Sveagatan 23 A, Linnéstaden

Totalrenoverad 20-talstvåa med ljuvliga originaldetaljer - vitpigmenterade originalgolv, stuckaturer, spegeldörrar, spröjsade munblåsa fönster med djupa fönsternischer av marmor. Renoverat tidlöst kök & badrum. Oerhört välplanerad & mycket trivsamt belägen på en av Linnés bästa adresser. Eventuella balkongplaner.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Sveagatan 23 A
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + Kök
Boarea: 53 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021053)
Hiss: Hiss finns
Våning: 1,5 av 6

Med det absolut bästa av Linné runt knuten lägger kombinationen av sobert 20-tal och en medveten minutiöst utförd renovering, grunden till en oöverträffad atmosfär. Den stilrena inramningen med spacklade och nymålade väggar i dova nyanser och tidsenliga slipade och vitpigmenterade originalgolv som hårdvaxoljats, ramar smakfullt in denna välplanerade tvåa. Fast förankrad i 20-talets självklara elegans blir detta hem till en fristad för dig som söker det lilla extra. Gamla detaljer har smakfullt kryddats med nutidens krav på estetik. Höga munblåsta originalfönster mot Sveagatan i öster släpper rikligt in solen och dagsljuset och den generösa takhöjden om ca 3,20 m gör att detta hem känns betydligt större än vad det är. Stilren stuckatur, takrosetter, gjutjärnselement och fönsterbräden av marmor är av finaste skick. Köket är renoverat och genomtänkt med smarta inbyggda lösningar och smakfulla materialval. Även badrummet är fräscht med tidlösa färger och tvättmaskin. Du som letar efter en välplanerad lägenhet på bästa adress kan snabbt konstatera att du har hittat hem. Att man dessutom inte behöver göra någonting är ett stort plus. Lägenheten är belägen en och en halv trappa upp. Första våningsplanet består av garage och därför är känslan densamme som om man skulle vara på andra våningen.

Hela området kring Sveaplan har vaknat upp ordentligt och känns numera som en stad i staden. Hela Övre Husargatan har renoverats och även Sveaplan runt hörnet har rustats upp till piazza med träd och uteserveringar. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Ett stenkast från lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Kommunikationerna är också goda. Olivedalsgatans spårvagnshållplats passeras av linje 1, 2 och 6 med generösa avgångar. Från Linnéplatsen avgår också bussar som tar dig både inom och utanför staden och på gatorna intill finns både surdegsbageriet Alvar och Ivar, ett apotek, Hemköp och en mängd mysiga kvartersbutiker med allt från delikatesser till designprylar. För dig som studerar ligger Handelshögskolan bara en kort promenad bort och övriga universitet på cykelavstånd.

Hall
Efter att ha tagit hissen upp, eller trappan om man så vill, välkomnas man in i hallen som är lagom stor och välkomnande. Redan här förstår man att detta är ett hem utöver det vanliga. Väggarna är minutiöst spacklade, slipade och målade i en behaglig ljusgrå ton, originalsnickerierna är av finaste skick och de slipade och vitpigmenterade hårdvaxade brädgolvet fantastiskt vackert. Denna genuina känsla går som en röd tråd genom hela detta hem och det är svårt att inte förälska sig. En generös takhöjd ger en pampig känsla och massiva dörrnischer ger den känsla man eftersträvar i ett hus uppfört 1929. Till vänster om entrédörren finns plats för avhängning i form av jackor och skor. Till höger finns två vita garderober som förvarar de saker man inte vill skall hänga framme. Från hallen strålar dagsljuset in från öppningen in mot vardagsrummet samt öppningen in till sovrummet och blir därmed lite av lägenhetens nav. Hallen erbjuder förutom avhängningsmöjligheter också plats för exempelvis en byrå, en sittbänk eller en stor spegel. Väljer man att ta höger i hallen leds man in i vardagsrummet och tar man vänster kommer man via en inre hall till sovrummet och sedan köket och badrummet. Den inre hallen erbjuder inbyggda förvaringslösningar i form av en klädkammare/skafferi samt ett mindre litet skåp som passar utmärkt som vinskåp. Även i dessa utrymmen har ytskikten målats och de bevarade profilerade dörrarna blir till dekorationer längs den målade väggen.

Vardagsrum
Till höger om hallen ligger vardagsrummet. Med sin generösa rymd, sitt höga fönster med utsikt mot Sveaplan och de välgjorda ytskikten, blir detta rum en självklar plats för socialt umgänge i goda vänners lag. Vardagsrummet erbjuder plats för både soffa med tillhörande bord, tv-möbel och middagsbord för 4-6 personer. Väggarna är målade i en dov grå nyans som på ett mycket fint sätt lyfter fram den strama stuckaturen, de vitmålade snickerierna och den djupa fönsternischen. I samband med renoveringen slipades och vitbehandlades den gamla stavparketten. För att ge en matt levande men samtidigt en slitstark yta, har golven också hårdvaxoljats. Samtliga detaljer visar att inget är lämnat åt slumpen. En bevarad massiv spegeldörr öppnar upp till sovrummet som ligger vägg i vägg.

