Ingenjörsgatan 7A, Kungshöjd

En liten lägenhet med stor personlighet, detta är ett hem att längta till! Belägen på översta originalplanet och med balkong mot söder med utsikt över Kungsgatan. Oerhört ljus och ytterst välplanerad med funktion av en minitvåa. Vitt brädgolv, pardörrar & kök med bistrokänsla. Utrustad med både DM, TM & TT. Vån 4/5, ej hiss.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Ingenjörsgatan 7A
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 1,5 + kök
Boarea: 40 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 4 av 5

På Kungshöjd bor du med omedelbar närhet till allt Göteborgs innerstad har att erbjuda; snedda över Esperantoplatsen bort till Linné, följ Kungsgatan ner till citykärnan, ta Älvsnabben över till Hisingen eller passera över kanalen bort mot Vasa. Kort sagt, här bor du mitt i navet av alla stadsdelar! Att strosa omkring på Kungshöjd inger en speciell känsla. Kvartersbutikerna skyltar om och erbjuder sådant som inte står att finna i de större butikskedjorna några gator längre bort. Småskalighet är nyckelordet i dessa kvarter, som trots sitt centrala läge präglas av små charmiga kvartersbutiker med unika utbud och en atmosfär som är svår att sätta fingret på men som gör intryck på alla. Det centrala läget är helt enkelt fenomenalt och här erbjuds mat från jordens alla hörn. Det finns en favorit för alla och överst på listan hägrar idag för nuvarande ägare Barabicu, Dubbel Dubbel (nås enkelt via att gena över föreningens innergård) och Fiskekyrkan. Är det frukost som vankas så köp med dig nybakat bröd från Surdegsbageriet samt en kaffe och gudomlig nypressad juice från Piccolino.

Ingenjörsgatan är en tyst och otrafikerad tvärgata till mysiga Kungsgatan och när ni stänger den massiva porten på nummer 7 slås ni av ett rofyllt lugn. Stanna upp en stund och insup den tystnad som råder här. Det är svårt att tro att du befinner dig mitt i kärnan mellan innerstadens mest attraktiva stadsdelar. Gården som möter dig genomsyras av ett välkommet lugn och påminner vår och sommartid om en härlig uteservering. Här inne samsas solstolar och diverse utemöbler med grill och planteringar och föreningens innergård är en uppskattad mötesplats. Här inne skapar de rustika huskropparna en skyddande atmosfär åt de boende och bredden mellan fastigheterna tillåter solen att finna sin väg in. På översta originalplanet på nummer 7A, erbjuds nu denna unika 1,5:a med känsla av en minitvåa. Ett hem med en otroligt härlig karaktär som gör ett varmt och starkt intryck på alla gäster. Vitmålade brädgolv och dekorativa lister påminner om förra sekelkiftet, samtidigt som ett rustikt kök med bistrokänsla ger en modern och personlig känsla.

Hall
Följ de massiva stentrapporna fyra våningar och kliv på. Från hallen möts ni av en inbjudande vy mot köket och här erbjuds gott om förvaring i fyra garderober. Garderobsluckorna är målade i grått och pryds av stilrena handtag i mässing. Det vitmålade brädgolvet som löper vidare in i lägenheten knarrar till lite. Detta betyder hemma. Välkommen vidare in i en minst sagt hemtrevlig lägenhet.

