Prinsgatan 10 B, Linnéstaden

Välplanerad hörn sekelskiftestvåa på 55 kvm med lugnt & tyst läge mot grönskande park. Öppen planlösning mellan kök & vardagsrum. Härlig balkong i sydvästläge med många soltimmar. Bevarade sekelskiftesdetaljer såsom brädgolv, stuckatur, höga fotlister mm. Tillgång till Kråkängen. Hiss finns
Såld

Bostadsfakta

Adress: Prinsgatan 10 B
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 55 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Hiss: Hiss finns
Våning: 2 av 5

Välkommen till en både trivsam och charmig lägenhet belägen på en av Linnés populäraste adresser - Prinsgatan. Med Skansen Kronan som blickfång åt öster och vackra Oscar Fredriks kyrka åt väster ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen på Prinsgatan så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, krogar och små udda butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Redan klockan halv åtta på morgonen slår genuina Bar Italia upp dörrarna och sedan strömmar gästerna till för att njuta av en italiensk frukost på stående fot innan de tar spårvagnen till jobbet. Strax därefter ställs blommor från blomsteraffären ut på trottoaren och när sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en stenugnsbakad pizza på den franska kvarterskrogen Cyrano eller smörrebröd på Oscar den lille. Sagotanten i leksaksaffären "Björnen och Boken" har alltid ett leende på läpparna och erbjuder ofta en frikostig rabatt när barnen ska handla leksaker. Endast ett kvarter bort ligger Linnégatan med dess rika utbud av caféer, restauranger, mataffärer mm och en kort promenad bort breder Slottsskogens grönska ut sig för hundpromenaden eller löprundan.

På gatans mitt, i en fin tegelfastighet från tidigt 1900-tal, har vi nu nöjet att erbjuda en ljus, oerhört väldisponerad och knäpptyst gaveltvåa om 55 kvm. Lägenheten är belägen på våning två i gårdshuset där lugnet råder. Huset stod färdigt 1907 och mycket av den ursprungliga karaktären har varsamt bevarats. En generös takhöjd på ca tre meter, stuckaturer, takrosetter och genomgående brädgolv ger den känsla man eftersträvar i ett hus från förra seklets början. Öppet mellan kök och vardagsrum ger stora sociala ytor och får lägenheten att kännas mycket större än sina 55 kvm. Hela lägenheten andas en skön atmosfär tack vare de stora fönstren som släpper in rejält med ljus. Balkongen ligger mot Kråkängsparken och har ett sydvästläge vilket ger många soltimmar. Huset kan även stoltsera med en innergård utöver det vanliga. Tillsammans med de intilliggande fastigheterna längs Nordhemsgatan, Övre Djupedalsgatan och Prinsgatan har de boende tillgång till en grönskande oas om hela 4 000 kvm. Parken ligger oerhört skyddat, okänd för de flesta, och endast medlemmarna runt omkring har tillgång till den. Parken vindlar upp längs Kråkberget och bjuder på planteringar, sittgrupper, grillplats, sandlådor och gungställningar, det finns till och med persikoträd som ger god frukt. Detta är en plats att njuta av!

Hall
Ta hissen upp till andra våningen i B-uppgången. Trapphuset som möter dig är renoverat i tidsenlig stil och entrédörrarna har bytts ut till rustika säkerhetsdörrar. Även golvet är tidstypiskt vilket sammantaget ger en välskött känsla och man inser att detta är en förening som är mån om sitt hus. Hallen som välkomnar dig omsluts av vitmålade väggar som bryts av med en blommig fondtapet från Pip Studio. På golvet ligger klinker i sandfärgad ton med golvvärme. Halldelen har plats för avhängning.

Vardagsrum
Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum och där till takhöjden, gör att lägenheten känns mycket större. Lättmöblerat rum med plats för allt man kan önska i ett sällskapsrum. Den genomgående planlösningen ger rymd och liv. Det är ett härligt ljusinsläpp här, tack vare hörnläget med stora fönster och de två balkongerna åt två olika väderstreck. Mycket av sekelskifteskänslan finns bevarad här i form av brädgolv, höga fotlister, stuckatur och takrosett.

Balkong
Balkongen ligger mot den lugna Kråkängen, här kan man inte tro att man befinner sig mitt i stan när man ser all grönska och hör fåglarna kvittra.
Balkongen har många soltimmar tack vare läget i sydväst. Det finns även en fransk balkong åt väster.

Kök
Köket är en viktig plats i ett hem om inte den viktigaste. Det är här man får utrymme att varva ner eller njuta av en middag i goda vänners lag. Med ljuset och rymden blir köket till den självklara samlingsplatsen.
Köket ligger i fil med vardagsrummet och en stor öppning har tagits upp i väggen vilket ger en social planlösning.
Själva köket är stort och kvadratiskt med mycket förvaring tack vara dubbla överskåp och två hela högskåp. Skåpsluckorna och snickerierna går i vitt. En klassisk rostfri bänkskiva med sidobänk i massivt trä. Downlightsen under skåpen ger bra arbetsbelysning och lyser upp det vita kaklet. Övriga vitvaror består av spis, fläkt, kyl/frys samt en diskmaskin.
Vitmålade brädgolv och väggar bryts av med en harmonisk tapet från Popier Peint.

Sovrum
En vacker spegeldörr tar dig in till sovrummet som är väl avskilt från de sociala ytorna. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord mm. Hela fem garderober ger gott om förvaring. Ett stort fönster mot grönskan i söder släpper in ljuset. Tidigare har detta varit ett kök med ett stort kallskafferi. Därav har man kvar det lilla fönstret uppe i hörnet som då användes som tilluftsfönster, idag ger det karaktär åt rummet och det blir ett fint släpljus i rummet idag. Väggarna liksom brädgolvet är vitmålade och mellan köket och sovrummet ligger det klinkers från Marrakech i ljusa toner som smälter i hop med brädgolven.

Badrum
Badrummet är från 2005, med grått klinker på golvet och vita kakelplattor på väggarna. Badrummet är utrustat med duschväggar, kommod med översittande spegelskåp, tvättmaskin och handdukstork. Värmegolvet är extra skönt nu när det börjar bli riktigt kyligt.

Öppen planlösning gör att...
...lägenheten känns mycket större än 55kvm
Balkong i söder med vy ut mot "egna" parken
Vacker & välhållen fasad
Fantastiskt ljusinsläpp från både söder & väster
Stora fönster med smala bågar ger mycket ljus
Ljusgrå väggar...
...lyfter fram lister & stuckatur
Högt till tak med bevarad stuckatur
Brädgolv & listverk i original
Vardagsrummet rymmer det mesta...
...till och med en arbetshörna
Balkong i söderläge
Avskilt läge på hörnet...
...mot grönskande park
Planskiss
Nästan 3 m från golv till tak
Här finns plats för ett rejält matbord...
...intill fönstret
Stora arbetsytor &...
...mycket förvaring
Avskilt sovrum från de sociala ytorna
Insynsskyddat & tyst läge...
..långt från trafik & buller
Fin vy att vakna upp till
Perfekt övergång mellan sten & trä
Välkomnande hall med plats för avhängning
Golvvärme även i hallen
Helkaklat badrum med tvättmaskin...
...& golvvärme
Ta med fikan ut...
...till "egna" parken
Prydlig innergård med snickeriverkstad
Skansen Krona som blickfång åt öster
Prinsgatan har det mesta...
...som man kan önska
Populära Kino runt hörnet på linnégatan
Accepterat pris
Ni hittar oss och vår butik på Olivedalsgatan 16