Sovrum
Mellan köket och vardagsrummet ligger det luftiga sovrummet. Här finns gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Två sexluftsfönster med rejäla fönsterbräden av marmor gör även detta rum ljust och trivsamt. Väggarna är även här målade i en bruten grå nyans som på ett smakfullt sätt lyfter fram de djupa fönsternischerna och de vita snickerierna. Längs en vägg finns förvaringsmöjligheter i form av garderober med vita skjutdörrar. Sovrummet kan nås från både hallen och vardagsrummet.

Kök
Som en perfekt kontrast till den gammaldagsa andan är köket renoverat med medvetna materialval i form av vita skåpsluckor i högblankt vitt med massiv bänkskiva av vitoljad ek, dimbara downlights och delvis inbyggd maskinell utrustning i form av diskmaskin och micro. En gasspis med elektrisk ugn och översittande fläktkåpa är en fröjd för den matlagningsintresserade. Själva kylen/frysen har medvetet placerats fritt i ena hörnet av köket och är med sin benvita retrolook ett smycke i sig. Ett högt spröjsat fönster med djup fönsterbräda av marmor gör köket ljus men blir också till en liten sittplats för kuddar och en kopp te för den som vill. Tre av kökets väggar är målade i vitt, den fjärde är klädd med en vitmålad liggande pärlspont som förstärker den känsla man får i ett hus från 1920-talet. Runt middagsbordet ryms två personer. Är man flera flyttar man med fördel ut till vardagsrummet.

Badrum
Lika stilrent som köket, är badrummet renoverat med känsla för god smak och estetik. Tidlösa materialval gör att man inte tröttnar på det vita kaklet och det grafitgråa klinkergolvet. Förutom wc-stol, är badrummet utrustat med en duschhörna med skjutbara glasväggar, handdukhängare och en vit kommod med översittande spegelskåp. Badrummets ytskikt renoverades 2006. Själva badrumsinredningen är från 2007. I ena hörnet har den nuvarande ägaren valt att sätta in en tvättmaskin.

Trivsam ljus planlösning i vackra nyanser
Stilrent vardagsrum med plats för middagsbord
Stram stuckatur & ca 3,20 m i takhöjd
Slipade, vitpigmenterade & hårdvaxoljade golv
Vardagsrummet nås från både hall & sovrum
Väggarna är minutiöst renoverade i fin gråskala
Vardagsrummet är som gjort för umgänge med vänner
Här ryms gott & väl en soffa med tillhörande bord
Den tilltagna takhöjden gör att man tänker kubik
... med "möblering" på höjden
Djupa fönsternischer av marmor mot Sveagatan
Underbara originaldetaljer i hela lägenheten
Vacker spegeldörr & fönsterbräden av marmor
Sovrummet ligger i fil med vardagsrummet
Dörren mellan rummen kan stängas
Sovrummet erbjuder goda förvaringsmöjligheter
Två höga fönster i öster släpper in östersolen
Även detta rum har djupa fönsternischer av marmor
Underbar vitbehandlad massiv stavparkett
Renoverat kök i vitt med läcker gasspis
Vita släta luckor & liggande panel på väggen
Inbyggd diskmaskin, micro & bänkskiva av massiv ek
Trivsam matplats för 2-3 intill väggen
Höga fönster med himlen i horisonten ger fint ljus
Själva köket kommer från Ikea
Utanför köket finns ett inbyggt skafferi
Här finns även ett inbyggt skåp för champagnen
Renoverat helkaklat badrum i tidlösa färger
En vit kommod samt ett överskåp ger förvaring
I ena hörnet finns en inglasad dusch
Badrummet erbjuder också en tvättmaskin
Välkomnande hall med gott om plats för möbler
Till höger finns två stående garderober i vitt
Till vänster om entrén finns plats för ytterkläder
Hallen leder vidare till en inre hall
Planskiss
Accepterat pris
Välkommen till denna vackra 20-tals fastighet
Adressen är Sveagatan 23 A
Föreningens lokaler står för ca 20 % av intäkterna
Mot innergården finns gemensamma balkonger i väst
Innergården är en grön skyddad oas mitt i Linné
Här frodas vinbärsbuskar om sommaren
Linnégatans rika utbud bara några meter bort
Populära Egg & Milk erbjuder god brunch
Slottsskogens grönska ger en härlig kontrast