Prinsgatan 6 A, Linnéstaden

Underbar sekelskiftestrea belägen på våning 5 av 5 med hiss & mycket låg avgift! Stora rum i fil med fung. kakelugn, trägolv, stuckaturer och pardörrar. Smakfullt rymligt kök i vitt med härlig söderbalkong & på andra sidan ytterligare en balkong med utsikt mot Skansen Kronan och Oscar Fredriks kyrka. Måste ses!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Prinsgatan 6 A
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 101 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 5 av 5

Med Skansen Kronan som blickfång åt öster och vackra Oscar Fredriks kyrka i väster ligger Linné kanske mest kontinentala kvarter. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen på Prinsgatan så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, krogar och små udda butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Redan klockan halv åtta på morgonen slår genuina Bar Italia upp dörrarna och sedan strömmar gästerna till för att njuta av en italiensk frukost på stående fot innan de sedan tar spårvagnen till jobbet. Strax därefter ställer Johanna i blomsteraffären ut sina blommor på trottoaren och när sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en stenugnsbakad pizza på den franska kvarterskrogen Cyrano. Sagotanten i leksaksaffären "Björnen och Boken" har alltid ett leende på läpparna och erbjuder oftast en frikostig rabatt när barnen ska handla leksaker.

På gatans mitt, i ett av Linnés äldsta hus, har vi nu nöjet att erbjuda en underbar och väldisponerad trea om 101 kvm på våning fem av fem med hiss, hela två balkonger, renoverat badrum och kök samt fungerande kakelugn. Huset stod färdigt 1909 och mycket av den ursprungliga karaktären har varsamt bevarats. En generös takhöjd på ca tre meter, genuina vitbehandlade trägolv, stuckaturer, pärlspont, fina snickerier och pardörrar ger den känsla man eftersträvar i ett hus från förra seklets början. Hela lägenheten andas en skön atmosfär tack vare de stora fönstren som släpper in rejält med ljus. Njut av solen när du äter frukost och lund på söderbalkongen mot gården och kvällsmaten på den andra balkongen med härlig fri vy mot Skansen Kronan och Oskar Fredriks Kyrka. När solen sänker sig i väster får du ytterligare en härlig stund ljus och värme från balkongen innan den försvinner bakom Oscar Fredriks vackra kyrktorn. Som om inte detta vore nog är Brf Prinsen 6 en av Linnés bästa föreningar med endast 3 200 kr i lån/kvm/bostadsyta (snittet i Göteborg ligger på ca 6000 kr/kvm/bostadsyta)och en årsavgift/kvm om 350 kr.

Hall
Efter att ha passerat föreningens renoverade trapphus och tagit hissen upp till våning fem, känner maning som engagerar sig i sitt hus. Allt verkar nytt och fräscht. Trapphusen är renoverade i tidstypisk stil med nyinsatta entrédörrar i matchande färgskalor och enhetliga namnskyltar. Väl inne i lägenheten blir man positivt överraskad av den rymliga och pampiga hallen. Väggarna är målade i en vit ton och golvet pryds av bevarat vitbehandlat brädgolv från husets uppkomst. Inbyggda garderober med profilerade dörrar och vacker pärlspont erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Hallen leder vidare in till samtliga rum med ljusinsläpp från båda håll. Lite längre in ryms en byrå eller en stor spegel om man så önskar.

Kök
Till vänster om hallen ligger det stora renoverade köket, som är stort och oerhört ljust tack vare de glasade balkongdörrarna i söder och fönstret intill med överljus. Balkongen är relativt nybyggd och bekostades av de nuvarande ägarna. Den är tilltagen och bred och är utan tvekan det mest använda "rummet" sommartid. Mot den tysta renoverade gården och grönskan i bakgrunden är det svårt att tro att man befinner sig i en stan. Här skiner solen största delen av dagen och det skyddade läget ger en härlig frihetskänsla. Själva köket är ovanligt rymligt för att tillhöra ett sekelskifteshus. Ytskikten är målade i en vit och en blågrå nyans, vilket snyggt framhäver det schackrutiga golvet. Vita profilerade luckor i lantlig stil, porslinsho och bänkskiva av oljad ek ger sammantaget ett mycket trivsamt kök där man gärna är. Den rymliga matplatsen blir given vid middagsbjudningarna och den inbyggda ugnen tillsammans med induktionshällen gör matlagningen till en fröjd. Downlights ger bra arbetsbelysning och diskmaskinen gör att man efter middagen snabbt och enkelt kan flytta över till vardagsrummet.

