Kastellgatan 6, Linnéstaden

Stor och luftig sekelskiftestvåa med öppen planlösning och drömlik smidesbalkong i rakt söderläge. Här skiner solen hela dagen! Tyst läge mot en grönskande gård och höga fönster för generöst ljusinsläpp. Vackra detaljer bevarade. Renoverat badrum och kök. Mycket stabil förening med god ekonomi & välskött fastighet.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Kastellgatan 6
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 63 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 2 av 5

Välkommen till en lägenhet som är designad för att ta hand om dig på bästa sätt så att du kan leva, träffa vänner och umgås. Denna luftiga tvåa är tyst belägen mot föreningens gröna innergård med stora fönster i söderläge och en tilltagen balkong i smide. Här skiner solen hela dagarna, från att den går upp i öst till att den försvinner bakom takåsarna i väster. När solen har gått ner känns det skönt att tända en ljuslykta och inta ett glas tillsammans med vänner. Trots det centrala läget hör man inte ett ljud från storstadens brus. Med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum blir denna lägenhet en självklar plats för middagar och mingel i goda vänners lag. Byggåret 1903 förpliktigar och lägenheten lever upp till de högt ställda förväntningarna. En takhöjd om ca tre meter, stuckatur, takrosetter, vitbetsade brädgolv, djupa fönsternischer och massiva pardörrar gör lägenheten både representativ och inbjudande. Detta är ett fantastiskt hem i en 28 år gammal förening med mycket stabil ekonomi och nyligen sänkta avgifter.

Med Skansen Kronan som blickfång i nordväst och grönskande Slottsskogen i sydost ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen på dessa gator så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av små udda butiker, surdegsbageriet Alvar & Ivar och de små gallerierna, som gör att det alltid är liv och rörelse på gatorna. Sedan en tid tillbaka finns här även Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel. Redan klockan sju på morgonen slår 50-talsinspirerade Egg & Milk upp dörrarna och sedan strömmar gästerna till för att njuta av en amerikansk frukost på stående fot innan de tar spårvagnen till jobbet. När sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en god middag på en av Linnégatans alla restauranger. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett mycket populärt tillhåll. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Packa picknickkorgen, bred ut en filt och njut av naturens vackra lugn. Skulle du mot alla odds tröttna på Linné så tar det inte många minuter att promenera till Haga, Vasastan eller Avenyn. Hela Övre Husargatan har renoverats och även Sveaplan runt hörnet har rustats upp till piazza med träd och uteserveringar.

Hall
Efter att ha passerat föreningens upplysta portgång med nyinsatt port som öppnas automatiskt, passerat den renoverade innergården och tagit trappan upp till våning två, inser man snabbt hur välskött föreningen är. Allt är fräscht och renoverat i tidstypisk stil och det gamla trapphuset med stenlagt golv från 1903 leder Dig in till en vitmålad hall med generös takhöjd och en praktisk nisch till vänster om entrédörren. Nischen är perfekt för hatthylla eller krokar där både jacka och skor ryms. För den som vill kan denna nisch byggas in som garderob med skjutdörrar. Hallen är vinklad och leder vidare in till övriga lägenheten. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av massivt vitbehandlat brädgolv. Inom kort kommer föreningen att byta ut samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.

Badrum
Direkt till höger innanför hallen ligger badrummet som är renoverat och förhållandevis rymligt för att tillhöra en sekelskiftestvåa. Väggarna är kaklade med vitt kakel och golvet pryds av matchande klinker i samma ton med underliggande golvvärme. En nisch, kaklad med kakelplattor i olika färger gör att själva duschdelen blir separerad från övriga badrummet och bryter effektfullt av mot den övriga inredningen. Wc-stol, handdukstork och handfat med kommod och översittande spegelskåp.

Kök
Öppet och renoverat kök med gott om plats för både matlagning och förvaring i form av över och underskåp. Skåpsluckorna är ljusgråa med vissa vitrinskåp och bänkskivan består av massiv ek. En diskmaskin i rostfritt från Bosch tar hand om disken efter middagen och förutom en kombinerad kyl/frys (Electrolux) är köket också utrustat med spishäll och ugn i rostfritt från Bosch, översittande fläktkåpa och diskho av porslin. Mellan bänkskivan och överskåpen sitter ljusa plattor av marmor och golvet pryds av ljusgråa klinkerplattor. Via glasade pardörrar nås den underbara balkongen.

