Majorsgatan 3, Linnéstaden

Underbar & unik etagelägenhet med ca 4 m i takhöjd, fantastisk rymd, eget loft med trappa, genomtänkta lösningar & exklusivt kök samt badrum med badkar & TP. Höga fönster i söder men också i norr, goda förvaringsmöjligheter samt infälld dimbar belysning i samtliga rum. Egen entré i mkt välskött BRF med god ekonomi!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Majorsgatan 3
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 1,5 + kök
Boarea: 47 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 1 av 5

Alvhem Mäkleri har nu nöjet att presentera ett hem som bör tilltala en köpare med högt ställda krav. Här erbjuds ett unikt tillfälle att bli ägare till en underbar nyproducerad etagelägenhet som stod färdig 2011 och som erbjuder ett boende utöver det vanliga. För det måste anses som unikt att bo på 47 kvm i två våningar med ca 4 m i takhöjd och höga fönster från golv till tak som gör att lägenheten badar i ljus. Hela lägenheten är minutiöst renoverad med stort fokus på detaljer och exklusiva materialval. Lägenheten har en egen entré och präglas av en kontinental atmosfär med slående takhöjd och generöst fönsterparti med reglerbara lamellgardiner. Vardagsrummet vetter mot Majorsgatan och här finns plats för både soffgrupp och matbord. Själva sovrummet ryms på entresolplanet som nås via en läcker upplyst trappa och har ett knäpptyst läge mot föreningens innergård. Första etage är på ca 41 kvm (boarea) och övre etage på ca 6 kvm (biarea). Både köket och badrummet är renoverat och påkostat med smakfulla material. Att lägenheten dessutom är belägen på en av Linnés bästa adresser i en välskött förening med god ekonomi, är ett stort plus. Lägenheten fullkomligt badar i ljus och den slående takhöjden tillsammans med planlösningens utformning och minutiöst hantverk inger en riktig studiokänsla à la New York.

Själva fastigheten stod färdig 1903. På den tiden fanns nästan bara betesmark i omgivningarna. Även om det idag, 111 år senare finns mer bebyggelse än då, så slås man av lugnet på denna gata. Med Skansbergets grönska i bakgrunden och kulturminnet Skansen Kronan som högsta topp, är det svårt att tro att man är mitt i en storstad. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen på dessa gator så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av små udda butiker, surdegsbageriet Alvar & Ivar och de små gallerierna, som gör att det alltid är liv och rörelse på gatorna. Sedan en tid tillbaka finns här även Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel. Redan klockan sju på morgonen slår 50-talsinspirerade Egg & Milk upp dörrarna och sedan strömmar gästerna till för att njuta av en amerikansk frukost på stående fot innan de tar spårvagnen till jobbet. Strax därefter ställer fruktbutiksinnehavaren på Sveaplan ut sina blommor på trottoaren och när sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en god middag på en av Linnégatans alla restauranger. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett mycket populärt tillhåll. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Packa picknickkorgen, bred ut en filt och njut av naturens vackra lugn.

Hall
Efter att du stängt den nya portdörren bakom dig och passerat in på föreningens innergård slås du av hur tyst det är här inne. Genom en egen entré från föreningens portal välkomnas man in till detta inbjudande hem som nås via en egen entré två trappsteg upp. Utanför dörren finns möjlighet att ställa blommor och det förstärker känslan av att bo skyddat och separat. I hallen finns plats för en stor spegel till höger samt avhängningsmöjligheter till vänster. Väggarna är genomgående målade i vitt och golvet är i hallen belagt med en ljus granitkeramik som sedan övergår i en vitoljad ekparkett.

Kök
Mellan vardagsrummet och badrummet ligger det stilrena köket från italienska Arrital. Smakfull design tillsammans med gedigna materialval ger en exklusiv känsla. Gott om förvaring finns bakom svartbruna släta luckor i form av över- och underskåp och en diskret bänkskiva i ljus stenkomposit ger en finstämd mix tillsammans med downlights och spotlights som är dimbara. I bänkskivan finns en integrerad ho med blandare från Grohe och stänkskydd av glas. Den maskinella utrustningen är av senaste utförande och kommer från Siemens och Bosch. Induktionshäll med översittande fläkt, varmluftsugn, inbyggd mikro samt integrerad diskmaskin och kyl/frys. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av samma vitoljade ek som i övriga rum.

