Kastellgatan 6, Linnéstaden

Renoverad ljus sekelskiftestrea på vån 3 av 5 + vind med hiss & fri balkong i väster med sol från lunch till sen kväll. Stora rum i fil mot lummiga Skansberget. Brädgolv, stuckaturer, höga fönster, pardörrar & generös rymd. Renoverat drömlikt kök & två tysta sovrum. Mkt stabil förening med god ekonomi & välskött fastighet.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Kastellgatan 6
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 87 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Hiss: Hiss finns
Våning: 3 av 6

Välkommen till denna renoverade luftiga sekelskiftestrea som är designad för att ta hand om dig på bästa sätt så att du kan leva, träffa vänner och umgås. Detta charmiga och stilfulla hem är beläget på våning 3 av 5 + vind med hiss och utan insyn. Med himlen i horisonten och grönskan från Skansberget som närmsta granne bor man här tyst och ostört. Det fria och insynsskyddade läget ger ett behagligt lugn åt bostaden och när man blickar ut över grönskan utanför de höga fönstren, är det svårt att tro att läget är så centralt. Detta ger ett underbart ljus och en härlig rymd. Byggåret 1903 förpliktigar och lägenheten lever upp till de högt ställda förväntningarna. En takhöjd om dryga tre meter, vacker stuckatur, takrosetter, genomgående brädgolv, pardörrar och nyrenoverat öppet köket i fil med vardagsrummet, gör lägenheten både representativ och inbjudande. Som om detta inte vore nog kan detta hem stoltsera med en balkong belägen i rakt västerläge med sol från lunch till sen kväll. Denna blir utan överdrift det extrarum man om våren och sommaren drömmer om. Den välskötta fastigheten är utrustad med hiss och föreningen är gammal (28 år gammal) och mycket stabil med god ekonomi och sänkta avgifter.

Med Skansen Kronan som blickfång i nordväst och grönskande Slottsskogen i sydost ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen på dessa gator så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av små udda butiker, surdegsbageriet Alvar & Ivar och de små gallerierna, som gör att det alltid är liv och rörelse på gatorna. Sedan en tid tillbaka finns här även Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel samt nyöppnade Mexikanska Monarkin. Redan klockan sju på morgonen slår 50-talsinspirerade Egg & Milk upp dörrarna och sedan strömmar gästerna till för att njuta av en amerikansk frukost på stående fot innan de tar spårvagnen till jobbet. När sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en god middag på en av Linnégatans alla restauranger. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett mycket populärt tillhåll. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Packa picknickkorgen, bred ut en filt och njut av naturens vackra lugn. Skulle du mot alla odds tröttna på Linné så tar det inte många minuter att promenera till Haga, Vasastan eller Avenyn. Hela Övre Husargatan har renoverats och även Sveaplan runt hörnet har rustats upp till piazza med träd och uteserveringar.

Hall
Efter att ha passerat föreningens upplysta portgång, skymtat den renoverade innergården och tagit hissen upp till våning tre, slås man av hur sällsynt det är att sekelskifteshus är utrustade med hiss. Genom det lilla hissfönstret kan man se att trapphuset håller samma välskötta standard som övriga utrymmen. För varje våningsplan som hissen tar Dig känns storstadsbruset mer och mer avlägset. Väl inne i lägenheten välkomnar en gråmålad luftig hall med bevarat brädgolv och avhängningsmöjligheter till höger om entrédörren. Innertaket är renoverat och höjt och solen som strålar in från både sällskapsrummen i väster och sovrummen i öster ger en trivsam känsla. Den genomgående planlösningen gör till lägenhetens nav som avskiljer de sociala delarna från de mer privata. Lite längre in i hallen finns ett inbyggt skåp med plåtdörrar som förvarar det man inte vill skall synas. Inom kort kommer föreningen att byta ut samtliga lägenhetsdörrar till tidstypiska säkerhetsdörrar.

Vardagsrum
Rakt fram och i fil med det renoverade köket ligger detta luftiga vardagsrum med underbart ljusinsläpp. Läget i väster med den fria vyn mot grönskan och himlen i horisonten ger en härlig frihetskänsla mitt i stan. Få lägenheter kan skryta med att ha "Göteborgs vackraste byggnad" som granne - Skansen Kronan. Från soffan kan man se hur solen speglar sig i kronan av guld. Den tilltagna takhöjden skapar rymd och den bevarade stuckaturen med takrosetten, de höga fotlisterna, gjutjärnselementet och de framtagna brädgolven, ger den känsla man eftersträvar i ett hus från 1900-talets början. Med utgång från vardagsrummet nås en härlig balkong i västerläge. Här gassar solen från middagstid till sena kvällen och utsikten som erbjuds är få förunnat. Det insynsskyddade läget gör att balkongen sommartid blir som ett extrarum. Man slås av lugnet som infinner när man blickar ut över det gröna lummiga täcke som bereder ut sig över Skansberget. Detta är nog ett av de få ställen i hela Linné där man inte har en grannfastighet mittemot. Vackra pardörrar avskiljer vardagsrummet från köket i fil.

