finns bevarade i form av generös takhöjd, stuckaturer, takrosetter och vackra brädgolv. Ljuset från fönstren i söder flödar in och den genomgående planlösningen gör att lägenheten känns större än vad den är. Hela lägenheten andas en charm utöver det vanliga. Den okonventionella planlösningen ger många möjligheter till möbleringar. Att lägenheten är belägen i en gammal förening med oerhört stabil ekonomi och trevliga grannar är också en stor fördel.
När man bor i Brf Kråkängen har man dessutom tillgång till "egen" park. Parken bär namnet "Kråkängen" och med dess vackra grönska och den obefintliga trafiken utanför är detta en oas mitt i Linnés populära stadspuls. Här finns prunkande grönska, lekplats, utemöbler och grill. Det är endast de som bor i intilliggande hus som har tillgång till denna park och det är många göteborgare som inte vet om att den ligger mitt i Linné. Det är en fascinerande känsla att kunna växla mellan stadsliv och avkoppling bara genom att stänga den massiva porten bakom sig.

I Linné finner du det mesta, allt från nybakat ekologiskt bröd till heminredning i senaste design. Och skulle du mot all förmodan sakna något så är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Och skulle man tröttna på sin egna park så nås vackra Slottsskogen och naturreservatet Änggårdsbergen på en kort promenad. Här finns även prisade Botaniska trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Packa picknickkorgen, bred ut en filt och njut av naturens vackra lugn.

Hall
Ett tydligt gångstråk över den väl omhändertagna gården visar vägen fram till husets port. När porten slår igen bakom ryggen tystnar storstadssorlet och man slås av hur oerhört välskött och mysigt allt verkar vara. Om sommaren står planteringarna i full blom och det finns en mängd utemöbler att nyttja. Efter att ha passerat trapphuset i originalutförande och öppnat ytterdörren välkomnar en ljus och luftig hall med gott om svängrum. Hallen blir lite av lägenhetens nav då man når lägenhetens samtliga rum genom de fyra separata öppningarna. Hallens båda sidor erbjuder plats för avhängningsmöjligheter, möbler eller garderober. Vitmålade brädgolv och ljusa väggar. Solens strålar letar sig in genom de höga fönstren i söder och en känsla av hemtrevnad infinner sig. Välkommen!

Sovrum/barnrum/arbetsrum
Direkt in till höger ligger ett av lägenhetens två sovrum. Charmigt och oregelbundet till formen erbjuds här plats för en säng, fåtölj, byrå och en arbetsplats. Den rundade väggen mot trapphuset skänker karaktär åt rummet. Rummet pryds av en tapet som bryter snyggt mot de vitmålade brädgolven.

Sovrum
Väl avskilt från lägenhetens sociala delar ligger de båda sovrummen. Bakom en massiv profilerad gammal spegeldörr når man sovrummet. Här ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Skjutdörrsgarderoberna längs ena väggen ger gott om förvaring. En mönstrad fondtapet bryter fint mot de vitmålade brädgolven. Via två glasdörrar når du bostadens sköna balkong med härlig kontakt med himlen.

Balkong
Ovanligt stor balkong som är enormt användbar. Här ryms utan problem möbler, planteringar och många vänner. Balkongen gör att gränsen mellan ute och inne minimeras och kontakten med himlen och innergården ger nästan en kontinental känsla. Tidig morgonsol och kvällssol efter kl 18. Det svarta smidesräcket ger balkongen och utsikten en fin inramning. Njut av detta extra uterum, solen, tystnaden och fåglarnas kvitter.

Kök
Köket är en viktig plats i ett hem. Det är där man får utrymme att varva ner eller njuta av en middag i goda vänners lag. Med ljuset och rymden blir köket till den självklara samlingsplatsen.
Köket ligger i fil med vardagsrummet, en stor öppning har tagit upp i väggen vilket ger en social planlösning med möjlighet att duka till långbord.
Själva köket är äldre men funktionellt och välutrustat med diskmaskin. Skåpsluckorna liksom väggarna och snickerierna går i vitt. En klassik rostfri bänkskiva med sidobänkar i massivt trä. Downlightsen under skåpen ger bra arbetsbelysning och lyser upp det svarta kaklet. Övriga vitvaror består av spis, fläkt, kyl/frys samt en tvättmaskin.
Rummet ramas fint in av stuckaturen.