Vardagsrum
Vardagsrummet vetter mot Majorsgatan och präglas av en fantastisk rymd tack vare den generösa takhöjden och det höga fönsterpartiet i svart. Känslan är svår att beskriva när man blickar upp mot taket där den infällda belysningen sitter samtidigt som det svarta fönsterpartiet ger en känsla av exklusivitet. Detta är utrustat med reglerbara lamellgardiner i vitt som kan justeras efter önskemål. Vardagsrummet är med andra ord som gjort för tillställningar i goda vänners lag då det rymmer både soffa, tv-möbel och matsalsbord för 4-6 personer. I ena hörnet har en smart och mycket diskret klädförvaring skapats i form av ett Elfa-system med ett vitt reglerbart draperi. Den tilltagna takhöjden om närmare 4 meter gör att man kan förvara på höjden. Väggarna är släta och målade i en vit nyans. Golvet pryds av vitoljad ekparkett.

Sovloft
Via en snygg och belyst trappa med förvaring under, nås entresolplanet som utgör själva sovavdelningen. Här ryms en dubbelsäng (160 cm) och avdelningen har ett tyst och insynsskyddat läge mot innergården. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av samma ljusa parkett som i övriga lägenheten. Från loftet ser man ner i vardagsrummet och man kan utan att överdriva konstatera att man är ganska ensam om denna planlösning i Linné.

Badrum
Badrummet är en dröm i sig, både vad gäller storleken, materialen och designen. Väggarna är klädda med ljus italiensk granitkeramik som fortsätter runt badkaret och även golvet. Badrummet är verkligen en härlig vardagslyx som man med fördel utnyttjar efter långa arbetsdagar. I en rymlig badrumsmöbel med ovanpåliggande handfat från Duravit ryms gott om förvaring. Ovanför handfatet sitter en stor spegel och längs ena väggen finns ett fönster som vetter åt gården. Detta ger rikligt med naturligt dagsljus och om kvällarna är det mysigt att tända de dimbara infällda spotlightsen i taket. Badrummet är i övrigt utrustat med en wc-stol, även den från Duravit, en påkostad blandare från Grohe, handdukstork från Margaroli Sanova och elburen golvvärme för maximal komfort. Som bevis på att man inte har snålat in på detaljerna finns i ena hörnet en tvättpelare med både tvättmaskin och torktumlare. Denna har snyggt klätts in med öppningsbar glasvägg av frostat glas.

Underbart ljusinsläpp & studiokänsla a la New York
Infällda spotlights & stort fönsterparti
Vita lamellgardiner reglerar fint ljusinsläppet
Planskiss - Entréplan
Planskiss - Entresolplan
Hela lägenheten byggdes om 2011 med smarta val
Genomgående planlösning med eget loft
Loftet nås via en trappa bakom köket
Här ryms en 1,60 m-säng & läget är tyst mot gården
Snyggt glasräcke släpper in ljuset från söder
Loftet på andra planet ger känslan av "minitvåa"
Trappan upp har snygg infälld belysning
Under den finns goda förvaringsmöjligheter
Smakfullt italienskt kök intill vardagsrummet
Inbyggda maskiner & snygga luckor i svartbrunt trä
Exklusiv bänkskiva av stenkomposit & nersänkt ho
Även köket har en tilltagen rymdkänsla!
I vardagsrummet finns plats för ett middagsbord
Här ryms normalt 4-6 personer utan problem
Slå dig bekvämt ner i soffan efter middagen
Detta hem är som gjort för social samvaro
Vita släta väggar & vitoljad ek ger en fin bas
I ena hörnet finns en mycket smart förvaring
Stänger, hyllplan & smarta lådor
Lägenheten är unik i sitt slag med sin planlösning
De vita lamellgardinerna stänger fint ute ljuset
Rymligt & påkostat badrum med exklusiva material
Inbyggd tvättpelare, golvvärme & infälld belysning
Maskinerna kommer från kvalitativa Siemens
Väggar & golv pryds av sandfärgad granitkeramik
Ett lyxigt inbyggt badkar är få förunnat på 47 kvm
Välkomnande hall med plats för avhängning
Hallen har direkt vy in mot köket
Detta hem har till och med en egen ingång
Välkommen till välrenoverade Majorsgatan 3!
Mellan populära Kastellgatan..
...& Linnégatan med alla uteserveringar
Gården har nyligen färdigställts...
Sittgrupper, belysning & lummiga planteringar
Nygräddat bröd finns runt hörnet hos Alvar & Ivar
Njut i Botaniska trädgården...
Skansberget ligger en kort promenad bort
Accepterat pris
Välkommen in om du har frågor om bostaden!