Sovrum 1
Att bo på översta våningen och dessutom ha två höga fönster mot söder hör inte till vanligheterna. Det ljus som strålar in på det vackra brädgolvet och de ljusmålade väggarna är svårt att beskriva i ord. Sovrummet är ovanligt stort och rymmer gott och väl en dubbelsäng, nattduksbord, garderober och förslagsvis en liten arbetshörna. Idag finns stående garderober längs ena väggen och två byråer intill som erbjuder god förvaring. Det lugna läget mot gården stänger ute storstadsbruset och gör att man somnar tyst om natten.

Badrum
Mellan sovrummet och vardagsrummet ligger det totalrenoverade badrummet som erbjuder det mesta man kan önska. Badrummet renoverades 2010 av fackmän enligt konstens alla regler. Väggarna är kaklade i vitt och golvet pryds av sandfärgad klinker med underliggande golvvärme. I ena hörnet finns en dusch med vikbara duschväggar, intill en vit kommod med ett handfat och översittande stor spegel samt en handdukstork. En vägghängd toalett gör golvet lättstädat och ger en praktisk lite hylla att utnyttja ovanför. Intill duschen finns en tvättmaskin som tar hand om tvätten på ett bekvämt vis. Allt är snyggt upplyst av dimbara spotlights.

Vardagsrum
Luftigt, ljust och roingivande. Slå dig ned i soffan och njut av eldens lågor i den fungerande kakelugnen! Högt till tak även i detta rum och taket pryds av stuckatur och takrosett. Breda dörrnischer med speglar, stuckatur, takrosett och brädgolv gör möblerna nästintill överflödiga. Två höga fönster gör det redan ljusa rummet ännu ljusare.

Matsal/sovrum2
I fil med vardagsrummet återfinns detta pampiga och luftiga rum, som idag används som sällskapsrum. Detta rum kan med fördel också användas som matsal eller sovrum för den som önskar. Oavsett vad man väljer så är det gott att njuta av brasan genom de vackra pardörrarna. Ett stort fönsterparti bjuder in balkongen i rummet och suddar ut gränsen mellan ute och inne. Balkongen blir om sommaren till ett rum i sig. Härifrån har man nämligen utsikt över två av Göteborgs vackraste landmärken - Oscar Fredriks Kyrka och Skansen Kronan!

Pampiga rum i fil & hela två balkonger
Från ena balkongen ser man Skansen Kronan
... & vackra Oskar Fredriks kyrka
Det höga läget ger en fri vy över takåsarna
Våning 5 av 5 med hiss!
Den andra balkongen når man från köket
Söderläge med strålande sol & grönska i bakgrunden
Rymlig matplats intill utgången till balkongen
Köket är smakfullt renoverat i lantlig stil
Vitt kakel, porslinsho & bänkskiva av ek
De glasade dörrarna står alltid vidöppna
Njut av måltiderna & glöm staden för en stund
Schackrutigt golv & ljusa väggar
Från köket ser man ut till andra balkongen
Planskiss
Luftigt vardagsrum med fungerande kakelugn
Slå dig ner intill eldens lågor med en bra bok
Detta är verkligen något utöver det vanliga
Vardagsrummet ligger i fil med matsalen
Men nås också från hallen...
Maffiga pardörrar avskiljer fint rummen
Från middagsbordet ser man kakelugnen
Matsalen kan också användas som sovrum
Vitbehandlade brädgolv & ljusmålade väggar
Samtliga rum utom köket har fin stuckatur
Rymligt mycket lugnt beläget sovrum mot gården
En massiv spegeldörr avskiljer från hallen
Söderläget ger solen spelrum hela dagarna
I detta rum ryms gott om förvaring
Längs ena väggen finns både garderober & byråer
Höga fotlister & vackra brädgolv
Även här är golven slipade & vitbehandlade
Sovrummet ligger intill hallen & badrummet
Renoverat smakfullt badrum med dusch
... och tvättmaskin
Vägghängd wc & handfat med vit kommod
Välkomnande rymlig hall med generöst ljusinsläpp
Inbyggda garderober med bevarad pärlspont
Välkommen till en av Linnés attraktivaste gator
Prinsgatan 6, nedanför blomsteraffären...
Nymålade trapphus i fina färger
Daniello serverar utsökt italienskt kaffe året om
... och Johanna pryder gatan med vackra blommor
Gatan tillhör en av Linnés charmigaste
Accepterat pris