Kök
Köket är en dröm i sig som inte lämnar något att önska och är renoverat så sent som 2014. I fil med vardagsrummet och extra rymligt för att tillhöra en sekelskifteslägenhet. Vid en genomgående ombyggnation har köket flyttats till det rum som tidigare utgjorde matsal. Resultatet är mycket lyckat då man nu kan njuta av stora middagar och socialt umgänge i goda vänners lag. Köket lämnar gott om plats för både gäster och kock. Byggt längs ena sidan med stomme och vita luckor från Ikea och med gott om plats intill de höga fönstren som vetter åt gröna Skansberget. Det gamla köket har idag förvandlats till ett sovrum och på det här sättet har man på ett genomtänkt vis avskilt lägenhetens sociala delar från de lugnare mer privata delarna. Köksinredningen består av vita släta luckor i form av över- och underskåp med en påkostad bänkskiva av grön marmor (Verde Italia), blandare och fläktkåpa i mässing och en framtagen rustik tegelvägg för bästa kontrast. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll med en översittande fläkt som är mässingbeklädd, inbyggd diskmaskin och intill den finns en inbyggd micro och varmluftsugn i praktisk brösthöjd. En kombinerad kyl/frys har stilfullt dolts bakom samma släta luckor som i övriga köket. Maskinerna kommer från kvalitativa Siemens/Bosch och själva diskhon är nersänkt och kvadratisk och består av slitstark Corian. Kökets väggar är målade i vitt och taket pryds av bevarad fin stuckatur och takrosett som matchar brädgolvet i original. Två massiva spegeldörrar i par förstärker sekelskifteskänslan ytterligare och avskiljer de båda rummen. Intill de höga fönstren i väster finns gott om plats för ett rejält matbord och utsikten mot grönskan ger en trivsam känsla. Köket kan nås från både vardagsrummet och hallen.

Badrum
Ett fräscht badrum med inbyggd duschhörna som har skjutbara dörrar i glas. Här finns även en vägghängd wc-stol (2014), handdukstork, badrumsskåp och kommod med handfat samt översittande spegel. Väggarna är kaklade med vitt kakel som bryts av med en pelare i blått kakel. På golvet ligger klinker i terracottaton med underliggande skön golvvärme. Badrummet kan vid en renovering göras större genom att flytta ut väggen mot sovrummet.

Sovrum
Intill badrummet och lugnt beläget mot föreningens innergård, erbjuder sovrummet plats för både dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöjligheter. Generös takhöjd med stuckatur och takrosett smyckar även detta rum och fönstret mot innergården i öster släpper in rikligt med ljus och morgonsol. Det fria läget gör att man kan ligga i sängen och se himlen från sängen. Den tysta gården borgar också för en god natts sömn då storstadsbruset känns långt borta. Väggarna är målade i en snygg grå nyans som framhäver den vitmålade stuckaturen och taket och på golvet ligger samma originalbrädgolv som i övriga lägenheten.

Sovrum/Arbetsrum
Intill det större sovrummet ligger lägenhetens andra sovrum. Detta används idag som kombinerat arbetsrum/förvaringsrum med öppna klädstänger men kan med fördel också användas som barnrum eller gästrum. Innan köket flyttades till det stora rummet i fil med vardagsrummet, låg det här. Den genomtänkta ombyggnationen har verkligen blivit lyckad där man nu har en naturlig uppdelning mellan lägenhetens sociala delar och de lugna sovrummen. Ett stort fönster släpper även här in förmiddagssolen och golvet pryds av samma fina brädor som i övriga rum. Längs ena väggen finns goda förvaringsmöjligheter i form av en gedigen garderobsläsning med draperi. Längs den andra väggen finns också förvaringsmöjligheter i form av klädstänger av koppar. Utöver dessa finns plats för ett litet arbetsbord. Väggarna är målade i vitt. Längs den vänstra väggen har den gamla tegelväggen tagits fram och målats vit.

Vackra renoverade rum med fritt soligt läge
Detta hem är som gjort för stora middagar
Köket är flyttat från ett av sovrummen ut hit
Renoverat 2014 med diskho av corian
Snygg bänkskiva av marmor & blandare av mässing
Inbyggda maskiner & höga fönster i västerläge
Framtagen tegelvägg i fin harmoni med mässing
Mittemot ser man grönskan på Skansberget
Höga pardörrar separerar fint rummen
Köket nås även från hallen...
Från vardagsrummet nås den soliga balkongen
Det fria läget ger sol hela eftermiddagen/kvällen
Fritt & soligt - ett extra rum om sommaren!
Skansberget är som en tavla i sig året om
Den högra balkongen på våning 3 från denna vy sett
Om sommaren står balkongdörren alltid öppen
Vardagsrummet inrymmer många olika funktioner
Vackert bevarad stuckatur...
... & massiva originalgolv
Slå dig ner i soffan i väntan på middagen
Lugnt beläget sovrum med gråmålade väggar
Här somnar man tyst om natten...
Vacker stuckatur ramar in det vita taket
Fina kontraster i diskreta nyanser
Även här finns ett fint brädgolv framtaget
Intill det första sovrummet ligger sovrum nr 2
Detta erbjuder goda förvaringsmöjligheter
Här låg tidigare köket innan det flyttades ut
Framtagen vitmålad tegelvägg
Även detta rum ligger tyst mot gården
Helkaklat badrum med vägghängd toalett
Inbyggd duschhörna & klinker på golvet
Handfat med vit kommod & handdukstork
Välkomnande gråmålad hall med fina brädgolv
Hallen leder vidare till samtliga rum
Ett inbyggt plåtskåp är både snyggt & praktiskt
Planskiss
Välkommen till populära Kastellgatan
... & nummer 6!
Välskött fastighet med nya fönster i gammal stil
Renoverad innergård
Gården är en grön liten oas om sommaren
Tidstypiska smidesräcken i ett välskött hus
Bo granne med grönskande Skansberget
Korsettfabriken från 1898 blir ett fint blickfång
Även mysiga Haga nås på några minuter
Uteserveringarna hör till när man bor i Linné
På samma gata finns ett populärt bageri!
Tomten är friköpt
Accepterat pris
Välkommen in till oss vid eventuella frågor!