Kungshöjdsgatan 11B, Kungshöjd

Ett fullkomligt unikt boende med kvalitéer utöver det vanliga. Belägen på översta originalplanet i eftertraktad borgfastighet på Arsenalsgatan. Pampigt tornrum, spatiösa rum i fil, fina listverk och ett fritt insynsskyddat läge med magnifik utsikt. Balkong i söder om ca 22 kvm med sol från morgon till kväll. Vån 5/6, hiss.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Kungshöjdsgatan 11B
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 5,5 + kök
Boarea: 198 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 5 av 6

Arsenalsgatan har sedan länge utgjort en av Göteborgs mest attraktiva adresser och det är inte svårt att förstå varför. Söderljuset sveper över de vackra stenfastigheter som ståtligt tornar upp sig mot den klara skyn och vittnar om svunna tider och imponerande historik. Den borgliknande skepnaden påminner om den gamla arsenalsbyggnaden som uppfördes på 1800-talets mitt. När kvällsluften och mörkret omfamnar stadsdelen lyser området upp och utgör ett naturligt blickfång för förbipasserande nedanför. Det är många som drömt sig bort, blickat upp och undrat vad för boende som döljer sig bakom de krenelerade tornen högt där uppe. Alvhem Mäkleri & Interiör har förmånen att för första gången få visa upp dessa unika 200 kvm. Så njut, av en högt belägen sällskapsvåning med hänförande utsikt över hela staden, och med kvalitéer utöver det vanliga.

Stanna upp en stund och insup den svårslagna utsikten och den tystnad som råder i dessa anrika kvarter. Tyst och lugnt men ändå så centralt. Utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd. Lika majestätiskt som namnet antyder breder anrika Kungshöjd ut sig högt ovanför staden. Att promenera omkring här inger en alldeles speciell känsla. De branta och snirklande gatorna, kantade av små mysiga caféer, originella butiker och välsmakande restauranger, leder dig tryggt runt i stadsdelen som utgjort en del av Göteborgs historia ända sedan grundläggningen. I samma stund som du når krönets topp blir du uppmärksam på den stillhet som råder här. Så rofyllt och samtidigt så centralt. Kombinationen är oslagbar. Lägg därtill en fantastisk vy över Göteborgs stad och begreppet "Herre på täppan" får en helt ny innebörd.

Denna representativa våning är belägen på översta originalplanet i en av Kungshöjds mest ståtliga fastigheter. Nationalromantikens arkitektur visar upp sig från sin allra bästa sida med pampigt tornrum, fyra spatiösa rum i fil, dekorativa listverk och takrosetter. Har du en gång vilat blicken på den fondvägg, som utsikten över stadens grönska och arkitektur utgör, så vet du att du hittat din fristad. Från de fyra rummen i fil ser du ut över hela södra staden med Skansen Kronan och minst sex kyrktorn i blickfånget. Balkongen om dryga 20 kvm med rakt söderläge är som ett extra rum vår och sommar och här bor ni med himlen som närmaste granne och en svårslagen vy mot både öst, syd och norr. Våningen renoverades i sin helhet år 2005. Då installerades vattenburen golvvärme i samtliga rum och alla radiatorer avlägsnades. Golvet pryds genomgående av en varmbeige marmor och väggarna är målade i nyansen Stockholmsvit (större delen av väggarna är nymålade under 2015). Samtliga rum smyckas av bevarade tidstypiska detaljer och listverk och mötet mellan nationalromantikens arkitektur och golvet i marmor ger en internationell atmosfär.

Hall
Trapphuset som välkomnar er på Kungshöjdsgatan 11 imponerar på de flesta. Ytterst välbevarat och med slående takhöjd, spröjsade stora fönsterpartier, dekorativa paneler och en vinröd matta som leder er fram till hissen som tar er upp till våning fem av sex. När ni kommer in i hallen och ytterdörren har stängts slås ni av tystnaden och lugnet. Hallens oregelbundna form tillsammans med vyn mot sällskapsrummen i fil ger en välkomnande känsla och det finns gott om plats för förvaring i en integrerad garderob samt ett platsbyggt hörnskåp. I hallen får ni en god överblick över våningens trevliga disposition. Till höger, fyra sällskapsrum i fil mot söder och en magisk utsikt som tar er med storm. Master bedroom nås rakt fram och till vänster och mot gård, ett rymligt kök, kammare samt badrum.

