Olivedalsgatan 16, Linnéstaden

Ovanligt vacker 30-tals lägenhet i välhållen fastighet på eftertraktad adress i Linné. Belägen på översta våningen med höga fönster mot väster. Nyrenoverade ytskikt ihop med tidstypisk 30-tals charm så som stuckatur, fiskbensparkett, listverk, spegeldörrar mm. Rymligt vardagsrum & nästan nytt öppet kök. Låg avgift & hiss.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Olivedalsgatan 16
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 63 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Hiss: Hiss finns
Våning: 5 av 5

Linné benämns ofta som "staden i staden". Med sitt breda utbud, varierande bebyggelse och rikliga grönska är det en beskrivning som känns träffsäker. På Olivedalsgatan 16, två gator norr om Linnéplatsen, döljer sig en förening vars historia är lång där huset har drivits i privat ägo sedan 1930. Tack vare detta är både skicket på fastigheten och föreningens ekonomi god. Alla renoveringar har utförts med en varsam hand och föreningen har varit mån om att behålla den ursprungliga 30-talskaraktären. Detta är något som märks tydligt. Redan i trappuppgången slås du av hur välbehållen fastigheten är med tidstypisk hiss, rustika trappsteg av sten, svart smidesräcke och tidsenliga färgsättningar.

Högst upp i huset på hörnet av Olivedalsgatan/Alfhemsgatan ligger denna välbevarade lägenhet om 63 kvadratmeter. Den klassisk 30-talsanda genomsyrar lägenheten med vackra golv i fiskbensparkett, djupa fönsternischer med mörka stenskivor, stuckatur, takrosetter, spegeldörrar, originalgarderober och fina listverk. Det höga läget ger tillsammans med fönster mot väster ett härligt ljusinsläpp och vy över takåsarna.

Den nya ägaren till denna bostad behöver inte lägga tid och pengar på att fräscha upp ytskikten då samtliga ytskikt är bredspacklade, släta och fint målade 2015 i inspirerande kulörer utvalda av inredare hos Sarah Widman. Färgvalen är genomtänkta och lyfter diskret fram stuckatur och de vita snickerierna i bostaden. Nuvarande ägare renoverade köket år 2012 och passade samtidigt på att ta ner en bit av väggen mot vardagsrummet. Resultatet blev väldigt lyckat, vilket gav ett sällskapskök med en öppen och luftig känsla. Goda förvaringsmöjligheter finns i både hall, kök och sovrum. Till lägenheten finns både ett vinds- och källarförråd.

I trapphuset finns gemensamma balkonger och hiss. Vill du fly stadspulsen för en längre stund finner du grönskan i Slottsskogen bakom hörnet. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger även vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt vindlar sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även Göteborgs prisade botaniska trädgård som anses vara en av de främsta i världen.

Vissa hävdar att hörnet Olivedalsgatan/Alfhemsgatan är ett av Linnés bästa lägen. Trots läget ett stenkast från Linnégatans myllrande puls slås du av lugnet i samma stund du kliver innanför entréporten. Ta hissen eller trapporna upp till femte våningen, glänta på den ljusgrå ytterdörren och låt dig omfamnas av en mycket trivsam tvåa med bevarade originaldetaljer, välplanerade rum, goda förvaringsmöjligheter och en låg månadsavgift.

Hall
Innanför den massiva ytterdörren omfamnas du av en välkomnande och rejäl hall med nymålade väggar och ett ljusmålat originalbrädgolv. De brutna nyanserna på väggarna, i blågrå och svartgrå ton, skapar spänning och framhäver de fina vita listverken och de tidsenliga spegeldörrarna. I taket finner du stram stuckatur och en takrosett. Halldelen är stor och rymmer avhängningsmöjligheter, förvaring och plats för ett skrivbord för den som önskar. En relativt rymlig klädkammare (ca 170 cm x 100 cm), överskåp och ett originalskåp ger goda förvaringsutrymmen innanför ytterdörren. Häng av dig jackan och fortsätt in i bostaden!

Badrum
I anslutning till hallen, avskilt från de sociala ytorna, finner du lägenhetens badrum. Helkaklade väggar i ljusa toner ger badrummet ett fräscht och tidlöst intryck, trots att det har några år på nacken. Golvet pryds av benvit klinker och en vacker gammal spegeldörr skiljer av badrummet från hallen. Ytan är rymlig och erbjuder idag dusch, handdukstork, handfat med översittande spegel samt wc-stol. Plats finns för ett badkar eller tvättmaskin.

