Erik Dahlbergsgatan 44, Vasastaden

Oerhört charmig och väldisponerad vindstvåa på lugna Erik Dahlbergsgatan i hjärtat av Vasa. Ca 3,30 m till nock, synliga takbjälkar, murstockar och snedtak, vinklar och vrår. Här har ni även stans mysigaste terrass. Lägenheten har fri utsikt utan insyn. Ej hiss.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Erik Dahlbergsgatan 44
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 50 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 4 av 4

Mitt i Vasastans så omtyckta övre kvarter finns nu en otroligt charmig och väldisponerad vindstvåa med lugnt läge på en enkelriktad gata. Kvarteren kring övre delen av Erik Dahlbergsgatan präglas av vackra Landshövdingehus med stora kulturhistoriska värden. Här slås du av ett harmoniskt lugn i en ljuvlig bebyggelse med prunkande förträdgårdar och välbevarad arkitektur. Utanför dörren finns allt man kan tänkas önska sig, små charmiga kvartersbutiker med bland annat blommor, böcker och mysiga caféer. Ett stenkast bort så finns Landala Torg med välsorterad livsmedelsbutik, Apotek, Sats träningsanläggning, Bageri, Konditori, fiskaffär etc. För en kulinarisk restaurangupplevelse så kan ni besöka Ottomania eller Levantine som ligger på Aschebergsgatan endast ett par minuter bort.
Med ett högt fritt läge, på fjärde våningen, bjuder detta hem på en svårslagen utsikt över takåsarna, helt utan insyn. Vindskaraktären med snedtak, synliga takbjälkar och murstockar ger lägenheten en ombonad och hemtrevlig känsla. Lägenhetens 50 kvadratmetrar är mycket väl fördelade med rymligt vardagsrum med synliga takbjälkar ända upp till nock. Ett charmigt sovrum med plats för säng och skrivbord samt ett trevligt kök med halvöppen planlösning med utgång till den oerhört gemytliga terrassen. Du får helt enkelt väldigt mycket lägenhet på lite yta. Tack vare den genomgående planlösningen med fönster åt två väderstreck, samt takfönster, blir detta ett ljust hem.

Med gångavstånd till allt vad staden har att erbjuda och Vasastans stora utbud av restauranger, härliga caféer och små mysiga butiker så är det svårt att finna ett bättre läge. Ett stenkast bort ligger Kapellplatsen med välsorterade livsmedelsaffärer, konditori, apotek, bank/kassaservice, gym, systembolag, blom- och fiskaffär - allt man behöver inom bekvämt avstånd. För picknick i det fria nås Vasaparken och Kungsparken inom några minuters gångväg.

Föreningen har en stor gemensam gård i två etage med både gräsmatta och uteplats för trevliga grillkvällar.

En gedigen träport leder dig vidare in i ett stenvalv med vackra målningar i original. Här kommer postboxar att sättas upp senare under hösten. Här når du föreningens välskötta innergård som just i skrivandes stund håller på att renoveras och stenläggas.

Hall
Ett vackert trapphus tar dig upp till fjärde våningen. Högst upp välkomnas du in i hallen, med avhängning direkt till höger. Parkett i ek tillsammans med de oregelbundna vitmålade väggar ger ett karaktäristiskt och inbjudande intryck. Längre fram i hallen finns fyra garderober för ytterligare förvaring.

Kök
Hallen mynnar ut i det trivsamma ljusa köket. Här finns plats för både matlagning och social samvaro. Förvaringsmöjligheter genom vit skåpsinredning och rejäla arbetsytor i massiv oljad ek. Här finns allt men i litet format spis, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin.

Terrass/balkong
Två helglasade skjutdörrar gör att gränsen mellan ute och inne minimeras. Terrassen är lite men fantastisk mysig och det höga och fria läget gör det hela svår slaget. Trätrallen känns behaglig att beträda även med bara fötter och smidesräcket ger terrassen en fin inramning.

Vardagsrum
Ljust och stort vardagsrum med ca 3,30 meter till nock, synliga takbjälkar, massiv murstock och snedtak. Ett generöst tilltaget takfönster ger ett fitn ljusinsläpp. Här ryms både soffa, fåtöljer, bord och många vänner. Från ett djupt fönster blickar du ut över stadens bebyggelse åt sydväst. En fondtapet från Cole and Son bryter fint mot de vitmålade väggarna. Hallens och kökets ekparkett löper vidare in i detta rum.

Sovrum
Det rofyllda sovrummet nås ifrån hallen och är beläget mot den lugna innergården i öster. Här vaknar du av morgonsolen och kvällstid blir rummet svalt lagom tills det är dags att lägga sig. Här sover man gott om natten, högt över stadens brus. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett. Den massiva murstocken ger en mysig ombonad karaktär till sovrummet. Här finns gott om plats för säng och skrivbord.

Badrum
Från hallen nås badrummet. Helkaklat i vitt med en naturlig nisch som blir en perfekt duschavdelning. Badrummet är utrustat med duschväggar, vattenburen handdukstork, wc-stol samt kommod med översittande spegelskåp. Ett väggskåp ger även lite extra förvaring.

Glasdörrarna tar bort gränsen mellan inne & ute
Sol från tidig morgon till efter lunch
Inte helt dumt på kvällen heller
Ett hem att längta till...
...med hög trivselfaktor
Välkomnande hall med...
...bra förvaring
Hallen har plats för en läshörna
Planskiss
Luftigt vardagsrum...
...med vitmålde takbjälkar
Snedtaket framhävs av en fin fondtapet...
...från Cole & Son
Högt till tak...
...med fint ljusinsläpp
Genomgående vita väggar ger en bra bas att inreda
Spännande vinklar...
...& vrår
Luftigt rum med plats för en hel karavan
Här ges en fri vy mot grönska & vackra byggnader
Halvetage ner till köket
Adventure may hurt you but monotony will kill you
Komplett kök i litet format
Sol nästan jämt?
Rappade väggarna ger en fina kontraster
Sovrummet nås från hallen
Mysigt med ljusinsläpp från öster
Takstolarna, förvandlas till fin platsbyggd hylla
Studier?
Här sover du gott om natten mot lugna innergården
Helkaklat badrum...
...med stilren inredning
Nischen blir en perfekt duschhörna
Vacker & välskött byggnad
Pampigt stenvalv med målningar i original
Vackert trapphus tar dig upp till vindslägenheten
Stor innergård med...
...både lekplats & grillplatser
Lugn & enkelriktad gata
Här präglas omgivningen av vackra fastigheter
Runt hörnet tar ni er ner till Aschebergsgatan
Vasagatan når man på 2 min
Accepterat pris
Du hittar oss & vår butik på Olivedalsgatan 16