Balkong
Med utgång från köket, via glasade pardörrar, nås balkongen. Om den skulle man kunna skriva en bok. Balkongen är väl tilltagen (ca 4 kvm) med räcke av smide och med plats för både bord, stolar, grill och växter. Läget kan inte vara bättre, med ett näst intill spikrakt söderläge kan man här njuta av solen från lunch till sena kvällen. Den mysiga innergården har kullerstenar, planteringar, utemöbler och grill. En upplyst bergsklippa skapar en fin kontrast mot gräsmattan och växtligheten.

Vardagsrum
Med öppenhet mot köket och utgången till balkongen blir vardagsrummet en naturlig plats att vistas på. Från soffan har man kontakt med både kocken och middagsgästerna. Intill fönstret finns plats för ett rejält middagsbord och ena hörnet är som gjort för en soffa med tv och tillhörande soffbord. Öppenheten mellan köket och vardagsrummet ger en mycket trivsam och social känsla och gör att detta hem känns betydligt större än vad det är. Vardagsrummets väggar är målade i vitt och golvet pryds av massivt vitbehandlat brädgolv.

Sovrum
I fil med vardagsrummet, väl avskilt via massiva profilerade pardörrar ligger sovrummet som är dryga 20 kvm stort och erbjuder gott om plats för både dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, fåtölj och arbetsplats. Två höga fönster med överljus släpper in rikligt med ljus och grönskan utanför på gården gör det svårt att tro att man befinner sig två tvärgator bort från Linnégatan. Om sommaren kan man med fördel sova med fönstren öppna utan att låta sig störas. Längs en av väggarna erbjuder en fem stående garderober gott om förvaringsmöjligheter för både hans och hennes kläder. Väggarna är målade i en grå nyans som fint framhäver stuckaturen och de höga fotlisterna. Golvet pryds av framtaget originalbrädgolv som slipats och vitbehandlats.

Ljusa renoverade rum i fil mot en tyst innergård..
Här skiner solen stor del av dagen
Den öppna gården bjuder på varm södersol
Smidesräcke & trätrall ramar fint in
Balkongen nås via glasade pardörrar från köket
Bjud hem vännerna på stora middagar!
Om sommaren intas fördrinken utomhus
Den öppna planlösningen bjuder på möjligheter
I ena hörnet finns plats för en stor soffa
Vardagsrummets väggar är släta & ljust målade
Vitbehandlade brädgolv löper genom hela lägenheten
Här är det bara att flytta in!
Köket går i vitt & rostfritt
Diskmaskin, induktionshäll & ljusgrå klinker
Bänkskivan av trä mjukar upp det vita & gråa
I fil med vardagsrummet ligger sovrummet
Stort & ljust tack vare två höga fönster i söder
Här ryms gott & väl en dubbelsäng med nattduksbord
Även en arbetsplats för den som vill
Längs ena väggen finns fem stående garderober
Vackra framtagna brädgolv & gjutjärnselement
Läget kan inte vara bättre, tyst mot en lugn gård
Väggarna är målade i en snygg grå ton
... & taket ramas in av bevarad stuckatur
Sovrummet avskiljs via massiva parrdörrar
Renoverat badrum med kakel & klinker i ljus ton
I ena hörnet finns ett skåp & en wc-stol
I andra hörnet en egen nisch för duschdelen
En kommod med översittande skåp ger förvaring
Välkomnande hall med brädgolv & egen nisch
Själva nischen är klädd med en charmig tapet
Innanför dörren finns grå praktiskt klinker
Hallen leder vidare in till vardagsrummet
Planskiss
Välkommen till Kastellgatan
... nummer sex!
Renoverad innergård med utemöbler och grill
Gården är en grön liten oas om sommaren
Bo granne med grönskande Skansberget
Här finns kolonilotter för den som vill odla
På samma gata finns ett surdegsbageri
Gemytliga Haga nås på bara några minuter till fots
Linnégatans rika utbud finns också nära till hands
Accepterat pris
Välkommen in till oss om Du har frågor!