Arbetsrum/Sällskapsrum
Mot Arsenalsgatan och söder ligger fyra spatiösa rum i fil, varav det sista utgör ett pampigt tornrum. Samtliga rum smyckas av välbevarade detaljer från förra sekelskiftet. Vackra snickerier, fina listverk, takrosetter och djupa fönsternischer ger den känsla man eftersträvar i en pampig fastighet anno 1907. Den väl tilltagna takhöjden ger plats för grandiosa kristalllampor och från inte mindre än åtta fönsterpartier flödar ljuset in. Utsikten är hänförande, lika vacker dag som kväll, sommar som vinter. Blicka ut över innerstadens takåsar med Skansen Kronan i blickfånget, över innerstadens grönska, inte mindre än 6 kyrktorn och mot väster över hamninloppet. Det höga läget i fastigheten ger ett beständigt avtryck och ni slås av en känsla av frihet. Ljuset fullkomligen flödar in genom de stora fönsterpartierna och här bor ni skyddade från insyn och med en vy som överträffar det mesta. Det första av de fyra rummen är idag möblerat som ett arbetsrum men passar även perfekt som sovrum för den som önskar. Den stora balkongen nås från både tornrummet och detta rum.

Balkong
Via en liten entré nås balkongen som har ett enastående läge. Balkongen imponerar med sina dryga 20 kvm och är infälld i fasaden mellan de två tornen. Balkongen är så nära en kungsbalkong man kan komma och framsidan pryds av ett vackert räcke i smide. De väl tilltagna ytorna ger plats för både bord, stolar, solbäddar och växter. Läget kan inte bli bättre, med ett näst intill spikrakt söderläge kan man här njuta av solen från morgon till tidig kväll och utsikten är enastående vacker! Följ årstidens vackra färgskiftningar och utsikten är lika vacker tidig vår när träden slår ut som en kall vinterkväll när taken är täckta av frost. När mörkret faller på övergår ljuset till en vacker stadssiluett över staden och balkongen är det extra uterum som man om sommaren drömmer om.

Matsal/Sällskapsrum
I fil med arbetsrummet, bakom vackra spegelpardörrar, ligger ännu ett rymligt rum som idag disponeras som matsal. Det fria läget mot söder och de generösa ytorna tillsammans med den väl tilltagna takhöjden ger en luftig atmosfär. Rummet smyckas av dekorativa listverk, spegeldörrar och höga fotlister och de tidstypiska detaljerna från tidigt 1900-tal i kombination med den makalösa utsikten gör detta till ett hem att förälska sig i.

Vardagsrum
Ett pampigt sällskapsrum med Skansen Kronan mitt i blickfånget. Detta rum utgör våningens nav och rummets ledord är spatiöst och pampigt. Nätt stuckatur, dekorativ takrosett och fina listverk. Genom det stora fönsterpartiet flödar ljuset in och en grafitgrå fondvägg framhäver kakelugnen som är i funktion.

Tornrum
Bo med kunglig glans i vackert tornrum med fönster i tre väderstreck. Härifrån ges en panoramavy över staden och solen flödar ifrån morgon till kväll. Njut av den klassiska Göteborgsvyn över hamninloppet och även från detta rum nås balkongen.

Huvudsovrum
Vackert huvudsovrum med direktaccess till badrummet. Genom det stora fönsterpartiet mot öster flödar morgonljuset in och ni vaknar upp till en vacker vy över innerstadens takåsar, med Domkyrkan i blickfånget och ända bort mot Ullevi. Gott om förvaring i två garderobsenheter. Sovrummet nås från både tornrummet och vardagsrummet och avskiljs med vackra spegeldörrar i original.

Badrum
I samband med att badrummet renoverades 2005 tog säljarna en del av serveringsgången i anspråk för att få in alla funktioner som kan önskas. Badrummet nås både från sovrummet och serveringsgången och är smakfullt renoverat med både golv och väggar i marmor. Badrummet är utrustat med dubbelhandfat från Svedberg, spegel med belysning, jacuzzi, toalett i italiensk desgin, badrumsskåp från Svedbergs samt handdukstork. Ett gammalt fönster sattes in för att skänka dagsljus in i badrummet och under sommaren letar sig kvällsljuset ända in hit. Den vattenburna golvvärmen kompletteras i badrummet med elburen golvvärme för den som vill ha värme även under sommarhalvåret.

