Majorsgatan 5 B, Linnéstaden

En av de bättre lägenheterna i populära Brf Stinsen kan bli din! I detta hem möter det förra sekelskiftets rymd och vackra former stilren & modern design på 46 renoverade, ljuvliga kvadrat som känns betydligt större. Fastigheten är unik i Göteborgs arkitektur & den stabila, sympatiska föreningen är mkt lågt belånad.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Majorsgatan 5 B
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 1 + Kök
Boarea: 46 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 2 av 4

Det är något visst att vandra omkring i Linné. De vackra fasaderna från 1900-talets början slutar aldrig att imponera. På uteserveringarna är varje stol upptagen, butikernas dörrar öppnas och stängs, människor strosar fram och tillbaka, glasen klirrar och skratt blandas med röster. Det är härligt att bo mitt i stan och känna denna puls. Linnégatans trädalléer, stenhus och nivåskillnader löper som en sammanhållande länk genom området och Skansen Kronan, med sin upplysta guldkrona, är ett landmärke få förunnat. Så här ca 100 år senare, är det svårt att tro att det en gång bara fanns betesmarker här. Hela området har vaknat upp ordentligt och känns numera som en stad i staden. Hela Övre Husargatan har renoverats och även Sveaplan runt hörnet har rustats upp till piazza med träd och uteserveringar. Kastellgatan är en av de populäraste gator i Linne med närhet till allt men gatan hyser också ett välbehagligt lugn. Ett stenkast från lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Kommunikationerna är också goda. Olivedalsgatans spårvagnshållplats passeras av linje 1, 2 och 6 med generösa avgångar. Från Linnéplatsen avgår också bussar som tar dig både inom och utanför staden och på gatorna intill finns både surdegsbageriet Alvar och Ivar, ett apotek, Hemköp och en mängd mysiga kvartersbutiker med allt från delikatesser till designprylar. För dig som studerar ligger Handelshögskolan bara en kort promenad bort och övriga universitet på cykelavstånd.

I dessa ljuvliga kvarter har Alvhem Mäkleri nu nöjet att presentera en stor drömlik etta om närmare 50 kvm med stort renoverat kök, renoverat badrum och charm långt utöver det vanliga. Fastigheten är unik i sitt slag och uppförd i slutet av 1800-talet efter att ha ritats av en känd arkitekt, Hans Hedlund. 2005 byggnadsminnesförklarades fastigheten och de gamla detaljerna har varsamt behållits och renoverats för att passa in med dagens krav på funktion och estetik. Föreningen har tagit fram en trettioårig underhållsplan, tillsammans med en långtidsbudget och intentionen är att bibehålla de låga avgifterna lång tid framöver. Välkommen in ett osedvanligt vackert hem, belägen i en av Linnéområdets absolut bästa föreningar!

Hall
Av fastighetens tre uppgångar är detta paradentrén, och redan på väg in genom porten ser man att detta är ett hus med en välbevarad charm långt utöver det vanliga. Väl inne i trapphuset, genom pardörrarna med handblåsta glasrutor, anar man kullerstensgården på insidan av huset. Är det försommar når doften av blommande rhododendron ända in. På väg upp för trappan till andra våningen möter man en av de stora gemensamma balkongerna, med gammalt smidesräcke och gott om plats för både bord, stolar och blommor, eller varför inte en fåtölj, och med utsikt över både gårdens planteringar och Skansen Kronan. Trapphusets färger är noga utvalda och man slås snabbt av hur välskött huset är. På en liten mässingsskylt kan man läsa att fastigheten är byggnadsminnesförklarad och det syns i varenda liten detalj. Hela fastigheten andas charm tack vare sina tidstypiska material och vackra detaljer. Redan när man öppnat den gamla spegeldörren och blickat in över lägenhetens hall med målade väggar i vitt, en bred tröskel och originalbrädgolv så förstår man att detta är ett hem med charm utöver det vanliga. Den väl tilltagna takhöjden ger redan här en luftig känsla med ljusinsläpp från både köket och vardagsrummet. Vackra profilerade dörrar och djupa dörrnischer ger den känsla man förväntar sig i en fastighet från slutet av 1800-talet. Alldeles till vänster om entrédörren, bakom en bevarad spegeldörr, finns en praktisk klädkammare som tack vare den tilltagna takhöjden rymmer en hel del. Här finns den ursprungliga gamla panelen kvar och även massiva brädgolv som i resten av lägenheten. Den sneda väggen till höger innanför dörren är tapetserad med en småblommig tapet, helt i linje med den övriga inredningen och som bevis på att inget har lämnats åt slumpen är alla strömbrytare