Kök
Vidare in i lägenheten finner du köket med separat matplats. Köket renoverades 2012 med vit köksinredning i vinkel. Öppningen mellan kök och vardagsrum har skapat plats för ett större och mer socialt kök. Ovanför bänkskivan av valnötslaminat sitter fasat vitt kakel och spotlights. Golvet utgörs av ljusgrått laminatgolv. Köket är utrustat med induktionshäll och varmluftsugn från Electrolux med översittande köksfläkt (Franke), integrerad diskmaskin och inbyggd micro från Whirpool. Vid matplatsen och i den gamla öppningen in till sovrummet finns separat kyl och frys i fullhöjd från Bosch (energiklass A++). Samtliga vitvaror från 2012.

Matplats
I anslutning till köket finns en mycket trivsam matplats. Detta utrymme är som gjort för umgänge och social samvaro. Här ryms med lätthet ett bord för sex till åtta vänner. Efter middagen känns det naturligt att förflytta sig in till vardagsrummet som ligger intill både köket och matplatsen. Väggarna är nymålade 2015 i den ljusgråa tonen "silverpil". Matplatsen ramas in med fina listverk, stuckatur, takrosett och tidstypisk fiskbensparkett.

Vardagsrum
Vardagsrummet bjuder med sina raka linjer på klassiskt 30-tal i form av massiv stavparkett i fiskbensläggning, fin stuckatur, takrosett, breda fotlister och ett stort fönsterparti med djup nisch av sten. Västerläget i huset ger i kombination med den generösa takhöjden, ett ljust och luftigt rum. Väggarna är släta och nymålade i en bruten mörkgrå ton som tillsammans med det vitmålade taket ger en neutral bas att inreda efter. Vardagsrummet erbjuder plats för både soffgrupp, soffbord, tv-möbel, läshörna och bokhylla.

Sovrum
Sovrummet nås idag via vardagsrummet men för den som vill finns möjligheten att öppna upp den igensatta ingången mellan sovrum och matplats. Idag har passagen blivit en praktisk garderob. Ett stort fönster mot väster med nisch av mörk rustik sten vetter ut mot Alfhemsgatan och låter kvällssolen finna sin väg in över den klassiska ekparketten i fiskbensläggning. Den massiva fönsterbrädan ger tillsammans med de bevarade spegeldörrarna den känsla man eftersträvar i ett hus från 1930. I taket finner du stuckatur och takrosett. Ena hörnet erbjuder förvaringsmöjligheter i form av en platsbyggd garderob med en vackert profilerad spegeldörr från husets begynnelse. Sovrummet erbjuder plats för en dubbelsäng, nattduksbord och förslagsvis en fåtölj, skrivbord eller en klädhängare. Rummets väggar är nymålade 2015 i en bruten vit nyans som bryts av genom en fondvägg i blågrå ton.

Öppen & social planlösning mellan kök & vardagsrum
Klassisk fiskbensparkett, fin stuckatur & listverk
Fönster med stenskiva & bra kontakt med himlen
Utmärkt läge på hörnet Olivedalsg /Alvhemsg.
Samtliga väggar & tak är målat av hantverkare 2015
Luftigt vardagsrum i sobra färgval
Här kan kocken umgås med gästerna i vardagsrummet
Välhållen bostad med fin stuckatur & listverk
Planskiss
Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng
Släta nymålade väggar & vacker fiskbensparkett
Ytor finns för säng, nattduksbord & skrivbord
Den gamla ingången till sovrummet är idag garderob
I ett av hörnen finns en bevarad originalgarderob
Högst upp i huset ger mer ljus & härlig vy
Köksinredning i vitt & i vinkel med bra förvaring
Vackert fasat kakel, spotlights & bra arbetsyta
Välutrustat kök med inbyggd micro & diskmaskin
I direkt anslutning till köket ligger matplatsen
Naturlig matplats för sex till åtta personer
Ramas in av stuckatur, takrosett & fiskbensparkett
Stor & praktisk hall med många funktioner
Brädgolv & väggar i två inspirerande kulörer
Här finner du en klädkammare & plats för skrivbord
Bevarade spegeldörrar med beslag från 30-talet
Helkaklat badrum med plats för badkar/tvättmaskin
Läckra färgval & gott om förvaringsmöjligheter
Hiss & gemensamma balkonger finns i trapphuset
Föreningens innergård renoverades några år sedan
Allt välskött, precis som föreningen...
...med plats för cyklar under tak
Två trapphus med fina tidstypiska portar
Stor och luftig innergård
Slottsskogen bara ett stenkast bort
Mängder med trivsamma krogar i närheten
Vackra enhetliga 20-tals fasader i området
Accepterat pris
Vi finns i huset om ni har frågor om lägenheten.