Kök
Köket renoverades i sin helhet 2005 är inrett med kökinredning från välrenommerade Puustelli och bänkskivor i granit. Köket är utrustat med kyl/frys (Samsung 2013), mikro (Philips 2014) ugn och spis (AEG 2005), diskmaskin (Elektrolux 2013) samt dubbla hoar. Den moderna köksinredningen bryts fint av mot tidsenliga serveringsskåp. Ett mycket trivsamt kök med plats för större matbord invid fönstret mot gården. Här flödar eftermiddagsljuset in och utsikten över takåsarna för tankarna mot Paris. Från köket nås en groventré som idag är inredd som tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare (Samsung 2014).

Jungfrukammare
Vägg i vägg med köket ligger ett mindre rum som passar perfekt som arbetsrum eller ett litet gästrum. Förvaring i integrerad garderobsenhet.

Gäst-WC
I anslutning till hallen nås en gäst-WC. Även här stilrent inrett med väggar och golv i marmor.

Övrigt
Den vattenburna golvvärmen har digitala termostater i samtliga rum för maximal komfort.

Njut av dryga 20 kvm balkong i rakt söderläge
Pampiga tornrum och på översta originalplanet
Planritning
Ståndsmässig fastighet på attraktiva Arsenalsgatan
Ett unikt boende med kvalitéer utöver det vanliga
Fyra spatiösa sällskapsrum i fil
Ett fantastiskt läge mot söder
Stanna upp och insup den svårslagna utsikten
Takhöjden ger plats för stora kristallverk
Hela fyra rum i fil där söderljuset sveper in
Perfekt som både arbetsrum eller sovrum
Genomgående vitmålade väggar och golv i marmor
Det höga läget ger enastående ljusinsläpp året om
Balkongen imponerar med sina dryga 20 kvm
Nästintill en kungsbalkong, infälld mellan tornen
Spikrakt söderläge med sol från morgon till kväll
Blicka ut mot väster och Göteborgs hamninlopp
Med Skansen Kronan i blickfånget och utsikten...
.. under prunkande sommar, färgskiftande höst..
... som en stormig vinterkväll
Dinera i goda vänners lag och njut av utsikten
Lika vacker dag som kväll
Nationalromantiken visar upp sin bästa sida med..
.. takrosetter, fina listverk och nätt stuckatur
Spatiöst vardagsrum om cirka 30 kvm
Rummet utgör våningens nav och hjärta
Kakelugnen är fungerande & värmer gott om vintern
Bo med kunglig glans i pampigt tornrum
Vackra fönster med djupa fönsternischer
"Herre på täppan" får här en helt ny innebörd
Fyra fönsterpartier i tre väderstreck
Tornrum och sovrum avskiljs med vackra pardörrar
Sovrum med väl tilltagna ytor och med rofyllt läge
Gott om förvaring i fyra garderober
Samtliga golv har vattenburen golvvärme
Vakna upp till soluppgången och...
.. en utsikt som överträffar det mesta!
Takåsar och grönska, en vacker fondvägg
Från sovrummet nås både vardagsrum & badrum
Rymligt badrum, utrustat med alla bekvämligheter
Badrummet nås från både sovrum samt serveringsgång
Badrumsinredning från bl a Svedbergs
Ett rymligt kök med spännande vinklar
Köksinredning från Puustelli & bänkskivor i granit
Vackra bevarade serveringsskåp anno 1907
Fullutrustat med vitvaror från bl a Samsung & AEG
Från köket nås en separat tvättstuga
Här flödar kvällssolen in under sommaren
Utsikten över Kungshöjds takåsar ger karaktär
Kammaren är perfekt som mindre gästrum
Från hallen nås en gäst-WC
I hallen möts ni av en välkomnande vy
Charmfulla vinklar och med gott om förvaring
Brf Kungshöjd välkomnar er med en pampig entré
En anrik adress med spännande historia
Trapphuset leder er även ut till innergården
Här finns sittplats, p-platser och barnvagnsrum
Ett unikt boende döljer sig bakom de två tornen
Solen sveper över Arsenalsgatans stenfastigheter
Historiska kvarter på hög höjd!
Accepterat pris
Varmt välkomna att kontakta oss vid frågor!