Kök
Mellan hallen och allrummet ligger det nyrenoverade köket som är ovanligt stort för att inrymmas i 46 kvm. Här möts man av ljus och rymd, med plats för både matbord med många stolar, gott om plats för både matlagning och förvaringsmöjligheter bakom vita profilerade köksluckor. Det gamla kallskafferiet med munblåst fönster har i renoveringen förvandlats till en charmig bänk med sittdyna. Perfekt om man har många gäster! Som en kontrast till den i övrigt ljusa inredningen har den nuvarande ägaren låtit ta fram den rustika tegelväggen. Det smakfulla köket i vitt är från 2008, med exklusiv gasspis i rostfritt från italienska Smeg (2008), översittande fläktkåpa och kyl/frys i rostfritt. En ljus bänkskiva av grå och vit laminat matchar snyggt den vita mosaiken. Downlights med dimmer ger ett bra arbetsljus. Solen flödar in genom stora originalfönster med rundad överbåge och det strategiska läget, alldeles vid öppningen ner mot Linnégatan, skapar en känsla av att vara mitt i händelsernas centrum. En vackert bevarad spegeldörr avskiljer köket från allrummet för den som vill (denna finns idag på vinden).

Allrum
Allrummets rymd och regelbundna form ger flera möjligheter till möblering. Här finns plats för både soffgrupp, säng, tv-möbel och läshörna. De vackra välvda fönstren gör inte bara rummet fantastiskt ljust, de ger också en genuin känsla om att tidsandan lever och att huset är varsamt restaurerat med stor respekt och kunskap. Väggarna är målade i en vit ton och taket pryds av vacker stuckatur med takrosett. Brädgolvet är idag lackat, men kan med fördel också lutas, vitmålas eller varför inte oljas?

Badrum
Det var först 1938 man fick in badrum i lägenheterna. Dessförinnan duschade man och badade i den badstuga som fortfarande finns kvar i källaren. Fastigheten har aldrig genomgått någon stor renovering. Istället har den moderniserats varsamt med individuella lösningar för varje lägenhet. I denna lägenhet valde man att renovera badrummet 2011 med diskreta materialval och genomtänkta lösningar. På en relativt liten yta har man lyckats planera badrummet så att det inrymmer både en separat duschhörna, en vägghängd wc-stol med översittande hylla av ek samt ett handfat med stor översittande inkaklad spegel. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger grafitgråa klinkerplattor med underliggande golvvärme. Badrummet är renoverat av fackmän.

Pampigt allrum med generös rymd i västerläge
Belägen i en av Linnés bästa föreningar!
Allrummet ligger intill det rymliga köket
Lägenheten är som gjord för släkt & vänner
Vacker stuckatur & plats för större säng
Väggarna är tidlöst vita & ger en neutral bas
Längs ena väggen finns två stående garderober
Allrummet ger också plats för en bokhylla
Huset är ett av Linnés mest välbevarade
Tidsandan lever verkligen kvar i alla hörn
Västeräget mot Sveagatan ger riktigt med ljus...
Stuckatur, höga fotlister & massiva spegeldörrar
Hela lägenheten har bevarade originalbrädgolv
Kökets storlek ger känslan av ett till vardagsrum
Här ryms ett stort bord med plats för 6-8 gäster
I ena hörnet finns en platsbyggd sittbänk
Den framtagna tegelväggen skänker värme & charm
Genom det lilla fönstret ser ner mot Majorsgatan
Köket har vita profilerade luckor & gasspis
Den gamla gasmätaren har blivit ett smycke i sig
Renoverat badrum med grå klinker & vägghängd wc
Infällda spotlight med dimmer & golvvärme
I vänstra hörnet finns en smart placerad dusch
Inkaklad spegel & smart hylla av ek
Välkomnande hall med avhängning till vänster
Strömbrytare från Eljo Renova & vacker tapet
Det märks att inget har lämnats åt slumpen
Från hallen nås också en rymlig klädkammare
Klädkammaren inrymmer det mesta
Planskiss
Representativ fastighet i Göteborgs historia
Innergården är nyrenoverad med liten fontän
... och gemensamma balkonger mot gården
Extremt vackra trapphus anno 1899
Fastigheten är ovanligt välhållen
Belägen på en av Linnés bästa adresser...
En promenad bort ligger grönskande Skansberget
Alvar & Ivars stenugnsbageri på gatan intill
Runt hörnet nås Linnégatans alla uteserveringar
Accepterat pris
Välkommen in om du har frågor om lägenheten