Kök & Vardagsrum
Kök och vardagsrum möts i en öppen planlösning på dryga 20 kvm och rummet präglas av ljus, rymd och en social atmosfär. Det höga läget mot öster bjuder in förmiddagsljus och himmel och trots mörkaste november så får man en ljus och fin känsla. Lägenheten ändrar effektfullt karaktär efter årstiderna och yteffektiviteten överraskar än en gång, hur många lägenheter om 40 kvm kan stoltsera med matplats för 8 sittande gäster, vardagsrum med plats för soffa och fåtölj, stor balkong och sovrum med plats för dubbelsäng? Köket renoverades 2012 och är inrett med en skön bistrokänsla. Köksinredningen i svart är från Ikea och arbetsytorna i trendig carraramarmor. Istället för överskåp så erbjuder öppna hyllplan gott om förvaring och avsaknaden av överskåp ger en rymlig känsla. Ovan arbetsytorna är det kaklat i vitt kakel med mörkgrå fog och köket är utrustat med rostfri spis och diskmaskin, båda från Smeg, fläkt och ett ljusblått kylskåp med retrodesign, även detta från välrenommerade Smeg. Intill köket har nuvarande ägare möblerat med ett rejält matbord och här samlas ofta vänner och familj. I vardagsrummet ryms både soffa och fåtölj och från vardagsrummet nås den nyuppförda balkongen via helglasade dörrar.

Balkong
Så sent som 2013 uppfördes balkongen som är dryga 5 kvm (1,4 m * 3,7 m). Läget på översta originalplanet är optimalt och här är ni granne med himmel och takåsar. Blicka ned över Kungsgatans folkliv och njut av solen från både öster och söder. På sommaren kommer solen tidig morgon och stannar till långt in på eftermiddagen. Balkongen omges av ett stilrent räcke av smide och här finns plats för både matstolar, bord och solstolar.

Sovrum
Mellan sovrum och vardagsrum var det tidigare öppet och år 2011 uppfördes en vägg för att skapa ett avskilt sovrum. Efter mycket sökande fick två spegelpardörrar från sent 1890-tal ett nytt hem och de passar perfekt in och förhöjer sekelskifteskaraktären. I sovrummet slås ni av tystnaden och här ryms dubbelsäng, sängbord samt gott om förvaring och garderoberna i sovrummet, tillsammans med garderoberna i hallen,erbjuder mycket gott om förvaring.

Badrum:
Badrummet är från 80/90 tal och nås från hallen. Badrummet är inrett med helkaklade väggar samt ljus våtrumsmatta på golv och badrummet är utrustat med handfat, spegel med belysning, dusch samt tvättmaskin och torktumlare (Hotpoint)

40 väldisponerade kvadratmeter med funktion..
..av en minitvåa, här kan man enkelt bo två!
Belägen på översta originalplanet och mot öster
Balkongen uppfördes 2013 och är hela 5 kvm!
Granne med himmel och takåsar!
På sommaren, sol från tidig morgon till sen em!
Fri utsikt ned över Kungsgatans folkliv
Fint ljusinsläpp från hela tre fönster
Ett hem där gästerna gärna samlas runt bordet
Här ryms med enkelhet 8 runt bordet
Köket präglas av en skön bistroatmosfär
Kaklat ända upp till tak och fina inslag av koppar
Stilsäkra val som bänkskiva i carramarmor..
.. och spis, DM och kyl/frys från SMEG
Vita hyllplan ger plats för allt porslin
Kvalitetsvitvaror och diskho i porslin
Intill kylen finns plats för ytterligare förvaring
Kök och vardagsrum samsas på dryga 20 kvm
Det höga läget ger en rymlig och luftig atmosfär
Ett hem där alla trivs, även fyrbenta vänner!
Sekelskiftesdetaljer som pardörrar i trä..
... och vitmålat brädgolv
Varje detalj är vald med stor omsorg
I sovrummet ryms både dubbelsäng..
.. och gott om förvaring
Litet men väldisponerat badrum
Utrustat med både TM & TT
Välkomnande hall med förvaring i 4 garderober
Planskiss
Mysig gård med utemöbler, grill & planteringar
Suveränt läge på lugn tvärgata till Kungsgatan
En välskött förening med god ekonomi
Eftertraktade kvarter med kontinental atmosfär
Här finns populära kaffebarer..
... mysiga caféer...
.. och restauranger med mat från jordens alla hörn
Accepterat pris
Välkommen in till oss & vår butik vid frågor!