Vardagsrum
Vägg i vägg med köket ligger vardagsrummet. Allrummets regelbundna form skänker charm och ger flera möjligheter till möblering. Här finns plats för både soffgrupp, tv-bord, bokhylla och fåtölj. Ena hörnet pryds av en vacker fungerande kakelugn! Kakelugnen är ett smycke i sig och som en stämningshöjare under Göteborgs regniga och kalla dagar. Brasans lågor ger liv åt rummet och värme åt själen. Två höga fönster i söder släpper in rikligt med ljus och när man tittar ut mot Övre Djupedalsgatan inser man hur skönt det är att bo på en kort återvändsgata som knappt taxichaufförerna känner till. Tystnaden och utsikten är slående och insynen i princip obefintlig. Fönstren ger tillsammans med den bevarade stuckaturen en genuin känsla om att tidsandan lever och att huset är varsamt restaurerat med stor respekt och kunskap. Väggarna är målade i en bruten vit ton som fint lyfter fram stuckaturen. Från vardagsrummett är bygglov inlämnat för balkong i rakt söderläge och tack vare att lägenheten ligger högt upp i huset så finns chans för sol hela dagen.

Badrum
Intill köket och vardagsrummet ligger det helkaklade badrummet. Färgerna går i ljusa toner, utrustningen består av en wc-stol, handfat med översittande spegel, väggskåp samt badkar. Trots några år på nacken känns badrummet fräscht och av den anledningen har de nuvarande ägarna inte renoverat det. Vill man renovera så finns här te.x möjlighet att sätta in en egen tvättmaskin (finns en i köket) Badrummet kan också göras större genom att ta en del av den inre hallen som ligger i anslutning och istället öppna upp in till vardagsrummet från den andra hallen som leder in till sovrummen.

Luftig hall som leder till alla lägenhetens rum
Öppen & runtgående planlösning...
...gör lägenheten social med plats för många
Stor balkong mot fina innergården
Tillgång till "egen" park
Kök & vardagsrum i fil
Fritt & lugnt läge utan insyn
Vitmålade brädgolv i hela lägenheten
Stor öppning mellan kök & vardagsrum...
...gör lägenheten perfekt för socialt umgänge
Underbart ljusinsläpp från söder...
...med ett fritt läge
Äldre men funktionellt kök...
...med både tvättmaskin & diskmaskin
Stuckaturen ramar fint in köket
Högt till tak, stuckatur & bevarade brädgolv
Kakelugnen sprider värme
Både vacker och funktionell
Planskiss
Alternativ planskiss (bygglov inlämnat)
Hallen binder ihop bostadens rum
Plats finns om man vill ha dubbelsäng
Tapeten bryter fint av det vita...
...brädgolven
Arbetsrum, sovrum, barnrum? Möjligheterna är många
Blicka ut över den fina innergården
Harmoniskt sovrum mot innergården
Vackra detaljer
Skjutdörrsgarderoben ger gott om förvaring
Sovrummen ligger mot den tysta innergården
Här kommer solen runt framåt kvällen
Smidesräcket ramar in balkongen
Helkaklat badrum med badkar
Äldre men funktionellt
Välkommen till Övre Djupedalsgatan!
Brf Kråkängen, nummer 11-9!
Föreningen är unik på många vis
Ta med dig en filt & en god bok!
Här finns många sittgrupper för fika, lek & grill
Kråkängen kan stoltsera med en mängd olika växter
För dig med barn eller utan - detta är unikt!
Detta hem vetter åt två fina gårdar
Närhet till Slottsskogen & Botaniska Trädgården
Accepterat pris
Välkommen in om du har frågor om lägenheten!