Västergatan 4 A, Vasastaden

52 snyggt renoverade kvadratmeter på våning fyra med fiskbensparkett, kolmårdsmarmor och stora fönster med fin utsikt på bästa adress i Vasastaden. Öppnad planlösning, hiss, balkong och mycket välskött brf.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Västergatan 4 A
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 52 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 4 av 7

Vad är viktigast i ditt val av lägenhet? Är det ljuset? Ett centralt läge? Kanske ett tyst sovrum? Eller är föreningens ekonomi det som väger tyngst? Grattis till dig som svarar JA på dessa frågor, för på Västergatan 4 finns tvåan med just dessa kvalitéer.
Våning 4, öppnad planlösning, bra förvaring och ett riktigt centralt läge mittemellan Vasastaden, Linné och Haga. Välkommen, du kommer att gilla detta!

Västergatan börjar där backen vid Haga Kyrkogata slutar och vår lägenhet ligger i en fint bevarad fastighet från mitten av 40-talet när funkisarkitekturens fana vajade som högst. Stramt trapphus, kolmårdsmarmor och praktiska planlösningar kännetecknar byggnadsstilen och detta hus är välskött från källaren hela vägen upp till takterrassen.

Läget är centralt, närmaste spårvagnshållplats heter Brunnsgatan och ligger bara några steg bort. Läroverk som Handelshögskolan, KTB och Göteborgs Universitet finns i området. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera grönskande parker att tillgå, bland annat Vasaparken och Kungsparken. Ett tomt kylskåp är ingen anledning till panik. God mat finns nämligen inom räckhåll och på en kort promenad når du moderniserade Övre Husargatan med de populära restaurangerna Spisa, Burgersson och Bistro Italiano.

Entré
Huset är maffigt och respektingivande sju våningar högt med totalt 39 lägenheter. Snygg fasad med nyrenoverade balkonger, stiliga entréer och ljusa trapphus gör att den rätta känslan infinner sig. Här märks det att de boende tar väl hand om sin fastighet.
Följ med in i hissen och tryck på fyran!

Hall
Vi öppnar säkerhetsdörren till den fina tvåan och det första intrycket är: Vilket ljus! Vilken rymd! Marmorn på golvet kommer från Kolmården och har legat där sedan fastigheten uppfördes för nästan 70 år sedan. Jackorna hängs till vänster och en praktisk garderob är perfekt för kläder eller träningsväskan. Härifrån har man god överblick över hemmet och det är skönt att se hur ljuset får fritt spelrum över hela lägenheten.

Kök
Lägenheten är ju inte jättestor, men är köket fullutrustat och har ovanligt mycket förvaring och avställningsytor tack vare den praktiska köksön. Matlagningen underlättas av stora bänkskivor och alla maskiner är i rostfritt utförande. Finns diskmaskin? Javisst! Varmluftsugn, glaskeramikhäll och inbyggd mikrovågsugn är andra finesser. Med många dimbara spottar i köket får man rätt belysning. Fönstret i köket har en djup fönsterbräda som går i ton med kökskaklet. På golvet ligger grå klinker.

Vardagsrum
Att bo högt upp i huset med utsikt är något de allra flesta föredrar. Lägg till en balkong och hemmet blir fulländat! Hela lägenheten ligger mot öster och från balkongen är utsikten totalt rofylld mot den grönskande kullen och den vackra skolbyggnaden på Folke Bernadottes Gata. Solchans från tidig morgon fram till lunch. Tack vare att väggen mellan vardagsrum och kök har tagits bort upplevs lägenheten som både öppnare, ljusare och större. Parkettgolvet från 1946 är intakt och alla väggar är vita. Plats för soffgrupp och matbord.

Sovrum
Läget på fjärde våningen gör att här härskar tystnaden. Sovrummet ligger avskilt och absolut rofyllt. Stort nog för dubbelsäng med tillhörande sidobord. Även här ligger originalparkett och väggarna är vita. Kläderna förvaras i den inbyggda garderoben.

Badrum
Fint renoverat med tidlösa färger: grå klinker och vita väggar. Fräscht, rymligt och bra plats för pryttlarna i den snygga kommoden.

Stora fönster, öppna ytor
Öppen planlösning ger ljus och rymd
Sovrummet ligger avskilt och mysigt
Balkong i högt och soligt läge
Sovrum med gott om plats för dubbelsäng
Fiskbensmönstrad parkett och vita väggar
Klädkammare - lyxigt, praktiskt
Djupa fönsterbänkar i marmor
Planskiss
Rostfria vitvaror och integrerad diskmaskin
Köksön ger både förvaring och avställningsytor
Kök med extremt gott om förvaring
Fridfullt, bokstavligt talat
Balkong i högt sydöstläge
Läget är högt, utsiken grym
Tänk hur grönt och fint det blir här i vår!
Här är gôtt att vara på sommaren!
Soffan har sin givna plats i nischen
Strama fotlister och parkett à la 40-talet
Stort vardagsrum i öppnad planlösning
Rekatangulärt kakel och inbyggd hylla
Grått och vitt och självklart en handdukstork
Kommoden löser all förvaring i badrummet
I entrén ligger Kolmårdsmarmor i original
Välkommen tillbaka!
Välkommen till Västergatan 4 A
Föreningen erbjuder 14 p-platser till medlemmarna
Grönskande omgivningar och välskött förening!
På taket finns en solig terrass som kan bokas
Underbar utsikt ner mot hamninloppet
Landalabergen med himlen i bakgrunden
Här grillas och solas det flitigt om sommaren
Västergatan övergår i Haga Kyrkogata
Vasagatans allé ligger alldeles runt hörnet
Omgivningen präglas av vacker arkitektur
... gemytliga Haga med sina små butiker
Accepterat pris
Vår butik ligger på Olivedalsgatan 16